Jump to content

Marco van den Maagdenberg

Retired Mod
 • Content Count

  3,768
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

245

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Marco
 • Last name
  van den Maagdenberg
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.biz.nl
  www,mana

Company info

 • Location
  Breda
 • Branch
  Financiering & bankwezen

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is de kurk waar ons bestaan op drijft.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet uitsluitend voorbehouden aan grote(re) ondernemingen. Iedere ondernemer, groot en klein, houdt zich dagelijks bezig met innovatie. Soms kom ik ook uitzonderingen tegen, maar ja, dat zijn dan ook géén ondernemers.
 1. Mogelijk dat een "letter of introduction" van de Amerikaanse huisbankier kan helpen, afhankelijk van welk track record jij bij jouw Nederlandse bank hebt.
 2. Je werkt al 2 jaar als hoofdverkoper, wilt nu een loods kopen, hoeveel heb jij al gespaard maw hoe groot is jouw eigen inbreng? En hoe groot is de totale investering (loods,verbouwing,machines etc)
 3. Als er kredieten zijn of andere contracten die jullie hoofdelijk raken, zorg er dan voor dat je bij beëindiging vof vrijwaring daarvoor krijgt!
 4. Voor een financier maakt het niet uit of die schuld op privé staat of op de balans van de eenmanszaak. Er wordt gekeken naar het aansprakelijk vermogen, als het op privé staat wordt het in mindering gebracht van het vermogen zoals dat op de balans van jouw eenmanszaak vermeld staat.
 5. In privé aangesproken tot het betalen van een borgtocht. Waarmee zou je dat willen verrekenen ?
 6. Een bank zal bij kredietverlening aan aan bv in de meeste gevallen (zeker bij zachte zekerheden) de dga's aan zich willen binden middels een borgtocht! Hierdoor laten de dga's ook blijken vertrouwen te hebben in een gezonde (toekomstige) bedrijfsvoering, waardoor de bank eerder zal overgaan tot kredietverlening. Dus helemaal gevrijwaard ben je bij een bv niet in deze situatie.
 7. Bij tegenvallende resultaten zal een bank zeker geen afgegeven borgtocht vrijgeven! En ja, de bank,kan jou aanspreken uit hoofde van de destijds door jou ondertekende borgtocht. Het enige wat je nu kunt doen, is juridische hulp inschakelen om te bezien of er destijds bij het ondertekenen van die borgtocht vormfouten zijn gemaakt op grond waarvan die borgtocht vernietigd kan worden. Vormfouten zouden kunnen bestaan uit een niet of niet juist opgesteld goedschrift of het niet medeondertekenen van die borgtocht door echtgenote. Daarnaast dient de bank de borg te informeren bij el
 8. Schoonmoeder moet heel voorzichtig zjjn, als andere vennoten aangesproken worden vanwege die privéschulden (faillissement BV, schuldeisers, belastingdienst ? )zou het zo maar kunnen zijn dat hun vof-kapitaal als gevolg daarvan uit de vof getrokken wordt. En dan zijn voor schoonmoeder de poppen aan het dansen.
 9. Beste niekf, Helaas: investeren in Onroerend Goed voor verhuur, wordt gezien als een belegging en voor dit soort vraagstukken is Higherlevel niet bedoeld.Wij willen focus houden op ondernemerschap vandaar dat ik hier een slot op zet en later zal verwijderen.
 10. Family en/of friends al benaderd ? Die weten wat jij in huis hebt !
 11. Let op! jij verkrijgt geen aandelenpakket , maar slechts de certificaten! Daarmee geen zeggenschap in de ava !
 12. Normaliter worden bij een hypotheekaanvraag de (geconsolideerde) cijfers over de afgelopen 3 jaar beoordeeld.Gezonde balansverhoudingen en rentabiliteit. Daarnaast jouw IB gegevens over de afgelopen 3 jaar en het bedrag dat jezelf kan ophoesten.
 13. Inderdaad, je kunt jouw oproep beter plaatsen in Vraag & Aanbod
 14. Beste Sarahmuller, Welkom op Higherlevel. Je reageert op een oud topic waar al 3 jaar niets in gebeurd! Met ieders welnemen zet ik een slot op dit topic.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept