Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Ja, je hebt recht op 22,87 KOR. Omzetbelasting over 1a 2.595,79 4a en 4b. 1.009,74+ Voorbelasting 5b 2.572,92- Saldo af te dragen 1.032,61 KOR is 22,87 (dit is 2.595,79-2.572,92, 4a en 4b buiten beschouwing laten) Werkelijk af te dragen 1.009,74 Je was 4a en 4b vergeten op te tellen bij 1a. Daarna heb je dus 1.032,61 te betalen maar omdat 4a en 4b buiten beschouwing gelaten moeten worden in de KOR berekening blijft er van de 1.032,61 nog maar 22,87 echte KOR over. Dat haal je van de 1.032,61 te betalen af en je komt op die 1.009,74 te betalen. Zie ook voorbeeld 2 in deze pdf. https://www.btwadvies.com/sites/default/files/pub16/De kleineondernemersregeling - juli-augustus 2009.pdf
 3. Dank je! Ik vond hier alle info: https://www.intellectueeleigendom.nl/auteursrecht/ Technisch gezien heb je als maker dus altijd auteursrecht. Maar iedereen kan natuurlijk zeggen dat een idee eerst bij hem/haar vandaan kwam. Ik heb het idee dus ingevoerd bij de site van intellectueel eigendom. Zo heb ik ook een datum vastliggen en het globale idee met een stappenplan.
 4. Hoe werkt dat? Waar geregistreerd en hoe? Welkom op Higherlevel overigens!
 5. @Roel J Dank je wel voor jouw uitleg. Maar begrijp ik het dan goed dat ik de omzetbelasting 4a en 4b direct weer verreken in de voorbelasting? In de eerder aangegeven voorbelasting van 2572,92 zit ook het bedrag van 4a en 4b namelijk. Deze heb ik er nog niet van afgetrokken. Dat moet ik dan wel doen, toch? Zo ja, dan is de berekening zo: Omzetbelasting over 1a 2.595,79 Voorbelasting 5b 1.563,18 (=2572,92- 1009,74) Saldo af te dragen 5c 1.032,61 En in dat geval, heb ik recht op KOR, toch?
 6. Hallo, Ik ben een startend ondernemer. Ik heb een idee voor een spel bedacht waar de stad waar ik woon ook baat bij heeft. Het vertelt alles over de stad en is een familiespel. Dit specifieke spel is er nog niet van de stad. De spellen die er wel zijn, komen niet in de buurt van mijn idee. Ik heb bij minimaal 50 mensen een positieve reactie voor het idee gehad (idee is al geregistreerd voor auteursrecht). Het spel moet nog uitgewerkt worden en daarna geproduceerd worden. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die het spel willen spelen, maar het productieproces is compleet nieuw voor me. Daar kom ik wel uit, maar de financiering hiervan is een andere uitdaging. Ik zie zelf de volgende mogelijkheden: - Naar de gemeente en aangeven dat dit iets is wat mijn stad op de kaart zet, op die manier geld gesponsord krijgen; - Naar de bedrijven/organisaties die genoemd worden in het spel en vragen om sponsoring; - Een proefversie maken, daarmee langs winkels gaan en bestellingen opnemen van geïnteresseerden en daarna pas beginnen met algehele productie; - Een crowdfundingsactie waarbij donateurs zelf ook een spel toegestuurd krijgen. Ik vraag me af of er opties zijn die ik vergeten ben en welke optie van al het bovenstaande jullie als ondernemers het meeste aanspreekt. Met vriendelijke groet, Echinopsis
 7. Beste mede-ondernemers en beleidmakers, als gevolg van het (al dan niet verplicht) thuiswerken tijdens de Coronacrisis heb ik extra communicatiekosten gemaakt om (ook) volledig vanuit huis te kunnen werken. Wat gebeurt er nu met de fiscale beoordeling van de (extra) kosten die we hiervoor als ondernemer maken? Ik noem een extra (groot) beeldscherm en extra computer en vaste telefoonopstelling om voor alles zoveel mogelijk productief te blijven. Ik zou daarbij tevens een goede en dure, (tweede) ergonomische bureaustoel willen aanschaffen, omdat ik anders ongetwijfeld serieuze rugklachten krijg. Groet, Highio
 8. De wereld zit vol met kansen die erop wachten benut te worden. Mooie spreuk op een tegeltje aan de wand ... At the end ... we regret the chances we didn't take, and the choices we didn't make.
 9. Tuurlijk niet, met sommige keuzes kun je een weg in slaan die niet 123 te wijzigen is.
 10. Na 35 jaar ondernemen kan ik je vertellen dat dit een illusie is. Situaties maken het ondernemerschap iedere keer weer een uitdaging.
 11. Ook weer zo'n vraag van "als ik......" Is het niet beter om gewoon in Nederland te beginnen, knaken verdienen om die vervolgens in het buitenland te investeren en een paar daarvan te reserveren voor goed advies? Bedrijfsvormen zijn in ieder land anders en de regelgeving ook, zelfs als het EU landen zijn.
 12. Klopt. Als een en ander dan nog goed ingericht kan worden dan klopt het. Ik probeer te waken voor “tja dan had je dat maar meteen moeten doen”-situaties
 13. Dat is zeker later in te regelen... laat ik het zo zeggen.. Als je nu een webshop begint laat je ook niet alvast een magazijn van 30.000m2 omdat coolblue en bol die ook hebben en jij van plan bent net zo succesvol wilt worden.. Met financiële planning werkt het niet veel anders.. elke fase kent zijn optimale constructie.. Het is zeker goed om als je nu een Holding-werk bv constructie gaat opzetten om 1 of 2 redelijk voorzienbare stappen vooruit te denken. Maar nu al constructies bouwen omdat je ooit misschien miljoenen erfenis kan hebben is niet zinvol..
 14. Please keep us posted about product launch of in het Nederlands: houd ons alsjeblieft op de hoogte van de productintroductie! Groet, Highio
 15. en Dat is twee keer waar, maar ik laat me graag vermaken of inspireren en anderen positief verrassen met de kwaliteit van de nieuwe (recente) Nederlandse productie van 2019/2020 met Nederlandse kandidaten. De (online) aankondigen beloven vooralsnog veel goeds met een overduidelijke knipoog naar de geschiedenis en originele versie van deze formule. Ik vind dat gewoon knap werk anno 2020. #kijktip #dentalk Groet, Highio
 16. Ik ben onderweg te gaan ondernemen met fysieke locaties in eerst 1, daarna meerdere EU-landen. Is het dan verstandig een Nederlandse beheer-BV of holding op te richten, en daaronder voor iedere tak een eigen (Nederlandse) BV? Ergens denk ik dat dit niet werkt want fysiek ondernemen in andere landen betekent dáár belasting betalen. De hamvraag is dus eigenlijk: hoe richt ik dit in betreft bedrijfsvormen?
 17. Die dikbetaalde adviseurs zijn nu nog niet te betalen maar ik begrijp dat dit in een later stadium in de bedrijfsvoering ook nog goed te regelen is.
 18. of je maakt wel een factuur bij eerste verzending en als vervangende goederen moeten worden verzonden maak je gewoon een voorraad aanpassing of kostenboeking (Zonder btw) omdat je deze goederen zonder extra vergoeding moet leveren.
 19. Ook Facebook geeft reclamebijstand, ter waarde van 100M in de vorm van credits.
 20. Maar we dwalen af. Door deze crisis zie ik nieuwe mogelijkheden en op basis van deze prima column ga ik er mee aan de bak. Ieder probleem is ook een kans.
 21. Een beetje gedateerd, maar goed ... Anno 2020 ... Je verstuurt de goederen met een pakbon en maakt pas een factuur met btw als de goederen zijn ontvangen.
 22. Niks zien aankomen en niks voorbereid. alleen een buffer opgebouwd voor wat voor (financiële) crisis dan ook. Hadden meer mensen moeten doen.
 23. De boeking van de kosten op een aparte grootboekrekening is slim maar hoe zit het met de af te dragen BTW? Tevens hoe worden de vergoedingen van de transporteur geboekt? Kilogram vergoeding bij schade/niet afleveren.
 24. In mijn glazen bol zie ik alleen mijn gezicht weerspiegelen. Het is geen kwestie van 'zien aankomen', want wat er nu speelt had net zo goed pas over tien jaar kunnen ontstaan of er had iets heel anders kunnen gebeuren. Het enigste wat je zeker weet, is dat er met enige regelmaat iets gaat gebeuren wat minder leuk is en dat je je daar enigszins op voor kunt bereiden. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst ... tenminste als je daarvoor een deel van je vermogen achter de hand houdt.
 25. Idd in 2006 was de shit van mijn oude bedrijf giga. Dat hebben we met hard ploeteren in 2012 kunnen afsluiten. Toen bij mezelf gedacht, eens maar nooit weer. Toiletpapier heb ik momenteel per pallet op voorraad. 😜
 26. 4 jaar overbruggen is nu iets te veel. In januari wel het plan gemaakt om dit jaar te knallen en vanaf januari 2021 sneller afbouwen. De winstcijfers die ik toen in gedachten had zullen er niet in zitten. Maar wellicht kan het meevallen, het jaar is nog niet om en hoewel er omzet is weggevallen komt er ander werk voor terug.
 1. Load more activity
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept