Wecommerce

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Wecommerce

  1. Beste forum bezoekers,

     

    Wij hebben een nieuwe tool bedacht waarmee we een kopie website in een andere taal (staat nog niet op onze website overigens) genereren binnen een paar minuten. Eentje die automatisch bijgehouden en vertaald wordt en vindbaar is in Google, wat extra marketing voordelen oplevert.

     

    Nu was mijn vraag, wie van de mensen hier spreekt een andere taal dan Frans, Engels of Duits die de moeite wil nemen even 5 minuten door een demo heen te lopen. Wij willen van iedere taal graag weten hoever we ongeveer zijn qua prestaties. Is het 80% goed of 95-97%. In de meeste talen zitten we nu wel rond dat laatste percentage merken we, maar ik wil geen valse verwachtingen scheppen bij andere talen.

     

    Als iemand me even kan helpen zou dat fijn zijn. Ik kan uiteraard ook even wat tips geven rondom SEO of online marketing in ruil. 

     

    Ik kan een demo maken van een website die je doorgeeft of een demo van onze eigen site in die taal. We hebben nog niet alle talen maar al wel een hoop Europese talen + Russisch + Japans. Chinees komt er ook nog aan.

     

     

     

  2. Voor onze nieuwe tool zijn wij bij sommige websites best bereid barterdeals te sluiten, bv in de vorm van linkbuilding of iets anders wat voor ons nuttige publiciteit kan opleveren. Dan kunnen wij best wat maanden een abonnement verstrekken. Maar ik kan me voorstellen dat de zakelijke cultuur in sommige landen anders is dan hier in Nederland. In Nederland is dat volgens mij vrij goed geaccepteerd, maar hoe is dat bv in Duitsland, Engeland of Frankrijk? Het moet namelijk niet zo zijn dat het product dan als 'minderwaardig' wordt gezien, want dan doen we het vanwege ons imago liever niet. Iemand ervaring? En hoe is dat op beurzen? Kun je daar zoiets voorstellen? Als beurzen over een paar maanden weer mogelijk zijn tenminste .... ;-)

  3. Bij ons speelt momenteel de volgende vraag; we willen met onze webshop naar het buitenland maar we vragen ons af of het verstandig is om dat te doen met dezelfde (nederlandse) url en een vertaling van de site of dat we hier beter een nieuwe (.de) url voor kunnen gebruiken i.v.m. de wenselijke ranking op google.de.

     

    Binnen Nederland komen we met belangrijke zoektermen reeds goed naar voren (doorgaans top 5 met bijvoorbeeld alle zoektermen omtrent cbd olie) en ons domijn heeft dan ook een redelijk tot goede autoriteit opgebouwd het laatste jaar. Hier zouden we profijt van kunnen hebben maar anderzijds rankt een .de url in Duitsland in de basis natuurlijk beter dan een .nl domijn met een duitse vertaling..

     

    Wat is jullie mening hierover en zijn hier ervaringen mee?

     

     

    Hoi Michiel,

     

    Had als online marketeer een aantal keer hetzelfde probleem met mijn webshops (o.a. Hockeygear.eu. Inmiddels ook vertaald naar Hockeywebshop.de, Hockeywebshop.fr, Hockeywebshop.es, Hockey-webshop.com) en heb eigen urls gebruikt. Bevat de url die je in je basistaal hebt een trefwoord? Zo ja, dan is er vaak sowieso reden om voor een landafhankelijke url te kiezen. Is de url een merk én .com of niet landafhankelijk zoals .eu, .shop, oid dan zou ik niet altijd overgaan naar landafhankelijke urls.

     

    Hoeveel het voor de ranking uitmaakt als je goed scoort valt te bezien. Op korte termijn is het prettig dat je meelift op je oude url, maar voor lange termijn kan ik uit ervaring spreken dat meerdere landafhankelijke urls beter werken. (Overigens, qua .de. Hockeywebshop.de draait nog geen jaar, maar stond al vrij snel in de hoogste regionen en daar kwamen de laatste maand al tienduizenden euro's uit...)

     

    Inmiddels heb ik hier ook een tool voor gemaakt in de vorm van Shoptranslate.com, waarmee ik het shops gemakkelijker maak een buitenlandse webwinkel te vertalen én te runnen, en daar kies ik het liefst voor aparte urls. Ook is dit, zoals hier al wordt gezegd al heel veel beter voor het vertrouwen en de beleving van evt. klanten' Daarnaast kun je idd. je instellingen anders runnen, qua valuta, design, verzendkosten, plugins, e.d.

     

    Ik zou met een nieuwe url dus eigenlijk alleen maar de Nederlandse teksten hoeven laten vertalen en online moeten plaatsen..

     

    Vaak is het niet zo simpel. Meestal beginnen bedrijven op die manier, maar komen ze er na een tijdje achter dat er dan een of meerdere van de volgende problemen ontstaan zoals:

     

    - Nadat alles vertaalt is is het invoeren van de vertalingen per product veel werk

    - Nieuwe producten? Ondergaan weer het complete proces -> tijdrovend

    - Voorraad bijhouden? Is alles gekoppeld?

    - Instellingen en plugins e.d. up to date houden

    - Prijzen invoeren is tijdrovend, zeker als je het anders wilt doen als de basistaal

    - SEO in andere talen is niet altijd eenvoudig

     

    Al met al kan het met kosten / tijd nogal uit de hand lopen....zeker als je veel producten hebt. Vraag gerust eens advies. Wij zijn in onze verkenningsfase qua klanten, dus ik hoor graag van mensen die een crossborder shop hebben tegen welke problemen ze aanlopen.

     

     

     

     

     

     

  4. Bedankt voor al jullie uitgebreide en zeer snelle reacties....

     

    Ik denk dat ik het maar ga proberen. Magento heeft een 'soort van' onestepcheckout, maar er zijn nog steeds 6 stappen te zien. Ikzelf denk dat twee of drie stappen beter zijn. Eén stap vind ik zo onoverzichtelijk. Eens kijken of ik zo'n module ook nog kan vinden of dat ik die kan laten bouwen...

     

    Als er iemand nog aantoonbare gegevens heeft om de conversieverhogende werking van de onestepcheckout te tonen hoor ik dat graag. Iedereen zegt het namelijk wel, maar ik zie maar weinig data...

     

    mvg Niels

  5. Beste iPad-bezitters,

     

    Op dit moment ben ik voor mijn website www.cursusvoor.nl een iPhone app aan het ontwikkelen. Nu zit ik ook te denken aan een iPad app, maar wil eerst weten hoe gebruikers van dat soort apps het liefst navigeren en de apps gebruiken. Lijkt het jullie verstandig om de iPad app te baseren op de iPhone app? Of zal ik meer de normale website als uitgangspunt nemen?

     

    Ik ben zelf leek wat betreft iPad dus hoor graag suggesties en opmerkingen. Wat vinden jullie bijvoorbeeld irritant in sommige apps? En wat goed?

     

     

  6. Nog even een update: inmiddels zijn we een maand onderweg en gaat alles super. We zitten inmiddels op ruim 27.000 cursussen van ruim 2100 aanbieders.

     

    Qua publiciteit gaat het vrij goed, vooral bij aanbieders lijkt de site steeds bekender te worden. Ook zijn we al op de radio geweest bij BNR. Aanbieders zijn enthousiast en we zijn nu bezig een wat betere zoekmachine te ontwikkelen omdat de gebruikers soms nog wat verward raken van het systeem.

     

    Heb inmiddels een uitgeefpartner gevonden in de persoon van Peter Runhaar en een tekstschrijfster in de persoon van Franka van Beeck.

     

    Hopelijk krijgen we steeds meer bezoekers! Ik hou jullie op de hoogte! Als je nog tips hebt om meer bezoekers te krijgen hoor ik het graag!

  7. Probeer jouw doelgroep 'iedereen die snel en eenvoudig cursussen wil vinden in Nederland en Vlaanderen" eens op te delen in wat kleinere segmenten.

    Dat maakt de vraag een stuk eenvoudiger.

     

    Dan krijg je bijvoorbeeld de segmenten:

    - om-/bijscholende herintreders die cursus X willen doen (even verder onderzoeken wat de meest populaire cursussen zijn). Die groep is o.a. te vinden bij bemiddelingsorganisaties (UWV, Uitzendbureaus e.d.)

    - MKB ondernemers die cursus Y willen volgen (ook hier, verder onderzoeken. welke cursussen populair)

    etc (o.a. hier te vinden)

     

    Zo kun je focus leggen in de marketingcommunicatie, doelgroepen aansprekend benaderen, efficiënt met het budget omgaan ('low hanging fruit' eerst). Dat voorkomt dus verspilling en zal de effectiviteit verhogen t.o.v. probeersels.

    Dit is de benadering voor een naamsbekendheid EN conversie campagne.

     

    Heb je een ruim budget? Dan naamsbekendheid creëren met een meetbare, langer lopende campagne. Bijvoorbeeld met een AdWords campagne/Bannering op zoekwoord 'cursus' (maar ja, dat gaat je kosten :)

     

    Grts

    Arnold

     

    Over die segmenten was ik al na aan het denken idd, maar goed dat je het nog even aanstipt. Ruim budget? Nee, nog niet. Heb maar enkele duizenden euro's te besteden. Ik hoop dat dat ruime budget nog gaat komen ;)

  8. Ik ben op dit moment Cursusvoor.nl nog flink aan het verbeteren en uitbreiden. Zo kun je binnenkort zoekresultaten filteren door nog een trefwoord in te geven en je kunt op provincie zoeken. Ook is het mogelijk beoordelingen van aanbieders te geven. Ik hoopte dat forumleden wellicht hun ervaringen met aanbieders door wilde geven, zodat er al wat ervaringen in staan voordat de persberichten de deur uit gaan. Zou iemand mij kunnen helpen? Ik ben er zeer dankbaar voor. Wellicht kan ik voor die personen nog wat betekenen of zo?

     

    Niels Arts

  9. Om me maar bij de bovenstaande twee reacties aan te sluiten:

     

    Bedenk een wedstrijd waarbij deelnemers zich moeten inschrijven voor je nieuwsbrief, een slogan voor je bedrijf

    moeten verzinnen of simpelweg lid moeten worden. Vervolgens verloot je 2 of 3 gratis cursussen onder alle deelnemers

    of geef je ze andere prijzen. Email vervolgens ook alle deelnemers over wie de winnaars zijn geworden, zodat ze

    ook op het laatste moment nog even herinnerd worden aan je website. Het is een zeer goede manier om naams-

    bekendheid op te bouwen.

     

    Deze loterij/wedstrijd kun je vervolgens lokaal adverteren (posters/gemeente krantje etc.) maar je kunt ook op

    verschillende websites waar je doelgroep ook terecht komt advertenties kopen. Het enigste wat ik zo gauw niet kan

    verzinnen is waar je je doelgroep makkelijk en effectief online zou kunnen bereiken. ;)

     

    In ieder geval succes!

     

    Ik zal eens na gaan denken hoe ik een dergelijke nieuwsbrief in kan steken, want ik wil wel nuttig zijn voor de inschrijvers. Een 'loze' nieuwsbrief alleen om e-mailers te wijzen op je site vind ik niet echt klantvriendelijk namelijk.

     

    Bedankt voor jullie reacties. We gaan er eens flink mee aan de slag. Vandaag een goed gesprek gehad met één van de grootste, zo niet de grootste IT-opleiders / software-ontwikkelaars van Nederland over samenwerking en de vooruitzichten zijn goed. Dus dit soort publiciteitsinitiatieven zitten er dan ook snel aan te komen denk ik zo! :)

  10. Moeilijk om publiciteit voor je idee te krijgen. Daar zit ik ook altijd op te broeden. Het is mij wel 1 keertje gelukt om de nationale pers te halen, maar dat was een toevalstreffer. Om toch hier een tip uit te wringen is om in ieder geval te proberen om een publiciteitsluwe dag uit te zoeken; als de media niks om handen heeft, Geert Wilders heeft een dag niks getwitterd en er zijn geen rampen of schandalen te melden zijn dan heb je nog de meeste kans ergens genoemd te worden.

     

    Ik zou in ieder geval er niet vanuit gaan dat je publiciteit krijgt, dan kan het alleen maar meevallen.

     

    Ja, het goede moment uitkiezen is wel handig ja. Wat dat betreft zit ik al enigzins verkeerd volgens mij, want deze maanden is het altijd druk bij redacties en is er volop nieuws. Zou het nog veel uitmaken welke dag in de week je uitkiest denk je?

  11. Misschien een ideetje, maar kun je voor mensen die via jouw zoekmachine een cursus volgen, via de aanbieders (die mogelijk geld hiervoor moeten betalen) niet een paar cursussen krijgen om te verloten onder de mensen die jouw zoekmachine gebruiken? Heb je een win-win situatie; jij krijgt meer traffic, naamsbekendheid etc, andere kant zijn jouw aanbieders ook blij, die krijgen ook meer traffic en als mensen willen is het altijd leuk om een gratis cursus te krijgen.

     

    Ja, ik zat ook al te denken aan een model waarin ik gratis cursussen kan verloten of zo. Weet alleen nog niet hoe precies. Maar ik zal er eens werk van maken. Goed in ieder geval om te horen dat je er hetzelfde over denkt ;)

  12.  

    Wat is een cursuszoekmachine?

    Voor wie is die bedoeld?

    Is het een internationaal iets?

    Betreft het persoonlijke traning, schriftelijke cursi en digitale versies?

    Heeft dat ding een naam?

     

    Antwoord op je vragen:

    De zoekmachine heet Cursusvoor.nl, (ik wilde niet onnodig reclame maken)

     

    - De cursuszoekmachine zoekt cursussen, opleidingen, trainingen en workshops. Er zijn zo'n 20.000 cursussen die gezocht kunnen worden via het intypen van een trefwoord.

    - Het is bedoeld voor iedereen die snel en eenvoudig cursussen wil vinden.

    - Niet internationaal. Alleen Nederland en Vlaanderen.

    - In principe kunnen alle cursussen erop komen te staan, zowel persoonlijk, schriftelijk als digitaal. Maar bij die laatste categorie ben ik wel wat zorgvuldiger in het toevoegen, want anders krijg ik duizenden nutteloze pagina's denk ik zo.

  13. De volgende partijen zijn afgevallen en wel om de volgende redden:

     

    Multisafepay – Klant moet registreren voor afrekenen – drempel

     

     

    Tja, dat ondervind ik ook bij een van de webwinkels die ik onderhoud en waarvan ik partner ben. Dacht dat het wel een goede partij zou zijn, maar ik merk zeer duidelijk dat veel mensen willen bestellen en dan afhaken. Niet goed over nagedacht toendertijd en ik stap nu over naar een andere partij voor Ideal.

     

  14. Voor mijn nieuwe cursuszoekmachine die ik over twee a drie weken in de media wil brengen, ben ik op zoek naar goede tips voor extra publiciteit. Ook tips waar het beste te adverteren zijn welkom. Ik stuur natuurlijk diverse persberichten (regionaal, nationaal, etc.), twitter diverse aanbieders, sta op cursus.startpagina.nl, maar ik heb het idee dat ik een paar goede publiciteitsstunts, acties, websites e.d. over het hoofd zie, omdat ik nog relatief onbekend ben in opleidingenland. Wie kan mij helpen met wat bruikbare tips?

     

    Alvast bedankt,

  15.  

    Bedankt voor je antwoord. Zou je op zo'n Android of windows telefoon een minimuis aan kunnen sluiten? Zou de software zoiets herkennen?

     

    Niels

    Waarom een muis (als dat al mogelijk is, ik denk het niet) als je ook touchscreen hebt?

     

    Een cms als joomla bijvoorbeeld heeft veel uitschuifmenu's, kleine knoppen e.d. Ik vraag me af of een touchscreenfunctie dan wel goed werkt...

  16. Nee, want die heb ik niet altijd op zak. Een telefoon wel. Zou de Iphone daar geschikt voor zijn?

    Ik zou dan zelf eerder een telefoon met fysiek toetsenbordje aanraden, bijv een Motorola Milestone (welke draait op Google's Android) of een Windows Mobile-gebaseerde telefoon. Op dit manier heb je toch net wat meer gevoel bij het invoeren van tekst, wat voor iemand die van een Blackberry komt waarschijnlijk wel prettig is. Bovendien geeft het een stuk meer ruimte op je scherm wanneer er geen toetsenbord getoond hoeft te worden, wat wel prettig is bij tekstinvoer.

     

    Tot slot heeft een iPhone ook een vrij lage resolutie, de Motorola Milestone heeft bijvoorbeeld 2x zoveel pixels, waardoor je in feitte een telefoon hebt met de resolutie van een kleine PC-monitor, daarmee kun je een normale site al een stuk duidelijker op ware grote zien, wat navigatie op de pagina weer wat makkelijker maakt - en een stuk scherper beeld geeft.

     

    [..]

    Aan de andere kant, als er een custom interface voor het CMS kan komen, die erg klein en compact is v.w.b. dataverkeer zou het in ieder geval qua snelheid wel redelijk te doen zijn.

    Ook een goed punt, voor bijvoorbeeld Wordpress of Joomla zijn wel beheer-templates te vinden die prima bruikbaar zijn op een kleiner scherm, wellicht zou zelfs een Blackberry nog wel kunnen voldoen op die manier.

     

    Bedankt voor je antwoord. Zou je op zo'n Android of windows telefoon een minimuis aan kunnen sluiten? Zou de software zoiets herkennen?

     

    Niels

  17. Wat je kan overwegen is een aparte cms pagina (laten) ontwikkelen waarop je de belangrijkste zaken in een eenvoudig formuliertje kan bewerken. Een cms wat ontworpen is voor een computer is vaak niet handig voor mobiel en omgekeerd.

     

    Dat kost me teveel op dit moment denk ik. Of valt dat mee? Bestaan er bijv. open-source cms'en met modules waardoor het systeem geschikt is voor de mobiel? Als iemand dit wil ontwikkelen: het lijkt mij een gouden greep en ik zou er wel voor willen betalen!

    Geen idee of dat reeds bestaat, wij hebben een paar keer dat soort dingen ontwikkeld. Is niet heel veel werk, met een uurtje of 5-10 ontwikkelen heb je wel een tool waarmee je kan inloggen, berichtjes plaatsen, bewerken etc. Dus opzich valt de investering in tijd wel mee verwacht ik. Wil je een heel uitgebreid systeem dan gaan je kosten natuurlijk omhoog maar wat je noemt is geen rocket science.

     

    mm, misschien toch eens over nadenken dan. Sowieso wel handig dat ik dit weet. Kun je me een mailtje sturen met je bedrijfsgegevens en daar een linkje bijzetten naar dit forumbericht? Dan weet ik het voor als ik dit wil gaan ontwikkelen...

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.