Metis Online

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Metis Online

  1. Ik heb het hele topic niet echt doorgelezen, beetje te groot :D Ik had nog wel wat in m'n favorieten staan hiervoor. Dit is misschien iets voor de gevorderde doe-het-zelver: http://www.naarvoren.nl/artikel/zoekmachines/ staan veel tips e.d. wat betreft zoekmachine optimalisatie :) Dus je hoeft er echt geen honderden euro's aan uit te geven aan bedrijven. Mocht je dat toch wel gaan doen, omdat je een groter bedrijf hebt, is het volgens mij best verstandig om je erin te gaan verdiepen (voordat je teveel geld uitgeeft).

     

    dat je het hele topic niet doorleest begrijp ik, maar het artikel wat je noemt staat een aantal postings hierboven ook al genoemd.... ::)

  2. Mijn tip bij zoekmachine optimalisatie is: Wees kritisch voordat je eraan begint!

     

    Zelf denk ik dat bij 9 van de 10 bedrijven het niet eens nodig is om wereldwijd gevonden te worden. Kleinere bedrijven zullen het toch van mond op mond reclame moeten hebben. Een website is dan een leuke ondersteuning en als ware een visitekaartje.

     

    De bedrijven die dan over blijven moeten echt goed weten waar ze aan beginnen. Heel handig is het natuurlijk om te weten wat je doelgroep is. Als je voornamelijk ouderen als klanten hebt zal het echt weinig uitmaken of je hoog in de Google resultaten komt... Natuurlijk is het wel goed als je hoog uitkomt, maar zijn die paar klanten wel de 1000en euro's waart. Geld die je ook in andere marketing kan steken die wel effectief voor je bedrijf zijn.

     

    Een kleine groep komt dan in aanmerking. Zelf, als webdesign bedrijf, zou ik deze klus niet eens oplossen. Als aan mij zou worden gevraagd of ik me hieraan wil wagen dan stuur ik ze toch liever door naar een ander. Misschien vreemd, omdat ik dan klanten eigenlijk wegstuur naar een concurent. Maar bedrijven die dit doen moeten gewoon erin gespecialiseerd zijn. Ik heb toch liever 100% tevreden klanten elk jaar.

     

    Echt makkelijke oplossingen voor zoekmachine optimalisatie (die ook echt werken) zijn er naar mijn weten niet. Bedrijven die dan ook beweren dat ze je 'gegarandeerd' een hoge ranking aanbieden zijn vaak oplichters.

     

    Dit is een beetje wat mijn idee ervan is. Kraak me maar af, des te meer leer ik ervan. ;)

     

    Met vriendelijke groet,

     

    Wouter

     

    PS. Sorry dat ik tussen jullie discussie heen knal. Maar anders kan ik nooit mijn mening er doorheen krijgen. :)

     

    optimalisatie betekend niet dat je wereldwijd hoog gevonden wordt;

    je kan dit op regionaal niveau doen! (webdesign lutjebroek bijv.)

    Daarnaast zal het voor veel Nederlandse bedrijven voldoende (en haalbaarder!) zijn om het op nederlands niveau te doen.

     

    Als je site goed ingericht is (contact mogelijkheid, informatie aanvraag etc.) is dit gewoon een extra manier om met meer mensen in contact te komen. De 'sale' maak je dan alsnog in later stadium!

     

    en zoals reeds een aantal keer gezegd al; het hoeft absoluut geen duizenden euros te kosten...

  3. Ik denk dat menig persoon het SEO gebeuren onderschat.

    Velen denken aan meta-tags, robot.txt en links.

    Hier komt veel meer bij kijken. Met name analyse.

    Als je niet weet wat de concurrenten doen, dan al ben je verkeerd bezig.

    Dus het is niet enkel je eigen site alleen checken en veranderen.

     

    Dat er veel kwakzalvers zijn is een feit.

    Het is een markt waar menig persoon nog niet veel vanaf weet.

    Maar geloof niet in bedrijven waar ze je duizenden euro's laten betalen.

    Het is intensief werk, maar niet zo intensief.

    Daarnaast is het ook zo dat je concurrenten niet stilzitten en dus op een gegeven moment weer boven jou komen te staan. En moet je dan weer zoveel duizenden euro's betalen. Spreekt voor zich dus dat het allemaal wel reeël moet blijven.

    je geeft naar mijn mening zelf al het nadeel aan van focussen op de concurrentie.

    Een analyse van de concurrentie is natuurlijk altijd aan te raden, maar vaak wordt daarbij geadviseerd om te doen wat zij doen, maar net wat beter.

    Tsja..dan krijg je inderdaad een kop over kop race..

     

    IMHO moet je met name kijken naar inkomende links naar die pagina's en even kijken wat de PR is en hoe geoptimaliseerd de site is. Op grond hiervan kan je kijken hoe haalbaar het is om op een term te optimaliseren.

     

    Daarna lekker op eigen (creatieve) kracht optimaliseren en de concurrentie ver achter je laten.. nix kop over kop ;) ...

  4. Voor € 65 kun je van mij ook een offerte krijgen, die ik ook nog wel in mindering wil brengen als het opdracht word. (duiveltje).

     

    Ik heb met zo'n constructie te maken gehad waarbij de klant weigerde die factuur te betalen. Nou waren de afspraken ook een beetje te onduidelijk geweest daarover, maar ik had er toch flink wat tijd in gestopt om uberhaupt een analyse te maken van waar ze nou precies stonden nadat hun website-bouwer met de noorderzon vertrokken was.

     

    Als iemand geld voor een offerte vraagt kan dat best redelijk zijn, afhankelijk van het aantal uur dat ze er, naast de standaard dingen, in moeten steken.

     

    mjah. .maar dan verschuift de definitie van offerte ook wel een beetje.

    Een analyse is een analyse..geen offerte.

    Ik kan wel offerte doen voor een analyse.. ;)

     

     

  5. Het is denk ik vaak een combinatie van...

    Al werkt een link inderdaad wel goed. Maar zoek dan wel een goede link/site met een goede linkpopularity.

     

    Keywords in de metatags op je website zijn ook niet meer nodig volgens sommigen, ben ik het niet mee eens. Voor Google minder van belang, maar voor andere zoekmachines nog wel van belang.

     

    Mijn mening is dat je gewoon zelf een groot deel aan optimalisatie kan doen ipv veel geld uitgeven. Het geld kun je beter in Adwords campagnes stoppen.

    Zeker voor nieuwe sites moet je gewoon rekening houden met wat optimaal is voor een website als je de site laat scripten / designen.

    Mee eens.

    (ik heb overigens PR 5 en 4 sites)

     

    Ik begrijp zowieso dat het hele tekstlinks verkopen nog niet echt van de grond komt in NL (hmmmmmm ::) )

     

    Je geld kan je inderdaad beter in AdWords stoppen, al zou ik de meeste mensen het toch echt aanraden om een handige, niet al te dure, freelancer/hobbyist in te huren.

    Als ik kijk naar de dingen die ik doe voor de mensen waar ik nu voor aan het optimaliseren ben, dat zie ik ze niet zelf doen...

     

  6. dat gaat je volgens mij niet lukken, mits je een bewezen staat van dienst hebt.

    Las vanochtend toevallig iets over Jimmy Wale die 4 miljoen Venture Capital heeft gekregen voor zijn Wikia;

     

    "Current traffic for Wikia is fairly non-existent, although Jimmy Wale’s wikipedia is one of the most highly trafficked sites on the web and I’m sure that the investors are assuming that he’ll be able to drive a similar level of user loyalty. Fighting against that will be the less-compelling subject matter and the fact that this is a for-profit company."

    http://www.techcrunch.com/2006/03/27/wikia-raises-4-million/

     

    Maar ga zelf eens in de schoenen van je adverteerders staan:

    Wat is de reden om op een site te adverteren?

    Die is ofwel een (getargede) doelgroep bereiken ofwel dmv een tekstlink PR verkrijgen.

     

    Aangezien je site nog niet bestaat heb je nog geen PR en geen bereik.

     

    Waarom zou ik dan gaan adverteren?

  7. in je artikel heb je het over 'aanmelden bij de zoekmachines'

    Ik kan daar niet bij, dat dit nog steeds genoemd wordt....

     

    Op het moment dat je geen links hebt, en je via deze weg probeert aan te melden zal het minimaal 6 weken duren voor je opgenomen wordt. Als je al opgenomen wordt...

     

    1 linkje van een site met PR 5 en je staat er binnen 2 a 3 dagen in.

    Daarbij krijg je dan zelf ook nog een PR van 4 (als er niet teveel links op die site staan tenminste) wat een prima uitgangspositie is!

     

    Hoe krijg je zo'n link?.. ff rondvragen in je netwerk, sites mailen... of mij mailen ;)

  8. Slechts 5% vraagt online hypotheek aan

     

    Als het gaat om het aanvragen van een hypotheek geeft 5% van alle Nederlanders er de voorkeur aan dit online te doen. Op internet wordt veel gezocht naar hypotheken, maar de afsluitdrempel blijft erg hoog. Consumenten hebben nog steeds de behoefte aan bevestiging door een deskundig persoon aldus Assurantie Magazine.

     

    Nog een paar aardige cijfers uit het artikel. Zo blijkt dat in 2005 32.000 huishoudens via internet een afspraak maakten met De Hypotheker. Van de mensen die zich online oriënteren sluit één op de drie daadwerkelijk een hypotheek, via welk kanaal dan ook. Er wordt bij Google maandelijks 350.000 keer gezocht naar hypotheek gerelateerde zoekwoorden als ‘hypotheekrente’ en ‘hypotheekofferte’.

     

    http://www.marketingfacts.nl/berichten/slechts_5_vraagt_online_hypotheek_aan/

  9. goeie site.. dat het een flash site is, is wel een nadeel met oog op de zoekmachines; die kunnen de flash niet indexeren.

     

    op dit moment heb je ook maar 3 pagina's in google staan: www.dununba.nl, www.dununba.nl/home.html en www.dununba.nl/home.swf (de flash)

     

    Als je serieus wilt dat er bezoekers van de zoekmachines komen, dan adviseer ik altijd om er een html site naast te zetten. Ditzelfde heb ik gedaan voor www.greenfootprint.co.tz en dat werkt goed.

  10. om even niet op het idee in te gaan maar even inhoudelijk op de vraag van klokske te reageren:

     

    wat zijn je plannen voor de internetmarketing? Wil je dit zelf gaan doen? wil je het idee zelf verzinnen of vraag je hier puur om een richting en wil je daar de juiste personen/bedrijven bij zoeken?

     

    Voor het geval je richting zoekt en zelf je ideeen uit wilt werken zou ik eens een boek oppakken van Seth Godin (permission marketing is een goeie om mee te beginnen ;) ).. of bekijk deze presentatie eens van hem:

    Seth Godin bij Google

     

     

  11. Ik loop al enige tijd rond met een leuk/ commerciel plan voor een internet bedrijf.

     

    Het gaat om het versturen van nieuws via email.

     

    Joost Ik vraag mij af dit een serieus bericht is :o

     

    Volgens mij is dit een van de eerste toepassingen van de E-mail.

     

    Ik ben bang dat je 15 jaar te laat met je idee komt (Alhoewel ID? het is wel erg mager wat je wilt en kunt)

     

    PAKLURAH

     

     

    dit was ook mijn eerste gedachte... maar gedachte #2 was.. "nah..hier moet wel meer achter zitten"..

     

    vandaar dat ik erg benieuwd ben naar het idee waar heden ten dage nog 'nieuws' verbonden wordt aan 'email' ipv RSS

  12. Misschien leuk om te vermelden dat je niet je site-beschikbaarheid af moet laten hangen van een externe partij. Afgelopen uurtje waren HigherLevel en vele duizenden sites onbereikbaar omdat Google Analytics wat problemen had, wake up :o

     

    ?? nix van gemerkt..

     

    Je moet de code ook niet voor niks tegen de

  13. Bedenk ook dat een bezoeker!=mens. Zo hebben we hier een kiosk waarmee dagelijks vele mensen internetten. In veel statistieken worden die als erg actieve bezoekers gezien terwijl het veel personen zijn met slechts enkele hits per persoon.

    klopt, maar dat is het voordeel van het meten mbv cookies; Binnen een bedrijfsnetwerk bijvoorbeeld zal er toch per user account gemeten worden. Terwijl veel statistiekenpaketten die werken met logfiles mensen op zo'n netwerk als 1 bezoeker zien.

     

    Ander punt om in de gaten te houden zijn de bots en spiders;

    In Google Analytics zullen die niet in de statistieken komen, maar in veel (de meeste) logfile paketten wel.

  14. Je kan bijzonder ver komen in de hobbysfeer... ik zou mijn geld wel aan iets anders spenderen.

    Of je moet een echt groot bedrijf zijn, dan is het wellicht het overwegen waard... anders niet!

     

    Ik ben het eens dat je ver kan komen in de hobbysfeer... en nog verder als je iemand inhuurt uit je buurt die dit ook als hobby veel doet. Kost je niet veel geld op die manier, en je kunt leuke resultaten halen.

     

    Het beste is uiteraard om SEO en SEM te combineren.. en ook voor de SEM is het imho aan te raden om dit door iemand te laten doen die hier meer verstand van heeft (al dan niet in de hobbysfeer)

  15. sorry, vergeten te vermelden. Ik bedoel ICT

     

    zoek (een paar) blog(s) die de ontwikkelingen in je sector bijhouden en die bloggen over de zaken die jij interessant vind.

     

    Beetje het 'lens' verhaal van Seth Godin. Zoek een 'lensmaster'. Zie ook www.squidoo.com

     

  16. Hallo allemaal,

     

    de ontwikkelingen in deze sector gaan zo snel, dat ik me afvroeg wat jullie doen/lezen om een beetje bij te blijven.

     

    Ik heb zelf het gevoel dat ik echt achter loop.

     

    Groetjes,

     

    Sofiane

     

    welke sector hebben we het hier eigenlijk over? ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.