Jump to content
Nes
Verberg

BV of Limited als Holding?

vraag

Hallo,

 

Ik heb al een tijdje een eigen BV waaruit ik freelance werkzaamheden verricht. Nu wil ik samen met 2 anderen deze werkzaamheden uit gaan breiden. Ze hebben ook allebei een eigen onderneming, een heeft een stamrecht BV, de andere is woonachtig in Engeland en heeft een Limited.

 

Het idee is om zowel werknemers aan te nemen in Nederland als in Engeland. Daarvoor gaan we een nieuwe BV en een nieuwe Limited oprichten. Vraag is nu, moeten we nu de Limited eigenaar maken van de BV, of de BV eigenaar van de Limited? Onze persoonlijke BVs/Limiteds zullen voor ieder een gelijk deel eigenaar worden van de moedermaatschappij (van de BV of Limited dus).

 

We willen gaan factureren vanuit die onderneming die ons het minste aan winstbelasting zal kosten (ziet er naar uit dat dat de Limited is).

 

Als de BV de moedermaatschappij wordt, kunnen we dan nog steeds in deze BV werkzaamheden verrichten en werknemers aannemen?

 

Bedankt alvast voor je reaktie.

 

Nes

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Belastingheffing vindt plaats in het land waar de activititeiten plaatsvinden, ongeacht de rechtsvorm. Als de activiteiten in Nederland plaatsvinden, moet je in Nederland winstbelasting betalen, ook al is de rechtsvorm een Limited.

 

Weet je zeker dat je in Engeland minder belasting moet betalen? Nederland gaat er juist prat op 1 van de laagste tarieven van de EU te hebben. Volgens mij zitten alleen Ierland en Cyprus nog lager, maar ik kan me daarin vergissen.

 

Vanuit een moedermaatschappij kun je ook ondernemingsactiviteiten ontplooien. Zorg wel voor een juiste doelomschrijving in de statuten en bij de KvK.

 

Afgaande op jouw mail zou ik voor de volgende structuur kiezen:

 

Een Nederlandse BV als tussenholding. De aandelen van de tussenholding zijn in handen van de 3 houdstermaatschappijen. De tussenholding heeft 2 werkmaatschappiijen: een Nederlandse BV en een Limited. Het voordeel van deze structuur is dat je dan optimaal gebruik kunt maken van de deelnemingsvrijstelling (bij verkoop van de werkmaatschappijjen c.q. doorstoten van dividenden).

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 137 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept