Jump to content

Bienie

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 1. Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Ik heb nu contact gezocht met de gemeente omdat het mij niet geheel duidelijk is of dat catering vanuit huis, waarbij er aan huis geen klanten komen, toegestaan is. Het lijkt me een beetje een grijs gebied.. Ik kan mij voorstellen dat de gemeente hier iets van vindt, anderzijds, als ik als een soort privékok bij mensen thuis zou koken lijkt het me een heel ander verhaal, maar in beide gevallen gaat het mijns inziens om "thuiskoks".
 2. Dankjewel! Ik heb inmiddels contact opgenomen met de gemeente, to be continued..
 3. Hallo, Ik heb enkele vragen waarover ik op internet geen duidelijk antwoord kan vinden en hoop dat er hier iemand is die mij hierbij kan helpen. Lang verhaal kort: ik overweeg om te gaan cateren vanuit huis. 1 of 2 dagen in de week, naast mijn andere onderneming (dit is geen horeca onderneming). Ik loop echter tegen het volgende aan: 1. Wanneer je vanuit huis kookt, dien je de keuken af te kunnen sluiten van de woonruimte, om te voorkomen dat medebewoners en huisdieren binnen kunnen lopen (ook dien je de ruimte schoon te maken tussen privé en zakelijk gebruik en producten als privé of zakelijk te labelen, maar dit is geen probleem). Nu is het zo dat ik een open keuken heb, dus de keuken bevindt zich in mijn woonkamer. De woonkamer kan ik wel met een deur afsluiten van de rest van het huis. Is dit voldoende, of mag de keuken zich niet in de woonkamer bevinden, ookal laat ik tijdens het koken niemand anders toe in deze kamer? 2. Wannneer ik grotere klussen heb of bovenstaande echt niet toegestaan is, overweeg ik om een kookstudio te huren voor de dagen dat ik kook. Deze kookstudio wordt op andere dagen dus door anderen gebruikt. Dien ik dit ergens (bij de NVWA bijvoorbeeld) aan te geven? Ik kan mij voorstellen dat als mijn onderneming op mijn huisadres ingeschreven staat, de NVWA op mijn huisadres komt controleren, maarja, mijn privékeuken gebruik ik dan niet zakelijk. Hoe zit dit? 3. Als ik op maandag mijn keuken zakelijk gebruik en op dinsdag t/m zondag privé, en ik krijg op één van die privédagen inspectie door de NVWA, in hoeverre heb ik dan een probleem als de keuken op dat moment niet spic en span is (omdat bijvoorbeeld mijn partner een uur geleden gekookt heeft en de boel nog niet heeft opgeruimd)? Alvast hartelijk dank voor jullie reactie!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept