Jump to content

PConsultancy

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

  • Location
    Grootebroek
  1. Ik heb een stamrecht BV die ik dit jaar wil overzetten naar een Gouden handdruk uitkering via ABN AMRO. Het vermogen van de stamrecht is veel hoger dan de verplichting volgens de stamrechtovereenkomst. Mijn vragen zijn: 1. mag ik de overwaarde van de stamrecht uitkeren als dividend aan de enige aandeelhouder? (ikzelf) 2. Zo ja, moet de BV dan dividend belasting afdragen of moet ik als dividend ontvanger gewoon het dividend in box 2 opgeven
  2. Goedendag, Ik ben ZZP-er en regelmatig voor opdrachten in het buitenland. Voor het reizen naar Schiphol heb ik 3 opties: 1. Met de trein , 2 Met de prive auto en parkeren op Schiphol. 3. Met de prive -auto mij laten brengen en halen. Het gaat dus op de laatste optie. Als ik naar schiphol rijdt met mijn vrouw en deze de auto weer mee naar huis neemt en dan bij terugkomst weer naar schiphol rijdt en ik weer van Schiphol terug rijdt, wat wordt er dan aangemerkt als zakelijke kilometers en welke zijn dan als kosten aftrekbaar en waar ik dan later ook mijzelf de 19 cent vergoeding kan geven? Zijn dat 2 enkele ritten of 2 retour ritten?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept