Ga naar inhoud
 • 0

Betalingen / bankzaken regelen met samenwerkingspartner

Hallo ondernemers,

 

Ik heb hier al wel eens eerder rondgesnuffeld naar informatie en tot nu toe kwam ik daarmee een heel eind. Nu heb ik echter een iets specifiekere vraag, en ik hoop dat jullie me hiermee een beetje op weg kunnen helpen. (ik hoop trouwens dat ik bij het juiste onderdeel post...)

 

De situatie is als volgt: ik heb sinds een jaar een klein bedrijfje in Duitsland (waar ik woonachtig en voornamelijk actief ben). Mijn diensten: webdesign, webbeheer, grafisch design, kleine adviesklussen.

 

Nu ben ik onlangs in contact gekomen met een persoon uit België die op zoek was naar een freelancer voor webbeheer en het beheer van een boekingssysteem.

Nu blijkt, dat hij graag wil dat ik hier in Duitsland mijn (zakelijke) bankrekening aan VISA koppel, om zo betalingen van boekende klanten binnen te kunnen laten komen. Vervolgens houd ik zelf mijn deel daarvan, en maak ik het andere deel naar hem over.

 

Ik voel hier echter niets voor, aangezien ik denk dat ik dan over het geheel word belast. Bovendien zal dit invloed kunnen hebben op mijn totale inkomsten en belastingklasse etc. etc. En draag ik bovendien het risico.

Als tegenargument heeft hij, dat onze samenwerking anders weinig zinvol zou zijn. Immers, wanneer zijn huidige rekening gebruikt zou blijven, moet hij alsnog telkens alle betalingen aan mij doorcommuniceren voordat ik ze verder kan verwerken.

Het gaat er dus om dat ik direct inzicht moet kunnen hebben in de betalingen. Zodat wij daar onderling niet meer over te hoeven communiceren.

Wat ik me nu dus afvraag, is het niet mogelijk dat hij mij machtigt om zijn rekening te beheren / bekijken? Het liefst zou ik namelijk (wat ik van tevoren ook had verwacht, dat is naar mijn ervaring gebruikelijk bij freelance overeenkomsten) elke maand mijn inkomstendeel aan hem factureren.

 

Misschien ben ik erg naïef en heb ik niet goed in de gaten dat ik gewoon (bijna) wordt belazerd...daarom ben ik benieuwd naar jullie mening hierover.

Ik denk trouwens niet direct het slechtste over deze situatie, maar heb er toch een dubbel gevoel bij en ben daarom op zoek naar een goed alternatief om hem aan te bieden, zonder dat ik zelf het risico loop ergens in te tuinen…

 

Groet,

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

1 antwoord op deze vraag

 • 0

Begrijp ik het goed ?

Jij stelt jouw bankrekening beschikbaar voor binnenkomend bedragen die eigenlijk voor die "Belg" bedoeld zijn. Jij haalt daar jouw "commissie" vanaf en boekt de rest door naar een bankrekening van die "Belg".

Dan riekt het naar iets wat niet goed is en is verdere uitleg /advies m.i. overbodig .

 

Als het gaat om bedragen die ontstaan uit bedrijvigheid van jullie beiden, dan zal jij moeten factureren en bedragen ontvangen. Op basis van zijn factuur aan jou kan jij weer die bedragen doorboeken naar zijn rekening. Tot zover niets aan de hand denk ik dan maar. Je beschikt immers over een verkoop en inkoopfactuur.

 

Andere mogelijkheid, is een vof of anderszins een samenwerkingsverband aangaan en van daaruit verder werken. In die situatie kan ook een betalingssysteem opgetuigd worden waarbij ieder inzicht heeft in het betalingsverkeer en waarbij betalingen door twee personen bekrachtigd moeten worden.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 78 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...