Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Tja, mosterd na de maaltijd: maar dit is precies waarom een verzuimverzekering echt een must have is voor kleine organisaties. Henk weet daar - helaas - alles van. Zorg dat je dat in de toekomst wel gaat regelen. De uitdaging daarbij is dat het huidige verzuim (dat nu niet verzekerd is) standaard wél gaat meetellen in je verzuimcijfers waarop je premie gebaseerd wordt. Dan wordt je dus dubbel gestraft: geen dekking voor de huidige gevallen, maar wel een hogere premie! Sommige adviseurs en sommige verzekeraars kunnen - met duidelijke toelichting van het waarom - een deel van het verzuim niet mee laten tellen, maar bijvoorbeeld uitgaan van het branchegemiddelde : dat maakt de premie in ieder geval acceptabeler Er is - helaas - dan toch iets misgegaan bij het risicomanagement tot dusverre. Een risico met een relatief grote kans en grote impact is niet genoeg geborgd en bedreigt nu rendement en liquiditeit . Wellicht raadzaam om alle operationele risico's een keer goed onder de loep te nemen: want anders loop je helaas de kans dat je het ene gat net gedicht hebt, en en ander zich openbaart. Stoot je maar 1 x aan die steen!
 3. Ze zeggen wel eens dat ik "een vis nog watervrees kan aanpraten", maar jij kan er ook wat van zeg! Even serieus: op deze manier kan niemand ooit meer iets ontwikkelen. Beschermingsmaatregelen in China: plak er een sticker van Winnie de Poeh op!
 4. Tja, ziek personeel weet ik inmiddels alles van. En in ons kleine team van 5 mensen is de impact iedere keer weer groot. Komt er gewoon op neer dat mijn vrouw en ik het meeste werk opvangen. Verzuim is bij ons wel zo geregeld dat op dag 1 de ziekmelding en de afhandeling bij de arbodienst ligt. En met een wachttijd van 6 weken het salaris door de verzuimverzekeraar betaald wordt. Blijft een feit dat het binnen het bedrijf toch een fikse kostenpost oplevert. Vakantiegeld is wel mee verzekerd maar eindejaarsbonus niet (kon ook niet) en de kosten van arbodienst moeten we ook als werkgever zelf betalen. En hoewel ziek opbouw vakantiedagen gaat ook door. En als de ziekte het toelaat kan de medewerker gewoon op vakantie. Ben je niet voor verzuim verzekerd? Zeker met fulltimers is dat echt een must. Wat heeft de vorige arbodienst gedaan. Onze arbo werkt met strakke protocollen en hebben dan ook inzicht in het verloop. Ze kijken ook altijd wat de medewerker nog wel kan en wat hij/zij niet kan. Vaak komen daar dan werkzaamheden op at basis uit die goed uit te voeren zijn en de pijn wat verzachten.
 5. Today
 6. Het is zelfs zo dat je per behandelaar "aangifte Loonheffing of BTW" een account moet aanvragen.
 7. Beste, Ik merk dat ik er toch mee in mijn maag zit, dus zou graag wat advies ontvangen omtrent het volgende. Wij hebben nu 1,5 jaar een medewerker in dienst die haar werk tot voor kort fantastisch deed. Helaas is zij sinds een maand of 3 aan het tobben met haar gezondheid. Wij hebben hierop gereageerd door gesprekken met haar te voeren en haar wensen, mogelijkheden in kaart te brengen. - momenteel werkt ze 15 uur van de 36 uur zoals ze die op contract heeft staan (contract voor bepaalde tijd, verlengd voor haar ziekte met ruim 9 maanden) Opvallendheden - op haar LinkedIn pagina staat dat zij op zoek is naar een nieuwe baan en dat ze beschikbaar is - zij is een studie begonnen in haar eigen tijd, stelt vragen voor haar studie aan onze teamleider, terwijl zijzelf zegt 'ziek' thuis te zitten - mijn compagnon heeft, in overleg met mij, een intentieverklaring getekend en een werkgeversverklaring afgegeven, zodat haar vriend uit Zuid-Amerika naar Nederland kon emigreren en zij een woning zou hebben. Sinds de verlenging van het contract, en de aankomst van haar vriend in Nederland, merken we dat ze 'ziek' is. Ik merk dat mijn onderbuikgevoel aanwezig is, en alarmbellen blijven afgaan. Genomen stappen - nieuw arbodienst contract aangegaan met arbodienst dichter bij ons bedrijf, deze week is er nog contact met de casemanager om een gesprek in te plannen met hen en de zieke medewerker. Problemen binnen de organisatie - een tweede, zeer bevriende collega van haar, heeft zich tijdelijk ziek gemeld ivm overbelasting - het team moet naast de nieuwe aanmeldingen, ook de caseload van de 'zieke' medewerkers dragen - het team geeft aan de taks te hebben bereikt Financieel gezien - missen wij nu 2x36u per week, waar we wel voor betalen - zijn er mogelijkheden om dit op een andere manier te financieren, zodat wij nieuw personeel kunnen aannemen om: 1. de overige medewerkers te ontlasten 2. de stroom klanten aan te kunnen houden 3. niet kopje onder te hoeven gaan Ik hoor bijzonder graag van jullie! Vast bedankt! (wij zijn pas 2,5 jaar bezig, zorgorganisatie, niet eerder ziekte meegemaakt op dit niveau, willen graag gezond blijven)
 8. Allen, Heel hartelijk dank voor alle goede adviezen. Hoewel ik ze gelezen heb, zie ik dat ik niet heb gereageerd. Twee maanden is inderdaad te overzien nu. We hebben op jullie advies een verwachtingen gesprek gehad, vanuit ons hebben we afgesproken meer momenten met haar door te brengen en hebben we in overleg met haar het takenpakket verkleind en overzichtelijk gemaakt middels een schema. Zij gaf inderdaad aan door de bomen het bos niet meer te zien. Onze vaste secretaresse is zeker goud!
 9. Let op wat een 'design patent' is naar Amerikaanse wetgeving. Of bedoel je een 'registered design'? Of beide? Dat zijn nl. twee verschillende beschermingsmiddelen naast bijvoorbeeld 'trade marks'. Wat voor beschermingsmaatregelen heb je in China getroffen? Groet, Highio
 10. Bovendien zijn veel mensen niet bereid een dergelijke NDA te tekenen, enerzijds omdat ze niet mogen van hun baas zonder eerst langs de bedrijfsjurist geweest te zijn, anderzijds omdat ze gewoon geen zin hebben in het gedoe, en derderzijds omdat ze niet willen dat ze ideeen die ze misschien al hadden niet meer mogen uitvoeren omdat jij toevallig hetzelfde idee had en ze een NDA getekend hebben . Dat is inderdaad correct voor een octrooi, dus een 'utility patent'. Voor een model heb je in Europa een jaar na openbaarmaking de tijd, als je zelf de ontwerper bent. In de US, voor een 'design patent', weet ik niet hoe het zit.
 11. -Andre-

  app ontwikkelaar gezocht...

  Goedendag HL leden, Ik heb een app idee voor muzikanten en bands. Een dergelijke app is, zover ik kan zien, niet beschikbaar in de diverse app stores. Eerste inschatting van ontwikkelkosten is €4K - via een online kosten calculator. De app is bedoeld voor het Apple / IOS platform. Er zijn erg veel app ontwikkelaars die zich online aanbieden, maar ik heb via mijn directe netwerk geen link met een van deze aanbieders. Dus mijn vraag is: welke (kleine) app ontwikkelaar zou u aanraden op basis van bovenstaande informatie? Groet, Andre
 12. Onderschat de power van deze investeerders niet. Ondanks dat je niet alles op tv ziet, is het serious business. En, de marketingwaarde kan voor een startup zeer interessant zijn. Ik verheug me er op!
 13. Er worden dus geen klanten geworven. Er zijn systemen/platformen die klanten doorgeleiden. Als jouw werkgever daar niet meer mee werkt, is er dan nog sprake van enig (risico op) schade door inkomstenverlies?
 14. Bete Floor, Wij hebben binnen ons bedrijf een vergelijkbare situatie gehad. Bij ons ging het om het behouden van een onafhankelijke positie. Onze medewerkster zou, via haar echtgenoot, informatie kunnen krijgen die voor ons van belang zou kunnen zijn. Wij hebben deze zaak aan de toezichthouder voorgelegd en hun reactie was helder: Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen is deze situatie onwenselijk. Let op : het is niet verboden maar om je geloofwaardigheid/ integriteit te bewaren moet je dit niet in stand houden. Stel dat jij een klant van je partner kan binnen halen en je partner daarmee een belangrijke klant verliest, waar ligt jou loyaliteit? Wil jij in die situatie terechtkomen? Niets zeggen tegen je werkgever is helemaal dodelijk. Je werkgever zal ook rond kijken wie zijn concurrenten zijn. Stel dat hij er achter komt dat het jou partner is?
 15. Ik heb hem vertelt over het systeem waar wij tot voor kort mee gewerkt hebben. Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd.
 16. Hij is van plan te gaan werken met een bepaald systeem waar wij tot voor kort mee gewerkt hebben. Inmiddels werken wij met een ander systeem. Via dit systeem zal hij klanten aangedragen krijgen, zoals wij dat ook kregen en andere bedrijven dat ook via hen krijgen. Ik heb mijn werkgever hier nog niet over geïnformeerd omdat hij nog niet gestart is. En ik heb een vast contract en wil mijn baan niet (onnodig) op het spel zetten.
 17. Hi Rik, Dat is zeker een zure zeg! Wij hebben de medewerker ruim 6 weken tevoren aangezegd. Bedankt voor het reageren en je tips!
 18. Inderdaad zeker niet zelf hobbyen hiermee. Vanochtend nog een artikel over een watersportmonteur gelezen die na op staande voet ontslagen te zijn (na anderhalve week werk) alsnog een 'billijke vergoeding' van €25.000 meekreeg omdat in de formele opzegging een opzegtermijn genoemd werd. Zo zie je dat een klein 'foutje' tot grote gevolgen kan leiden. https://www.accountant.nl/artikelen/2019/10/dure-onmiddellijke-opzegging/ https://smartnewz-arbeidsrecht.wolterskluwer.nl/nieuwsberichten/werkgever-die-onduidelijke-ontslagbrief-schrijft.536642.lynkx https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2019:10056
 19. Een verzuimmelding hoeft je ook niet zomaar te accepteren. Ik begrijp dat je de medewerker nog aan het werk wilt hebben en de medewerker dit weigert. Sta dan als tegemoetkoming alsnog verlof toe en deel mee dat bij verdere (werk)weigering de loondoorbetaling mogelijk wordt stopgezet. Laat je hierin bijstaan, ga niet teveel zelf hobbyen, leg alles vast en zorg ook dat de medewerker alle relevante brieven daadwerkelijk ontvangt (in handen is soms beter dan aangetekend)
 20. Hoe kun je zo iemand positieve referenties meegeven? Pas maar op dat je daar later niet aansprakelijk voor wordt gehouden! Waarom allerlei toezeggingen als je afscheid van iemand wil nemen? Keuze blijkt overigens een goede. Groet, Highio
 21. Hallo Shardevi, Wat een vervelende situatie! Zorg dat je snel de formele acties neemt zodat je niet deze medewerker nog een maand moet doorbetalen. Ik merk ook een welwillende houding. Dus naast de formele brief die best hard mag zijn kun je de medewerker ook (informeel) voorzien van hulp 1. adviseer haar naar het Juridisch loket te gaan of te bellen www.juridischloket.nl daar kan zij ook horen wat haar "rechten" zijn, als ze het eerlijke verhaal vertelt zullen zij haar ook vertellen dat je niet zomaar weg kunt blijven omdat je iets respectloos vind en emotioneel bent.
 22. Floor, ga jij iets doen voor deze zaak en valt deze binnen jullie gemeenschap? Wat staat in jouw arbeidscontract? Groet, Highio
 23. Bestaan er geen service-contracten in deze branche? Die zijn zelfs verzekerbaar.
 24. Hallo Hans, Dank je voor je reactie. Het is eerst mondeling aangezegd, vervolgens bevestigd middels een aangetekende brief. Ik heb een verslag gemaakt van beide gesprekken en ook overleg gehad met de Arbodienst omdat de medewerker zich ziek wilde melden.
 25. Klopt helemaal, wij nemen dan enig risico. Wij moeten natuurlijk zorgen voor snellere doorstroming. En met de leverancier gaan wij natuurlijk hierover praten.
 26. Aansluitend op Norbert: Zorgvuldig aanfietsen zo'n kwestie. Zaak is dat alles vanaf het begin goed vastgelegd wordt t.b.v. dossieropbouw. Er kan vanuit gegaan worden dat de aanzegging wel schriftelijk is gedaan? Voor het thuisblijven kun je ook eerst verlof afschrijven en dit aan de medewerker schriftelijk laten weten.
 27. Als jullie dat opnemen betekent dat nog niet dat je die garantie ook kunt verhalen op jullie leverancier, toch? Dat blijft betekenen dat je risico loopt voor producten die je niet direct doorverkoopt. Als je zelf iets al 11 maanden op voorraad hebt liggen en je verkoopt het, dan zou je er dus bij moeten zetten dat de garantie nog maar een maand geldig is ;) Niet echt handig (of legaal) natuurlijk. Eigenlijk moet je met de leverancier (of fabrikant) rond de tafel gaan zitten om ervoor te zorgen dat de garantie vanaf ingebruikname is, en niet vanaf verkoop vanuit die leverancier/fabriek.
 1. Load more activity

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept