loading
Ga naar inhoud
GraceG
Verberg

(duurzame) Bedrijfshypotheek of alternatieve financieringsideeën?

vraag

Goedemiddag iedereen, 

 

Graag zou ik het vastgoed in het historische stadscentrum van een toeristische stad in Zuid Holland van mijn vader en zijn compagnon willen overnemen. Het geheel is op €400.000 getaxeerd. Ik zou het geheel aan kunnen kopen voor een bedrag van €380.000. Qua financiering zat ik aan het volgende te denken, maar hierover zou ik graag input wensen. Ik zou van een bank of andere investeerder een financiering van €200.000 wensen. €40.000 breng ik zelf in voor notaris, belasting en om eea op te knappen. Zowel mijn vader als zijn (voormalig) compagnon verstrekken mij een achtergestelde onderhandse hypotheek van €90.000 (x2 dus 180.000 totaal) voor 3,8% rente, 10 jaar vast met een looptijd van 20 jaar, lineair. 

 

Het geheel wordt volledig verhuurd en bestaat uit 3 studentenkamers (opbrengsten per maand €1100), 1 pizza delivery onderneming (per maand €750 huur), waarvan het contract binnen 1,5 jaar afloopt, wat reeds is op gezegd en waarvan ondernemer ook bereid is binnenkort te vertrekken. Hier is mijn voorkeur om er 2 studios van te maken om te verhuren aan studenten of toeristen (a €750 per maand per studio). Daarnaast is er nog een horecaondernemer die de achtertuin van dit pand huurt waar hij een terras heeft van een aangrenzend restaurant (huidige huuropbrengsten €1100 per maand). Op termijn zou ik hier zelf  een andere horeca onderneming willen starten en af willen scheiden van het restaurant. Dit terras heeft een eigen ingang en sanitair. Het huurcontract met de huidige horeca ondernemer loopt nog 3 jaar, maar is onzeker, zeker nu met de huidige corona crisis. Deze maand hebben ze  uitstel van betaling aangevraagd. De rest betaald netjes. 

 

Heeft iemand goede tips omtrent een financiering? En is het handig van mij gedacht om zowel bij mijn vader als zijn compagnon een onderhandse hypotheek te nemen?  En word ik hierdoor juist meer of minder interessant bij een bank? Is het voor hun juist interessanter als ik het hele bedrag van €380.000 bij hun aanvraag? Ook ben ik getrouwd op huwelijkse voorwaarden. Gezamenlijk hebben wij een eengezinswoning op een A locatie waarop gegarandeerd €130.000 overwaarde rust omdat we veel hebben afgelost en de volledige renovatie uit eigen zak hebben betaald. Andere schulden of onbetaalde rekeningen heb ik nog nooit gehad. Ook word ik pas volgend jaar 40 en zouden mijn ouders mij eventueel ook iets kunnen schenken? Misschien dat dat ook nog uitmaakt. Ik ben benieuwd naar jullie mening en of dit een haalbare gedachte is. Alles advies is welkom en super bedankt. 

 

Grace

Link naar bericht
Delen op andere sites

0 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

Er zijn nog geen antwoorden op deze vraag

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 3 leden online en 104 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké