Bernna

Super Senior
  • Aantal berichten

    113
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bernna

  1. Hoi allemaal,

     

    Onlangs ben ik door een bedrijf benaderd om mijn producten door hun bedrijf door te verkopen,  hartstikke leuk en ik wil zelf ook  graag mijn bedrijf uitrollen bij verschillende passende bedrijven en merken. 

     

    Maar hier komt wel een vraag, hoe moet ik zoiets precies aanpakken, Wordt hier volgens een overeenkomst gewerkt? De verkoop zou via een groothandelplatform moeten plaatsvinden, maar hoe gaat dat?

    Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de producten bij de ander bedrijf voor een lagere prijs aangeboden worden. Moet ik dat met de retailer overleggen en afspreken of als hij het koopt bepaalt ook zelf de koers? 

     

     

  2. Op 7-1-2022 om 21:15, RubenT zei:

    Je mag een EAN niet hergebruiken voor een ander artikel.

     

    Er is dus nergens een lijstje waarop is bijgehouden welk EAN je aan welk artikel hebt gekoppeld?

     

    Heb je het EAN ook niet in je webshop bij de productinformatie staan? Of al gezocht op een EAN via Google, wellicht vind je daar een zoekresultaat van je eigen product.

     

    Zoeken via Google heeft ook niets opgelevrd helaas. Klopt er was nog geen lijstje van EAN- artikel bijgehouden, ik heb EAN lijst wel maar niet welke code bij welke artikel is gekoppeld, met de gedachte dat ik op latere moment dit via Google ad zou kunnen terugvinden, maar daar zijn geen informaties meer te vinden, heel vervelend.

    In mijn webshop gebruik ik geen EAN codes. Ik gebruik ze alleen bij andere partijen als een EAN vereist is.

     

    Is het anders mogelijk om die artikelen een  nieuwe EAN code te geven? 

     

  3. Hoi allemaal,

     

    Een tijdje geleden had ik via een marketeer google shopping ad opgezet, inmiddels de advertentie is afgelopen. De marketeer had toen zelf de EAN codes  aan mijn producten toegevoegd, nu wil ik die EAN code's zien maar het lukt niet, ik snap de google shopping ook nog niet eens, en 'volgens mij' de gegevens van mijn ad/producten en fotos kan ik niet meer zien omdat de ad al afgelopen is, klopt dit? Als dit niet meer kan via google ad , is er nog een manier om achter die EAN code's te komen?  Kan ik anders van de code's veranderen met de andere gebruikte code's? Ik heb de EAN code's lijst nog wel, alleen weet ik niet meer welke code nu bij welke artikel het hoort

  4. Op 12-12-2021 om 20:14, TwaBla zei:

     

    Door datzelfde internet is er nu zoveel informatie dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het wemelt bovendien van de goochemerds die een verdienmodel maken van het doorgeven van discutabele kennis over snelle opzetjes. Ga je zoeken op een bepaald aspect dan presenteert Google allerlei zoekresultaten met dubieuze aanbieders. Je kunt nog eens vragen bij Webwinkelforum,

     

    Thanks voor de goede tip.

    Juist, daarom verdiep ik me nog steeds veel liever in een boek dan op internet eeuwig blijven zoeken zonder de gewenste resultaat, zoveel (dubbele) informatie zorgt soms alleen voor meer verwarring.

  5. Op 12-12-2021 om 17:08, Hans van den Bergh zei:

    Jij zoekt niet zozeer een complete marketingstudie, denk ik,  maar kennis om jouw internetaanwezigheid te optimaliseren? Via Google kun je al gratis aan cursussen beginnen...

     

    Top dankjewel voor de tip!, ik wist (nog) niet eens van de gratis google cursussen zo ver was ik nog niet. Ze zijn waarschijnlijk niet helemaal of zo uitgebreid als ik het wil maar gaan zeker wat helpen.

     

    Opzich het gaat hier niet alleen om internetaanwezigheid maar ik wil directe en  goede resultaten uit mijn online campagnes halen. 

     

     

  6.  

    Hoi,

     

    Ik vraag mij af of iemand hier mij uit eigen ervaring een goede marketings boek(en) weet aan te raden, specifiek op google shopping of google ads in het  algemeen,  social ad's zoals Facebook en Instagram is ook prima.

     

    Op het internet zijn er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet en ik heb juist snel een echte goede boek nodig, die mij kan helpen leren winstgevende ads te zetten, resultaten analyseren, begrijpen en bijhouden, een boek die termen als ROI, ROAS etc uitgebreid behandelt. Een boek die van je een echte marketeer weet te maken.

    Samengevat ik wil een boek die echt 'werkt' voor beginners, en visueel is gericht.

     

    Als er iemand is die mij zou 'de online marketing torando' willen adviseren, deze boek heb ik al, en is niet wat ik nodig heb voor online ad's. 

     

    Bestaat zo'n boek(en)? :D 

    Het liefst in Nederlands leest vlotter maar anders Engels is ook prima, tips? 

     

     

  7. Op 11-12-2021 om 13:12, RubenT zei:

    Ik kan me voorstellen dat deze ervaring je tegenvalt, en Hans' advies lijkt me een poging die je altijd kunt wagen. Ik zou je wel adviseren om dit verder als leergeld te zien, nu je hebt ervaren dat het belangrijk is om duidelijke afspraken te maken en verwachtingen goed af te stemmen.

     

    Voor één uur marketingwerkzaamheden lijkt het me het niet waard om er zelf erg veel tijd in deze strijd te steken, laat staan een juridische route te bewandelen.

     

    Die tijd kun je waarschijnlijk beter besteden aan je bedrijf, daar haal je meer voldoening (en hopelijk winst) uit.

     

    Juist, ik heb ook geen tijd en zin om over een uurtarief moeilijk te doen en het gaat mij echt niet om die ene uurtarief hoor, maar om de eerlijkheid. 

     

    Zeker omdat dit mijn 2e niet leuke ervaring is  bij samenwerkingen met andere ondernemers. Het is nu voor 2e keer, dat ik  zie de ander partij alleen maar geld wil  verdienen koste wat koste, zonder enige kwaliteit of afspraken te zijn nagekomen, en dat past niet bij mijn waarden daarom was ik benieuwd hoe zoiets juridisch te kunnen betwisten in de toekomst, maar helaas ben ik ook niet veel wijzer geworden dan beter leren mensen/ondernemers selecteren voor samenwerking. 

  8. Op 11-12-2021 om 14:55, TwaBla zei:

     

    Ook telefonisch en via email komen overeenkomsten tot stand. Drie uur is niet buitensporig, in tegendeel. Je bent zelf verantwoordelijk voor de selectie van mensen die je inhuurt en voor de afspraken die je maakt, dus wordt het lastig om achteraf te gaan beknibbelen. Dus eens met RubenT dat je beter kunt afrekenen en door naar de volgende...

     

     

    Hoe kunnen overeenkomsten telefonisch tot stand komen? 

     

    Hij kan beweren 10 uur werk hebben afgesproken en ik zeg 2 uur, hoe bewijs je dat? Tenzij een gesprek is opgenomen natuurlijk

     

    Zeker eens dat ik hier de verantwoordelijke ben voor mijn keuzes en selecties tot samenwerkingen, er zullen ook vast niet altijd de juiste keuzes worden gemaakt zeker nu in deze beginfase! 

     

  9. Op 12-12-2021 om 07:43, Cosara zei:

    Freelance betekent niet vrijblijvend, mocht je dat met eigen ogen zo zien, en het betekent ook niet dat jij bepaalt wat hij gaat krijgen voor het geleverde  werk.

     

    Een opdracht van drie uur halverwege beëindigen, om welke reden dan ook, komt op mij over als eenzijdige ontbinding van de overeenkomst door de opdrachtgever. Bij ontevredenheid over de gang van zaken moet je de opdrachtnemer de kans geven om de opdracht goed uit te voeren. Als daar drie uur voor staat, geef hem dan ook drie uur de tijd.
     

    Mondelinge afspraakjes, een paar e-mailtjes … op mij komt uw handelswijze nogal amateuristisch over.

    En wat zegt de opdrachtnemer hierover … voorafgaande aan de factuur voor drie uur werk?

     

    Zo bedoel ik het ook niet, met freelance  bedoel ik de flexibiliteit en zonder bindende  overeenkomsten of abonnementen te hoeven werken. Ik ben niet voor niets een freelancer gaan zoeken terwijl er oneindige betrouwbare marketingbureaus in het land zijn.

     

    Je zegt dat mijn werkwijze wat amateuristisch overkomt, en daar heb je natuurlijk ook wel ergens gelijk in. Ik ben hier ook heel nieuw in en onervaren, maar het zijn allemaal leermomementen voor mij.

     

    Daarentegen zou de andere partij veel ervaring moeten hebben, en had mij kunnen wijzen op een overeenkomst of iets dergelijks waar duidelijk alle rechten en plichten worden vastgelegd ook als het gaat op freelance basis, anders weet ik het ook niet.

     

    Wat betreft  genoeg tijd gunnen aan opdrachtnemer, hij had genoeg tijd om zijn kwaliteiten te bewijzen maar telkens heeft hij alleen rustig in zijn stoeltje gewacht op een google campagne beoordeling die ruim 2 weken duurde,  een campagne beoordeling duurt nauwelijks 24 uur, anders hoort contact te worden opgenomen met google. Maar er was een duidelijke foutmelding in campagneinstellingen waar de meneer overheen had gekeken of hem niet eens kon schelen. Waar ligt dan zijn expertise? Als dat foutmelding mij niet opviel was ik nu nog steeds op een beoordeling aan het wachten denk ik. Dit is wat ik miste  in die opdrachtnemer, motivatie en initiativiteit, hij was te laks en zonder kwaliteit. Met zo'n iemand stop ik liever onmiddelijk en verlies ik geld dan mee verder gaan met nog meer verlies. Vertrouwen op zo iemand kan ik niet.

     

     

  10. Op 11-12-2021 om 15:23, Hans van den Bergh zei:

     

    Je hebt gelijk, ik lees inderdaad terug in de openingspost  dat er wel het e.e.a. is vastgelegd. Daaraan kan Vraagsteller hopelijk genoeg ontlenen wat er is overeengekomen.

     

    Wat er overeengekomen was, en ook via emais is bevestigd een google campagne voor een maand lang van 3 uur in totaal en verder zijn er vooral veel emails gewisseld over praktische en technische info ivm koppeling van de accounts etc,

     

    maar gezien de opdracht is niet volledig uitgevoerd leek mij logisch en ethisch de kosten verrekend te moeten worden met de tijd, maar zo gaat het dus niet

  11. Op 12-12-2021 om 07:53, Cosara zei:

    … en daarom ga je op één platform zitten tussen al die andere 11 miljoen verkopers.

    Dan lijkt mij een Google-campagne de betere oplossing … 

     

    Het klopt er zijn eindeloze verkopers op BOL maar vergeet niet er zijn nog meer  miljoenen bedrijven op Google die ook allemaal om een plekje en aandacht vechten, dus eigenlijk komt eenbeetje op hetzelfde neer, 

     

     

     

  12.  

    In november ben ik een samenwerking aangegaan met een marketeer via freelancer.nl, dus het zou de samenwerking (in mij ogen) op freelance basis moeten zijn. De marketeer heeft al zijn bedrijf, en website waar volgens abonnementen wordt gewerkt. We sproken 3 uur af werk voor hele opdracht/google campagne. 

     

    Vanaf het begin zag ik de marketeer wat rommelig werk leveren en voelde mijn opdracht niet serieus worden genomen en kostte veel tijd. Doordat er geen sprake was van de  verwachte kwaliteit heb ik de samenwerking halverwege beëindigd, nu krijg ik een factuur voor hele opdracht,  dus voor totaal 3 uur terwijl er halve werk is geleverd. Hier ben ik natuurlijk niet mee eens want al zijn werkzaamheden kunnen nog maar amper 2 uur tijd hebben gekost, naast gebrek van kwaliteit. 

     

    Ik wil de marketeer wel voor 2 uur betalen meer niet. Nu is mijn vraag, heb ik juridisch het recht om zijn factuur niet volledig te betalen? In geval dat ik een deel niet betaal wat kan ik dan van de ander ondernemer verwachten? 

     

    Er zijn verder geen schriftelijke overeenkomsten afgesloten, alles is telefonisch en via emails geregeld op afstand.

  13. Op 28-11-2021 om 17:11, TwaBla zei:

     

    Uhm...

     

     

    Dus die Bol.com diende niet alleen als verkoopkanaal maar ook om naamsbekendheid te genereren en eyeballs op gang te brengen. Dat kan ook elders waar ze geen of andere voorwaarden stellen. Kijk eens naar de ondernemersweken bij Marktplaats, een platform dat ook benut wordt om nieuwe dingen onder de aandacht te brengen.

     

    Ik wist in het begin niet eens over de marketingbeleid van BOL daarom dacht ik dat ik mezelf zou ook kunnen promoten als merk, maar BOL staat je niet eens toe om naar eigen webshop te verwijzen noch een flyer naar je klant te sturen dus eigenlijk mag je alleen van de aantal bezoekers van bol profiteren, dat snap ik ergens ook heel goed maar voor mij als een beginnend merk of bedrijf heb ik dan ook weinig aan BOL. 

     

    Marktplaats vind ik niet zo'n geschikte kanaal voor mijn bedrijf, Zalando wel maar die zijn nog stuk ingewikkelder en eisender dan bol. 

  14. Op 28-11-2021 om 14:53, Cosara zei:

    Dan is de keuze toch snel gemaakt ? ... Geef waar ze om vragen ... of maak je eigen verkoopkanaal (webshop).

     

    Dat is ook makkelijk gezegd natuurlijk. Het liefst verkoop  ik alleen via mijn eigen webshop want daar haal ik de hoogste winst uit,  zonder al de commissies via platformen  etc,

    Maar dat vereist wel veel webshopbekendheid, in anno 2021 is dit zeer lastig tussen miljoenen online webshops

  15. Op 22-11-2021 om 20:58, Gast zei:

     

    Heb je al een ondernemings- of (online) marketingplan?

     

     

    Aw, dit is wel de pijnpunt! Eerlijk gezegd ik ben begonnen zonder enig echte marketingplan of strategie, omdat ik simpelweg daar geen enkel verstand of ervaring van heb en niet mijn sterkste kant is, ik dacht aan social ad's etc en komt vanzelf goed, maar dat is ook voor iemand zonder marketingkennis zeer lastig. Ik leer nu mezelf iedere dag weer wat van, laatste poging was samenwerking met een blogger dat had wel positieve resultaten geleverd veel beter dan social ad's. 

     

    Dus ja, marketing is een zeer brede en aparte vak en het liefst hou ik me daar niet mee bezig want is niet zo interessant voor mij maar wel zeer belangrijk en alles begint daarmee.

     

  16. Op 27-11-2021 om 15:18, Norbert Bakker zei:

     

    @Bernna je kunt de Benelux-woordmerkregistratie later nog wijzigen /uitbreiden

     

     Sterker nog: een internationale woordmerkdeponering via BOIP begint bij BOIP met een Benelux-Depot, dat je vervolgens kunt uitbreiden naar EU of wereldwijd naar alle 110 bij het Verdrag van Madrid aangesloten landen. 

     

    Voor meer informatie zie:

    Internationaal merk

     

    Citaat:

     

     

     

    Ohh, dat zou dat heleboel voor mij oplossen inderdaad. Ik dacht kon je dat later niet meer wijzigen zoals bij klassen het geval is, maar zo komt het mooi uit. Ik  ga me verder in verdiepen.  Maakt het verder een verschil per merkenbureau etc, qua de mogelijkheden of regels tot uitbreiding of wijziging van de registratie of dit geldt standaard voor alle aanbieders? 

  17. Op 22-11-2021 om 19:38, TwaBla zei:

     

    Vraag aan Bernna: waarom lanceer je geen like-line voor social media? Elk kwartaal een speciaal aanbod met korting voor hen die liken....


    Wat ik ervaar vooral op Instagram het gaat meer om brand awareness, en vertrouwen creëren zeker in het begin, wat eigenlijk ook soms veel tijd in beslag kan nemen. Maar voor klanten en omzet, lijkt mij dat (nog) niet echt de juiste kanaal en manier.  En de vrouwen op Instagram zijn meer voor entertainment en inspiratie dan winkelen, al beweert iedereen tegenwoordig andersom maar ik geloof meer (zeker voor kleine bedrijven) in de kracht van marktplatforms en zoekmachines. Iemand die specifiek opzoek is naar een product is heel anders dan die heel plots en uit een moment gevoel een bestelling doet, zeker bij vrouwen kan dit vaker voorkomen met grotere kans op retouren. 

     

    Zo had ik laatst mijn eerste klant via Instagram gehad, maar op eerst volgende dag na product levering wilde het retourneren omdat zij de item toch kleiner vond dan verwacht, terwijl alle formaten en foto's op model heel duidelijk op de website te zien zijn.  Maar dat is het moment aankoop.

  18. Op 22-11-2021 om 15:35, RubenT zei:

     

    Wellicht dat ze bij sieraden dus ook een wat strenger beleid voeren om alleen 'echte' merken toe te laten, om kwaliteit te kunnen waarborgen.

     

     

    Dat telt zeker voor bol om de kwaliteit en vertrouwen te waarborgen maar dan zouden ze alleen voor de echte en bekende merken voor moeten gaan of ook met de starters rekening houden en niet onnodig moeilijk maken. Op bol zie je overigens oneindige aanbieders en 'merken' vrijwel meest niet bekend, maar ben ik nu degene die de registratie moeilijker maakt of zijn de verkopers op bol met kleinere ambities en doelen? want als het gaat om alleen de registratie in Benelux is dat zo gedaan en de kosten vallen nog wel mee, maar als je grotere doelen hebt wordt het gauw lastiger voor mij als een starter. 

     

     

     

     

     

     

  19. Op 22-11-2021 om 14:34, TwaBla zei:

     

    De logica (van Bol.com) ontgaat me. Als je geen merkregistratie hebt als leverancier van sieraden, schoenen of hondenbrokken kom je in een generieke categorie terecht?

     

     

    Voor mij ook niet helemaal begrijpelijk, en was ook niet verwacht.  Als ze tenminste sieraden zonder 'merk' binnen de categorie konden plaatsen was ook een mooie tijdelijke oplossing geweest , maar dat gaat dus ook niet.

     

    Op 22-11-2021 om 14:34, TwaBla zei:

     

     

    Terwijl jij zo-te-zien wel een zelfgemaakt product verkoopt. Misschien dat de combinatie van een eigen label en eigen foto's genoeg zijn om duidelijk te maken dat het geen generiek goed is. Bovendien: schijnbaar kun je ook een merknaam invoeren die niet geregistreerd staat bij het BOIP. Dat zou dan je handelsnaam kunnen zijn. Bernna Blinks!
     

    Is er geen eenvoudige en elegante oplossing voor dit probleem? 

     

    Een oplossing? zie ik het ook niet behalve een registratie en daarom is dit zo lastig. Laatst had ik ook bol gecontacteerd over dit issue en zij bevestigen ook zonder de verkooprechten 'merkregistratie' kan ik mijn sieraden niet binnen het categorie verkopen ook al ieder item uniek is, zelfs adverteren op BOL gaat ook niet helpen. Er wordt duidelijk geen rekening meer gehouden met hand-werkenden of makers, maar 

    alles wordt tegenwoordig met china en dropshipping geassocieerd.  Mijn alle product foto's op bol zijn ook gewoon eigen foto's, met productverpakking met eigen logo voorzien, maar dat biedt voor bol geen enkel waarde zonder merkregistratie. 

     

     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.