Jump to content
Suisselle
Verberg

Marge / Fee bepalen als agent voor internationale producten eten/drinken

vraag

Hi allen,

 

Sinds een jaar heb ik een succesvolle agency van het in de markt zetten van nieuwe, internationale producten op het gebied van eten en drinken. Na succesvolle lancering van een internationale snack ben ik nu bezig met 2 andere producten.

 

Mijn rol bij mijn eerste product - de internationale, healthy snack uit Australië - was de rol van importeur. Somehow was mijn marge daar veel makkelijker te bepalen. Namelijk 25%. Wat prima was; kosten werden gedekt en ik had een mooie winst marge. Ik koop in van de producent en verkoop door aan mijn klanten.

 

Punt is nu dat het te druk geworden is om naast de agent / sales werkzaamheden ook nog de rol als importeur op me te nemen. Daarnaast vind ik het risico als eenmanszaak wat dat betreft ook te groot geworden. Met mijn volgende producten wil ik mij alleen richten op de agent / sales activiteiten. Dus bruggenbouwen en partijen aan elkaar koppelen.

 

Wat betreft mijn huidige situatie:

 

Ik ben een heel tof biertje uit Duitsland tegengekomen en heb ondertussen al verschillende partijen in Nederland gevonden die het willen verkopen. Ik kom er alleen op dit moment niet uit welke fee ik als agent moet hanteren. Is 15% reëel? Of is bijvoorbeeld 10% reëler? Wat is acceptabel en wat is de norm?

Ik heb de eerste stappen gezet met een groothandel die tegelijkertijd ook een webshop en 'fysieke' winkel hebben en zij willen heel graag met mij samen werken.

 

- Wat is een reële fee voor mij als agent wanneer zij direct inkopen van de producent van het biertje en dus de voorraad van het biertje bij hun in het warehouse hebben staan?

- De groothandel heeft een gigantisch netwerk in de horeca en wil het biertje graag her en der pitchen en verkopen. Heb ik dan überhaupt nog recht op een fee? Of heb ik alleen recht op een fee wanneer ik zelf klanten aandraag die bij hun inkopen?

- Over welk bedrag bepaal ik mijn fee? Inkoop bij de producent voor de biertjes is 0,65 cent per blikje. Stel ik ga in zee met de groothandel - die dus de rol van importeur op zich neemt - , bepaal ik dan mijn fee over deze 0,65 cent of over de verkoop prijs aan de winkel / horeca gelegenheid etc?

 

Veel dank voor het meedenken!!

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 65 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept