Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
krd

Waarom to-do lijsten nooit zullen werken!

Recommended Posts

Waarom to-do lijsten nooit zullen werken!

 

To-do lijsten: het laatste bastion van de georganiseerde vervloekten. De verpersoonlijking van de duivel. Ze bezitten ons, kwellen ons, bepalen wat we doen en vooral wat we niet doen. Ze laten ons voelen dat we tekort schieten en laten onze prestaties als sneeuw voor de zon verdwijnen. Deze slapeloosheid veroorzakende, afvinklijsten intimideren ons al veel te lang.

 

en ze moeten worden gestopt!

De nooit eindigende, oppervlakkige en stress veroorzakende to-do lijsten slopen ons mentaal. Ze cultiveren een saaie en onmenselijke benadering van ons werk; we ronden tevreden een taak af en gaan gedachteloos over naar de volgende. Maar laten we nou eerlijk zijn? We houden helemaal niet van deze onmenselijke benadering. Wij mensen hebben context nodig. To-do lijsten voorzien daar niet.

Zonder context hebben we weinig of geen informatie waar we onze beslissingen op kunnen baseren. We kunnen geen afwegingen maken en we zien geen kansen om taken anders in te vullen.

 

De 5 stappen naar een explosie in je productiviteit doen dat wel. Het ondersteunt onze manier van werken op een natuurlijke manier. Niet alleen zien we duidelijke prioriteiten en de beloning van ons werk, maar we zien vooral hoe het afmaken van taken inzicht geeft in onze manier van werken en hoe we dit in de toekomst kunnen verbeteren.

 

Met deze aanpak bepaal je je eigen grenzen in het \"spel\" van leven en werk. Elk spel heeft context en actie nodig. Ze zijn doelgericht. Er is een primair doel: winnen en een aantal ondersteunende doelen: te nemen stappen om te kunnen winnen. Het is een duidelijk, lonend en simpel spel maar dan in ons werk en leven. We hebben een primair doel: effectief leven en ondersteunende doelen: projecten afmaken en verplaatsen van de postits.

 

We spelen dit "spel" op het altijd veranderende bord van ons leven. Dit in tegenstelling tot die ellendige to-do lijsten, die eigenlijk niets anders inhouden dan taken zo snel mogelijk afronden: geen flow van taken, geen spanning en uiteindelijk... geen beloning.

 

Ons werk en leven zichtbaar maken op een bord, als een systeem, als een spel met tussenliggende doelen, maakt ons betrokken en passioneel. Het maakt onze afwegingen inzichtelijk. We snappen dat we die saaie vervelende klus op een dag moeten doen, voordat we straks weer aan die leuke inspirerende klus kunnen beginnen. We gaan op een drukke zaterdagmorgen vlees halen bij de Albert Heijn omdat we een leuke gezellige barbecue met vrienden in het vooruitzicht hebben. Alleen wanneer we alles in de juiste context zien en onze mogelijkheden begrijpen, kunnen we prioriteiten stellen, met passie werken en onze doelstellingen halen.

 


Ondernemer en Leancoach. Begin vandaag nog met Lean en krijg rust, regelmaat en resultaat!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 200 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept