Ga naar inhoud

Marco van den Maagdenberg

Moderator
 • Aantal berichten

  3759
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

242

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  www.biz.nl
  www,mana

Bedrijfsinfo

 • Branche
  Financiering & bankwezen

Visie op

 • Mijn mening over ondernemerschap
  Ondernemerschap is de kurk waar ons bestaan op drijft.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie is niet uitsluitend voorbehouden aan grote(re) ondernemingen. Iedere ondernemer, groot en klein, houdt zich dagelijks bezig met innovatie. Soms kom ik ook uitzonderingen tegen, maar ja, dat zijn dan ook géén ondernemers.

Recente bezoekers van dit profiel

Het recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Beste niekf, Helaas: investeren in Onroerend Goed voor verhuur, wordt gezien als een belegging en voor dit soort vraagstukken is Higherlevel niet bedoeld.Wij willen focus houden op ondernemerschap vandaar dat ik hier een slot op zet en later zal verwijderen.
 2. Marco van den Maagdenberg

  Hoe kom ik aan startkapitaal voor opzetten internetbedrijf?

  Family en/of friends al benaderd ? Die weten wat jij in huis hebt !
 3. Marco van den Maagdenberg

  belastinglatentie van 20% bij aankoop aandelen pakket

  Let op! jij verkrijgt geen aandelenpakket , maar slechts de certificaten! Daarmee geen zeggenschap in de ava !
 4. Marco van den Maagdenberg

  Hypotheek als ondernemer

  Normaliter worden bij een hypotheekaanvraag de (geconsolideerde) cijfers over de afgelopen 3 jaar beoordeeld.Gezonde balansverhoudingen en rentabiliteit. Daarnaast jouw IB gegevens over de afgelopen 3 jaar en het bedrag dat jezelf kan ophoesten.
 5. Marco van den Maagdenberg

  Op zoek naar partners (Sieraden verkoop)

  Inderdaad, je kunt jouw oproep beter plaatsen in Vraag & Aanbod
 6. Marco van den Maagdenberg

  Highclass escortbureau beginnen

  Beste Sarahmuller, Welkom op Higherlevel. Je reageert op een oud topic waar al 3 jaar niets in gebeurd! Met ieders welnemen zet ik een slot op dit topic.
 7. Marco van den Maagdenberg

  Invoer pakket Indonesië zonder bijgaande factuur

  iemand ? die hier iets zinnigs over kan zeggen ?
 8. Marco van den Maagdenberg

  Advies over het financiële plan van een muziek holding

  Beste Firespace Je vraagt hier advies voor jouw (te starten)bedrijf en dan met name voor de bovenliggende holding. Van diverse kanten worden hierop reacties/adviezen gegeven. Gezien jouw reacties daarop krijg ik de stellige indruk dat deze goedbedoelde adviezen jou niet welgevallig zijn. Ik weet daarom niet goed waarnaar jij op zoek bent, wat jij wil horen. Zal een poging doen om onderstaande vraag van jou te beantwoorden, vraag me niet naar een onderbouwing, want daarvoor zijn onvoldoende gegevens voorhanden. Je kunt een lumpsum afspreken, bijvoorbeeld eur 65.000,00 of een uurprijs van eur 125,00
 9. Marco van den Maagdenberg

  financial lease

  Beste Colinda, Dit forum is helaas niet bedoeld voor vragen van administratiekantoren ten behoeve van hun eigen relaties. Ik verwijs je hiervoor daarom door naar het forum fiscaal dienstverleners Met vriendelijke groet, Marco HL Moderator
 10. Marco van den Maagdenberg

  Advies over het financiële plan van een muziek holding

  Je hebt een Holding met daaronder 2 uitvoerende bedrijven en je begint je nu af te vragen op welke wijze die Holding inkomen kan genereren (en hoeveel) uit de diensten die geleverd worden aan die 2 uitvoerende bedrijven! Ik zou aan de andere kant beginnen! Hoeveel netto inkomen verwacht je dat die 2 uitvoerende bedrijven gaan maken uit allerlei activiteiten? Want daar ligt jouw basis! Ben je daar al mee bezig geweest? Als je dat weet kan je ook gaan bepalen welke activiteiten die Holding moet gaan leveren om dat mogelijk te maken, dan weet je ook of die 2 uitvoerende bedrijven die "kosten" kunnen ophoesten. Waarom begin je niet gewoon als eenmanszaak om de boel op te starten om in een later stadium de verschillende activiteiten onder te brengen in een structuur zoals je nu voorstelt? Dan heb je ervaringscijfers en waarschijnlijk ook een beter idee waar je naartoe kunt groeien.
 11. Marco van den Maagdenberg

  Omzetverwachting nieuw horeca concept bepalen

  Beste Romano, je hebt het steeds over jouw doelgroep die je wilt bedienen, omschrijf jouw doelgroep eens. Wellicht wordt het dan makkelijker om je te helpen. En je zoek een investeerder, dat zal best lastig zijn/worden in de tak van sport waarin jij je wilt begeven (horeca). Welk bedrag wil je ophalen? Hoeveel breng je zelf in.
 12. Marco van den Maagdenberg

  Bankrekeningen in het buitenland openen

  Enige mogelijkheid voor het openen van een rekening bij een buitenlandse bank, is een introductie bij die bank door Nederlandse huisbankier. Die zal dan willen weten met wie zaken gedaan wordt m.a.w. wie en/wat is mijn rekeninghouder. Met een buitenlandse aandeelhouder zal dat lastig worden. Maar daar ben je al achter gekomen. Je zult die cheques dan ook bij je bank alhier in moeten dienen Afhankelijk hoe ze jouw bedrijf inschatten, zullen ze die chques of onder gewoon voorbehoud afrekenen, danwel ter incasso opsturen. Deze chequeafhandeling is een erg dure kwestie. Je kunt met je buitenlandse debiteuren ook girale betalingen afspreken.
 13. Marco van den Maagdenberg

  Financiering van een agrarisch bedrijf dat ook je woning is

  Heb je ervaring? Heb je een (teelt) (financieel) (zonodig investerings)plan? Hier zal zeker naar gevraagd worden.
 14. Marco van den Maagdenberg

  Financiering van een agrarisch bedrijf dat ook je woning is

  begrijp ik het goed ? Jullie willen een agrarisch vollegronds bedrijf kopen om daar als particulier te gaan wonen,waarbij beider inkomen uit loondienst in stand blijft. Voor een financier is het van belang dat het onderpand voldoende zekerheid geeft om bij problemen voldoende euro's op te brengen om de fianciering in te lossen. Dus eigen inbreng is van belang. Daarnaast moet het inkomen voldoende zijn om de financieringslast te dragen. Als inderdaad het te fiancierenbedrag opgebracht kan worden uit loondienst en het agrarisch bedrijf niet wordt voortgezet, zou ik me voor kunnen stellen dat de bank jullie een standaard woninghypotheek verstrekt. Zeker als je de omringende grond als een bos en/of (moes)tuin inricht. Dan heeft het geen agrarisch karakter en is het meer woningboerderij. Zo niet dan zit je aan een hypothecaire lening vast, het verschil is dat de aflossing lineair is, dus aflossen in normaliter in 25 jaar. Rente zou wat hoger kunnen zijn, maar daar heeft Roel al wat van gezegd.
 15. Marco van den Maagdenberg

  Aankoop woonwerkkavel

  Bij de combinatie zakelijk-privé, zal een "gewone huisentuin " hypotheek niet mogelijk zijn om dat die vorm van financieren toegespitst is op een woning die makkelijk in de particuliere sector verhandelbaar is. Jouw bank/financier zal voor de financiering een bedrijfslening verstrekken, niet wezenlijk anders. Betekent gewoonlijk een lening met een lineaire aflossing in 25 jaar met een keuze ij renteperiode variabel, of ergens tussen 1 en 10 jaar. Verstrekkingshoogte geen 100 %, dus je zal zeker eigen middelen moeten inbrengen. Laat je goed adviseren en bereid je voor met jaarcijfers en een prognose waarin de (extra) kosten zijn verwerkt, waaruit blijkt dat je de lasten kunt dragen. Administratief zal je eigendom en kosten kunnen splitsen in privé en zakelijk, vraag het je boekhouder. neem aan dat geen sprake is van n BV.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké