computerwinkel

Junior
  • Aantal berichten

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door computerwinkel

  1. En nu een terugkoppeling.

     

    Na een aantal maanden doormodderen, ga ik toch failliet. De nieuwe ideeën hebben (nog) niet opgeleverd wat ik nodig heb en financieel is het gewoon op. Ik moet onder dat huurcontract uit, want die is me nu financieel aan het wurgen. Ik heb meer moeten lenen en ik loop nu weer 3 dagen achter op de huur.

     

    In de tussentijd heb ik een normale baan gevonden waar ik binnenkort aan de slag kan. Eind van de week gaat de winkel dicht. Ik heb zelf faillissement aangevraagd om het allemaal zo kort als mogelijk is te houden.

     

    Jammer, maar het is niet anders. Ik wil jullie allemaal nog eens bedanken voor de hulp!

  2. Snap het allemaal niet helemaal. Ik dacht dat er zeker een paar duizend EURO extra omzet met voldoende marge per maand gegenereerd moet gaan worden als je besluit door te gaan...

     

    ...hoe voorzien de aangedragen opties daarin, terwijl je zonder middelen zit? Er zit misschien steeds wel een element in die bezoekers naar de winkel trekt, maar dat moeten tegelijkertijd dan ook kopers of betalende gebruikers zijn.

     

    Groet,

     

    Highio

    Klopt. Het besluit om door te gaan is genomen omdat ik na dit huurcontract naar een veel en veel kleiner pand kan verhuizen die niet in het centrum zit en daar wel wat kan verdienen. Daarbij is er besloten dat er meer marge gepakt moet worden de verkoop en reparatie, waarbij betalen voor service een aandachtspunt is. De extra opties, aangedragen in dit topic, zijn zeker de aandacht waard, maar moet ik wel onderzoeken op haalbaarheid.

     

    Een terechte opmerking. De aangedragen ideeën zijn stuk voor stuk de moeite van het overwegen en het verder uitzoeken waard. Punt blijft wel dat het een investering in tijd en geld vergt. Ik krijg de indruk dat het aan beide ontbreekt.

    De hoge huur is een van de pijnpunten, zoals bij zoveel winkeliers. Inmiddels houden diverse organisaties zich bezig met het bemiddelen in een verlaging van de huur. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar een halvering van de huur schijnt geen uitzondering te zijn.

    Ten aanzien van de omzetkant kunnen er soms dingen eenvoudig en met weinig middelen worden verbeterd en veranderd.

    Vooral gebrek aan geld is nu het probleem. Gebrek aan tijd wisselt heel erg. De ene week is het druk, de andere week is het weer rustig. Deze week is veel drukker dan normaal. Weet iemand een betrouwbare organisatie die kan bemiddelen bij de huur? Ik lees namelijk nogal vaak dat er mensen op deze manier belazerd worden.

     

    Iemand hier ervaring met de BBZ?

  3. Wanneer je bent geïnteresseerd in verkoop van mobiele telefoons (met abonnementen) kan ik je wel helpen aan kontakten bij distributeurs. De reparatie van mobiele telefoons is ook een lucratieve markt. Stuur maar een mailtje, dan antwoord ik zo snel mogelijk.

    Nog eens, bedankt!

     

    Dag,

     

    Ken je Stichting Ondernemers Klankbord (OKB)?

     

    Dit is een non-profit organisatie met vrijwillige adviseurs door heel het land. Een vrijwilliger, vaak een ervaren manager met kennis, netwerk en autoriteit, kan je met raad en daad terzijde staan. Wellicht kan je dat helpen in gesprekken met de verhuurder of een plan en stappen naar de toekomst. Je kunt contact leggen via hun site, waarna je binnen enkele dagen een gesprek hebt.

     

    Zie eventueel www.ondernemersklankbord.nl

    Ga ik doen.

     

    Hopelijk heeft --> deze link <-- ook nog een toegevoegde waarde. Ik heb geen idee wat de voorwaarden hier voor zijn wat betreft jouw computerzaak, maar met een beetje creativiteit kan je een 2-in-1-winkel creëren.

    Ik heb geprobeerd met hun contact te leggen, maar ik kreeg geen reactie op mails en degene die over de franchise zat altijd in vergadering of was niet aanwezig. Na 2 maanden proberen was ik het wel zat met hun.

     

    Hele waardevolle adviezen en raad, waarvan ik oprecht hoop dat ze je er doorheen helpen.

     

    Mogelijk de helft van het pand scheiden van jouw helft en per dagdeel verhuren als vergaderrruimte, bijeenkomstruimte, kortstondige werkplek voor ZZP' ers of andere. Met koffie, thee, wifi.

    Ik zal kijken wat de mogelijkheden zijn en of er animo voor is.

     

    Ik heb even mee zitten lezen en vroeg mij af of je niet een deel van de winkel kunt "omtoveren" tot een soort van "MAKERSPACE". Met het oog op de popularitieit van bijvoorbeeld arduino, raspberry pi, android mediaboxen etc kun je een groep DIY liefhebbers een plek aanbieden waar ze zelf (samen) leuke projecten kunnen maken. Jij hebt de ruimte, gereedschap, kennis en de gebruikers hun ideeen.

     

    In mijn optiek zou je hiermee een groter bereik kunnen creeren, omdat dit nogal schaarse plekken zijn waar enthousiastelingen samen kunnen komen.

     

    Veel succes

    Dat is natuurlijk mogelijk. Gezien ik zelf nog weinig ervaring heb met Arduino bordjes en de Raspberry Pi, ga ik eerst mijzelf erin verdiepen. Zeker met Windows 10 IoT zijn die kleine apparaatjes hartstikke interessant.

     

    Iedereen hartelijk bedankt! Ik laat sowieso van mij horen.

  4. Als er geen copyshop bij jullie in het dorp zit zou je ook kunnen uitbreiden met print- en kopieerservice. En scanservice, dat wordt ook regelmatig gevraagd.

     

    Of verkoop van printerpapier, wit en gekleurd. Zal geen storm lopen, maar als je de enige in het dorp bent krijg je wel weer aanloop.

    Gekleurd papier bied ik al aan sinds ik open ben, er is serieus nog geen enkel blaadje verkocht. Wit A4-papier verkoopt wel.

     

    Print-, scan- en kopieerservice bied ik inderdaad aan. Regelmatig komen daar mensen voor.

     

    Wat mij opviel was dat je een medewerker had voor de administratie, doe je nu zelf, maar dat je ook nog een grote schuld bij de boekhouder hebt. Als je zelf de administratie doet mag een boekhouder toch niet echt duur zijn?

    Doordat ik erg veel leveranciers heb en elke verkoop een factuur is, heb ik een erg grote administratie. Pasgeleden ben ik naar een boekhouder gegaan en die heeft alles in één keer gedaan. Ik kreeg een klap geld terug van de belastingdienst, dus ik zal wel een paar flinke fouten hebben gemaakt.

     

    Heb je al contact gehad met de mobiele providers?

    Niet met de providers. Dat kan ik uiteraard ook proberen. Wat ik wel heb geprobeerd is met een grote franchise organisatie, maar die reageerden nooit op de mail en de contactpersoon zat altijd in vergadering.

  5. Een faillissement is voor een privé persoon nooit een reële optie want het lost niets op.

    Met dit in ons achterhoofd zijn mijn pa en ik in gesprek gegaan om opties te bespreken. We hebben, na alles op een rijtje te hebben gezet, besloten om voorlopig het huurcontract uit te zitten en daarna te kijken naar een kleiner pand. Gezien mijn omzet en klantenkring moet er wel brood in zitten. We hebben afspraken gemaakt over volgende stappen.

     

    Een hele trieste situatie die - helaas - kenmerkend is voor deze branche. Kosten van de huur van een pand kosten de gemiddelde ondernemer de kop. In de elektronica (computerbranche) vindt er een hele kaalslag plaats, aangezien de marges op apparatuur inmiddels nihil is. Een winkel met de bijbehorende kosten is dan ook geen optie meer. Een andere post op dit forum geeft dit aardig weer.

    Wat mij wel verbaasd is dat je op reparaties weinig verdient. Mijn ervaring is juist het tegenovergestelde; met reparaties verdien ik juist het meeste.

    Ondanks alle problemen is het misschien verstandig de markt eens goed te inventariseren; misschien kun je jouw dienstenaanbod wat beter op de markt toespitsen.

    Een verhuurder wil natuurlijk zijn penningen innen voor de duur van het contract; de realiteit is echter dat er meer dan voldoende panden - ook in dorpen - te huur staan. Dat weet de verhuurder ook.

    Hier moet ongetwijfeld onderhandelingsruimte aanwezig zijn.

     

    In ieder geval succes!

    Inderdaad zit er weinig marge op mijn verkoop. Ik mag blij zijn als ik 5-10% pak.

    Ik verdien wel meer op reparaties dan op verkoop, maar ik reken regelmatig te weinig voor mijzelf.

    Het is niet zo dat ik dagen stilzit zonder klanten, er zijn altijd wel reparaties of afspraken waar ik naartoe moet.

     

    Adverteren gaat nog meer geld kosten, en je hebt inmiddels al een vaste klantenkring heb ik gelezen.

    Zijn dit voornamelijk particulieren?

    Vooral particulieren inderdaad.

    Leg je ook al netwerken aan bij bedrijven? Hier in het dorp zijn 2 ondernemers samen een aantal jaar geleden een computerzaak begonnen waarbij de 1 in de winkel staat en de ander voornamelijk bedrijfsnetwerken in onderhoud heeft. Met name dat laatste schijnt een leuke omzet op te leveren.

    Ondertussen heb ik ook het grootste deel van het bedrijfsleven hier als klant. Geen netwerken onderhouden, wel service aan apparatuur en verkoop.

    Verder waarderen hun klanten ook hun goede service (mocht er iets niet goed werken komen ze 's avonds aan huis langs om het op te lossen). Hiermee krijgen ze ook hele goede mond op mond reclame en een hoge gunfactor: ze verkopen een hoop dingen die je op een webshop of bij de mediamarkt voor een behoorlijke lagere prijs kan vinden.

    Dat doe ik inderdaad ook. Zo ongeveer de helft van de avonden in de week kom ik bij mensen thuis langs om problemen te verhelpen of nieuwe printers, computers of netwerken te installeren. Veel nieuwe klanten die ik krijg hebben van mij gehoord via vrienden of familie.

     

    Hoe groot is de ruimte die je huurt, en hoeveel heb je minimaal over? Is een pop-up store mogelijk om de huurkosten te delen?

    De ruimte is voor mij te groot. Ik schat het zo ongeveer op 120m2. Ik zou het met de helft kunnen doen. Het pand heeft ook twee grote deuren. Het pand zou zo in tweeën verdeeld kunnen worden, buiten het keukentje en het toilet. Er waren twee bedrijven die daar wel interesse in hadden, maar die hadden er niet meer dan €300 in de maand voor over. Dan wilden ze niet alleen dat stuk van het pand, maar dan had ik zelf er ook nog in moeten staan en hun artikelen willen verkopen. Dat vond ik te weinig geld en ik heb geen kaas gegeten van hun artikelen (sjaals, hoeden en andere kledingaccessoires).

     

    Wat verkoop je momenteel, en nog belangrijker: wat verkoop je nog niet?

    Zaken zoals hoesjes en screenprotectors voor mobiele telefoons en tablets zijn misschien leuke bij producten. Heb je bij jou in het dorp al een telecom winkel? Kan je zelf dingen verzinnen die je nog mist in het dorp maar wat wel een leuke extra omzet kan geven?

    Ik verkoop laptops, computers, printers en alle kabels en accessoires die daarbij horen. Ook accessoires voor tablets en smartphones. Er is hier geen telecomwinkel. Het was oorspronkelijk de bedoeling om ook smartphones te verkopen, maar ik kan geen leverancier vinden die ze voor een fatsoenlijke prijs aan wil bieden. Nu zou ik meer dan €50 boven de internetprijs zitten en dan heb ik nog niet eens een marge gepakt. Ook zit ik na te denken over domotica, maar ik denk dat de mensen hier geen interesse daarin hebben.

     

    Hoe promoot je jouw zaak? Vooral in een dorp lijkt mij een bedrijfs pagina op facebook iets om regelmatig een nieuwe product in de spotlights te zetten. Of zo nu en dan tips plaatsen dat een computer eenvoudig sneller kan worden gemaakt met extra ram-geheugen bijvoorbeeld.

    Geeft de komst van Windows 10 extra mogelijkheden?

    Facebook, Twitter, mijn website en het lokale suffertje. Op Facebook en Twitter inderdaad tips als het sneller maken van een computer met extra geheugen en aanbiedingen waarbij ik de harde schijf vervang met een SSD. In het lokale suffertje (veel gelezen door oudere mensen) bied ik vooral mijn services aan (langskomen, installeren van nieuwe pc's aan huis). De komst van Windows 10 geeft inderdaad extra mogelijkheden. Die update gaat verrassend vaak fout.

     

    Heb je al een computer/tablet cursus voor senioren overwogen, al dan niet met een leuke korting op een laptop/tablet bij inschrijving?

    Ja, ik heb een proef met een aantal oudere mensen gedaan. Zij waren er heel tevreden over. Het lokale seniorenconvent geeft zelf cursussen en sturen regelmatig mensen langs mijn winkel voor een nieuwe laptop/tablet. Ik wil niet in hun vaarwater zitten.

     

    Cash uitverkoop houden (cash bewaren), winkel dicht en dan wachten op de volgende stappen van de verhuurder? Gewoon ophouden met hem te betalen. Mogelijk met net briefje (ook aangetekend) dat je de huur niet meer kan betalen.

     

    Dan afwachten tot hij de volgende stappen zet. Op een bepaald moment zal hij moeten kiezen om een bak geld uit te geven aan jurisdische kosten om waarschijnlijk niets van je te kunnen ontvangen en z'n pand leeg staat. Op dat moment heeft hij ook een probleem en is mogelijk bereid om een bepaalde deal te maken (en komt de shoendendoos met cash weer kijken).

    Dat is inderdaad ook nog een optie. Gezien hoe hij is, geeft hij wel die bak geld uit. Hij heeft ook al aangegeven dat te gaan doen binnen een aantal dagen.

     


     

    Faillissement is geen optie. Gezien ik waarschijnlijk voor de WSNP niet in aanmerking kom en anders het traject voor de WSNP veel te lang duurt, zit ik, desnoods met meer lening, het huurcontract uit. De winkel blijft voorlopig bestaan. Ik kan ondertussen de helft van de achterstallige huur betalen en de rest moet ik weer lenen bij mijn pa. De drukke back-to-school weken zijn nu aangekomen en voorlopig lijk ik genoeg werk te hebben om de huur te kunnen betalen. Het zal lastig blijven en brood is er (nog) niet uit te halen, maar dat is nu ook niet nodig.

     

    Bedankt voor alle hulp! Het heeft mij veel geholpen om deze beslissing te maken.

  6. Eens :) Maar doe geen dingen die een weg naar de WSNP blokkeren. Start een schuldhulpverleningstraject.

     

    Een faillissement is geen oplossing vrees ik. En je hebt toevallig niet je bedrijfsactiviteiten ontplooit in een BV?

    Dus als ik het goed begrijp blokkeert een faillissementaanvraag de weg naar de WSNP? Ik heb geen BV.

     

    Kan het zijn dat de verhuurder gokt op het bijspringen van pa? Waar bestaat jouw schuld aan diezelfde pa uit? En heeft jouw onderneming bezittingen?

     

    Een nieuwe huurder vinden voor een pand met een huur van bijna 2.000 EURO per maand is een hele nauwe uitgang, maar ik zou me daar zeker zelf voor inspannen. Wat voor bedrijf had de vorige huurder?

     

    Grote kans dat hij daarop gokt. Maar dan gokt hij verkeerd, want mijn pa gaat niet meer bijspringen. De schuld aan mijn pa bestaat uit allerlei dingen. De eerste voorraad, een aantal kasten en ander interieur, een aantal openstaande rekeningen. Buiten mijn voorraad heb ik heel weinig. Een 13-jaar oude administratie-pc en wat kleinere dingen.

     

    Ik ben een aantal winkels in de omgeving ingelopen waarvan ik wist dat ze ergens anders heen wilden en ik ben verder aan het zoeken naar anderen. Mijn huurbaas had hier een kledingwinkel voordat hij het aan mij verhuurde.

     

    Gaat niet lukken omdat de huurschuld net zo hoog is als de schuld bij bedrijf van vader.

     

    De reden waarom ik verwacht dat toelating niet gaat lukken is dat zo op het eerste gezicht het lijkt alsof er veel te veel geld geleend is zonder voldoende basis. Ik ken natuurlijk niet de cijfers, maar het lijkt zo.

     

    Een faillissement is misschien wel na een jaar afgerond, maar de schuldeisers hebben dan wel een papier met een stempel 'In van de koning', waarmee ze over twintig jaar nog aan kunnen kloppen.

     

    Hoe zag je ondernemingsplan eruit en op welk punt is dat fout gegaan?

    Het ging fout nadat er veel minder mensen binnenkwamen als ik had verwacht. Daarbovenop verdiende maakte ik veel minder marge op mijn verkoop en reparaties.

     

    Maar blijft dat ook zo bij een eventueel faillissement? Ik kan me zo voorstellen dat bij een faillissement de curator de huur opzegt, zodat die nog maar 3 ipv 21 maanden doorloopt. In plaats van het contract uit te zitten, wordt er dan nog 'maar' 6k huur aan de boedelschuld toegevoegd. In dat geval heb je ~6k boedelschuld plus ~55k concurrente crediteuren (45k Pa BV, 4k huur, 3k boekhouder, 3k overig).

     

    Vraag voor TS: zijn er verder nog activa? Bijvoorbeeld inventaris, spullen, voorraad, etc?

    Er staat hier nog voor een paar duizend euro voorraad. Verder is het allemaal niet zoveel meer waard.

     

    Niet helemaal: 10k huur (3 maanden) boedelschuld *en* 5 à 10k salaris curator. Dus wellicht dat dan met pak 'm 20 of 25k in totaal een dwangakkoord bereikt kan worden.

    Het is 6k huur voor 3 maanden. Die curator heeft wel een aardig loon, daar kom ik niet zo snel aan.

     

    Even iets heel anders. Is de niet zo gunstige ligging van de winkel de voornaamste reden van het niet lopen van de winkel? Dat snap ik even niet. Ik ken genoeg computer/electronicawinkels, die echt compleet afgelegen liggen en je dus maar net moet weten dat ze daar zitten, maar die wel als een trein lopen. Volgens mij gaan mensen juist naar dit soort winkels toe omdat men er iets over heeft gevonden op het grote web en niet omdat men er toevallig langs loopt. Ook al ben je uit het zicht voor winkelend publiek, ben je verder wel prima bereikbaar en is er voldoende parkeerruimte?

    De winkel ligt gunstig. In het centrum van een dorp met genoeg parkeerruimte en duidelijk zicht van iedereen die erlangs komt. Klanten komen ook niet alleen uit dit dorp, maar ook uit de omliggende dorpen die vrij in de buurt liggen.

     

    Wat betreft de huur ging ik uit van ongeveer 2000 euro per maand (44.528 minus 3.872 euro gedeeld door 21 maanden). Vandaar ~6k. De andere ~4k huur zou dan van vóór het faillissement zijn en dus een 'gewone' schuld van een concurrente crediteur, toch? Je was me voor met het salaris van de curator. Daar mag je inderdaad nog een paar honderd euro per uur voor bijtellen.

     

    Maar op zich komt TS dan wel in een soort van Twilight Zone terecht. Als deze al een faillissement aanvraagt, kan de curator het ook nog opheffen als er totaal niets te halen valt. En als dat niet gebeurt, is er een aardig bedrag nodig voor zo'n dwangakkoord. En als je gelijk hebt over de WSNP, komt TS daar dus vervolgens ook niet voor in aanmerking.

    Er valt niets te halen. Wat houdt het opheffen van een faillissement in? Gewoon verder leven met alle schuld?

     

    Is bij aanvang van de huur misschien ook nog borg betaald? Ik zou die als deze drie maanden bedraagt ook nog in een beslissing meenemen. Dat blijft relatief veel geld indien van toepassing.

     

    Kan een budgetketen (tweedehands games etc.) misschien nog belangstelling hebben voor de locatie en geaccepteerd worden door de verhuurder?

     

    Heeft HL nog een lid met verstand van deze branche?

     

    Groet,

     

    Highio

    Er is 2 maanden borg betaald aan het begin van de huur.

     

    Ik denk niet dat er belangstelling is van budgetketens om hier te zitten. Dit dorp is waarschijnlijk te klein om zo'n winkel goed te laten lopen. Mocht je ketens weten die dit soort dingen doen, dan zal ik meteen contact opnemen.

     


     

    De reden waarom de winkel in deze problemen kwam is tweeledig.

    Enerzijds was de huur, achteraf bekeken, veel te hoog. De administratiedame/verkoopster, tevens mijn vriendin, was ook te duur. Die huurde ik in via mijn pa. De facturen voor mevrouw heb ik nooit kunnen betalen.

    Anderzijds is de marge in deze branche te laag om te leven van verkoop. Op reparaties kon ik het ook niet verdienen. Erg veel werk, voor bar weinig geld.

     

    Samen met mijn vader en mijn vriendin heb ik het risico genomen, allemaal hebben we het verkeerd ingeschat en daarna te lang gerekt. Mijn vriendin heeft gelukkig ander werk kunnen vinden en loopt met een faillissement geen risico.

     

    De vraag is natuurlijk: hoe nu verder? Is een faillissement een degelijke optie of levert dat meer problemen op?

  7. Met deze schulden in zo korte tijd is de kans op een toelating tot de wsnp klein.

    Als de overige (concurrente) crediteuren akkoord gaan, is een dwangakkoord in faillissement dan misschien nog eventueel een optie? Ik vraag me verder af of er misschien nog (latente) belastingschulden zijn.

    Ik heb geen belastingschulden. Ik heb zelfs nog nooit belasting hoeven te betalen.

     

     

    Latent wil zeggen dat ze al zijn opgebouwd, maar dat de belastingdienst je nog niet heeft bericht daarover. Stel dat je omzetbelasting moet betalen dit kwartaal, dan heb je op dit moment al een belastingschuld. Ondanks dat de termijn voor het betalen nog niet is verstreken.

     

    Ik heb het even nagekeken, maar ik heb ook geen latente belastingschulden. Ik heb nog nooit winst gedraaid en dat ga ik dit kwartaal helaas ook niet doen.

     

    Vanmiddag ga ik het gesprek aan met mijn vader om de knoop door te hakken. Of ik nou wel of niet recht heb op de WSNP, de schulden lopen alleen maar op en wachten op een wonder gaat ook niet helpen.

  8. Met deze schulden in zo korte tijd is de kans op een toelating tot de wsnp klein.

    Als de overige (concurrente) crediteuren akkoord gaan, is een dwangakkoord in faillissement dan misschien nog eventueel een optie? Ik vraag me verder af of er misschien nog (latente) belastingschulden zijn.

    Ik heb geen belastingschulden. Ik heb zelfs nog nooit belasting hoeven te betalen.

     

  9. Welkom op HL en wat een situatie op zo'n jonge leeftijd. De beste optie is moeilijk te bepalen, want dat hangt van zoveel dingen af. Maar faillissement lijkt haast onvermijdelijk als ik het zo lees, tenzij de huurbaas zich wat minnelijker opstelt. Die zal toch ook in moeten zien dat het jou niet gaat lukken het contract uit te dienen, dat hij linksom of rechtsom die komende 1 3/4 jaar huur niet meer van jou gaat ontvangen en dat hij beter af zal zijn met een nieuwe huurder. Maar de positie van de huurbaas is ook te begrijpen. Kortom, jou goed adviseren via dit forum is lastig, omdat er meerdere benadeelde partijen in betrokken zijn, die elk vanuit een eigen belang redeneren en die hier niet aan het woord komen. Sterkte toegewenst in ieder geval.

    Faillissement is inderdaad onvermijdelijk. De huurbaas gaat zich helaas niet minnelijk opstellen. Nadat ik had uitgelegd dat ik hem op dit moment niet alles kan betalen, heeft hij aangegeven een incassobureau in te schakelen. Hoe hij denkt dat dat hem gaat helpen het geld eerder te krijgen, is mij een compleet raadsel. Hij weet mijn situatie en hij weet ook hoe graag ik hem zou willen betalen. Dat hij zijn geld wil is heel erg logisch, maar de voorstellen die hij doet zijn niet mogelijk.

     

    Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen lijkt zo op het eerste gezicht de beste exit-optie. Niet prettig, wel eindig.

    Je bent gelukkig nog jong en woont thuis. Voor jou levert WSNP géén faillissement op: zodra je een schone lei hebt zijn de restvorderingen niet meer opeisbaar (bij faillissement zijn ze dat wel!). En 5 jaar na de schone lei vervalt ook de BKR registratie hiervan.

    Ik heb gelezen dat de WSNP de hel op aarde is. Met Miranda's en Lonneke's die het hele zaakje niet snappen. Als ik het goed begreep zou een faillissement binnen een jaar afgerond zijn en normale crediteuren eigenlijk nooit meer op de stoep staan om alsnog betaald te worden. Ik heb geen schulden bij de fiscus en bank. Hoewel ik niet verwacht dat mijn huurbaas het na een jaar met rust laat.

     

    Bij WSNP of faillissement krijgt de huurbaas naar alle waarschijnlijkheid ook 0,0.

     

    Hamvragen zijn daarom of jouw bedrijf wel levensvatbaar zou kunnen zijn bij een lagere huur en/of de verhuurder beter af is door op zoek te gaan naar een nieuwe huurder en ontbinding van de huidige huurovereenkomst?

     

    Ben je nog "on speaking terms" om dit met de huurbaas te bespreken of is dat al een gepasseerd station... en last but not least: zie je het überhaupt zitten en is het wel verstandig om door te blijven gaan, of kun je inderdaad beter stoppen en je verlies nemen....

    Volgens verschillende mensen zou het bedrijf met de huidige omzet prima levensvatbaar zijn bij een lagere huur, maar zelf heb ik daar mijn twijfels bij. Ik heb een vaste klantenkring, maar ik verdwijn uit het zicht van de winkelende mensen hier. De verhuurder wil niet op zoek naar een nieuwe huurder, hij liet dat aan mij over. De makelaar die ik heb gesproken geeft aan dat het onmogelijk is om iemand anders te vinden voor dit pand tegen de huidige prijs.

     

    Bij het vorige gesprek met de huurbaas gaf hij aan er niks voor te willen doen, we kunnen dus geen gesprek aangaan over ontbinding van het contract. Zelf denk ik dat het niet verstandig is om door te gaan, zelfs al zou ik verhuizen naar een goedkoper pand. Ik ben niet de ondernemer die ik dacht te zijn.

     

    Met deze schulden in zo korte tijd is de kans op een toelating tot de wsnp klein.

     

    Dat zou erg vervelend zijn. Waarom is dat precies?

  10. Hallo iedereen,

     

    Ik wil me eerst even kort voorstellen. Ik ben maussie95, 19 jaar en heb een kleine computerwinkel die in de problemen zit. Een lading schulden, een zaak die niet echt aantrekt en een huurbaas die in de nek hijgt.

     

    De winkel bestaat net een jaar en een paar maanden. Ik heb schulden gemaakt om te kunnen beginnen, de inkoop en het interieur. Ik heb een huurcontract van 3 jaar. Gezien de inkomsten en de uitgaven, trekt de zaak het niet. Grootste probleem hierbij is de huur. Gezien er geen verbetering aan zit te komen (ondanks alle moeite die ik erin heb gestoken), zie ik nog maar één oplossing: stoppen met de zaak. Ik heb dit aangegeven aan mijn schuldeisers. Dit was slechts voor één persoon een probleem, de huurbaas. Hij staat erop dat ik mijn contract uitzit of anders alle resterende huur betaal.

     

    Ik zie door de bomen het bos niet meer, wat alle regels betreft. Ik struin al een aantal weken dit forum en Google af, maar kan de juiste keuze niet vinden.

     

    De schulden op dit moment:

     

    [*]Bedrijf van mijn vader: om en nabij de €45.000

    [*]Mijn huurbaas: €3872 (exclusief de volgende 1 jaar en 9 maanden huur. Met die erbij €44.528)

    [*]De boekhouder: €3000

    [*]Mijn leveranciers: €3000 aan openstaande posten, waarvan €1000 vervallen.

     

    Ik heb een aantal keuzes:

     

    [*]Mijn huurcontract uitzitten, terwijl mijn schulden oplopen. Geen aantrekkelijke optie voor mij.

    [*]Failliet laten verklaren zonder schuldsanering. Gezien ik niet meer diploma's heb dan mijn Havo, zal het vinden van een baan met een normaal salaris er niet zomaar inzitten. Afbetalen wordt dan erg lastig.

    [*]Failliet laten verklaren met schuldsanering. Ook geen fijne optie, maar dan kan ik tenminste na 3 jaar met een schone lei verder.

    [*]Iets anders wat iedereen min of meer tevreden stelt.

     

    Diploma's heb ik niet. Ik woon nog thuis en heb dus geen hoog loon nodig, maar ik wil in de loop van de tijd toch aan een eigen huis denken. Sowieso kan ik mijn brood niet verdienen met deze winkel, ook niet in de loop van de tijd.

     

    De enige die tegenstribbelt is de huurbaas. Wij hebben de optie gekregen om een andere huurder te vinden in plaats van ons, maar de makelaar heeft er een hard hoofd in, wat niet echt een verrassing was. Gezien ik nu 2 maanden achterloop met de huur, wil de huurbaas over 4 dagen een incassobureau inschakelen. Volgens mij is dat voor ons beiden niet goed. Als ik kon betalen had ik dat gedaan en extra kosten kan ik niet gebruiken.

     

    De stappen die ik al heb ondernomen:

     

    [*]Verkoopster ontslaan

    [*]Afspraken gemaakt met de huurbaas over betaling achterstallige huur.

    [*]Andere markten aanboren

    [*]Op allerlei media adverteren

     

    Geen van die stappen had het gewenste succes. Het ontslaan van de verkoopster (die tevens de administratie bijhield) zorgde er voornamelijk voor dat ik een enorme werkdruk kreeg waardoor ik het allemaal niet kon bijbenen. De nieuwe afspraken met de huurbaas kon ik niet nakomen. De andere markten (bij name websites maken, server beheren en nieuwe artikelen verkopen) trokken niet aan. De reclames zorgden niet voor extra klanten.

     

    Kortom: het bedrijf is niet levensvatbaar binnen de huidige vorm en er komen alleen schulden bij.

     

    Wat is de beste optie?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.