Jump to content

grimmysilencio

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hallo allen, Het gaat om een onderdeel van een prototype dat ik aan het bouwen ben. Ik gebruik normaal nooit 2ehands spullen maar in dit geval was een nieuw onderdeel niet nodig.(dit was dus een uitzondering). Hartstikke bedankt voor al de reacties ik ben weer een stuk wijzer! Ik kan dus in mijn eigen administratie de kosten opnemen met 0% btw(ik heb natuurlijk geen btw betaald) en de klant een factuur sturen met 21% btw zoals gewoonlijk.
 2. oh, ik was in de veronderstelling dat dit verplicht was bij het aankopen en gebruiken in een project/doorverkopen van 2e hands goederen.
 3. Hallo allemaal, Ik heb zojuist op marktplaats een aankoop gedaan van 100 euro voor een project waaraan ik werk voor een klant. Ik wil deze onkosten direct(zonder winst marge) opgeven op mijn factuur. Ik kon redelijk wat posts op Higherlevel vinden over producten kopen voor je eigen zaak maar hoe werkt het precies met de administratie als je iets gebruikt voor een project voor een klant. Ik las over margegoederen(waaronder dit volgens mij valt) het volgende: Hoewel u de margegoederen hebt ingekocht zonder btw (of de btw niet hebt afgetrokken als voorbelasting), mogen ze nu niet meer als margegoederen in uw administratie staan. Trek het inkoopbedrag van de margegoederen die u hebt verkocht met btw, af van het totaalbedrag aan marge-inkopen. Neem de verkochte goederen in uw administratie op als normaal belaste goederen. wat bedoelen ze in de laatste zin met "normale belaste goederen"? Alvast bedankt!
 4. Top! Inderdaad niet bij stilgestaan dat ze alles on en offline "store" noemen, sorry voor de verwarring en bedankt voor de vlugge reacties :). mvg, rens
 5. Bedankt voor de antwoorden :) Maar als ik een prepaid kaartje koop in een fysieke winkel van 100 euro en hiervan de code invul in de apple store dan heb ik de aankoop toch gedaan in de fysieke winkel en niet in de apple store? (uiteindelijk komt het geld bij apple/app developer maar ik heb het toch uitgegeven in de fysieke winkel) gr Rens
 6. Beste forumleden, Ik wil graag 2 softwarepakketten kopen via de Mac App store maar ik heb geen creditcard. Nu dacht ik eraan om zo'n kaartje te kopen van 100 euro bij een apple store om die vervolgens in te wisselen en daarmee de 2 pakketten te kopen. Moet ik dan nog rekening houden met het feit dat Apple een Amerikaans bedrijf is of maakt dit niks uit omdat ik de betaling in Nederland doe en vervolgens het tegoed gebruik om iets te kopen via de App store.(Amerikaans?) Alvast bedankt voor de hulp! mvg, Rens
 7. Bedankt dat je het nog even laat weten! Ik denk dat het inderdaad niet twee kanten op werkt. Ik kan in iedergeval niks vinden op de belastingdienst site.
 8. ik zal even goed nog een keer deze link doorlezen EDIT: ik kan niks vinden over het leveren van diensten alleen het afnemen van diensten uit EU landen. zie ik iets over het hoofd?
 9. Waar kan ik deze regel vinden op de site van de belastingdienst? Ik zie namelijk alleen binnen nederland staan en nergens iets over zakendoen met andere EU landen. EDIT: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=49;action=display;threadid=55113;start=15 http://zelfstandigeprofessional.com/belastingen/minder-belasting-betalen-door-kleineondernemingsregeling https://productforums.google.com/forum/#!msg/adsense-nl/rfNMgFZTymA/LufW0F1rDhEJ hier lijkt het alsof ze het deel buitenland niet meerekenen in de berekening?
 10. Hallo! Ik snap iets niet helemaal van de kleine ondernemingsregeling en voorbelasting, ik ben overigens een zzper. Ik heb in kwartaal 3 de kleine ondernemingsregeling niet toegepast omdat ik geld terug kreeg van de belastingdienst omdat de omzetbelasting van dat kwartaal lager was als de voorbelasting. Ik had namelijk in een ander EU land gewerkt en kreeg dus 0% BTW binnen.(verlegd) Ik heb in kwartaal 4 ook in Nederland gewerkt en de totale(jaarlijkse) omzetbelasting komt uit op een bedrag tussen de 1346 en 1883. Maar ik zie bij de berekening dat ze omzetbelasting van een jaar gebruiken in de berekening en ook de voorbelasting van een jaar. Nu wil ik dus uitrekenen hoeveel ik mag aftrekken volgens de kleine ondernemingsregeling maar ik weet niet of ik nou de (voor)belasting die ik terug heb gekregen in kwartaal 3 ook nog mag aftrekken van de totale omzetbelasting van 2015. Ik denk van wel omdat het lijkt alsof de twee losstaan van elkaar maar ik wil het natuurlijk niet fout invullen. Alvast bedankt voor de hulp. ps ik ben in kwartaal 3 begonnen vandaar dat ik het alleen over kwartaal 3 en 4 heb.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept