seotube

Senior
  • Aantal berichten

    86
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door seotube

  1. Daar 1 van mijn activiteiten die ik uitvoer kookworkshops zijn. Wil ik eerst even mijn huidige gang van zaken schetsen.

     

    Klant vraagt prijsofferte. Ik stuur prijsofferte op. Klant gaat akkoord. Ik stuur dan factuur met daarbij de algemene voorwaarden.

     

    Tot nu toe is er nooit iets fout gelopen. Maar ik wil bereid zijn op alles moest er ooit iets gebeuren dat ik gedekt ben. OK de algemene voorwaarden zijn verstuurd naar de klant en "normaal" gezien alsook gelezen en ontvangen door de klant.

     

    Maar ik wil een duidelijk bericht van de klant terug dat deze de algemene voorwaarden heeft gelezen en akkoord gaat met deze voorwaarden. Geen gedoe van - druk die algemene voorwaarden eens af en zet er even de handtekening onder - vervolgens inscannen en terug sturen per mail. Wat een gedoe vind ik dat.

     

    Ik zou graag willen weten wie van jullie gebruik maakt van het digitaal ondertekenen. Klant klikt op een link. Er wordt een pdf geladen waar de klant enkel maar op een knop hoeft te drukken dat hij/zij akkoord gaat met deze voorwaarden.

  2. Ik heb zeer goede ervaringen met Opencart. Heel veel mogelijkheden. Ook veel keuze van templates en plugins. Ik had ervoor Woocommerce maar die vond ik minder, omdat er functionaliteiten er niet in waren zoals verschillende verzendmogelijkheden op vlak van gewicht en dergelijke.

     

    Magento vind ik een te zwaar pakket voor een beginnende webshop. Kan je misschien inderdaad op termijn voor kijken zoals boven werd aangegeven.

     

    Succes

  3. Ik werd 1 van deze dagen benadert via de Facebook pagina van 1 van mijn producten die ik aanbied door iemand die een event gaat organiseren waar zo'n 800 man aanwezig zou zijn.

     

    Het product dat ik onder andere aanbied is namelijk een Braziliaanse frisdrank. De organisator wou dus dit drankje dan ook in zijn concept gieten en een samenwerking met mij aangaan voor dat event.

     

    Probleem is - ik heb hier geen ervaring mee. Ik run nu namelijk een webshop met een beperkte stock. Als restaurants/particulieren bij mij bestellen dan koop ik dat aantal pakketten in lever ik dat gewoon af en word ik gelijk betaald bij levering/afhaling.

     

    In dit geval heb ik geen zicht hoeveel de afname zal zijn op die dag. Ik wil namelijk met niet teveel stock zitten daar het drank is met een vervaldatum op.

     

    Ik wil hier heel graag mee samenwerken omwille van de omvang van publiek dat er aanwezig zal zijn alsook de gratis promo dat ik kan doen die dag.

     

    Graag tips hoe ik dit best kan aanpakken. Voorschot vragen en achteraf het surplus laten bij betalen ofzo?

  4. Waarom heb je een probleem met 'afhalen op afspraak'? Kost je omzet en klantcontact!

     

    Groet,

     

    Highio

    Ik gebruik het zelf ook en heb hier geen problemen. Klanten maken hier ook geen problemen rond. Klanten bellen me zelfs om te vragen wanneer ze langs mogen komen.

     

    Ik zou meer denken als die klant fysiek bij jouw langskomt dat je net nog een praatje kan doen met die klant. Wat ik toch meestal doe. :)

  5. Hoe zit het met het vertrouwen van je deelnemers in jouw onafhankelijkheid (en dus waarde), wanneer je tijdens de workshop bepaalde merken zó zichtbaar promoot?

    Deelnemers bezien me toch als vertrouwelijk. Stellen me steeds praktische vragen van hoe ze dit of dat kunnen snijden. Steeds geef ik hieraan een uitgebreide uitleg alsook neem ik het mes zelf in handen voor het voor te doen.

     

    Ik geef ze ook steeds raad welk soort materiaal ze best kunnen gebruiken bij het bereiden van hun gerechten voor als ze thuis zijn. Bij onbekend materiaal voor de deelnemers geef ik een iets langere uitleg dan bij een gewone braadpan/anti-kleefpan van een bepaald merk.

  6. Alvast bedankt iedereen voor de nuttige reacties. Ik ga alvast eens reageren op jullie reacties.

     

    @Fvddungen

    Soort van sponsorpakketten heb ik voorzien. De merken die ik opsomde zijn merken die gespecialiseerd zijn in enkel keukenmessen/potten/pannen. Deze partijen zullen dan enkel aangesproken worden op grond van hun specialiteit.

     

    @HITC

    Die folders en flyers zijn inderdaad bijzaak die ik dan ergens zou neerleggen of in het receptenmapje zou steken die ik steeds meegeef met de deelnemers op het einde van de kookworkshop. Uiteraard is het de bedoeling van product placement van de merken zodat mensen tijdens de kookworkshop zelf de kwaliteit kunnen ervaren van deze merken. Naar een koksmes/pan kijken in een folder brengt uiteraard geen verkoop met zich mee. Dat is uiteraard zo. Mensen willen liever de kwaliteit ervaren van een bepaald door er eerst in handen gehad te hebben er ook mee gewerkt te hebben voor aleer ze over gaan tot aankoop.

     

    Mensen kunnen dan achteraf uiteraard overgaan tot de aankoop die de fabrikanten ter beschikking hebben gesteld aan mij.

     

    Recepten heb ik altijd ter hande en deze krijgen de deelnemers steeds mee in een nette map. Zijn de deelnemers zeer enthousiast over dat ze zo'n mapje mee krijgen.

     

     

    @Jamie van Soest

    Doelgroepen: verjaardagsfeesten - vrijgezellenfeesten - teambuilding van bedrijven - verenigingen die als groepsactiviteit een kookworkshop hebben ingepland - particulieren die in groep een nieuwe keuken willen ontdekken

     

    Ik heb al beginners en amateurs over de vloer gehad.

     

    De essentie van de kookworkshop is voornamelijk in een relaxe sfeer al kokend iets bijleren. Dit gebeurd steeds in groep. Ik kies daar speciaal de gerechten voor uit dat mensen steeds met elkaar moeten samenwerken.

     

     

    @TwaBla

    Ik ben van mening dat je materiaal waarmee je werkt ook veel zegt over hoe jezelf je zaak bekijkt en hoe je jezelf als bedrijf wil profileren. Als bedrijf wil ik kwalitatief materiaal. Materiaal waar ze nu mee werken is al behoorlijk professioneel materiaal. Ik doe steeds enquete op het einde van sessie met de vraag wat ze van het materiaal vonden en dergelijke. Steeds kwamen er positieve reacties over het materiaal.

     

    Een youtubekanaal heb ik al waar ik al enkele gerechtjes op heb staan. Ik heb ook al aan dit idee gedacht uiteraard, maar heb hiervoor nog niet de stap gezet. Ik denk dat er hiervan al teveel zijn op internet. Het is maar een youtube filmpje. Er is geen look&feel van het product zelf voor de mogelijke koper.

     

    Korting op materiaal: OK

    Betaling per bezoeker - hoe bedoel je?

    verkopen van de producten van de fabrikant zelf: OK

    commissie op verkoop: OK

  7. Waarom benader je deze bedrijven niet gewoon met de vraag hoe ze hier tegenover staan?

     

    Uitleggen waarom dit voor hun goed kan zijn en kijken hoe ze er tegenover staan.

    Ben ik ook van plan om deze te benaderen. Maar ik wou even hier ook de ervaringen weten van andere forumleden.

  8. Ik ben al een jaar actief in het aanbieden van Spaanse - Zuid-Amerikaanse kookworkshops aan bedrijven en particuliere groepen. Dit concept begint toch een bepaald succes te hebben bij het grote publiek. Uiteraard begint er nu en dan eens wat slijtage te komen op bepaald materiaal dat steeds ter beschikking wordt gesteld van de deelnemers.

     

    Zou het interessant zijn voor mij om naar bedrijven te stappen zoals "Demeyere" - "Green Pan" - "Zwilling" - .... Voor materiaal te vragen in ruil uiteraard voor promotie die ze mogen voeren tijdens de kookworkshops (flyers - rollup banners - eigen rollup banner met hun logo's op) en misschien ook via mijn websites.

     

    Iemand ervaring met deze toestanden? Hoe staan bedrijven tegenover zulke concepten? Van andere sectoren zijn ook welkom.

     

    Alvast bedankt.

  9. Ik zou zeggen: probeer het. Laat mensen zelfs eerst betalen. Stukje financiering van je voorraad en je hebt al afnemers. Vermeld duidelijk dat het even op zich laat wachten, maar als voordeel kun je ze de lagere prijs geven.

    Ik ga het proberen en dan zien wat het effect ervan is. Sowieso zullen mensen die pre-order bestellen minder moeten betalen dan mensen die bestellen als het product op stock is.

  10. Ik wil op de website naast de recepten ook enkele producten verkopen zoals droge ingrediënten en frisdrank. Ik heb niet bepaald veel plaats in mijn persoonlijke ruimtes.

     

    Wat ik wel weet is dat bepaalde dranken dat ik wil importeren zeer veel vraag naar is en dat in bulk wil aankopen met uiteraard een flinke korting. Maar de aankoop gebeurd na een soort pre-order procedure dat mensen hun gegevens kunnen achterlaten vanaf wanneer ze echt daadwerkelijk kunnen bestellen via mijn website. Dit is om een echt idee te hebben hoeveel ik zou kunnen verkopen via mijn eigen website dan dat er gezegd wordt in het straat en dergelijke.

     

    Bij een succes zal uiteraard het aanbod vergroot worden naar meerdere producten.

     

    Wat is jullie idee ivm de pre-order of zou ik gelijk een kleine voorraad inslaan en gelijk beginnen verkopen?

  11. .eu wordt steeds meer gebruikt en geaccepteerd voor zo'n dergelijke site.

    Rare dingen als .org zou ik niet doen - die is bedoeld voor nonprofit organisaties.

     

    Kun je niet proberen om de .com domeinnaam over te nemen?

    Afhankelijk van de naam kun je dat meestal vanaf een paar honderd dollar doen.

    Ik vind die .eu beetje plaats gebonden namelijk ja Europa. Terwijl mijn website niet bepaald plaats gebonden is maar overal ter wereld een plaatsje heeft.

     

    Voorbeeld Carrefour.eu:

    Ja Carrefour heeft hier en daar vestigingen in Europa en niet buiten Europa dus in deze context is .eu meer dan logisch.

     

    Ik heb reeds .org al ingenomen.

     

    Ik zal eens een mail sturen naar de huidige eigenaars van deze domeinnamen. Ik vrees dat ze het niet bepaald goedkoop gaan overleveren.

     

    @Christine

     

    Ik zou bij de internationale versie me meer willen focussen op de kwantiteit en kwaliteit van recepten. Om zo een behoorlijk aantal bezoekersaantal te genereren en op deze manier adverteerders op de internationale website te plaatsen.

  12. Bezoekersaantal van mijn Benelux site (mod edit, url is overbodig voor de vraag) is toch al aardig. Stabiele bezoekersaantallen zonder al teveel moeite van handige tools zoals Google Adwords en dergelijke.

     

    Nuja Benelux is eenmaal Benelux. Kleine markt. Dusja daarom zou ik heel mijn website willen vertalen in het Engels onder een internationale domeinnaam. Welke domeinnaamextensie is het meest interessantste internationaal? :)

  13. Ik heb ervoor gezorgd dat ik heel hoog rank met mijn website. Liefst zoals hierboven aangegeven bij de eerste 3 - 5. Verder kijken de mensen niet echt.

     

    Persoonlijk heb ik nog geen geld moeten steken in promotie kwam allemaal van zelf dankzij de hoge en goede positionering in Google. (geen adwords)

     

    Klanten komen automatisch naar mij. De rest volgt automatisch na positieve comments over mijn kookworkshops.

     

    Dit zelfs grappig genoeg alsook van mijn hoofdjob waar zo'n 100 personen werken die per departement alsook een kookworkshop willen organiseren. ;D

  14. Ik heb vorig jaar een opzetje gemaakt voor een column met tips om van online ook je producten offline aan te bieden maar deze ligt er nog steeds half af bij en moet nodig eens afgemaakt worden. :-[

     

    Een optie is om naast de producten dmv een eigen groothandel aan te bieden ze ook shop-in-shop aan te bieden. Met shop-in-shop kan je ook denken aan een stelling of display ipv een eigen ruimte met evt. de optie van in consignatie.

     

    Veel winkels zijn op zoek naar uitbreiding van het assortiment, zonder daarvoor grote investeringen te moeten doen, om zo de omzet omhoog te krikken dus aan afnemers geen gebrek.

    Ik ken een dame met een webwinkel die ook haar producten in winkels verkoopt, dit doet zij door het aanbieden van een basispakket in een houten display ( een op maat gemaakte houten kast) en heeft inmiddels een landelijke dekking.

    Heb je hier een voorbeeld van?

     

    Ik heb gemerkt bij die winkel dat deze winkel geen producten aanbiedt van een paar landen zoals Cuba. Misschien iets waar ik een andere partner voor kan zoeken en wie weet ook een samenwerkingsverbond mee kan sluiten.

  15. Oh, zo. Ik snap het nu beter.

     

    Bij Deskbookers.com hebben ze het zo geregeld dat mobiele werkers door hun website ruimte hier in kunnen boeken en betalen, ik krijg een melding ervan natuurlijk, en aan het einde van iedere maand stuur ik ze een factuur op voor wat door hun gekomen is. Deze betalen ze door aan mij.

     

    Misschien een idee?

    Ik zie liever resultaat na elke aankoop van een klant en ik denk ook de winkel. Ik denk dat het ook goed is om samen een bankrekening te openen waar wij allebei recht op inkijken hebben. Dit op het vlak van uitbetaling en bij ontvangenis van het geld van de klant. Of laat ik dit beter bij de winkel. Want ik kan in feite die berekeningen ook maken via de backoffice van de webwinkel.

     

    Wat denken jullie?

     

    Kan ik een paypal rekening openen zonder een kredietkaart?

  16. Alvast bedankt voor de hele uitleg iOptimize.

     

    In mijn situatie is het zo dat de winkel niet eens een online shop heeft en geen weet heeft hoe hij de goederen bij de klanten bezorgd. Op dit moment moeten de mensen bellen en hij rijdt er wel om met de goederen. Niet bepaald anno 2012 lijkt me.

     

    Hoe ik het bekijk:

    Webshop wordt volledig gerunt op mijn website. Beide partijen hebben inkijk in de backoffice. Op vlak van beschikbaarheid van producten zal hij het beter weten dan ik.

     

    Ik dacht in feite aan 20% van het aankoopbedrag van de klant dat dan naar mij gaat.

     

    Op vlak van logistiek wil ik gepersonaliseerde kartonnen dozen laten bedrukken met mijn logo erop alsook referentie van zijn winkel. In Belgie is er taxipost die binnen de 24H het pakketje komt ophalen en bij de klant kan leveren. Deze procedure kan perfect online gemanaged worden. Ik wil namelijk service hoog in het vaandel dragen dat de klanten na hun eerste aankoop zeer tevreden zijn op vlak van levering en dergelijke.

  17. of bestaat er ook een online oplossing?

    Niet meteen een antwoord, maar wel een relevante vraag hierover.

    Is het dan niet mogelijk hiervoor om een webshop op te zetten? Ik neem aan dat je dat hebt overwogen, wat waren de bezwaren/struikelblokken?

    In dat stadia ben ik al dat ik een webshop ga starten. Mijn vraag is puur in feite waar het geld van de klant naartoe gaat alsook het percentage wat ik mezelf mag aanrekenen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.