Jump to content

Piska

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hallo, Volgens belastingdienst-ondernemerscheck.nl kan men nog steeds als ondernemer gezien worden wanneer hij slechts 1 opdrachtgever heeft maar zijn hele omzet niet bij deze opdrachtgever behaalt. Hieronder zijn de vragen van belastingdienst-ondernemerscheck.nl Ik heb meer dan één opdrachtgever per jaar. Nee (Ik heb er 1) Ik behaal (vrijwel) mijn hele jaaromzet bij één opdrachtgever. Nee Conclusie Uit jouw antwoorden blijkt dat je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Werk je voor één opdrachtgever? Doe jij een langlopende klus? En werk je daardoor het hele jaar voor één opdrachtgever? Dan kun je nog steeds ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting. Maar: behaal je meerdere jaren (vrijwel) je hele jaaromzet bij dezelfde opdrachtgever? Dan ziet de Belastingdienst je niet als ondernemer. Zorg dus voor voldoende verschillende opdrachtgevers. Bron https://www.belastingdienst-ondernemerscheck.nl/belangrijke-vragen/wat-de-omvang-van-je-bedrijf Mijn vraag: Wat betekent: (vrijwel) je hele jaaromzet bij dezelfde opdrachtgever behalen? Hoeveel procent is dat? 70%, 80%, 90%? Staat het ergens in de wet? Wanneer ik 60% van mijn omzet bij mijn opdrachtgever behaal en de rest uit overige activiteiten (bv Google advertenties op mijn websites), voldoe ik dan aan de eis van BD? BVD Philippe
 2. Jean, bedankt voor je reactie! In Belgie hebben zij geen WOZ waarde. Welke waarde gebruik je voor de box 3? De verkoopprijs uit een verkoopcontract?
 3. Hallo, Ik wil graag een stukje recreatiegrond in Belgie kopen. De grond wil ik als een recreatieverblijf in prive gebruiken maar ook als een vakantieverblijf verhuren. Ik vraag mij af hoe ik dat moet doen. Optie 1 Zakelijk 1.1 Mag ik de grond op mijn balans zetten en alle daarbij behorende kosten ? 1.2 De grond valt dan onder mijn ondernemersvermogens en valt in Box 1, toch? Optie 2 Particulier 2.1 De grond als particulier aanschaffen(box 3). Wat doe ik dan met inkomsten en kosten uit de grond? Blijven inkomsten onbelast in box 3? In de box 3 word alleen de waarde van de grond zelf belast, de inkomsten niet, toch? Of mag ik ze toch op balans zetten? Optie 3 50/50 3.1 Kan ik de grond als particulier (in prive) aanschaffen en toch op balans zetten? Ik vermoed dat dit niet kan maar vraag ik toch even. Ik ben een zzp'r. Mijn hoofdactiviteit is verzorgen van trainingen. Alle suggesties en tips zijn van harte welkom! BVD Philippe
 4. Ik heb mijn kosten in mijn echte cijfers opnieuw berekend. Ik heb een klein verschilletje van 3,20 euro. Ik weet niet (meer) wat deze kosten zouden zijn. Ik heb ze gewoon als exrta kosten van verkoop geboekt. Nu is mijn winst van de resultatenrekening veel minder geworden (626.40 euro). Deze winst is gelijk aan de fiscale winstberekening van mijn aangifte. Ook debet en credit zijn nu in balans. :) Daan, Dennis, hartelijk dank voor jullie hulp!
 5. Deze bedragen zijn fictief (om makkelijk te rekenen). Mijn echte cijfers corresponderen ook niet met elkaar. Daan heeft wel een punt. Mijn verlies = omzet - alle kosten. Omzet = verkoop Alle kosten = kopen van voorraad + alle andere kosten. Ik vermoed dat het probleem in mijn voorraad zit. Stel, iemand heeft 1500 in zijn onderneming geïnvesteerd. Hiermee is betaald: 900 euro voorraad 600 euro overige kosten Hij heeft 300 euro omzet gehad. Wat is dan zijn verlies? Ik had dus zo gedaan 300-1500=1200 ???
 6. Daan, Dennis, Hartelijk dank voor jullie antwoorden ! ;)
 7. Ik heb wel een omzet gehad waarmee ik een deel van mijn kosten betaald heb. Dat verklaart volgens mij het verschil. Of vergist ik me? ???
 8. Hallo Daan, Bedankt voor je reactie! Hoe kom je aan het bedrag Prive storting 2.250? Hoe heb je dit berekend? Ik had 1500 euro in mijn onderneming geïnvesteerd. BVD
 9. Beste Dennis, Bedankt voor je reactie! -Ik had op 31 dec geen crediteuren of debiteuren -BTW! Dat is een goede! Ik had wel een bedrag van BTW (50 euro) te vorderen op 31 dec -Geen inventaris of anderen middelen -500 euro zijn de kosten die ik gemaakt heb, Dus mijn balans op 31 dec: Activa: Voorraad 700 Bank 300 Debiteur 50 (Belastingdienst) Passiva: Eigen vermogen 1050 euro Klopt dit ? PS Bedankt voor de goede vragen. Ik was die BTW helemaal vergeten..
 10. Hallo, Ik heb een vraag. In 2012 begon ik als een parttime ZZPer. Ik had toen 1500 euro in mijn onderneming geïnvesteerd. In 2012 had ik een verlies van 1200 euro gemaakt. Op 31 dec had ik: 700 euro voorraad 300 euro op mijn zakelijke rekening 1. Wat is mijn eigen vermogen voor de belasting op 31 dec? 1000 euro? Activa: Voorraad 700 Bank 300 Passiva Eigen vermogen 1000 euro Klopt dit? 2. Dus in de belasting aangifte vul ik dan in; WINST UIT ONDERNEMING -Privestortingen 1500 euro ACTIVA -Voorraad 700 euro -Luq. middelen 300 euro PASSIVA -Eigen vermogen 1000 euro Klopt dit? of moet mijn privestorting 1500 euro op mijn balans als een schuld voorkomen? Alvast bedankt! Groet Phil
 11. Bedankt Sabra! Ik ben je tip (de bescheiden schaal regeling) gaan googlen en heb voor mijn gemeente dit gevonden: Speciale situatie: u ontvangt algemene bijstand en verricht op bescheiden schaal werkzaamheden als zelfstandige De gemeente kan toestaan dat een ontvanger van een gewone bijstandsuitkering werkzaamheden als zelfstandige mag verrichten. De gemeente kan aan deze toestemming wel extra voorwaarden verbinden. Het geld dat u met de werkzaamheden verdient, wordt helemaal gezien als inkomen en wordt dus in mindering gebracht op uw bijstandsuitkering. De gemeente kan een eerder verleende toestemming weer intrekken. U kunt bij uw gemeente navragen hoe zij met deze specifieke situatie omgaat. Bron: rechtopbijstand.nl Het is dus wel mogelijk, alleen moet ik de toestemming van mijn gemeente daarvoor vragen. Thanx Sabra! :)
 12. De vraag is of ik met minder dan 23 uur mag starten. Ik vermoed van niet:( Waarom minder dan 23 uur? Dit heeft te maken met mijn gezondheid. Bedankt voor je reactie. PS: Een webwinkel.
 13. Hallo, Ik heb een vraag. Ik zit momenteel voor een deel in de bijstand. Ik heb een parttime baan maar verdien daarmee niet voldoende om uit de bijstand te komen. Ik wil graag een eigen parttime bedrijf (10 a 15 uur) per week starten. Mensen die vanuit bijstand straten, schrijven een ondernemersplan, en na de goedkeuring doorstromen naar WWBz (bijstand voor ZZPers). Nu is de vraag. De criterium voor WWBz is 1225 uur per jaar (23 uur per week) waar ik niet aan voldoe. Dus ik kom niet in WWBz en mag dus niet vanuit WWBz starten. Kan ik dan een parttime onderneming vanuit WWB (bijstand) starten? Weet dat iemand? BVD
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept