Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Nou nou, wat een gezelligheid weer over en weer. Ik vind dat Twa nog rustig blijft ondanks de herhaaldelijke aanvallen op z'n persoon. Doen we daar ook even sorry voor zeggen? Ik vind het wel een interessant punt. Wat als Norbert in een reactie A aanbeveelt, maar ik eigenlijk B beter vind. Moet ik dat in een reactie daaronder zetten? Moet daar dan een motivatie bij? Is dat niet akward voor A, want ik zeg eigenlijk zoveel als "ik vind iemand anders beter". Wat betekent dat voor mijn onderlinge verhoudingen met A? Is het wel gewenst om nog openbare aanbevelingen te doen nadat iemand al een aanbeveling heeft gedaan? Wat nou als ik nou B ben, moet ik me dan gepasseerd voelen, omdat A wel genoemd wordt en ik niet? Of wat als A aanbevolen wordt, maar ik daarentegen van mening ben dat A helemaal niet geschikt is. Doe ik dat stiekem in een PM aan TS melden, of aan degene die de aanbeveling heeft gedaan, of gewoon openbaar in dat topic? Moet het me überhaupt interesseren? Ik geloof niet dat er bewust wordt doorverwezen met enige andere bedoelingen dan goede voor TS. Ik sluit niet uit dat daaruit een bepaalde (groeps)dynamiek voortvloeit die onbedoeld zorgt voor een tunnelvisie, kliekjesvorming, of sociaal ongemakkelijke situaties. Ik zou ook niet weten waarom er niet uitsluitend in PM verwezen kan worden. Daar is TS ook bij geholpen, en dan voelen anderen zich ook niet bezwaard om óók in PM (eventueel andere) aanbevelingen te doen.
 3. Vandaag
 4. WalterBrokx

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Ik snap wat je zegt, maar is er überhaupt een level playing field als 1 partij een probleem/vraag heeft, maar geen antwoord? Iedere aanbeveling zal een 'vreemde' aanbeveling zijn, anders had betreffende vraagsteller de vraag hier niet hoeven te stellen. Tegelijkertijd zal (bijna) iedere aanbeveling een 'bekende aanbeveling zijn, anders zou de aanbeveler die aanbeveling (waarschijnlijk) niet doen. (Dan zou het ook eerder als een suggestie opgeworpen worden.) Verder gaat het natuurlijk om context, waarbij het belangrijkste is of de vraagsteller er iets aan heeft. En of het geen WC-Eend-aanbeveling is. (En dat is vaak snel achterhaald.) Want WC-Eend-aanbevelingen zijn stom, tenzij het over video gaat De kans dat iemand uit de incrowd een aanbeveling doet is so wie so groter, omdat dat de actieve groep mensen is, die antwoorden geven op vragen. En daardoor vallen 'drive by aanbevelingen' van first-posters ook extra op. Daar is de kans weer groter dat het spammy is: of er is in ieder geval de perceptie van een grotere kans. Ik zou zeggen: geen ruzie maken, anders moet ik straks nog een mediator gaan aanbevelen.
 5. Norbert Bakker

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Klopt. Maar daar is een heel eenvoudige oplossing voor: zeg even "sorry, zo had ik het niet bedoeld, ik zal het op deze manier niet meer doen" en zand erover. Zal ik dan beginnen? Dat voorkomt ook weer een "maar jij ook" of "maar jij eerst"-discussie "Sorry, ik zal niet meer zo heftig reageren op vermeende verdachtmakingen van moderatoren"
 6. Bob de webbouwer

  Wat vinden jullie van mijn nieuwe website?

  Op het eerste gezicht geen verkeerde website. Het design past bij het logo, je specialisaties staan duidelijk op de homepage, de kostencalculator zou ik wat anders vormgeven maar werkt in elk geval wel (al zou ik de "reserveer nu" link als een opvallende button vormgeven), je hebt je wagenpark erop staan met specificaties wat je ermee kan vervoeren, enkele logo's van klanten... best ok dus. Valt me wel op dat de tekst uitgevuld wordt in plaats van gewoon links uitgelijnd, dat ziet er op het eerste gezicht strak uit maar als je gaat lezen valt het wel op dat de afstand tussen woorden niet gelijk is (en soms wel heel erg veel). Ook erg veel witruimte tussen de video en specialisaties. Op vervolgpagina's zoals "spoedkoerier" mis ik een call to action (een reserveer nu knop) en de kop "WAAROM MVB KOERIER VOOR UW KOERIERSDIENSTEN?" staat onder de foto in plaats van rechts, lijkt me niet de bedoeling. Verder gaat het op mobiel niet helemaal goed, dan heeft een gedeelte van de tekst een donkere achtergrond (van de footer) waardoor deze onleesbaar is. Dus nog wel een paar verbeterpuntjes, maar al met al zeker geen slechte site. Er zit alleen geen CMS achter volgens mij toch? Was dat een bewuste keuze? Nu moet je waarschijnlijk voor elke wijziging aankloppen bij je webbouwer.
 7. Je kan tegenwoordig heel gedetailleerd volgen wat iemand zoal bekijkt op dt forum.
 8. Een gevoel dat een issue grotendeels ongefundeerd is hoef je niet te laten sudderen. Maar de verdachtmaking dat de vraag een verpakte verdachtmaking is voegt niet zoveel toe aan de eerdere woordenwisselingen. Dan blijven we in een welles-nietes mode hangen. Er zijn incidenten met doorverwijzingen en aanbevelingen (dat is al door mods bevestigd - ongewenste aanbevelingen worden doorgaans verwijderd) maar het ging mij er vooral om dat het geen level playing field is en dat onderling aanbevelen als drempel ervaren kan worden door nieuwkomers, omdat het meestal de veteranen zijn die elkaar noemen. Ik snap ook wel dat dat een natuurlijk verschijnsel is. En dat nieuwkomers zich eerst maar eens moeten bewijzen met goeie bijdragen. Typisch groepsdynamiek.
 9. Als ik het in moet schatten op basis van mijn interpretatie van jouw verhaal, wil jij op de werknemer de schadelijke gevolgen van onrechtmatig handelen tijdens het dienstverband verhalen. Dan geldt het principe van 'wie eist, bewijst'. Ook zonder relatie- of concurrentiebeding mag een werknemer de werkgever geen schade berokkenen, bijvoorbeeld door relaties van de werkgever 'af te pakken'. Jij zult, bij voorkeur bijgestaan door een arbeidsjurist, het onrechtmatige aan het handelen van de werknemer moeten aantonen. Ik voeg er nog aan toe dat een financieel adviseur/salarisadministrateur niet toegerust is om advies te geven over arbeidscontracten, laat dat voortaan ook door een jurist doen...
 10. Nou, nog maar een duit in het zakje dan. Ik persoonlijk heb geen probleem met aanbevelingen, zeker niet wanneer er expliciet om gevraagd wordt. Dat een zekere webbouwer eerder in gedachte komt dan een al dan niet nieuwe andere is vooral het effect van de nadrukkelijke aanwezigheid. Bij zoekacties komt die webbouwer net zo goed vaker bovendrijven. Is dat oneerlijk ten opzichte van nieuwe of minder prominent aanwezige leden? Misschien, maar wat mij betreft geen probleem. In een willekeurige kroeg of rond de dorpspomp gaat het niet veel anders en dat incrowd gedoe geeft het forum een zeker karakter. Zelf hou ik ervan wanneer leden in de grootst mogelijke vrijheid kunnen reageren. Voor het bewaken van de forumetiquette hebben moderatoren zich in het verleden voldoende bekwaam getoond. Wil je hier de dienst uitmaken, zorg dan dat je ook moderator bent en vecht de verschillen dan maar achter de schermen met andere moderatoren uit. Sorry Hans, wanneer een topicstarter overduidelijk op zoek is naar Toiletvloeistof en reinigers voor caravan, camper en boot, zal ik niet schromen om de pas gelezen aanbeveling voor Kemdirect onder de aandacht te brengen. Dat scheelt weer zoeken... ;-)
 11. De vorige versie van mijn website is zo'n 10 jaar meegegaan, tijd voor wat nieuws dus! Na een paar weken heen en weer mailen met een aardige websitebouwer is de nieuwe site vandaag live gegaan. Maar ik ben natuurlijk "blind" voor dingen die nog onduidelijk kunnen zijn, ik zit er elke dag in en snap wel hoe het werkt. Zien jullie dingen die ik gemist heb, of zijn er onduidelijkheden, ik hoor het graag! www.mvbkoerier.nl
 12. Mijn suggestie: Ga eens zelf met die producent praten en kijk daar hoe de vork in de steel zit.
 13. Beste Mensen van Higher Level, Jullie zijn voor mij al vaak een bron geweest van nuttige informatie. Nu bevind ik mij in een situatie waarover ik graag jullie mening zou horen. Ik heb een werknemer in dienst genomen als verkoper. Hij kent mijn klanten kring een heeft ook product kennis. Hij was op het moment dat ik hem aannam werkloos. Ik heeft na een proefplaatsing een Arbeidsovereenkomst gekregen, voor eerst een half jaar. Dit is daarna met een jaar verlengt. Hij heeft daardoor bij mij 1 ¾ jaar gewerkt. Zijn resultaten zijn helaas nooit goed geweest en mijn onderneming heeft het ook niet ruim, waardoor ik afscheid van hem heb moeten nemen na verloop van zijn contract. In zijn contract stond een korte paragraaf m.b.t. tot een geheimhoudingsverklaring maar geen specifiek concurrentie beding. Dit zoals geadviseerd door mijn financieel adviseur, die ook de salaris administratie doet. Aan het begin van zijn laatste jaar bij mij, heb ik met hem samen een plan gemaakt. We hebben een aantal focuspunten geformuleerd (we bieden een breed pakket aan) die hij commercieel zou gaan ontwikkelen. Een belangrijk deel daarvan was het promoten van een innovatief apparaat, nog onbekend op de Nederlandse markt waar we het beiden in zagen zitten. Ik heb met de producent van dit product contact opgenomen en we hebben afgesproken dat wij in Nederland dit product konden gaan aanbieden. Er is contact geweest over exclusiviteit voor de Nederlandse en Belgische markt. Er is ook een email waarin wordt aangegeven dat de producent in Nederland alleen met ons wenst te werken, echter een ondertekenend contract met deze producent is er niet. Met mijn werknemer heb ik samen een plan gemaakt welke hij heeft uitgevoerd. Naast het salaris van deze werknemer hebben we behoorlijk geïnvesteerd in de promotie van het product. Nadat ik mijn werknemer had verteld dat zijn contract niet verlangt zou worden, heeft hij contact opgenomen met de producent van het product. Omdat hij veelal contact met hen had kende hij hen goed. Hij heeft ze er met verschillende leugens van overtuigd dat hij met een nieuwe b.v. de importeur zou moeten zijn van dit product. Hoewel ik het niet zeker weet denk ik dat hij met hen hierover een contract heeft afgesloten, hij claimt nu in ieder geval exclusiviteit in zijn openbare uitingen. Daarnaast heeft hij ingeschreven op een aanbesteding waarin dit product werd gevraagd. Hij heeft dit gedaan tijdens zijn dienstverband voor mijn organisatie en vanzelfsprekend zonder mij in te lichten. Hiermee mijn opdracht negerend. Ik heb hem gevraagd in te schrijven namens mijn bedrijf. Mijn vraag is wat ik kan doen tegen de acties van deze ex-medewerker. Ik heb zeker mijn belangen onvoldoende beschermd. Ik had natuurlijk exclusiviteit moeten vastleggen en een beter concurrentie beding moeten afspreken. Maar deze werknemer heeft nog tijdens zijn dienstverband substantiële schade aangebracht aan mijn organisatie. De investering die ik heb gedaan is volledig teniet gedaan, en deze medewerker is er nu zelf de vruchten van aan het plukken. Hij heeft zich terug getrokken uit de aanbesteding waarop hij heeft ingeschreven, ik denk op advies van zijn advocaat, maar hij geeft zelf aan naar wens van de producent. Hij heeft wel voorkomen dat ik zelf de mogelijkheid had hierom in te schrijven. Ik heb een rechtsbijstand verzekering en deze advocaat staat niet te springen er wat mee te doen. Ik ken de wet niet voldoende om mijn positie in deze in te schatten. Ik dank jullie vast voor jullie inbreng.
 14. prinsrachid

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Ik heb dit onderwerp even laten sudderen, maar ik bleef een beetje met een naar gevoel zitten dat de TS hier vooral met een issue komt dat grotendeels ongefundeerd is. Als je nou ergens een probleem mee hebt, noem dan meteen man en paard. Wie maakt zich zogenaamd 'schuldig' aan het vermeende doorverwijzen? En waarom vind TS dat in voorkomende gevallen ongewenst? Noem eens de vijf laatste berichten waarin dat voorkwam en waarom dat een probleem zou zijn in die specifieke gevallen. Kun je dat niet, dan zijn het alleen maar verdachtmakingen die ik nogal onkies vind. En wat betreft het gevaar op hofleveranciers... Iedereen zit hier met het meest kwetsbare dat er is: vertrouwen in hun kunnen. Dat vertrouwen in hun expertise kun je alleen maar opbouwen door week in week uit antwoorden te geven zo goed als je dat kunt. Het lijkt me dat iedereen zich heel erg bewust is van het feit dat vertrouwen te voet komt en te paard gaat. Ze gaan dat echt niet te grabbel gooien voor een enkele flauwe lead. En bovendien is het hier een openbaar forum, dus iedereen kan op iedereen reageren. Als er al iets gebeurt tegen het onoorbare aan, dan is er alle gelegenheid om daar in het openbaar je vraagtekens bij te zetten. Ik snap dus werkelijk niet wat je probleem precies is, al kan ik daar wel naar gissen. Maar dat heeft niets met ons of dit forum te maken, maar alles met de persoon die je in de spiegel ziet.
 15. OualidVrijhof

  OualidVrijhof

 16. Hermes Ratgers

  Software urenregistratie en facturatie

  Ik werk al een tijdje met Plutio, een pakket dat vele aspecten heeft. Maar ik gebruik ze niet allemaal (de factuurfunctie niet aangezien ik met vaste afspraken werk). Maar ik kan je wel Plutio aanbevelen om een aantal redenen. Het heeft een takenoverzicht, offertemodule (gebruik ik nog niet), urenregistratiemodule, factuurmodule (gebruik ik nog niet), en een klantenportaal. Je maakt dus taken (evt deeltaken), binnen die taak kun je de urenregistratie aanzetten (en uitzetten wanneer je klaar bent). Vanuit het project kun je alle uren dan factureren naar je klant. Ik gebruik het pakket voor mijn taken, urenregistratie maar ook om wetten etc bij te houden. Als voorbeeld de zorgtoeslag, alle eisen heb ik als subtaak daarbinnen aangemaakt en de bedragen per jaar als aanvullende veld. Dus zoek ik op zorgtoeslag krijg ik direct de grenzen van 2017, 2018 en 2019 te zien. De gebruikersvriendelijkheid voor jezelf zou je moeten testen, daar is de proefperiode voor:)
 17. jajajeroen

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Toen ik in 2015 -na al een flinke tijd te hebben meegelezen- besloot een account aan te maken, was dit juist vanwege het 'ons kent ons’ effect. De dynamiek die dit forum heeft, de wisselwerking tussen de leden, het anders benaderen van een onderwerp door andere leden (waarbij een hoofdvraag vaak wordt opgesplitst in deelvragen, met wedervragen naar TS), datgene is juist wat Higherlevel zo'n geweldig medium maakt. Toegegeven, ik reageer niet vaak. Echter lees ik wel bijna alle onderwerpen (en heb ik hier meer geleerd dan ik had verwacht, waarvoor dank!). Persoonlijk vind ik het 'incrowd’ effect best meevallen. Het eerste onderwerp waarop ik vanuit mijn expertise kon reageren werd dan ook zeer goed ontvangen en bevestigde voor mij dat Higherlevel voornamelijk is bedoeld om kennis en ervaring te delen. Ik heb in dat topic ook met zeer grote regelmaat onbedoeld verwezen naar aanbieders van bepaalde diensten en experts in het vakgebied. Het (sporadisch) doorverwijzen (na expliciet vragen van TS) naar een deelnemer welke over de kennis beschikt om een bepaalde case op te lossen is in mijn ogen eerder wenselijk dan storend, waarbij ik mij aansluit bij het ‘anti-spam’ beleid zoals deze reeds wordt gehandhaafd. Ik denk persoonlijk dat het (sporadisch) openbaar doorverwijzen naar een medelid wenselijker is dan het doorverwijzen via de PM functie. Allereerst omdat iedereen kan zien naar wie wordt doorverwezen en daarop dus kan sturen (rapporteren van spam, reageren op een foutieve verwijzing, ed.). Ten tweede denk ik dat -indien het doorverwijzen via PM zou gebeuren- hetzelfde lid meermaals kan worden aanbevolen waardoor de TS wellicht 'door de bomen het bos niet meer ziet’. En blind vaart op de doorverwijzing gezien deze niet weerlegd kan worden door anderen. De laatste doorverwijzing was wat mij betreft spot on, wenselijk en -indien doorverwijzing via PM plaats zou moeten vinden- had ik jurist in kwestie ook aanbevolen. On a side note: het forum is bijzonder mooi geworden, petje af voor allen die zich hiervoor achter de schermen hebben ingezet!
 18. Hans van den Bergh

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  @TwaBla jouw boodschap is mij inmiddels duidelijk en heb daar mijn mening over gegeven. Echter, jij garneert het onderwerp met teksten die bij verschillende mensen (onafhankelijk van elkaar) de suggestie wekken dat je de integriteit van bijvoorbeeld moderators ter discussie stelt. Laat die garnering dan liever weg, wordt het verhaal duidelijker van, jaag je niemand onbedoeld/onnodig in de gordijnen en kunnen we het er op basis van gelijkwaardigheid over hebben.
 19. Beste beNice, Met de motivatie dat het voor je opleiding is ga ik dit topic sluiten. Higherlevel richt zich hoofdzakelijk op actief ondernemerschap. Studievragen worden alleen dan toegestaan als ze voldoende aansluiting hebben met de doelgroep van Higherlevel. Ik denk dat ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan stellen dat er op Higherlevel geen bestuurders van structuurvennootschappen bevinden die zich voor dit dilemma geplaatst zien. Ik laat het topic in gesloten vorm wel staan zodat als er experts zijn die jou via pm willen helpen dit wel kunnen doen.
 20. Tussen 100% afschrijven in 5 jaar en 70% afschrijven in 15 jaar zit nogal een gat. Mijns inziens heeft de boekhouder abusievelijk de fiscaal maximaal toegestane afschrijving toepast, terwijl dat alleen mag als de daadwerkelijke afschrijving nóg groter is dan dat maximum. Als de afschrijving langzamer of minder is, dan moet je dát aanhouden. Afwijkingen tussen commerciële en fiscale balans zijn op dit punt dan ook niet aan de orde, want die treden mijns inziens hoofdzakelijk op als je commercieel sneller wilt afschrijven dan fiscaal. Een commerciële balans dient niet om fiscaal foute keuzes recht te poetsen. Bovendien is mijn ervaring dat geldverstrekkers graag een balans zien die niet al te veel afwijkt van de fiscale, zelfs al zou dat eigenlijk niet zo moeten zijn. Eigenlijk hadden de machines gewoon anders fiscaal (en commercieel, want geen verschil) moeten worden afgeschreven. En eigenlijk moet je dat ook corrigeren met terugwerkende kracht, voor zover mogelijk. Maar dat kost natuurlijk tijd. En dan duurt het des te langer voor je definitieve aanslagen over die jaren hebt. Een eventuele oplossing zou nog kunnen zijn om gebruiken te maken van een degressieve afschrijvingsmethode die ik persoonlijk gebruik voor activa die vrij lang mee gaan (auto's, zonnepanelen, machines, etc). Je schrijft dan maandelijks een percentage af op de maandelijks steeds resterende boekwaarde. Stel je koopt iets in januari en schrift maandelijks 1,8% op de boekwaarde af, kun je in het eerste jaar nog steeds 20% afschrijven (je hoeft dan dat jaar niet te corrigeren), maar alle volgende jaren neemt de afschrijving jaarlijks iets af (de boekwaarde neemt immers tekens af). De boekwaarde loopt dan iets meer synchroon met de werkelijke waarde en je hoeft geen rekening te houden met restwaarde (al blijf je wel degressief afschrijven zolang je het actief gebruikt). Als je dit al doet, is het natuurlijk weer aan te bevelen om dit consistent te doen voor alle gelijke gevallen.
 21. dame en heer, hartelijk dank voor jullie reactie. Het doel is inderdaad zoals Steven aangeeft iets te voorkomen. Ik hoor het veel om mij heen. Op dit moment speelt het intern niet bij ons maar wat niet is kan komen. samenwerkingen gaan de eerste periode meestal goed omdat iedereen enthousiast is. Na verloop van tijd kan dat veranderen. Hoe verwerk je zo iets in een overeenkomst? Zijn daar algemene bepalingen voor? Moeten echt alle situaties uitgeschreven worden. Dat lijkt mij ondoenlijk. Als het uitschrijven is, welke veel voorkomende situaties zouden we moeten beschrijven? De genoemde voorbeelden ken ik toevallig door ervaring van iemand anders. Zelf bedenken wat er mis kan gaan is een lastige. Een doorslaggevende stem lijkt mij niet haalbaar en ook door mij niet gewenst. Is er iets te regelen in een soort van adviesrol oid?
 22. Ik denk dat je deze vragen heel makkelijk beantwoord kunt krijgen bij de notaris die deze statutenwijziging gaat uitvoeren. De entiteit zelf blijft hetzelfde. Daar verandert de statutenwijziging niks aan. Dus zelfde KvK nummer en vanuit fiscaal oogpunt verandert er niks. Je moet mogelijk wel bij de fiscus de naamswijziging expliciet doorgeven. Juridisch gezien is het ook nog steeds dezelfde entiteit, alleen ontstaat er mogelijk onduidelijkheid bij conflicten. (Dat is waarom een KvK nummer bij de contractanten handig is). Volgens mij is het niet nodig contracten verplicht aan te passen (maar check even bij de notaris). Ik zou voor het netjes wel een 'Notice' sturen naar alle partners om de naamswijziging door te geven. Ik ga ervan uit dat je bank ook gewoon de tenaamstelling wijzigt en je geen nieuwe rekening aan hoeft te vragen, maar dat zal bank-specifiek zijn: dus check bij je bank..
 23. We hebben er zelfs een Nederlands woord voor: schellak.
 24. De jurist is een recent voorbeeld, maar het verschijnsel was me al eerder opgevallen. Het gebeurt ook al lang, zoals gezegd: meestal met de beste bedoelingen. Heb je een huisstijl nodig, bel A. Je website is wellicht met help van B te verbeteren. Heb je een advocaat nodig, bel S. Voor je het weet heeft HL hofleveranciers. De aanbevelingen zijn bovendien vaak onnodig want de experts profileren zich al door hun reacties. Heel netjes inhoudelijk. Bovendien zijn ook C, D en T op dit forum actief. Die praten mee in dezelfde topics, maar worden niet aanbevolen. En dan hebben we nog Q en Q die net komen kijken. Dit forum had ooit mensen met expert-status. Dat hebben we afgeschaft, omdat zich ook nieuwe experts en ervaringsdeskundigen aandienden. Het label was geleidelijk overbodig geworden en gaf een onbedoelde status. Toen daar vraagtekens bij geplaatst werden, was ook de aanvankelijke reactie: niks mis met het huidige systeem. Het huidige systeem kan altijd beter. Al duurt het soms een tijdje voordat suggesties opgevolgd worden.
 25. Norbert Bakker

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Dat zou je denken, maar dat gebeurde niet. Er was geen initiatief vanuit vraagsteller; die vroeg specifiek naar een goede jurist en had daarbij kennelijk - komt vaker voor - over het hoofd gezien dat er een jurist to the point gereageerd had En initiatief vanuit de jurist zelf (PM of reactie "ik kan je helpen") wordt gezien als ongewenste benadering/zelfpromotie. In dat geval speel ik wel eens als katalysator. Niet vaak, maar wel eens. En meestal (tot nu toe eigenlijk altijd) wordt dat door beiden gewaardeerd.
 26. Inkoppertje of niet ... Ik vraag mij echter wel af waarom er door een derde moet worden doorverwezen als beiden in dezelfde discussie reeds actief zijn? Dat kunnen zij toch zelf ook wel voor elkaar krijgen, mocht daar interesse voor zijn? De andere kant van het verhaal is, dat wij het kleine probleem ook niet groter moeten maken dan het is. Naar mij mening doen de moderators doen hun (ondankbare) taak goed, soms een beetje te goed, maar ook zij kunnen niet voortdurend op de tenen lopen. Wat mij betreft einde discussie.
 27. Ik heb eens via Delpher.nl in oude kranten gesnuffeld, en shellac werd al in de jaren 1860 in Nederland verhandeld.
 1. Laad meer activiteit

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké