Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Oké bedankt voor het snelle antwoord, ik was bang dat deze ook werd meegerekend voor de kleine ondernemersregeling.
 3. Klinkt als een bijbaantje. Waarom zou je ondernemer zijn?
 4. Nee, je moet de 1000,- omzet aangeven (bij 3b) en ook een Opgaaf ICP doen (de omzet wordt namelijk belast in Ierland - wordt door Google geregeld! - en de % is niet relevant voor de NL aangifte).
 5. Today
 6. Goede dag, Hoe boek ik inkomsten van Adsense in mijn boekhouding voor de K.O.R Stel ik ontvang van google Adsense 1000 euro (de btw wordt door google betaald) Ik maak hiervoor een factuur aan Google met btw verlegd Moet ik dan toch ook 210 euro als btw opgeven ?
 7. Bedankt voor het antwoord! De BV zou dan worden opgericht door een vriend van mij opdat zij mijn inwonende verzorgers een betere vergoeding (markt conform) kan betalen dan het huidige buro nu doet. Vandaar....
 8. Je voorraad moet je nu afboeken want op 31-12 mag alleen de werkelijke voorraad op de balans staan. MAAR je moet ook de bijbehorende omzet in december boeken ook al ontvang je die pas begin januari. Voor de inkomstenbelasting moeten de kosten tegelijk met de omzet verantwoord worden, je mag dus geen verlies rapporteren alleen omdat je de omzet nog niet ontvangen hebt Daarvoor gebruik je een tussenrekening op de balans "nog te ontvangen bedragen"
 9. Goedenavond, Dit jaar ben ik begonnen met verkopen via Bol.com. Bij iedere verkoop werk ik meteen mijn voorraad bij. De uitbetaling factuur van Bol.com vindt straks begin januari 2020 plaats, de voorraad die hier tegenover staat is dus al verwerkt in de boekhouding voor het jaar 2019. Is deze manier van voorraad bijhouden toegestaan ? Of moet ik mijn voorraad pas actualiseren nadat ik ben uitbetaald door Bol.com . laatste maand 2019 maak ik verlies omdat mijn voorraad slinkt en de bijbehorende omzet pas begin Januari 2020 uitbetaald wordt. Ik hoor het graag van jullie Jessica
 10. In Amerika heeft Facebook een zaak geopend tegen ILikeAd Media International Company (Hongkong) vanwege het ontwikkelen van malware en misleiding van mensen om die malware op hun account te plaatsen. Facebook heeft deze mensen geholpen hun accounts vrij te maken van malware en financieel gecompenseerd. Die mensen zijn waarschijnlijk affiliates / publishers, vermoed ik.
 11. Hallo allemaal, Sorry als dit niet de goede plek is, ben hier nieuw. Ik heb net mijn netnummer aangevraagd en ben ondernemer voor de belasting, omdat ik niet in aanmerking kwam voor een KvK nummer (Maar 1 werkgever). Even wat achtergrond informatie, ik heb een vaste baan voor 40 uur per week en ga er ongeveer 4 uur per week/40weken per jaar bij werken. Hier schatten wij een exbtw inkomsten van 12.000 per jaar. Ik zou dus in aanmerking komen voor de nieuwe KOR 2020. Klopt het dat dit niet voor de inkomstenbelasting geld als ik onder de 20.000/jaar blijf? Dan lijkt me dit een goede regeling voor mij, maar zou het dus op zn vroegst ingaan in februari als ik het nu aanvraag. Ik heb nog wat openstaande uren, zou ik dat zonder problemen nog in 2019 kunnen laten betalen onder de oude regeling omdat dit btw bedrag onder de 1334 zou zijn? Ik hoor graag jullie antwoorden . Met vriendelijke groet, Tarik Luisman
 12. Beste Carinka, Welkom op Higherlevel. Dividend is geen inkomen uit arbeid maar vermogen, en daardoor niet van invloed op een WAO uitkering. Echter, als je gaat adviseren zou je in plaats van belegger gezien kunnen worden als ondernemer door de Belastingdienst en het UWV. Daarnaast: houdt er rekening mee dat je je investering in de BV kunt verliezen.
 13. Ik heb een 80-100% WAO uitkering en denk erover (mede) aandeelhouder te worden in een nog op te richten BV (percentage aandelen nog onbekend, maar ik vermoed meer dan 5%). Ik investeer dan in de BV. Werken kan ik niet, hooguit af en toe een beetje adviseren. Kan ik mede-aandeelhouder worden in een BV en mijn WAO uitkering behouden? Kan ik in de toekomst eventueel dividend uitgekeerd krijgen met behoud van mijn WAO uitkering of wordt dit gezien als inkomen?
 14. Ik begrijp dat het om een bekende van TS gaat waarbij dit speelt en duidelijk is dat het geen zuivere koffie is, maar dat tot de persoon in kwestie niet zo erg wil doordringen. En ja, je kunt in gigantische problemen komen als je identiteit, ook in de vorm van je kvk inschrijving, 'uitleent' aan de ander. Als die het voor elkaar krijgt schulden te maken en/of strafbare feiten te plegen onder jouw identiteit ben je daar vervolgens gewoon verantwoordelijk voor. In het beste geval leent iemand 20.000 euro onder jouw identiteit, maar gaat er zelf met dat geld van door en kun jij het terugbetalen. In slechter geval loopt het af bij de strafrechter - reken maar dat dat gebeurt bij het soort 'wel geld ontvangen, niets verzenden' nep-webwinkels. En je komt er ook niet mee weg, dit komt zoveel voor dat de politie er aardig op zit... en de eerste die ze van hun bed lichten is de eigenaar van het bedrijf.
 15. Tja, ik begrijp wel dat ze in hoger beroep gaan - content vooraf screenen is blijkbaar idioot lastig en/of kostbaar. Op zich is het wel gek dat ze een plaatje waar een have tepel op staat in 2 seconden verwijderen, maar hier blijkbaar automatisch niet zoveel tegen kunnen doen: Ik denk niet dat facebook wil dat deze oplichtings-advertenties op hun platform te zien zijn, maar nu met een lastig precedent zitten. Die miljoen euro zal ze een zier zijn, ze verdienen bijkans meer in de tijd dat ik hier een reactie aan het typen ben ;) Maar als het iedere keer een miljoen wordt dan wordt het wel een lastiger verhaal. Bovendien hebben ze een probleem als ze er technisch geen grip op krijgen: wat let iemand om zelf zo'n oplichtigsadvertentie te plaatsen waarin hij zelf 'misbruikt' wordt, om vervolgens te gaan voor de dwangsom? Kan wel een leuk verdienmodel worden voor de oplichters ;)
 16. In 2012 is het BV recht ingrijpend veranderd. Mijn Holding stamt nog uit 2000 en daarin staat een bepaling dat het recht op dividend, of het niet uitgekeerde dividend, verjaart na 5 jaar. Als ik echter naar de statuten van mijn latere BV uit 2013 kijk dan zie ik die verjaringbepaling niet meer voorkomen. Mijn vraag is nu: Is die verjaringsclausule met de BV recht wijziging uit 2012 niet langer verplicht? En komt daarmee deze oude bepaling dan te vervallen?
 17. Hallo allemaal, Ik werd gisteren ook gebeld met hetzelfde verhaal. Vandaag kreeg ik de e-mail in de spam folder waarin netjes staat dat ik gebruik kan maken van mijn annuleringsrecht binnen 7 dagen, anders gaat het lidmaatschap in voor 12 manden en krijg ik de factuur van €434,39. Daarnaast kreeg ik een inlognaam en wachtwoord. (deze heb ik niet gebruikt om in te loggen) Tijdens het telefoongesprek zei de jongeman dat ik kon annuleren via annuleren@mkbopreis.nl en dat dit in de mail ook zou worden uitgelegd. In de mail staat echter niet hoe je moet annuleren dus stuurde ik een e-mail naar annuleren@mkbopreis.nl dat ik geen gebruik wilde maken van het aanbod en vroeg ook om een ontvangst en leesbevestiging. Voor de ontvangstbevestiging kreeg ik de volgende melding: De levering bij deze ontvangers of groepen is voltooid, maar er is geen ontvangstbevestiging verzonden door de doelserver Daarna heb ik dezelfde mail nog eens verstuurd naar het e-mailadres wat ze gebruikt hebben om mij te bereiken. Dit is leden@mkbopreis.nl en ook hier weer een ontvangst en leesbevestiging gevraagd. en ook hier dezelfde melding. Een paar minuten daarna kreeg ik van leden@mkbopreis een e-mail dat mijn annuleringsverzoek is verwerkt. Dus hopen dat het ook echt zo is. Ps. in de correspondentie gebruiken ze geen namen maar ondertekenen met het team van mkb op reis.
 18. De auteur verwijst naar minister Wopke Hoekstra die iets van dien aard zou hebben gezegd bij Goedemorgen Nederland. Even later wordt de minister een babbelkous genoemd, dus als je even doorgelezen had was je wellicht alsnog aangesproken. De auteur legt de schuld van het schuldenprobleem immers bij beide partijen: zowel de consument die maar op krediet koopt als de leveranciers die achteloos krediet verstrekken. Zijn suggestie: als het geld te makkelijk uitgeleend wordt, moet de uitlener maar boeten. Niet de lener.
 19. Ja Voor de schadevrije jaren niet. Een extra auto begint op 0, tenzij je de schadevrije jaren kunt en wilt overhevelen van je privé-auto naar de bestelwagen, maar kopiëren/verdubbelen of splitsten/verdelen van schadevrije jaren kan niet. Voor de bonuskorting zijn er wel andere mogelijkheden: bijvoorbeeld een commerciële oplossing (zoals extra instaptredes) als je beide auto's bij dezelfde partij onderbrengt. Houdt er wel rekening mee dat kortingen op zich niets zeggen, het gaat om het bedrag onder aan de streep van beide auto's. Ik kom nog regelmatig tegen dat iemand met zogenaamde wagenparkkorting en veel schadevrije jaren duurder uit is dan een dekking op instaptrede bij een andere verzekeraar of dat het niet combineren van de verzekering van beide auto's uiteindelijk toch goedkoper blijkt.
 20. Tja, de content wordt dynamisch en fluide. Facebook verkoopt een plekje op zijn platform en daar kan de koper (via tussenpersonen desnoods) elk moment en wellicht zelf voor elke bezoeker andere content vertonen. Toch blijft Facebook als eigenaar van het platform aanspreekbaar en verantwoordelijk, dus zal Facebook of moeten stoppen met de verkoop van advertentieruimte of een beheersmiddel moeten bedenken. Zo'n uitspraak is redelijk ver strekkend, maar voor De Mol als media-tycoon erg interessant.
 21. Dus feitelijk wil je EUR 16.000 lenen zonder enige vorm van eigen vermogen? De oplossing lijkt dan wel erg voor de hand te liggen: het eigen vermogen vergroten.
 22. Beste forumleden, Ik heb op mijn privéauto inmiddels 14 schadevrije jaren, maar nu wil ik zakelijk (VOF) een bestelauto gaan aanschaffen. Betekent dit dat ik op deze verzekering weer vanaf 0 schadevrije jaren begin? Of zijn er andere mogelijkheden? Groeten, Paul Oudshoorn
 23. Klopt. Maar het zijn bij Back to Back LC-transacties 2 verschillende LC's: eentje van de bank van vraagsteller naar verkoper/Leverancier, en eentje van de bank van koper naar vraagsteller. Het vereist dus nog steeds een eigen bank die een LC wil verstrekken.
 24. Dilemma ... hoeveel van de opvoeding neemt het onderwijs over van de ouders ? Misschien beter met de ouders beginnen ... al is dat een volgend dilemma. Geld uitgeven is niet strafbaar, dus dat onderwijzen is op vrijwillige basis.
 25. Mijn ervaring met Streya (een tiental opnames ontvangen) is dat er niet met de geluidsopname gemanipuleerd wordt. Dat blijkt ook hier niet nodig. Deze opnames zijn voor de rechter voldoende om aan te nemen dat de ondernemer het aanbod aanvaard heeft. Dat is namelijk hoorbaar. Wat niet hoorbaar is, is het volledige aanbod. De dienstverlener heeft namelijk het aanbodgesprek losgekoppeld van de aanvaarding en dat verkoopgesprek is niet opgenomen. We hebben in rechtszaken rond Streya dan ook gesteld dat het verkoopgesprek wemelt van de misleiding. Dat konden we illustreren met een tweetal verkoopgesprekken die door ondernemers waren opgenomen. En verklaringen van een stuk of zestig ondernemers. Streya heeft die twee zaken niet gewonnen. Maar Streya heeft een kleine honderd zaken wel gewonnen, omdat de ondernemers zich niet of onvoldoende verdedigden. Streya heeft zich gelukkig kapot geprocedeerd. Bij MKBopReis komt het hopelijk niet zo ver, alleen al omdat ze uberhaupt een rechtsgang niet aandurven.
 1. Load more activity
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept