jwtong

Junior
  • Aantal berichten

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jwtong

  1. Beste HL'ers,

     

    Het bestaansrecht is rittenregistratie tbv fiscale verantwoording (vergelijkbaar als hier in Nederland).

     

    We willen in eerste instantie de verkoop online gaan wegzetten, dus kennis en ervaring met (online) marketing & sales lijkt me erg belangrijk.

     

    Omdat we nog in een heel pril stadium verkeren, weten we niet wat voor Zweden het beste is. Moeten we werken met een distributeur, zelf rechtstreeks gaan verkopen of een handelsagent aanstellen (of andere mogelijkheden?).

     

     

  2. En wat denk je dat Higherlevel.nl is? :) Ik snap dit bericht niet helemaal, je komt spammen op een ondernemersforum wat dit al doet met als enige onderscheidend vermogen dat men onder de 30 jaar oud moet zijn. Het lijkt wel of iedereen een netwerkje wil starten tegenwoordig, maar hoe meer er zijn hoe meer het versnippert en hoe meer kracht het idee van dit soort online netwerken afneemt...

     

    Ik had het niet beter kunnen zeggen!

     

    Het is toch veel beter om alle kennis en informatie op 1 plek te houden? Ik word nu al gek van al die bladwijzers die ik steeds langs moet gaan...! Ik wil eerst het antwoord op mijn vragen vinden op 1 plek en als ik er niet uit kom wil ik een vraag kunnen stellen aan een zo groot mogelijk publiek!

  3.  

    Overigens heb ik gister wel erg veel nuttige kontakten opgedaan in "reallive". Dit werkt als altijd ook heel goed.

     

    Het opdoen van contacten in "real life" vind ik zelf erg prettig; gewoon een gezicht erbij, handdruk en algehele houding van iemand.

     

    Volgens mij is het contacten opdoen via "nieuwe media" erg interessant (en doe ik het zelf ook regelmatig), alleen ben ik wel van mening dat je pas écht aan het netwerken bent wanneer je elkaar ook in het echt spreekt. Natuurlijk kun je veel contacten via het web aanboren, maar volgens mij ligt de basis van een goed contact in een persoonlijke meeting! Maar zoals ik al zei, kun je heel goed eerst via linkedin of twitter in contact met iemand komen, om vervolgens hiermee offline te gaan netwerken

     

    Je kunt natuurlijk ook heel anoniem bergen met informatie uit fora plukken, zonder ook maar met iemand in contact te komen 8)

  4. Ligt eraan of het een zelfstandig deel van je onderneming is of niet. Is dit wel het geval, dan kun heb je niets met btw te maken. In andere gevallen volgens mij wel. Dit weet ik niet helemaal zeker, wellicht ff een belletje doen naar de B-dienst.

     

    Wat de contracten betreft:

     

    Ik zou hier wel goed over nadenken en zou zeker een aantal afspraken willen maken met het bedrijf (en wellicht willen zij ook met jou afspraken maken aangezien jij hun een script verkoopt wat jij evt meedere malen kunt verkopen!). Denk ook na over aansprakelijkheid en over lopende zaken zoals garantie.

     

    Ik hoop je hiermee wat tips te hebben gegeven, succes met verkopen!

  5. Hallo,

     

    Ik heb een vraag welke financiële constructie in dit geval kan en mooi kan werken.

     

    Na mijn studie wil ik dol graag actief worden in vastgoed. Vastgoed en vooral vastgoed in Nederland heeft als nadeel dat het wel een x aantal euro's kost.

     

    Maar stel je wilt toch een vastgoed onderneming beginnen in het aankopen van panden opknappen en verkopen en panden kopen en verhuren.

     

    Dus dan krijg je 2 soorten panden in de bezit panden die telkens doorlopen en panden die in je bezit blijven.

     

    Nu is mijn vraag wat voor mogelijkheden kun je hier qua hypotheek of kredieten voor regelen wat zou een mooie constructie zijn.

     

    Eigenlijk moet je met een basis kapitaal van bijvoorbeeld 150.000 euro beginnen hiervan koop je een object en knap je het op en verkoop je het. Dit traject zal 3 tot 6 maanden duren. Dus indien je hiervoor een hypotheek neemt zit je daar 30 jaar aan vast. Dus dat is zeker niet ideaal.

    Eigenlijk moet je een flexibel krediet zijn wat je telkens weer kan opnemen tot aan die 150.000 euro en weer kan aflossen als je een pand verkoopt. Het gevolg is dat je telkens meer EG vermogen opbouwt en telkens minder van die 150.000 nodig hebt.

     

    Zijn er zulke constructies mogelijk en hoe heet zoiets? en levert dit een gewone bank zoals ING en de RABO?

     

    Verder is misschien een CV oprichten ook een optie.

     

    Het gaat puur om de financiële constructie niet zo zeer om het idee.

    Groeten robert

     

     

    Dag Robert,

     

    Je stelt: "na mijn studie wil ik dolgraag in het vastgoed beginnen". Dit is natuurlijk een heel ruim vakgebied. Zomaar "beginnen in het vastgoed" lijkt me dan ook niet echt verstandig. Je geeft aan panden te willen kopen, opknappen en doorverkopen. Dit is natuurlijk wel een heel gericht iets, ook erg leuk naar mijn idee! Zoals je zelf al aangeeft heb je hier een behoorlijk startkapitaal voor nodig. Zonder eigen geld zal de bank je door de achterdeur weer naar buiten trappen. Wanneer je zelf bijvoorbeeld €50.000,- meeneemt kun je met de bank zeker onderhandelen. Heb je dit zelf niet liggen? Denk dan eens na om dit onderhands te lenen (bijv. bij familie).

     

    Off topic:

    Houd ook in de gaten dat je niet "zomaar" een pand aankoopt omdat het goedkoop is. Doe je huiswerk en onderzoek alles: het bestemmingsplan, vergunningen, het gemeentelijk beleid, structuurvisies voor toekomstige ontwikkelingen etc. Daarnaast is bouwkundig onderzoek een aanrader. Research is alles!

     

    Heb je wat hulp nodig in het begin, stuur me dan een PM, dan kunnen we wellicht eens sparren over je idee! Ik zag dat je in Elburg woont, das 15min vanaf mijn woonplaats!

     

    PS ik probeer geen oud topic omhoog te plaatsen, wil gewoon graag mijn verhaal even kwijt en zie graag wat meer discussie op dit gebied!

  6. Beste leden van Higherlevel.nl,

     

    Graag wil ik advies vragen betreffende mijn aanstaande studiekeuze.

     

    Midden 2009 heb ik mijn VWO (E&M) afgerond en nu wil ik daarbij graag een passende studie kiezen.

    Mijn doelstelling en idee van wat ik met de studie wil doen zijn als volgend:

     

    •   Alle facetten te leren van een bedrijf met als einddoel leiding te kunnen geven aan een MKB en/of NGO.

    •   Een praktische insteek met voldoende diepgang. Kijkend naar een onderwerp met een analytische geest en die vervolgens om kunnen zetten tot praktische plannen en uitvoering.

    •   Theorie die ik (deels) tegelijkertijd direct kan toepassen in de praktijk, wellicht in de vorm van een eigen onderneming (evt. onder begeleiding).

     

    Mijn ‘secundaire’ studiewensen zijn:

    •   Stad: Utrecht (Geweldige stad; heerlijk centraal gelegen)

    •   Buitenland: 3e jaar graag een jaar naar het buitenland; eventueel de VS of Indonesië.

    •   Studie:    De studie moet niet te zwaar zijn, zodoende dat ik de studie kan combineren met ondernemen en uitgaan. Een te zware studie hangt allereerst af van het aantal uren en daarna uiteraard de moeilijkheidsgraad.

     

    De studies die ik op dit moment aan het overwegen ben zijn (in volgorde van meest passend):

    International Business and Management Studies (HBO), Bedrijfskunde (WO), Business Management (HBO).

     

    Ik overweeg zeer zeker om IBMS te gaan studeren in Utrecht, maar twijfel over de diepgang, begeleiding en het niveau. Voornamelijk de mensen uit mijn omgeving raden het namelijk af om als VWO leerling HBO te gaan studeren.

     

    Wellicht kunt u als (deskundige / ervaren ondernemer) mij een beter advies geven.

     

    Met vriendelijke groet,

     

     

     

    Dag Niels,

     

    Om even één ding duidelijk te krijgen:

     

    Om succesvol ondernemer te worden HOEF je niet gestudeerd te hebben. Kanttekening die ik hierbij maak is dat je tijdens je studie heel veel nieuwe mensen leert kennen en dat op die manier je netwerk erg groot en breed wordt. Iets wat je als ondernemer zeker nodig hebt.

     

    Daarnaast leer je natuurlijk heel veel algemene zaken die je een goede basis geven om te kunnen ondernemen of om leiding te kunnen geven in een bedrijf. Mijn ervaring is: je moet overal iets vanaf weten en/of basiskennis hebben. In een studie leer je hier heel veel van (zeker in de wat algemenere studies die jij aangeeft).

     

    Tot slot nog even over de keuze HBO/WO:

    Ik heb zelf een HBO studie afgerond en studeer nu op de universiteit (schakeljaar gevolgd door een masterjaar). Het verschil zit met name in de praktische inslag: het HBO is veel praktischer opgezet je werkt vaak op basis van projecten direct uit de praktijk. Je wordt erg gestuurd om oplossingsgericht te denken, er is een probleem en dat moet jij oplossen.

     

    WO is een tikkeltje "droger" dat wil zeggen: veel meer lezen en (be)studeren. Je wordt veel meer getriggerd om op een heel analytische wijze naar vraagstukken te kijken, ook oplossingsgericht, maar je moet als het ware eerst het probleem helemaal uitpluizen. Het HBO gaat daar volgens mijn ervaring minder op in. Ik persoonlijk vond het HBO erg leuk en leerzaam, maar moet zeggen dat ik de manier van leren op het WO ook zeker als positief ervaar en het geeft een stukje meer uitdaging (helemaal als je VWO hebt gedaan!).

     

    En over de studielast: die valt bij zowel het HBO als WO wel tegen (zeker in de richting die jij op wil)!

     

    Succes met je keuze!

     

  7. Niet op ingaan!!! Companeo is erg goed in beloftes, vooral in het sales traject zijn ze erg alert en servicegericht. Na ondertekening van het contract, is het echter m.n. de incasso afdeling die je te spreken krijgt. De kwaliteit van de leads is bagger, en voldoen niet aan de opgestelde criteria, ze gooien gewoon maar wat over de schutting.

     

    Zelfs de door henzelf gediskwalificeerde leads, worden tot 3 maal toe geprobeerd in rekening te brengen.

    Oftewel, agressieve sales & agressieve incasso, maar dan zonder de beloofde diensten te leveren....

     

    Don´t go there!!!

     

    Thanks! Maar volgens mij was het al wel duidelijk! Heb je veel moeten betalen btw?

  8. Nou, heb Companeo op visite gehad,

     

    Erg mooi verhaal maar een vrij kostbare aangelegenheid!

     

    Per jaar sowieso al €3950 betalen om uberhaupt leads te krijgen en dan tussen de €30 en €45 per lead betalen.

     

    Op de vraag: "wat is de kwaliteit van de leads" kregen we als antwoord: ja die zijn goed hoor!!

     

    Tja, wat is goed? Heb nu al zoveel verschillende verhalen gehoord. We betalen nu bij onze adwords-campagne tussen de €12 en €20 per lead. Dan lijkt me het dus handiger om daar de kraan open te draaien. Kunnen we heel wat leads binnenhalen voor die 4k...!

     

    PS. Bobex waren amateurs volgen hun! ::)

  9. 154 euro ex BTW. Zonde van het geld. Heb net nog even gekeken voor je, maar de laatste aanvraag dateert van 16 september. Dat geldt dan uiteraard voor mijn vakgebied. Het kan zijn dat andere vakgebieden meer aanvragen krijgen. Bij andere site's komen er voor mijn vakgebied meer aanvragen binnen. Ik vermoed dan ook dat Bobex niet zo heel veel gebruikt wordt.

     

    Wij zitten ook niet echt in een grote consumentenmarkt en heb ook een beetje het idee dat we er weinig aan gaan hebben. Maargoed, ik gun de beste man de mond, wellicht dat ze ons iets moois aan kunnen bieden, maar ben huiverig...

     

    Trouwens, mooie site Herman!

  10. Geachte HL'ers,

     

    Onlangs hebben wij het dienstenpakket van ons bedrijf RitAssist flink uitgebreid en zijn we op zoek naar de mogelijkheden om onze verkopen op de nieuwe diensten en producten een flinke boost te geven.

     

    Nu heb ik al diverse gesprekken gevoerd en informatie uitgewisseld met Bobex en Companeo. Maar wordt er nog niet echt wijzer van, wel van de prijzen want die zijn nogal fors (vooral bij Bobex, hier hebben ze voor onze doelgroep enkel de mogelijkheid voor een businesspakket van 3k, waarin maximaal 3 aanbieders zitten). Companeo komt morgen langs op kantoor om hun (waarschijnlijk fantastische) verhaal te doen.

     

    Mijn concrete vragen:

    [*]Wat zijn jullie ervaringen met Bobex en/of Companeo

    [*]Hoe is de kwaliteit van de leads (vers? Echte aankoopintentie? Goede conversie? etc.)

    [*]Hoe zijn de kosten in verhouding tot de geleverde leads (en daarwerkelijke verkopen!!)

     

    Kortom:

    Is het de moeite waard om hierin te investeren of hebben jullie wellicht andere suggesties??

     

    Groet Joeri

     

    PS. De bestande forumposts geven me een wat te gedateerd beeld van de resultaten en ervaringen geven niet een concreet antwoord op mijn vragen, dus daarom even een nieuwe post.

  11. om te beginnen zou je een link naar je website toe kunne voegen bij je signature op dit forum. Alle beetjes helpen ;)

     

    Daarnaast kun je de bedrijven die in jouw vakgebied liggen een e-mail, flyer of folder toesturen (geadresseerd) met daarin informatie over je site en waarom ze naar jouw site moeten komen en niet naar een andere (USP). Wel netjes en niet schreeuwerig.

     

    Ook zou je op scholen waar het vak geleerd wordt kunnen benaderen met jouw vacaturesite en de afstuderende leerlingen kunnen informeren over jouw site. Er staan altijd wel ergens van die bakjes waar foldertjes en blaadjes inliggen. Leg de jouwe erbij (wel overleggen met de school).

     

    Succes!

     

    Bedankt voor je reactie!

     

    In hoeverre mag ik deze bedrijven (ongevraagd) een e-mail sturen? Is dat niet verboden geworden?

     

    Het idee om een aantal opleidingsinstituten te benaderen had ik ook bedacht, maar dat lijkt me meer een zaak wanneer ik al een aantal vacatures op de site heb staan en nu dus nog niet relevant. Het idee van de folders en flyers is in ieder geval goed! Daarnaast heb ik nog wel goede contacten met docenten op verschillende opleidingsinstituten, hen kan ik tegen die tijd ook nog eens benaderen.

  12. Dag HL'ers,

     

    Ik ben redelijk nieuw op dit forum, tenminste in actieve vorm. Heb al veel informatie uit de fora hier gehaald! Maar nu zit ik met iets wat ik niet heb kunnen vinden:

     

    Ik ben bezig met een vacature-site gericht op mijn eigen vakgebied. Nu hoor ik jullie denken: daar heb je er weer zo één met een vacaturesite. Is misschien ook wel zo, er zijn echt talloze vacaturesites, maar zie echt de kracht in van een vacaturesite die zich op een bepaald vakgebied richt. En daarbij: er is nog geen vacaturesite die zich op dit vakgebied richt.

     

    Goed, nu heb ik de site eigenlijk goed staan: goed getest, alles doorlopen, teksten kloppen etc. Maar nu zit ik met het punt: waar en hoe te beginnen? De site heeft een mogelijkheid voor werkzoekenden op CV's te uploaden, maar dat is niet erg aantrekkelejk als de site zelf nog geen vacatures heeft. Het lijkt me dus handig om eerst een (flink) aantal vacatures op de site te hebben. Maar hoe krijg ik vacatures op de site? Hoe promoot ik de site op een nette (lees: geen spam-achtige) manier? Helemaal omdat je nu niet meer (ongevraagd) mails mag sturen naar bedrijven.

    (btw, het plaatsen van vacatures is gratis)

     

    Graag zou ik input willen ontvangen over hoe jullie zoiets zouden aanpakken.

     

    Alvast bedankt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.