Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen uur
 2. Orbitolina

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Volgens mij wel, maar met een gewone bankpas kan ik geen online betalingen in het buitenland doen aangezien er geen nummer op staat zoals op een creditcard (of een betaalpas in vrijwel ieder ander Europees land).
 3. Hans van den Bergh

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Is bij andere banken ook zo, in geval van EMZ en VOF bedrijfsnaam en eigen naam...
 4. Dat hele naäap fenomeen bij de supermarkten is een beetje aan het verdwijnen sinds die beseffen dat hun huismerk zo sterk is geworden dat ze niet meer op de dominante merken hoeven te lijken. Kijk naar voorlopers in dit domein en je ziet bij Marks & Spencer, Migros en in Nederland de Hema prachtig verpakkingsontwerpen. Lidl gaat ook al die kant op, maar soms vallen ze weer terug in oude gewoonten. Ik vermoed dat ze met hun leverancier samen een naam en verpakking hebben ontwikkeld voor een killer-pils: stoer en goedkoop. Het zal wel een obsessie bij Bavaria geweest zijn om het hipsterbier van Grolsch als mikpunt te nemen. Bij Bavaria vinden ze het leuk om een beetje te boekanieren. Op de uitkomst van een rechtszaak zou ik niet durven wedden; de argumentatie van beiden kanten raakt kant en wal. Want het is niet omdat commotie beide partijen voordeel biedt dat merkinbreuk ineens toegestaan is. Dat zou de deur openen naar wildwest-toestanden. Wel een leuke zaak weer.
 5. Jasper S.

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Ik weet niet hoe het bij andere banken gaat, maar bij KNAB staat zowel je bedrijfsnaam als je eigen naam op de pas.
 6. Cosara

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Een privé en zakelijke rekening geniet boekhoudkundig de voorkeur, maar voor een eenmanszaak met weinig transacties is het geen probleem om (tijdelijk) van de privé-rekening gebruik te maken. Dat tijdelijk heeft slechts betrekking op de gebruikersvoorwaarden van de Bank aan de rekeninghouder. Boekhoudkundig is dat makkelijk te scheiden. Het is een kwestie van documenteren (stempelen/kenmerken) met zakelijk of privé. Zakelijk en privé helemaal gescheiden te houden lukt nooit, want er zullen best wel een aantal transacties (winkelkoop) zijn met zowel een zakelijk als een privé deel. Scheiden kost een beetje, maar waar praten wij eigenlijk over ... een paar tientjes extra per jaar? Dat wordt dus één biertje per maand minder drinken op een willekeurig terrasje ergens in Europa.
 7. Orbitolina

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Ook, bedankt. Inderdaad N26 *zucht* Ik heb een privé creditcard, maar met 2 rekeningen zou het makkelijker zijn om allebei boekhoudingen bij te houden. Voor de eerste belastingaangifte zal ik waarschijnlijk een specialist inhuren, en als alle zakelijke inkomsten en uitgaves makkelijk te achterhalen zijn zou het waarschijnlijk minder werk voor hem zijn.
 8. Orbitolina

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Bedankt! Ik zou vanaf het begin het liefst mijn boekhoudingen, en dus mijn rekeningen gescheiden houden aangezien dit wat makkelijker voor mij zou zijn.. ff na het buitenland en een aantal dagen werken. Erna mijn ouders in hetzelfde land privé bezoeken, of de ene zakelijke uitgave tussen een hele reeks privé uitgaves vinden, en zo voort.
 9. Vandaag
 10. Cosara

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Je zal waarschijnlijk N26 bedoelen. Het zal de Belastingdienst, KvK en crediteuren een worst zijnwie de rekeningen betaald, zolang er maar wordt betaald. Ter aanvulling ... Als je privé al over een creditcard beschikt, dan zou ik (voorlopig) die gebruiken.
 11. Ik overweeg een nieuwe auto aan te schaffen en deze als bezit in de BV op te nemen. Om hier ook privé mee te kunnen rijden, is het meest simpele om bij te tellen. Maar ik vroeg me af of het mogelijk is om die auto als "private lease" aan te bieden. Dus een soortgelijke "private lease" overeenkomst zoals al die andere aanbieders aanbieden, maar dan zelf vanuit mijn holding BV. Uiteraard volgt er dan een maandelijkse fee van privé naar de BV (voor de "private lease" overeenkomst), maar dan geen bijtelling. En de 19 cent per kilometer vergoeding voor zakelijke kilometers. Is dit correct (fiscaal/belastingdienst)? En wat zijn de voor- en nadelen t.o.v. bijtellen. Zijn er scenario's denkbaar waarbij dit goedkoper uitvalt (voor privé) dan de bijtelling? Alvast dank voor een reactie. Groet, Piet
 12. Hans van den Bergh

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Welkom op HL Bij een EMZ zal het qua tenaamstelling e.d. allemaal niet zo'n vaart lopen, je kunt vanuit privé een zakelijke uitgave doen en omgekeerd, mits je het in de boekhouding maar goed vastlegt.
 13. Voor mij leek het een uitgemaakte zaak, Grolsch zou dit winnen met 2 vingers in de neus. Maar hoe dom kan je dan zijn als Lidl / Bavaria vroeg ik me vervolgens af? Is Kordaat bedacht door de jr productmanager of een stagiair die een "verzin eens iets leuks" opdracht kreeg? Waarschijnlijk niet, dus hier is over nagedacht, en goed ook ..... Overeenstemming en verwarringsgevaar is er dus, dat snapt iedereen. Maar zoals al eerder is geconstateerd is die verwarring niet aanwezig bij het koopmoment. Kornuit en Kordaat staan nooit naast elkaar, zelfs niet in dezelfde winkel. En al ging ik bijna zelf een verkeerd kratje halen, is dat niet gebeurd omdat mijn vrouw zo alert was het verschil op te merken en dat kwam omdat het in de diverse media, waaronder de diverse kranten, melding werd gemaakt van de overeenkomsten en de verschillen. Raar maar waar is het feit dat er overeenkomsten zijn zodanig in het nieuws geweest (en nog) dat de kans op verwarring (nog) minder is geworden. Bijeffect is natuurlijk de gratis publiciteit die beide merken hebben gekregen. Het zou me niets verbazen, ook al eerder opgemerkt, als Lidl met de Nielsen cijfers aantoont dat er geen sprake is van schade door Grolsch maar winst. Het is zo goed als zeker dat de merknaam Kornuit ook aan bekendheid heeft gewonnen. Uiterst interessant hoe dit gaat aflopen, hoe de argumentatie is van beide partijen, en hoe de rechter dit gaat wegen.
 14. Orbitolina

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Ik zal mijn eenmanszaak aan het eind van de week bij de kvk inschijven. Ik zal een zakelijke bankrekening nodig hebben, en om de kosten in het begin laag te houden zit ik na Knab en N24 te kijken. Ik weet niet of ik op tijd op het bedrijvenregister zal staan om nog van de aanbieding van Knab gebruik te kunnen maken. Maar aan een bankpasje heb ik helaas toch niet zo veel aangezien ik veel in het Europese buitenland zal zijn en ik aldaar niet eens online een auto kan huren zonder een bankpasje met nummer erop en iDeal in het buitenland niet bestaat. De debitcard van N24 heeft een nummer, dus zo eentje heb ik nodig. Maar: mijn zaak zal niet mijn naam hebben. Zou ik alsnog een gratis rekening kunnen openen? Dus: kan ik van de belastingdienst/kvk/de bank/wie dan ook een zakelijke bankrekening hebben die op mijn naam en niet op de naam van mijn zaak staat? Wat voor andere opties heb ik? Ik zal vooral vanuit Nederland, deels vanuit een Europees land betaald worden en ik verwacht geen ingewikkelde boekhouding.
 15. Cosara

  Kapitaal inbrengen

  Puur afgaande op dit soort bewoording vraag ik me serieus af of je weet waar je aan begint... Een goede werknemer is niet per definitie ook een goede ondernemer. Zelf geen geld opzij hebben kunnen leggen voor de startup van je eigen onderneming - en daar zullen vast wel logische verklaringen voor gevonden kunnen worden - daarbij vraag ik mij serieus af of het familielid weet waar zij aan begint. Na dat beetje meer context gaan er bij mij nog meer alarmbellen rinkelen. De keuze lijkt mij al te zijn gemaakt ... maar dat was de vraag dan ook niet.
 16. prinsrachid

  Aangifte VPB 2018

  Het willekeurige gebruik van mintekens is overigens wel erg verwarrend. Waar bestaat die 'belastinglast' uit? Het lijkt erop dat het ondernemersvermogen via de balans 4124 is toegenomen, terwijl dat ook het resultaat is ná aftrek van de belastinglast. Kanhet zijn dat je bijvoorbeeld een voorschot vpb al hebt opgenomen als daadwerkelijke belastinglast? Het kan zijn dat je misschien een bepaalde boeking op een bepaalde manier hebt verwerkt in je (commerciële) balans, terwijl er een kleine aanpassing nodig is voor de fiscale.
 17. Hans van den Bergh

  Kapitaal inbrengen

  Ik denk dat alle gegeven adviezen en reacties jou voldoende moeten zeggen; of je het geld wilt uitlenen en de vorm waarin je het dan wilt gieten, is geheel aan jou... Ik zou het beding met de werkgever in dit verband ook niet te licht opvatten...
 18. MrHTTP

  Kapitaal inbrengen

  Heb je er al eens aan gedacht om het wat 'eenvoudiger' aan te pakken met een onderhandse lening? https://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/producten/lenen/zakelijke-lening/mkb/onderhands-lenen.html https://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/producten/lenen/zakelijke-lening/mkb/onderhands-lenen/contract-opstellen.html Puur afgaande op dit soort bewoording vraag ik me serieus af of je weet waar je aan begint...
 19. studiostevus

  Kapitaal inbrengen

  Dank allen voor de reacties! Een beetje meer context: De bedoeling is eigenlijk om haar een runway te geven van X maanden om haar bedrijf op te zetten. Er is een businessplan dat uitgaat van een inbreng van EUR 25.000. Ze werkt nu als recruiter op het zelfde gebied, en is inderdaad dus gebonden aan non-compete bedingen in haar contract. In de eerste maanden zal ze dus de database met klanten gaan opbouwen, omdat ze nog niet actief kan gaan werven. Het in te brengen kapitaal is bedoeld om deze runway te verschaffen, alsmede startup kosten en systemen (CRM, Linkedin etc). Na de eerst X maanden moet het bedrijfje omzet draaien, en de bedoeling is om zo snel mogelijk de investering aan mij terug te betalen (met een meerderheid van de winst). Nadat dit is terugbetaald behoud ik nog een minderheidsaandeel van de winst als beloning voor het gelopen risico. Wellicht eerder een constructie met een soort converteerbare lening?
 20. Gisteren
 21. wpronk

  Aangifte VPB 2018

  Prins, het is een dividendbetaling DOOR mijn BV aan mij prive dus wel op de juiste plaats ingevuld. Ik heb geen belang elders. Maar er gaat nog iets fout want als ik de Dividend betaling weglaat kom ik veel te laag uit . Resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening voor belasting -1.259,00 Financiële baten en lasten Rente baten 373,00 Verzekeringsopbrengsten 6035,00 6.408,00 Resultaat voor belastingen -5.149,00 Belastinglast 1.025,00 Resultaat na belastingen 4.124,00
 22. prinsrachid

  Aangifte VPB 2018

  Voor zover ik weet is het kopje "Winstuitdelingen" (en niet-aftrekbare giften) bedoeld voor dividendbetalingen DOOR je vennootschap. Het gaat hier om een dividendbetaling AAN je vennootschap door een bedrijf waar deze vennootschap aandelen in heeft, neem ik aan. Het lijkt me dat je deze moet invullen onder "Resultaat uit deelnemingen" onder het kopje "Winst- en verliesrekening". Zou het dan wel kloppen?
 23. Norbert Bakker

  ZZP-certificaten

  Niet helemaal. Het urencriterum (1225 uur overigens) bepaalt niet de zelfstandigheid, maar of je in aanmerking komt voor extra fiscale voordelen als IB-ondernemer. Meer dan 3 klanten is ook geen "echt" criterium voor zelfstandigheid, maar een indicator dat je ondernemer bent in plaats van resultaatgenieter Het probleem is dat de term "zelfstandig" wazig is in deze context. Het gaat opdrachtgevers namelijk maar om 1 ding: en dat is dat er geen sprake is van een arbeidsrelatie of dienstverband. Een dienstverband is er alleen als voldaan wordt aan 3 eisen: Gezag Loon Verplichting tot persoonlijke arbeid
 24. De vergelijker van Internetkassa.nu is naar mijn idee voldoende nauwkeurig en up-to-date: https://www.internetkassa.nu/vergelijk-payment-providers/ Hoewel je allicht geen klant wilt uitsluiten en dus de hele wereld van dienst wilt zijn, zul je voor concretere prijsopgaven toch moeten weten hoeveel klanten jijzelf dan concreet verwacht uit Frankrijk, Duitsland, enzovoort.
 25. wpronk

  Aangifte VPB 2018

  Ik krijg mijn W&V in de aangifte VPB 2018 niet in orde door een Dividend betaling Mijn balans is wel kloppend Ondernemingsvermogen einde boekjaar e 22.365 e 22.365 Ondernemingsvermogen begin boekjaar e 18.241 e 18.241 Vermogensverschil e 4.124 Tot Hier klopt het Maar dan komt de winst uitkering die wordt bij de winst op geteld zodoende kom ik veel te hoog uit; Winstuitdelingen en niet-aftrekbare giften e 9.000 Vennootschapsbelasting en buitenlandse belasting e -1.025 Niet-aftrekbare bedragen -------> e 7.975 Saldo fiscalewinstberekening e 12.099 Wie heeft hier ervaring mee een heeft suggesties om dit op te lossen Met vriendelijk groet N.B Als ik de winstuitkering weg haal dan kom ik weer veel te laag uit Ondernemingsvermogen einde boekjaar e 22.365 Subtotaal -------> e 22.365 Ondernemingsvermogen begin boekjaar e 18.241 Subtotaal -------> e 18.241 Vermogensverschil e 4.124 Vennootschapsbelasting en buitenlandse belasting e -1.025 Niet-aftrekbare bedragen -------> e -1.025 Saldo fiscalewinstberekening e 3.099 Waar ga ik de mist in ?
 26. Kleine Ondernemer

  ZZP-certificaten

  Zover mij bekend ben je zelfstandig indien: - Je meer dan 1200 uur in je onderneming werkt (dus uren bijhouden) - Je meer dan 3 klanten hebt die je factureerd - Je werk zelfstandig uitvoert (je mag ook iemand anders sturen die het werk voor jou doet) Dus als je dat kunt aantonen, dan ben je 100% ZZP-er. Het laatste punt is meestal het probleem.
 27. razzie

  Keuren van voedingssupplement

  Hoi allemaal, Bedankt voor alle antwoorden en leuke discussie. Ik weet inmiddels dat de stof wel is toegestaan op de Europese markt. Ik moet nog bellen met de NVWA, en ben alvast aan het kijken of er labs zijn in Nederland waar je een stof kan laten keuren mocht dat nodig zijn. Ik hou jullie op de hoogte! Groet Bas
 28. Kleine Ondernemer

  Emigratie, nederlandse BV aanhouden

  Ik ben bezig met emigratie naar een land buiten de EU. IK vond dit topic uit 2008: Nogal een oud topic dus. Wel wordt hier beschreven wat mij ideeen zijn: 1. Ik richt een bedrijf op in mijn nieuwe woonland 2. Dit bedrijf kootpt de aandelen van mij Nederlandse BV (100%). 3. Dit bedrijf voert de directie op de Nederlandse BV tegen een maandelijkse managementsfee 4. De werkzaamheden vinden plaats in de nieuwe buitenlandse BV; de Nederlandse BV factureert de Nederlandse klanten en koopt de arbeid in bij het buitenlandse bedrijf - waarbij er winst valt in de Nederlandse BV - hierop wordt VPB afgedragen. 5. De dividenden worden uitgekeerd aan de buitenlandse BV (is hier de deelnemingsvrijstelling van toepassing?) 6. In het buitenlandse bedrijf wordt gewoon loonbelasting, VBP en divedentbelasting betaald. Is dit een toegestane constructie, of kom ik hiermee in de problemen met de substance eisen (nederlandse BV heeft geen werknemers)?
 1. Laad meer activiteit

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké