Jump to content
Mikky Vrolijk
Verberg

Failliete ondernemer moet meer kansen krijgen

vraag

Wist niet zo goed waar ik het zou plaatsen in HL. Maar omdat faillisement met veel juridische én fiscale rompslomp te maken krijg, lijkt het mij in dit board een goede plek !?!

 

Een bericht in De Zaak naar mijn hart, namelijk >>>>>

***quote

Herziening van de insolventiewetgeving kan een stimulans zijn voor ondernemers, om ook na een faillissement weer aan de slag te gaan. Daarnaast moet het in Europa aanwezige sociale stigma op faillissementen worden aangepakt. Eurocommissaris voor ondernemingsbeleid Erkki Liikanen heeft deze suggesties in een zogeheten groenboek gepubliceerd.

***unquote

 

Lees verder >>>


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Daar heeft De Zaak wel vaker last van. Niet de meest gebruiksvriendelijke infobank op het net.

 

Zal even kijken of ik het via een andere weg kan achterhalen. Zo niet dan zal ik het in het ctrl, alt, del bakkie doen !

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dat ze wat willen doen aan het stigma dat failliete ondernemers krijgen vindt ik prima. Ervaring is de beste garantie voor succes. Dat je daarbij weleens op je giegeltje gaat is onvermijdelijk.

 

Ik ben niet zo'n voorstander van het bagetalliseren van faillisementen. Stigmatisering van individuele ondernemers is niet handig. Maar wat gebeurt er als het afbruikrisico van nieuwe innovatieve ondernimingen nog groter wordt? De winstgevendheid van investeringen is starters laat nu al ernstig te wensn over. Als versoepeling van de faillisementwetgeving, meer faillisementen met zich meebrengt, streeft het zijn doel voorbij. Dan is niet de individuele ondernemer gestigmatiseerd, maar de hele groep startende ondernemers.

 

De DotCom hype heeft de investeerders vreselijk anti start-up gemaakt. Het vertrouwen van de investeerders in nieuwe innovatieve bedrijven is helemaal zoek. Dat vertrouwen zal eerst hersteld moeten worden, door de risico/rendements ratio van starters wat op te poetesen. En ja, daar heb je ervaren investeerders voor nodig. En ja, een heel aantal van hen is eerder failliet gegaan.

 

Als versoepelde faillisementswetgeving leidt tot verhoogd afbreukrisico, zonder verhoofde rendementsmogelijkheden, schieten we er weinig mee op. Het kan natuurlijk zijn dat de nieuwe wetgeving leidt tot betere bedrijven, maar dat zou dan toeval zijn, want daar wordt door de wetgevers niet over gesproken.

 

Herstel van het vertrouwen in nieuwe innovatieve bedrijven is op dit moment de belangrijkste issue. Dat is de enige optie om het geld, nodig om de doelstellingen uit Lissabon voor de kenniseconomie (€ 4 mld) bij elkaar te krijgen. Dat moet uit de private kapitaalmarkt komen.

 

Ik denk dat kwalitatieve vooruitgang in dit stadium meer brengt dan kwantitatieve vooruitgang. Dus niet zozeer meer starters, als wel betere starters.

 

Greetz,

Nils

 

 

 


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 415 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept