Benito

Junior
  • Aantal berichten

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Benito

  1. Volgens mij heet zoiets sleutelgeld en dat kan op sommige locaties oplopen tot meer dan 100K, voor een casco pand.

    Het gaat dan vaak wel om toplocaties in de grote steden. Ik weet niet om welke plaats het hier gaat, maar aangezien je zegt dat het voor voor jou moeilijk is een geschikte locatie te vinden kan het hier ook spelen.

     

    Neemt niet weg dat je vrij bent hierover te onderhandelen. Kan je niet direct contact opnemen met de huidige huurder of verhuurder? Staat het pand al leeg en betaald de huidige huurder nog steeds huur of of draait de winkel nog?

     

    De huidige huurder draait er nog, maar wilt zsm weg. Echter kan zij nog wel een paar maandjes doordraaien. Als er een serieuze nwe huurder is kon er concreet over een vestigingsdatum gesproken gaan worden (aldus de makelaar).

     

    Wie de eigenaar is weet ik niet. Ik ben ondertussen wel achter het adres van de ondernemingsvereniging gekomen voor die straat. Daar ga ik as. vrijdag even langs. Die voorzitter zou wel wat meer weten denk ik over de eigenaar van dat pand.

     

    Saillant detail: in diezelfde straat is deze week een andere ruimte vrijgekomen, dus dat maakt mijn onderhandelingspositie weer wat sterker.

     

    Bedankt voor jullie reacties, ik houd jullie op de hoogte. ;)

     

    Ps. ik praat over Rotterdam.

  2. Het lijkt er op dat de eigenaar gewoon wil vangen. Aan jou om te beslissen het te betalen, of een ander pand te zoeken.

     

    Lijkt het idd erg op. Echter kan ik mij niet voorstellen dat uberhaupt iemand geld voor lucht gaat betalen.

     

    Is hetzelfde als ik zou gaan eisen van die verhuurder dat mijn aankomende winkel minimaal 120% rendement oplevert per maand daar in die ruimte. ;D

  3. Ik denk dat het een kwestie van onderhandelen is. De makelaar denkt natuurlijk aan zijn provisie, vertel de makelaar wat je voor het hele spul wilt betalen. Waarschijnlijk zit je met 5000 euro wel in de goede richting.

     

    Nou ik heb afgelopen Vrijdag even gekeken samen met de makelaar.

     

    Die overnamesom gaat echt nergens over. De huidige huurder was ook aanwezig en die vertelde dat de airco en warmetegordijn gewoon bij het gebouw hoorde. De Makelaar zelf snapte ook niet wat er nu overgenomen moest worden.

     

    Hij zou bij de eigenaar gaan informeren betreffende de overnamesom.

     

    Vandaag belde hij mij op met de mededeling dat de eigenaar toch rond de 20.000 euro eiste als overnamesom. Toen ik hem vroeg wat ik dan precies over zou gaan nemen, kwam hij niet verder dan "ehhhh er schijnt het een en ander verbouwt te zijn in dat pand en het zit op een mooie a1 locatie"....yeah right .....ik heb hem ook op de man af gevraagd of die merkwaardige "overnamesom" een provisiedeel voor hem is. Echter vertelde hij mij dat zijn bedrijf niet zo werkte. Hij adviseerde mij zelfs om een overnamesom eventueel te weigeren.

     

    Echter gaat het er nu uitzien dat ik 20 ruggen moet gaan betalen (betaal ik het niet, betaal een andere partij het wel) voor niets meer dan lucht. Wat interesseert mij dat het pand verbouwt is of niet. Ten eerste is dit niet aantoonbaar, ten tweede: waarom zou ik dit als nwe huurder moeten gaan betalen? >;(

     

    Echt waanzin dit verhaal!

  4. Hoe oud/jong zijn die spullen die je aangeboden worden ? Zit er nog een (service) contract op ?

     

    Hoi,

     

    Nee, er zit geen contract aan vast zover ik weet. Maar dan nog...wat moet ik ermee? Ik kan een airco en rookgordijn en wat verlichting wel voor minder dan 15.000 euro regelen. En mocht er nog een servicecontract aan vast zitten dan is dit toch het probleem van de huidige huurder?

     

    Ik heb morgen een afspraak met de makelaar...dus vandaar de vraag in hoever ik iets kan weigeren want daar heb ik totaal geen flauw benul van. :-[

  5. Goedendag,

     

    Ik heb een vraag voor jullie.

     

    Ik heb een geschikte winkeltrimte op het oog. De huurprijs is goed, de afmetingen zijn goed en vooral: de locatie is uitstekend.

     

    Ik ben nml. al een aantal maanden bezig om een kledingwinkel op te starten. Alles is al gereed (financiering, leveranciers etc) het enige wat nog ontbreekt is een geschikte winkelruimte.

     

    Nu heb ik dus een pand op het oog maar er is 1 ding wat ik niet helemaal begrijp en dat gaat over de overnamesom.

     

    Volgens de makelaar wordt er een overnamesom gevraagd tussen de 15000 en 20.000 euro voor :

     

    -de airconditioning

    -warmtegordijn

    -pantry

    -verlichting

    en een beetje "goodwill"

     

    Ten eerste snap ik niet wat ik aan die "goodwill" heb. De winkel die er nu inzit en weg gaat, opereert in een totaal andere branche (voeding) als waar ik mee gaat starten (fashion). Dus over welke "goodwill" praten we nu hier? Ik kan mij daar niets bij voorstellen. Ik heb de makelaar duidelijk verteld wat voor soort winkel ik wil openen.

     

    Ik vind een bedrag van 15-20.000 euro voor deze spullen heel veel. Kan ik niet zeggen dat ik niets over wil nemen omdat ik zelf alles nieuw erin wil plaatsen? Of ben ik verplicht de overnamesom te betalen?

     

    Ik heb geen idee welke rechten en plichten ik heb in deze situatie. Ik hoop dat iemand met meer ervaring mij hierover wat kan vertellen en eventueel wat tips kan opwerpen.

     

    Mijn dank is groot bij voorbaat.

     

    Gr,

     

    Benito

  6. Als ik het goed lees dan versturen ze de waar direct naar jou en de kosten vanaf istanbul tot en met over de drempel van jou afleveradres worden in rekening gebracht.

     

    Ik zou wel even navragen wat ze precies bedoelen en welke kosten er nou voor jou rekening zijn.

     

    Nog een kleine tip... FOB betekend ook dat jij de lading moet verzekeren tegen beschadiging etc.

     

    Hartelijk dank voor de respons. ;)

     

    Ik heb even geken op dhl.com om een indicatieprijs te krijgen wat dit gaat kosten.

    Zij regelen zover ik weet dan ook gelijk alle papieren en verzekeringen.

    Echter kom ik bij DHL.com nergens iets tegen waar ik de prijs kan berekenen voor import vanuit Istanbul.

     

     

  7.  

     

    Hallo mensen,

     

    Ik wordt franchisee voor een kledingmerk. Ik heb zojuist het Franchise contract gekregen per mail en toen kwam ik deze Delivery & Dispatch voorwaarden tegen;

     

    Franchiser will dispatch the goods with the required information of Delivery terms, City and delivery place. Shipment cost belongs to franchisee. The delivery terms is FOB/ISTANBUL. The goods will be exported directly to the franchisee

     

     

     

    Wat weet ik:

     

    FOB staat voor Free on board.

    Vanuit Turkije hoef je geen invoerrechten te betalen als je een ATR certficaat hebt:

     

    http://www.kvk.nl/internationale_handel/documenten/atr-certificaat/

     

     

    Als ik het goed begrijp zijn de vervoerskosten voor mijn rekening. Maar waarom bepalen zij dan dat het via zeevracht (FOB)naar Nederland komt vanuit Istanbul?

     

    Ik neem aan dat dit in de haven van Rotterdam aankomt. Kan ik dit dan zelf oppikken ipv een expediteur? Of moet ik een expediteur voor de verscheping zoeken?

     

    Ik hoop dat iemand mij wat licht in deze duisternis kan geven. ::)

     

     

  8. 1. Na aankomst krijgt expediteur X je goederen (indien per luchtvracht, per koerier werkt het anders, dan regelt TNT/DHL/Fedex het af) en belt je. Je geeft informatie over de goederen, eventueel BTW nummer en tekent een directe vertegenwoordiging (tenzij je particulier importeert, dan is de machtiging niet nodig). Je ontvangt meestal vooraf een factuur voor afhandeling, invoerrechten en BTW. De goederen worden bij je afgeleverd of je haalt ze zelf af op Schiphol.

    2. Invoerrechten, zijn het heren of dames overhemden, van welke stof zijn ze gemaakt etc (zie http://gebruikstarief.douane.nl, kleding is heel makkelijk te vinden)

     

    Als je kleding importeert vanuit Turkije kan je toch beter gebruik maken van de ATR regeling?

     

    http://www.kvk.nl/internationalehandel/070_Documenten/atrcertificaat/default.asp

     

    Waardoor je geen invoerrechten betaald.

  9. Nogmaals dank voor al uw feedback heren en dames.....ik ga dit weekend mijn begrotingen afronden.....en de 16e deze maand naar de bank ermee! 8)

     

    Mocht dit niet lukken dan doe ik een microkrediet aanvraag.... wat denken jullie trouwens? +/- 25.000 euro krediet aanvragen voor het starten van een kledingwinkel in het hartje van Roterdam? Ik weet dat dit natuurlijk van meerdere dingen afhangt...maar hoor graag jullie mening erover.

     

    Goed weekend.

     

     

  10. Nogmaals dank Joost...en in het bijzonder dank aan Roel!

     

    Ik was helemaal gefocussed op een bepaalde vaste "basisregel van 20%"....

    Dit verhaal van Roel is super duidelijk en heeft mij dan ook direct weer licht in de tunnel gegeven. ;)

     

    Voor de investeringsbegroting hebben wij 50.000 euro begroot.

     

    Vennoot 1 legt 25.000 in

    Vennoot 2 legt ook 25.000 in

     

    Vennoot 1 gaat de toko runnen en zal er dan een maximaale (sobere) vergoeding uithalen en dit inboeken op de liquiditeitsbegroting van het ondernemingsplan.

     

    Het pand wat we voor ogen hebben zit op een A1 locatie en is echt het neusje van de zalm. Nu realiseer ik mij wel dat dit nog geen garanties geeft voor veel klanten. ;)

     

    Nog een vraagje: Wat versta jij onder "structureel" Roel? Een kwartaal een halfjaar een jaar?

     

    Hoe denk jij hierover?

  11. Benito

     

    Welkom op HL.

     

    Uit een VOF ontvang je geen salaris. Je maakt winst uit onderneming en die kun je opnemen als privé onttrekking.

     

    Voordat je je afvraagt hoeveel dat is, lijkt het me verstandiger dat je eerst eens gaat becijferen hoeveel jullie elke maand overhouden. Pas als je dat weet ga je praten over winstverdeling en een beloning voor jouw meerdere uren.

     

    groet

    joost

     

    Hoi |Joost,

     

    Hartelijk dank voor je feedback.

     

    De benaming "salaris" is misschien verkeerd maar of ik nu winst of geen winst draait ik moet toch in mijn levensonderhoud voorzien?

  12. Hallo beste mensen.

     

    Ik zit met een vraag mbt een aannemelijke saliering voor de ondermer/ manager van de zaak.

     

    Ik zal mijn situatie eerst even kort toelichten;

     

    Ik en mijn zakelijk partner willen samen een VOF starten.

     

    deze VOF gaat een franchise kledingwinkel exploiteren.

     

    De bedoeling is dat ik als venoot de winkel moet gaan runnen voor meer dan 90%... de andere vennoot is niet meer dan een financieerder en zal misschien eens in de zoveel dagen ook in de winkel staan (hij heeft hiernaast nog een andere zaak die hij alleen moet runnen).

     

    Het is natuurlijk logisch dat ik elke maand een aannemenlijk salaris wil ontrekken uit deze VOF.

    De resterende winst gaat dan voor 50% naar mij en 50% naar de andere vennoot.

     

    Hoeveel salaris zou ik nu maandelijks uit deze ondermening mogen ontrekken?

    Ik kom af en toe tegen dat je 20% van de omzet zou mogen ontrekken.

    Of moet ik gewoon een vast bedrag vaststellen onafhankelijk van de omzet?

     

    Ik hoop dat iemand mij hierover kan advisieren. Bij voorbaat dank.

     

  13. Voor de huurgegevens kan je het beste kijken op de site's van de makelaars waar jij je winkel wil gaan openen.

    Als je dan kijken gaat bij het aanbod BOG weet je hoe hoog de huren zijn waar jij je wilt vestigen.

    Vergeet niet in je ondernemerplan de 3 maanden borg mee te nemen.

     

    Voor de cijfers in de mode branche kan je kijken bij de branchevereniging Mitex en anders de HBD of Rabo-bank.

     

    Dank u dank u ...heb ik gedaan. ;)

     

    Maar nu is de vraag nog; hoe maak ik een goede aanname van mijn afnemers voor mijn liq begroting?

  14. Ik denk dat je deze vragen beter aan je franchiseorganisatie kan vragen, deze hebben alle gegevens bij de hand en zijn er voor om jou te begeleiden bij de start.

     

    Hoi Rene,

     

    Bedankt voor je antwoord.

     

    De franchiseorganisatie zit in Turkije en heeft helemaal nog niets in Nederland geopend. Ik zal de eerste zijn in dit geval.

    De enige eisen die zij stellen is dat de winkel op een A1 locatie gevestigd wordt en een minimale oppervlakte van winkelruimte incl opslagruimte en bepaalde eisen voor de inrichting.

     

    Voor de rest hebben zij geen marktgegevens over Nederland.

     

     

    Maar de vraag mbt een fictieve maar aannamelijke huurprijs is algemeen voor de liq begroting voor een ondernemingsplan.

     

    Gr,

     

     

    Ben

  15. Goedendag allen,

     

    Ik ben druk bezig met het afronden van mijn ondernemingsplan voor de aanvraag van een micokrediet die nodig is voor het openen van een nwe herenmode kledingwinkel (buitenlandse franchise).

     

    Nu weet ik door diverse onderzoeken op diverse locaties ongeveer wat mij de huurprijs gaat kosten van een winkelruimte op een geschikte locatie voor deze kledingwinkel. Ik kan pas concreet gaan zoeken naar een winkelruimte als de financieen hiervoor binnen zijn dmv het krediet. Daarom vind ik het moeilijk in te gaan schatten van hoeveel mensen ik als klant ga ontvangen als ik nog geen concrete ruimte heb.

     

    A> Mag dit "natte vinger werk" zijn voor de liquiditeitsprognose? Kan ik dan een gemiddeld aanneembare huurprijs nemen?

     

    B> Als het dalijk zover is dat ik wel een concrete lokatie heb, hoe kan ik dan inschatten hoeveel mensen van bijvoorbeeld 500 winkelende passanten mijn winkel binnen gaan stappen om aan de hand hiervan een schatting te doen hoe mijn inkomen gaat verlopen? Zijn hier bepaalde formules voor?

     

     

    Ik hoop dat iemand mij hiermee verder op weg kan helpen, alvast bedankt.

     

    Gr,

     

    Ben ;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.