Jump to content

OndernemerDNA

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by OndernemerDNA

 1. Hallo,

   

  Dit is mijn eerste vraag dus ik hoop dat ik het onder het juiste onderwerp heb geplaatst. Vergeef mij als dit niet zo is.

   

  Ook heb ik naar deze vraag gezocht maar ik kon geen relevant antwoord vinden.

   

  De situatie is als volgt:

  Ik heb een Russische onderneming

  Een Nederlandse onderneming wil mijn onderneming kopen voor bedrag X.

  Ik ben in Nederland belastingplichtig.

  Voor de overschrijving van de onderneming hoef ik het overnamecontract niet te laten zien aan de Russische authoriteiten. Ze willen enkel weten of de Nederlandse directeur bevoegd is om te tekenen voor de overnemende partij.

  Bij de overname (Russische documenten) worden de aandelen tegen bedrag Y overgenomen. Dit is het nominale bedrag zoals geregistreerd in Rusland.

  Bedrag Y is substantieel lager dan bedrag X.

  Ik zal nog 1 jaar werken voor de overnemende partij.

   

  Ik kan mij voorstellen dat de Nederlandse belastingdienst misschien de vraag zal stellen waar het verschil in waarde zit tussen X en Y. Ik ben bang dat ze dat misschien zullen zien als verkapt loon. Ook al is dat bedrag vele malen hoger wat ik in 1 jaar zou verdienen met voortzetting van mijn eigen bedrijf.

   

  Mijn vraag is: kan dit zomaar of moet ik in de Russische documenten overnamesom X gebruiken als de waarde voor de aandelen in plaats van de nominale waarde Y?

   

  Hopelijk kan iemand mij hier mee op weg helpen om de situatie wat beter te begrijpen alvorens ik hiermee naar een adviseur ga.

   

  Bijvoorbaat dank!

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept