Robiii

Junior
  • Aantal berichten

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Robiii

  1. Op 6-1-2022 om 20:15, Ron van der Kolk zei:

    De crux zit in "jezelf": je wilt subsidie, maar ook zelf beslissen wat je aan jezelf betaalt; dat gaat lastig samen. En derde partij is dan een uitkomst: die kunnen subsidie ontvangen, en jou daarvoor inhuren. Die derde partij kan dan ook zakelijk met jou afspraken maken en jou ook aan die afspraak houden, en zich naar de subsidieverstrekker verantwoorden. Een extra stichting oprichten (waarvan jij dan zelf geen bestuurder bent) kan, maar vaak zijn rond gemeentes al dat soort partijen, vaak met goede contacten bij wethouders. Via Google kom ik voor Venlo bijvoorbeeld bij Stichting Venlo Partners, die de citymarketing doet. Als zij subsidie aanvragen en jou inhuren hebben zij ook weer een doelstelling gehaald, iedereen blij.


    Nee begrijp wat je bedoelt met de crux, helemaal gelijk in. Kort samengevat zeg jij ga op zoek naar stichtingen die gekoppeld zijn aan de gemeentes, zoek het gesprek op en kijk of zij het project interessant vinden en een samenwerking aan willen gaan om dit op te zetten.  Zij vragen vervolgens de subsidie aan en huren mij als bedrijf in voor het project management

     tegen een reëel afgesproken prijs.

  2. Op 6-1-2022 om 19:45, TwaBla zei:

    Het wordt hier uitgelegd.

     

     

    De eerste is een apart bestuur dat toeziet op een directie. de tweede is een bestuurder-directeur met een aparte raad van toezicht en de derde is een bestuur met actieve (betaalde) leden en toezichthoudende bestuurders. Hoe men in hemelsnaam alle petten uit mekaar kan houden, snap ik niet. Maar dat is de praktijk anno 2022.

     

     

    Zoals...

    Partijen waarschijnlijk dus wel die op deze wijze werken wat je hier boven schetst. Hmm dat wordt maar eens naar de tekentafel want dit zijn constructies waar ik zelf niks van af weet. Zonde dat zoiets nodig zou moeten zijn voor projecten die echt iets kunnen bijdragen aan de jeugd, want sponsoren of zelf even geld neer tellen voor een project waar je in principe geen winstmodel aan wilt koppelen.. 

  3. Op 6-1-2022 om 19:31, TwaBla zei:

     

    Het is zeker niet de bedoeling maar het gebeurt in praktijk wel vaak en dan ook met medeweten van de subsidiërende overheden en fondsen.

     

    Je richt een stichting op en je maakt jezelf voorzitter-directeur. Daarnaast stel je een raad van toezicht in die ervoor waakt dat de doelstelling voorop blijft staan. Zoiets als: verbindende online activiteiten organiseren voor jongeren van Gemeent X of Y. Je streeft niet naar winst, maar betaalt wel alle onkosten inclusief de directiekosten.

    Ik voer opdrachten uit voor een stichting die op zo'n manier landelijke actief is, via een franchise-formule die in bezit is van een BV. Verrekte commercieel, maar in een non-profit pakje gepresenteerd aan diverse overheden. Die inmiddels alles wel best vinden.


    Dat dus ik dacht al dat het op die wijze zo gedaan werd maar wat je zelf al benoemt het is niet de bedoeling. Maar het gebeurt gewoon met als het waren een knipoog van de overheid. Denk dat er dus niet te ontkomen valt aan zo'n soort constructies mocht je voor subsidies willen gaan. Maar er zijn volgens mij ook subsidies waar je wel je project uren in kunt declareren toch, althans zie genoeg initiatieven die zeker geen stichting zijn maar wel gesubsidieerd worden door gemeentes.

  4. Op 6-1-2022 om 18:52, Hans van den Bergh zei:

     

    Nee, dat zal niet de bedoeling zijn. De stichting zal de subsidie aan kunnen vragen en jou in kunnen huren. 

    Maar het lijkt me niet de bedoeling toch dat ik bijvoorbeeld een stichting op richt met twee andere en wij in het bestuur zitten, dat ik dan mijn V.O.F. als het waren inhuur om het project uit te voeren?

  5. Op 6-1-2022 om 18:22, Hans van den Bergh zei:

     

    Ik neem aan dat je bedoelt dat je aanspraak kunt maken op subsidie, mits jij zonder winstoogmerk handelt?


    Klopt ja, zonder winstoogmerk. Maar om dit te kunnen doen zou het bijvoorbeeld fijn zijn dat ik wel als projectmanager bijvoorbeeld tegen een uurtarief mijzelf kan uitbetalen. Aangezien het werk wat erin zit meer dan een gemiddelde 40-urige baan is.

  6. Allereerst nog aan iedereen de beste wensen!

    Mijn naam is Robi Janssen en ik ben al een tijdje actief in de Esports markt, zo heb ik mijn eigen eenmanszaak Esportsbenelux en heb ik een podcast waarmee ik mensen interview die ondernemen in de esports Benelux markt genaamd de 'Esports of E-Sports' Podcast. Nu ben ik al 2 maanden druk bezig met een concept waar ik ook subsidie voor heb gekregen van de gemeente Venlo genaamd de Venlose Espelen. 

    Het concept
    Veel jongeren zitten op dit moment binnen door de pandemie, hierdoor liggen de sociale activiteiten stil waardoor het eenzaamheidsgevoel stijgt onder de doelgroep. Dit willen wij tackelen door het opbouwen van een community met behulp van de ‘Venlose Espelen’. Aangezien gemeente Venlo een Romeinse geschiedenis heeft en de Romeinen bekend stonden om hun evenementen in bijvoorbeeld het Colosseum willen wij dit stukje geschiedenis nieuw leven inblazen met de ‘Espelen’.

    In deze maand zal elke week op zaterdag een toernooi georganiseerd worden met iedere week een andere game. Deze game zal worden voorzien van een complete livestream op Twitch en met casters en een host willen wij als het ware het publiek naar het Colosseum brengen. Alle marketing en communicatie uitingen zullen dan ook in de Romeinse stijl worden vormgegeven.

    Voorbeeld educatie video:
    https://youtu.be/zMJr2WKEPT8

    Uitleg video van de lokale omroep:
    https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/terug-naar-de-romeinen-met-de-venlose-espelen

    Nu krijgen wij van heel veel mensen al positieve reacties en zelf vind ik het ook super leuk om dit concept op te zetten maar op dit moment verdien ik hier geen geld aan (wat niet erg is, maar ben hier wel 40 uur per week minimaal mee bezig), maar het lijkt me wel leuk om dit concept uit te rollen naar meerdere gemeentes. Elke gemeente heeft zijn geschiedenis en op deze wijze kunnen we de jeugd niet alleen bereiken door het esports aspect maar kunnen we de jongeren ook informeren over de geschiedenis van hun gemeente.

    Nu heb ik gezien dat wij met dit concept aanspraak maken op verschillende subsidies alleen staat er vaak bij dat de aanvrager geen geld mag verdienen. Nu vroeg ik mij af of er een constructie of rechtsvorm is waarbij ik aanspraak maak op de subsidie met dit concept maar ook mijzelf kan uitbetalen voor de gemaakte uren. 

     

  7. 12 minuten geleden, Fhellin zei:

    Jij zou niet tussen de vereniging en deelnemer moeten gaan zitten denk ik. Je organiseert het voor vereniging als opdracht en die betaalt jou. Je bent onderaannemer. Of je organiseert het voor de deelnemer waarbij de deelnemer met vereniging contract sluit. 
     

    jij bent niet de club zelf. Kan wel maar bepaal je rol goed. Intermediair, bemiddelaar, organisator. Wat wil je zijn? De risico’s zijn groter als je ertussen gaat zitten. Wat als er iemand schade lijdt? 
     

    je kan site maken en ze laten betalen maar wie geeft de opdracht? Voor wie doe je dit? De opdrachtgever betaalt jou lijkt me beste. Die betaalt voor jouw diensten. 
     

    Wat is anders de titel van de betaling aan jou? 

     

    Het is de bedoeling dat dit een samenwerking is met de voetbalvereniging.

    Ik organiseer het toernooi zet dus alles op dat het toernooi kan plaats vinden ect, zij innen het geld ect.

     

    Dus als ik nou dit voor hun doe als het ware 'sponsor' dan ligt de verantwoordelijkheid alsnog bij hun toch?

  8. 27 minuten geleden, Roel J zei:

     

    Dat denk ik wel maar ik zou het nog iets anders formuleren. Jij biedt je diensten aan voor 1 euro per deelnemer.

    Laat aan de vereniging over hoeveel ze vragen en of ze ook niet-leden toelaten op zo'n middag. Als zij een goede sponsor voor wat prijzen weten te vinden kunnen misschien wel 10 euro vragen. En een kleine vereniging met weinig vaste lasten wil het misschien wel voor 3 euro organiseren.

    De meeste verenigingen zijn gewend om met vrijwilligers leuke extra's te organiseren om geld op te halen voor de vereniging. Beperk jou diensten (en invloed) op het geheel tot waar jij goed in bent. Als je 5 euro vraagt voor het geheel verwachten ze mogelijk ook dat jij de hele organisatie op je neemt en dan ben je voor je 1 euro marge veel meer tijd kwijt.

     

     

    Ik begrijp wat je bedoelt voor 1 euro per deelnemer ben ik dan wel veel tijd kwijt. Maar het tijd in een online toernooi opzetten zal niet veel zijn ik 3-4 uur in totaal. Daarnaast zie ik dit ook als marketingkosten om mijn bereik en naamsbekendheid te vergroten. 

  9. 6 uur geleden, Branko Collin zei:

    Ik zou op zoek gaan naar organisaties die al eerder met een dergelijk bijltje hebben gehakt.

     

    Ik deel je conclusie dat als jij 5 euro entree vraagt, en je schenkt daar 4 euro van aan een vereniging, je over 5 euro IB betaalt.

     

    Er is een optie dat je de 4 euro namens de vereniging int, maar formeel is het de esporter die een gift van 4 euro aan de vereniging doet. Hoe je dat precies kunt inkleden, weet ik echter niet. De voorwaarde voor deelname lijkt te zijn dat er 5 euro wordt betaald, niet dat er 1 euro wordt betaald + een vrijwillige gift van 4 euro.

     

    Wat is het verschil tussen een kleine en een grote bump?

     

    Dank voor de reactie! Het is dan misschien voordeliger voor mij om de vereniging het entreegeld te laten innen, en dat ik dan een factuur na het toernooi stuur met 1 euro x aantal deelnemers toch?

     

    Haha dat verschil ben ik zelf nog ook aan het zoeken..
     

  10. Goedenavond mijn naam is Robi en ik ben afstudeerstudent ondernemerschap & Retailmanagement.

     

    Ik heb de afgelopen maanden een onderzoek gedaan naar mijn bedrijfsidee, dit idee heeft betrekking op esports. Dit soort esports evenementen wil ik op lokaal niveau gaan organiseren voor sportverenigingen, bedrijven en consumenten. Door de corona crisis kan ik sowieso nog niet beginnen met het uitvoeren van mijn idee. 

     

    Maar het mooie van esports is dat dit ook online plaatsvindt dus mensen hoeven niet fysiek met elkaar in aanraking te komen om deel te nemen aan een esports evenementen (toernooien of competities).

    Nu heb ik het idee om online esports toernooien te organiseren voor sportverenigingen aangezien zij op dit moment geen inkomstenbron hebben. Het plan is om 5 euro per deelnemer aan het toernooi te vragen hiervan gaat 4 euro naar de sportvereniging en 1 euro naar mij. Die 1 euro gebruik ik om de prijzenpot te bekostigen. Oftewel ik zal hier geen winst op maken dit doe ik puur om deze verenigingen te helpen en naam te maken met mijn bedrijf, zodat ik in de toekomst al een bereik heb.

     

    Nu heb ik twee vragen.

     

    1.Deelnemers aan esport evenementen moet ik btw berekenen over het entreegeld, is dit 21% of 9% ik las namelijk dat voor sportevenementen dit 9% is en in Nederland valt esports ook onder sport.

    2.Hoe zit het met de inkomstenbelasting, ik genereer namelijk inkomsten maar deze 'schenk' ik uiteindelijk weer grotendeels aan de desbetreffende sportvereniging. Hoe zit dit fiscaal in elkaar? Ik kom er namelijk niet uit.

     

    Ik ga mij volgende week inschrijven bij de KvK, dus het is handig om dit van te voren weten.

     

    Ik ben benieuwd of jullie mij hiermee kunnen helpen!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.