Ga naar inhoud

Dylan Struik

Junior
 • Aantal berichten

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  19-24
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Webity
 • Adres
  Malzwin 2504, Julianadorp, Noord-Holland, 1788XM, Nederland
 • Telefoonnummer
  0641669571
 • Branche
  Communicatie & marketing
 • Branche 2
  ICT/ internet
 • Branche 3
  Webwinkel
 1. Dylan Struik

  Dylan Struik

 2. Dylan Struik

  Eenmanszaak met winstaandeel

  Inderdaad, die papieren maak ik voor de start gereed. Privé is hij niet aansprakelijk. Hij bezit alleen over een winstaandeel. Als het bedrijf verlies draait, ben ik (de eenmanszaak) daar aansprakelijk voor. Tenminste, zo gaan/willen we het op papier zetten.
 3. Dylan Struik

  Eenmanszaak met winstaandeel

  @Hans van den Bergh, ja oke. Dat is neem ik aan gewoon inkomsten belasting voor de "(winst)aandeelhouder"?
 4. Dylan Struik

  Eenmanszaak met winstaandeel

  @Hans van den Bergh, wat bedoel je precies met voorlopig?
 5. Dylan Struik

  Eenmanszaak met winstaandeel

  @Hans van den Bergh, inderdaad, de toetreder investeert veel tijd en weet niet zeker of het ook geld gaat opleveren. Echter, hij is zich volledig bewust van de risico's en gevolgen en gaat akkoord met een winstaandeel. De vraag is alleen, is dit juridisch haalbaar en voor de fiscus toelaatbaar?
 6. Dylan Struik

  Eenmanszaak met winstaandeel

  @Norbert Bakker, ik heb inderdaad nagedacht over een B.V. constructie, maar omdat er op dit moment nog geen winst wordt behaalt voor dit idee, is het niet handig om een B.V. op te zetten vanwege de startersvoordelen die ik mis loop (en de notariskosten). Zijn inbreng is alleen werk verrichten, dus geen lening o.i.d. Op langer termijn is het de bedoeling dat hij zijn geïnvesteerde tijd terugverdient d.m.v. het winstaandeel.
 7. Dylan Struik

  Eenmanszaak met winstaandeel

  @Norbert Bakker, bedankt voor je reactie. Inderdaad, goed punt. Excuses voor de verwarring. Nee Is dit contractueel ook niet mogelijk, zoals het bij een V.O.F. ook is geregistreerd? Zo nee, zijn er nog eventuele andere opties, zonder dat we samen een V.O.F. opstarten? Bijvoorbeeld dat we beide als eenmanszaken een contract hebben en dat hij dan via zijn eenmanszaak een winstaandeel bezit, vanwege zijn geleverde werkzaamheden? Hij wilt inderdaad ook geen ondernemer worden, maar eerder een werknemer. In dit geval gaat het om een softwareproduct waar enorm veel tijd in gaat zitten, waardoor er een enorm startkapitaal beschikbaar gesteld zou moeten worden als hij dit product betaalt gaat realiseren. Ik hoor het graag!
 8. Hallo, Ik heb op dit moment een eenmanszaak met meerdere dochterbedrijven. Het hoofdbedrijf richt zich vooral op website-ontwikkeling en online marketing. De dochterbedrijven zijn voornamelijk webshops. Nu wil ik samen met een goede vriend een nieuw (dochter)bedrijf oprichten onder mijn naam. Echter, hij wilt niet de juridische en financiële risico's dragen. Hierdoor is (volgens mij) een V.O.F. geen optie. Nu kwamen we op het idee om een dochterbedrijf in te schrijven onder mijn eenmanszaak, maar bezit hij alleen een winstaandeel in het nieuwe dochterbedrijf. Hierdoor werkt hij (in theorie) gratis, maar krijgt hij als het dochterbedrijf goed loopt een winstaandeel uitbetaald. Ik dacht aan een aandeel van ±30%. TL;DR: Is het mogelijk om een dochteronderneming in te schrijven onder een eenmanszaak, waarin een particulier (zonder eenmanszaak) een winstaandeel bezit? Ik hoor het graag!

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké