Rick van den Bovenkamp

Junior
  • Aantal berichten

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rick van den Bovenkamp

  1. Het niet willen lezen van mijn antwoorden cq het vakkundig negeren van vragen cq de vragen structureel niet gefundeerd beantwoorden zie ik dan maar als een beaming van mijn omschrijving in de eerste post.

     

    Bovendien vind ik het buitengewoon irritant dat u een gefundeerde mening onbeargumenteerd afdoet als onvakkundig. Ik begrijp dat u zich (wellicht uit noodzaak) aangetrokken voelt tot discussie, niets mis mee, maar mag ik u er op wijzen dat de aanhef in mijn eerste post "Beste Mob" is. En dit is niet omdat ik geen discussie met u aan wil gaan

    Dit "gesprek" heeft voor mij nu lang genoeg geduurt. Mocht je ooit nog een voip netwerk op gaan zeten dan raad ik je aan een expert te raadplegen zodat je geen teleurstellende resultaten behaald voor je klanten.

    maar dat ik als ondernemer een ondernemer wil helpen de beste / goedkoopste keuze te laten maken.

     

     

    En als u het dan oneens met mijn mening bent, waarom komt u dat niet met keiharde feiten op de proppen die het tegendeel bewijzen?

     

    Over de kosten kunnen we kort zijn. Zoals ik eerder al aangaf behaal ik met een kabel en dsl abonnement een 100% uptime en mocht het misgaan dan gaan de voip gesprekken gewoon naar mijn mobiel (in mijn geval ook in de asterisk centrale) en haal ik 100% beschikbaarheid. Dit kost me ongeveer 50 euro per maand.

     

    Waarom kort over de kosten zijn? Een Kabel + ADSL abbonement, en een centrale in een datacentrum. Voor 50,- euro per maand? Mischien voor u, maar niet voor de gemiddelde ondernemer. Komt u nu eens met een gefundeerde vergelijking. Laten we een 20 kanaals ISDN trunk als uitgangspunt nemen, zoals hierboven ook al beschreven staat.

     

    Groeten Rick

  2. Even een paar vraagjes die mij zo even te binnen schieten

     

    Met je forum ga je dus geld verdienen, je zal het dus van je bezoekers aantallen moeten hebben. Maar wat heb jij meer te bieden dan je concurrenten? Hoe groot zijn deze? maken zij ook gebruik van een VIP constructie? Vragen deze hier ook geld voor? Hoe ga je adverteren? Wat is je marketing budget? EN is het niet mogelijk om dit naast een vaste baan te doen ?

     

    Groeten Rick

  3. Als zelfstandige registreer je je bij de kvk, dit kost je 40 à 50 euro per jaar, afhankelijk van de onderneming die je gaat starten kan het zijn dat je je moet aansluiten bij een ondernemers organisatie. Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de detailhandel dan ben je verplicht om je aan te sluiten bij het HBD. Dit kost je ongeveer 80,- Euro per jaar. De kvk wijst je hier uiteraard ook op bij het registreren van je onderneming. Het stoppen als zelfstandige is eigenlijk net zo eenvoudig als het starten.

     

    Als je een klein beetje boekhoudkundig bent aangelegd dan kom je zelf een heel eind, er zijn hier genoeg boeken en hulpmiddelen over te vinden. Ben je dit niet dan adviseer ik je een belastingadviseur / boekhouder in de arm te nemen.

     

    Als je als eenmanzaak, zzper, zelfstandige, freelancer failliet gaat dan betekent dit dat je als persoon ook failliet bent.

     

    Welke fouten zou je kunnen maken bij het uitoefenen van je beroep en hoe hoog zou een eventuele schadeclaim kunnen zijn. Lastig te zeggen natuurlijk, maar dit zijn wel zaken waar je over na moet denken. Uiteraard kun je je hier ook weer tegen verzekeren.

     

  4. Nu noemt u wel de prijs voor een ISDN 20 maar niet die van een 20 kanaals SIP provider de kosten voor hosting in het datacentrum en je redundante internet verbinding van minimaal (20x 100 Kbit up en down, SDLS dus) ... Ik heb door mijn functie als VOIP consultant een hoop ervaring met zowel de goedkopere providers (voipcheap, 12connect etc) als met de zoals u het noemt duurdere professionele (Priority, Breez, Infopact etc) Maar bij iedere SIP provider groot of klein loop je tegen het probleem aan dat het lang niet zo stabiel werkt als ISDN. Zoals ik al aangaf: dat gaat ongetwijfeld geod komen met de komst van onbeperkte bandbreedte, maar als ik nu op dit moment de keuze heb, dan wil ik absoluut niet afhankelijk zijn van voip als enige binnenkomende lijnen.

     

    Trouwens Voipcheap werkt uitstekend bij mij, ik wil er alleen niet afhankelijk van zijn.

     

    Groeten Rick

  5. Maar waar basseer je dat dan op? Met mijn ISDN lijn bel ik ook kosteloos naar vaste nummers binnen nederland. Het gaat er bij mij voornamelijk om dat ik ten alle tijden kan bellen en gebeld kan worden. Als ik naar Duisland bel doe ik dat ook via een lijntje van voipcheap. Maaar als mijn internet verbinding er uit ligt, en ik zou alleen SIP trunks aangesloten hebben dan heb ik toch een behoorlijk probleem.

  6. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun externe lijnen om te laten zetten in VOIP lijnen. VOIP lijkt wel het toverwoord van de laatste jaren, en de VOIP providers schieten als paddestoelen uit de grond, maar biedt het nu echt zoveel meer voordelen dan bijvoorbeeld ISDN??

     

    Toverwoord? Momenteel zijn er alleen al drie miljoen huishoudens die bellen via VOIP, sinds vorig jaar meer dan de traditionele aansluitingen! Je ervaringen zijn volgens mij erg gedateerd.

     

    Beste Maarten

     

    In mijn verhaal praat ik over de voip providers die voornamelijk bezig zijn hun lijnen te slijten aan het MKB, dit is niet te vergelijken met een huis tuin en keuken voip lijntje (VoADSL). Vaak hebben we het dat over minimaal 6 spraakkanalen. Wat ik duidelijk wil maken is niet dat ik zeg dat ik voip geen mooie techniek vind, de mogelijkheden zijn, ik zou haast zeggen, eindeloos. Het probleem op dit moment is dat de internet verbindingen nog te onstabiel zijn om te garanderen dat de voip verbindingen net zo stabiel zijn als ISDN. Maar dat gaat uiteraard met de komst van glasvezel verbindingen helemaal goed komen.

     

    Wat ik Mo eigenlijk wil meegeven is om wel een voip server aan te schaffen, maar gebruik als binnenkomende lijnen altijd ISDN. Of gebruik SIP verbindingen maar een ISDN verbindingen als backup, dat kan natuurlijk ook. Gewoon een tip van iemand die uit ervaring spreekt!

     

    Groeten Rick

  7. Beste Martin,

     

     

    Ik vindt het spijtig dat je zulke slechte ervaringen hebt opgedaan met VoiP.

    Laten we twee dingen scheiden; VoiP is spraak over een ip netwerk en Sip is spraak via het sip protocol via een netwerk. Ik denk dat u dat wel weet maar zet het erbij voor de volledigheid.

     

    Ik heb juist erg goede ervaringen met voip, maar wat ik met mijn verhaal duidelijk probeer te maken is geen voordeel zie met voip als binnenkomende lijnen tov ISDN.

     

    n Voip is geen standaard mogelijk, in sip wel. Indien een provider werkt via het sip protocol dan kunnen de diensten goed samenwerken en zijn problemen op te lossen.

    Er zijn afwijkende providers, maar over het algemeen zijn dit de budget diensten van bijvoorbeeld betamax (voipbuster e.d.)

     

    In mijn ervaring zijn juist de grotere spelers hierin beter.

     

    Uiteraard begrijp ik wat u bedoelt, maar SIP een standaard in de voicewereld? Ik denk namelijk dat het een multi media protocol is, en daar zit hem nu net het hele probleem in. De volgende twee regels komen rechtstreeks van de sip wikipedia pagina af http://nl.wikipedia.org/wiki/Session_Initiation_Protocol

     

    Het Session Initiation Protocol of SIP is een protocol om multimediacommunicatie (audio-, video- en andere datacommunicatie) mogelijk te maken en het wordt onder meer gebruikt voor Voice over IP (VoIP).

     

    Verklaart u nader...

     

    Verschil met ISDN

     

    VoiP over het sip protocol (laten we het toch even voip noemen) bied veel meer functionaliteit dan ISDN en is veel flexibeler in te zetten. Dát is het voordeel.

    Veel mensen denken dat ze 70% gaan besparen, maar dat hoeft niet zo te zijn. VoiP kun je kiezen als je meer flexibiliteit en functionaliteit wilt voor je bedrijf en niet als je per definitie wilt besparen.

     

    Kostenbesparing kan inderdaad een overweging zijn, hoewel dit inderdaad in de praktijk vaak tegenvalt. Maar als ik mag kiezen tussen kostenbesparing en een hakkelende, krakende, echoënde lijn met een klant omdat mijn collega op dat moment een internetradio aan heeft staan of een stabiele ISDN verbinding die geen last heeft van voorgaande maar in plaats daarvan per minuut iets duurder (discutabel) is...? Dan wist ik het wel.

     

    Analoge telefonie is stabieler dan ISDN, maar toch is er geen noodzaak analoog te blijven werken.

    ISDN is stabieler dan Voip, maar ook hier geen noodzaak om via ISDN te blijven werken.

     

    Das toch vreemd, nu geeft u eigenlijk zelf toe dat hoe geavanceerder de techniek is, hoe onstabieler de situatie uiteindelijk wordt. Hoewel ik het niet eens ben met het feit dat analoge telefonie stabieler is dan ISDN? Gebaseerd op?

     

    De functionaliteit van Voip is ook beschikbaar in ISDN apparatuur maar dan heb je het wel over apparatuur die een paar 100 procent duurder is.

     

    Over welke functionaliteit praten we dan? Probeert u voor de gein eens te faxxen over voip, hier hebben ze niet voor niets T38 voor uitgevonden

     

    Zelf werk ik vanuit huis op Texel en vanaf een locatie in Den Helder, thuis heb ik een redundante internetverbinding (kabel en adsl) en een analoge lijn van KPN. Dit lijkt veel maar valt mee.

    Ik heb een internetbedrijf dus internet is een must!

    Op die manier ben ik verzekerd van een internetverbinding.

     

    Ik kan me voorstellen dat bijna elk bedrijf tegenwoordig afhankelijk is van internet. Email, informatie opzoeken, bestellingen, server beheer... van alles gaat er over internet.

     

    De KPN lijn heb ik aangeschaft vóórdat ik dsl aanvroeg. Op die manier bespaar ik op de non line sharing fee en word mijn dsl goedkoper. Deze analoge lijn kost me netto 2 euro in de maand.

     

    Mocht ik ooit om wat voor reden dan ook geen internet hebben dan schakelt onze sip server de gesprekken door naar mijn analoge nummer en gaat precies dezelfde telefoon over als wanneer er wel internet is en ben ik toch bereikbaar, ook uitbellen is dan geen probleem. Ik merk alleen aan mijn browser dat er geen internet is.

    Of ik nu in Den Helder zit of op Texel (of china) ik ben altijd bereikbaar onder hetzelfde nummer met dezelfde functionaliteit.

    Probeer deze configuratie eens te realiseren met een ISDN centrale en je weet direct wat de voordelen van voip zijn.

     

     

    Uw SIP server schakelt het nummer door naar analoog terwijl de inkomende SIP lijn er uit ligt, das toch knap, of bent u zelf soms een sip provider? Bovendien gebruik je je binnenkomende sip trunks toch niet om verbinding mee te maken vanuit bijvoorbeeld huis? Ik neem aan dat je dat aan de andere kant van je Voip centrale wil realiseren.

     

    Spookverhalen

    De meeste spook verhalen over Voip ontstaan doordat iemand denkt dat het een kwestie is van stekker erin en draaien. Dat zou mooi zijn maar is nog niet het geval. Voip is een dienst die het beste wordt geïnstalleerd door iemand die weet hoe.

     

    Zo zou het ook eigenlijk moeten zijn toch?? Ik installeer nu 2 jaar volledige voip netwerken, maar merk gewoon uit de praktijk dat er een hoop problemen zijn met de interconnectiviteit tussen IPPBXen (Verschillende merken) en VOIP (en ik bedoel dan SIP) providers

     

    Groeten Rick

     

  8. Beste Mob,

     

    Ik zie dat je post al weer een aantal maanden oud is, maar toch wil ik je de volgende informatie niet onthouden.

     

    Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun externe lijnen om te laten zetten in VOIP lijnen. VOIP lijkt wel het toverwoord van de laatste jaren, en de VOIP providers schieten als paddestoelen uit de grond, maar biedt het nu echt zoveel meer voordelen dan bijvoorbeeld ISDN?? Nee op dit moment ben ik (door schade en schande) van mening dat er meer nadelen kleven aan VOIP lijnen dan voordelen. En wat bedoel ik met “op dit moment“? internet verbindingen zijn gewoon nog niet stabiel en / of snel genoeg om zeker te zijn van een juiste werking. Met de komst van glasvezel netwerken gaat dit ongetwijfeld veranderen maar op dit moment kan ik VOIP alleen aanraden binnen het bedrijfsnetwerk. Dus een VOIP centrale en daarop aangesloten VOIP telefoons zijn prima maar laat je externe lijnen gewoon op basis van ISDN in je centrale binnenkomen en wel hierom:

     

     

    [*]Bij VOIP ben je bijna verplicht om een aparte DSL lijn aan te laten leggen voor je voice verkeer, dit om je bandbreedte te garanderen, de grotere VOIP providers doen dit dan ook standaard bij de aanschaf van een VOIP verbinding. Ik vraag mij wel eens af wat dan nog het verschil is met bijvoorbeeld ISDN?

    [*]Een verbinding met ondersteuning voor zogenaamde “quality of service” is ook mogelijk. Op je internet verbinding wordt dan een gedeelte bandbreedte gereserveerd voor je VOIP verkeer. VOIP en data pakketjes gaan dan over één en dezelfde verbinding. Helaas zijn de prijzen van dit soort verbindingen wel alsof het er twee zijn.

    [*]Ligt je internet verbinding eruit dan kun je bellen gewoon vergeten. Even gegeneraliseerd: in vergelijking met een ISDN lijn is de downtime van een DSL verbinding toch wel een stukje hoger. Uiteraard hebben we het niet over een DSL verbinding met een door de provider gegarandeerde uptime van zoveel %. Hier betaal je dan uiteindelijk ook weer voor.

    [*]Er is nog geen generieke standaard voor VOIP, ja SIP is de standaard maar SIP is zoveel meer dan VOIP alleen, en door de enorme diversiteit aan instellingen die een provider aan een VOIP verbinding kan maken is het vaak nog maar de vraag of de door het bedrijf aangeschafte hard- en / of software wel werkt.

     

    Zo… Tot zo ver mijn VOIP frustraties wat externe lijnen betreft, want VOIP biedt natuurlijk ook prachtige mogelijkheden. Zelf werk ik nu twee jaar met Swyx. Hier ben ik zeer tevreden over. Mocht je nog niet tot de aanschaf van eerdergenoemde producten zijn gekomen dan is het misschien de moeite waard om eens naar de mogelijkheden van dit pakket te kijken. http://www.swyx.com/uploads/media/productbrochure_6.20_web_nl__01.pdf

     

    PM of mail mij even als je vragen hebt.

     

    Groeten Rick

     

  9. Beste Linde,

     

    Ik mis eigenlijk nog een linkje naar je website http://www.liaanworkshops.nl/

     

    Qua inhoud kan ik hem erg lastig beoordelen, dit laat ik aan de mensen over die verstand van kunst en theater hebben :-)

    Persoonlijk vind ik de vormgeving van je site erg leuk, misschien wat aan de simpele kant maar in ieder geval wel duidelijk! Een kleine tip, ik zou het liaantje dat door de tekst heen loopt, iets minder vel van kleur maken zodat de tekst beter leesbaar wordt.

     

    Denk ook aan de doorzoekbaarheid van zoekmachines, ik mis de metatags! http://nl.wikipedia.org/wiki/Metatag

  10. Beste Swieks,

     

    Zoals Frans Sijtsma ook al aangeeft: Probeer specifieker te zijn met je zoekwoorden. Wat je ook zou kunnen proberen is in je advertentie een duidelijkere omschrijving van je product te zetten. Ik heb even snel gekeken op je site en Electronica producten van polycarbonaat lijkt mij bijvoorbeeld een hele duidelijke omschrijving voor je advertentie. Je zult zien dat het aantal kliks omlaag gaat maar dat je daarin tegen wel publiek aantrekt dat ook echt geinteresseerd is in je product. (Bovendien scheelt het een hoop centen, weet niet wat je max cpc was voor het zoekwoord polycarbonaat?)

     

    Probeer je te verplaatsen in je klant, als je in zijn schoenen zou staan en je bent op zoek naar een polycarbonaat warteltje wat tik je dan in in google? Alleen polycarbonaat??

     

    Groeten Rick

  11. Ik heb zelf erg goede ervaringen met Catalook. Dit is een webshop module die bovenop Dotnetnuke draait.

     

    Dotnetnuke is een open source framework (het besturingssysteem). Deze is kosteloos te downloaden op http://www.dotnetnuke.com/ en bied al vele mogelijkheden. Zo zit er standaard onder andere een chat, forum, faq module in. En catalook is voor een prijs van ongeveer €100,- te downloaden op http://dnnsoft.com/ Hieronder even een paar voordelen:

     

    * Ondersteuning IDeal zowel rechtstreeks en mbv betaling providers

    * Het uiterlijk is aan te passen door middel van skins, hier is geen programmeer kennis voor nodig

    * Volledig CMS, dus inloggen op je website en vanaf je site gelijk je tekst en eventuele artikelen aanpassen

    * Mailings maken en versturen vanaf je website

    * Voorraad beheer

    * Factuur beheer

     

    Bovendien is de ondersteuning van Dnnsoft echt super. Zo zat er, toen ik het pakket aangeschaft had, nog geen ondersteuning voor IDeal rechtstreeks in (alleen via payprocessors, duur dus). Dit had de programmeur (tevens de eigenaresse) Susanne Koehler binnen twee dagen geïmplementeerd.

     

    Groeten Rick

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.