Jump to content

KantoorA

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Interessant! Hoe werkt dat in de praktijk in Nederland? Heb je wellicht voorbeelden van dit soort situaties voor kleinere bedrijven? Er zijn natuurlijk legio webwinkeliers (vaak ook eenmanszaken) die een webshop opzetten - die uiteindelijk niet rendabel of succesvol genoeg blijkt - en daardoor binnen het jaar weer verdwenen is. De klant of wederverkoper kan deze shop dus na dat jaar ook nog aansprakelijk stellen zoals ik uit je informatie begrijp, maar hoe gaat dit in zijn werk? En al wil deze stoppende ondernemer zich daarvoor indekken, dan bieden verzekeraars dus een uitloopdekking? Is dit bij alle verzekeraars mogelijk of is dit iets 'bijzonders'? Maakt de overweging voor een Europees versus niet-Europees leverancier in ieder geval een stuk aantrekkelijker.
 2. Super reactie @ChinaTradeConsult. Ik heb inmiddels verschillende offertes opgevraagd om een idee te krijgen van de kosten voor (FOB) zee- en luchtvracht. Daarnaast bij de leveranciers, omdat prijzen nu op EXW gebaseerd bleken te zijn. Wat is verder raadzaam als je onder een bepaald minimum zit met je order zoals in dit geval? Wellicht Order vergroten, bundelen met een bevriende ondernemer of betere strategieën? Goede tip! Ik heb gezocht naar Europese leveranciers / groothandels voor het product waar ik interesse in had. Die zoekopdracht leverde tot nu toe weinig op en leidde vaak toch terug naar Chinese groothandelsplatformen en 'concurrenten'. Ik ga het komend weekend nog eens in de lokale versies van Google proberen, misschien levert dat meer op. Is er een Europees platform voor groothandels / leveranciers (een soort tegenhanger van Alibaba)? Ook een goede tip. Ik had wel al een verzekering voor productaansprakelijkheid gevonden. Is zo'n verzekering sluitend of dien je nog andere zaken te regelen om je in te dekken? Ik heb uiteraard certificaten als ROHS en CE opgevraagd, maar ben nog aan het uitzoeken hoe je deze checkt op echtheid. Misschien een beetje off-topic, maar ik vroeg me verder af hoe het werkt met productaansprakelijkheid als de importeur zijn activiteiten staakt / webwinkel stopt. Waar kan de consument of wederverkoper dan zijn aansprakelijkheid op verhalen? En word je als webwinkel nog 'achtervolgd' door aansprakelijkheid na het staken van activiteiten?
 3. Thanks voor de reactie, Norbert en Hans. Ik heb de heren een berichtje gestuurd. Ik was verder ook wel benieuwd naar eigen ervaringen van importeurs :)
 4. Beste forummers, Ik ben me aan het oriënteren op een eerste order met wat grotere producten en waar ik al snel tegen aanliep in de PI's, waren de verzendkosten. Ik was met name verbaasd over hoe erg de verzendkosten verschilden per leverancier (op basis van luchtvracht) en dat het product tot wel 2x zo duur werd ($850 voor 100 producten). Deze kosten leken bovendien mee te stijgen met het aantal producten, waardoor spreiding van verzendkosten over groter aantal niet op leek te gaan. Omdat de kosten per leverancier zo verschillen, bekruipt me een beetje het gevoel dat sommige leveranciers nog wat marge in de verzendkosten verwerken.. Is dit een logische redenatie of wat is een goede verklaring waarom de verzendkosten - van een zelfde product, manier van shipping én uit dezelfde regio - zo verschillen? Ter informatie: Het totaalgewicht is zo'n 75 KG, Het gaat om 8 tot 10 dozen van 53 x 26 x 46 cm afgerond. Daarnaast zit ik te denken om de verzending uit te besteden aan een lokale partij. Wat is wijsheid voor beginnend importeurs? Loont het al om een expediteur alles uit handen te laten nemen, wellicht andere vormen van verzending dan luchtvracht? Naar wat voor soort partij zou ik dan moeten zoeken, en waar dien ik op te letten bij de selectie voor een logistieke partner? Alvast bedankt voor jullie hulp!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept