Jump to content

StevenK

Raad van Advies
 • Content Count

  4,132
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

StevenK last won the day on February 29

StevenK had the most liked content!

Community Reputation

413

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Vision

 • I'm looking for people who
  zich vooraf laten adviseren , om te voorkomen dat aandachtspunten uitgroeien tot problemen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is een combinatie van vrijheid, zelfstandigheid, visie, durf en doorzettingsvermogen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet alleen dat ene briljante idee, maar ook het vermogen om out of the box te denken en op die manier uitdagingen bij hun basis aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden.
 1. Nope. Je kunt pas afschrijven wanneer het gebruik begint. De koopovereenkomst op zich leidt niet tot kosten die je fiscaal kunt benutten.
 2. In een kort geding krijg je een uitspraak die juist *niet* de juridische situatie vaststelt. Bij IE zaken moet je dan zelfs binnen een door de rechter bepaalde termijn (meestal half jaar) een bodemprocedure beginnen, omdat anders de uitspraak zelfs vervalt. De oppositieprocedure heeft een ander toetsingskader en alleen al daarom geeft dat kort geding geen zekerheid. Maar het meest verstandige is dat je de advocaat die het kort geding heeft gedaan vraagt, want die kent het dossier beter dan je hier op een forum over kunt dragen.
 3. Je hebt van de specialisten hier duidelijk antwoord gekregen: ja, je moet in NL betalen. Is dat voor jou niet genoeg, schakel dan een fiscalist in. Die vertelt je - waarschijnlijk tegen een vergoeding waar je niet echt enthousiast van wordt - ook dat je in NL belasting moet betalen.
 4. Het moment dat iemand dement begint te worden maar nog wel materiële belangen heeft waar met regelmaat beslissingen genomen moeten worden (zoals actief grootaandeelhouderschap) is het moment dat kinderen zo snel mogelijk moeten zorgen dat er een bewind ingesteld wordt. Dit kan soms een pijnlijke situatie zijn, maar voorkomt vaak veel problemen. Want zolang iemand niet formeel niet meer in staat is te beslissen, zijn die slechte beslissingen alleen maar aan te tasten langs de juridisch lastige wegen van dwaling, bedrog, misbruik van omstandigheden en meer van dat soort juridische tools. Dat is
 5. *elke* inkoop waar geen BTW op gespecificeerd is volgens de regels van de NL fiscus boek je als een inkoop waar geen btw aan te pas is gekomen. Dus, heel eenvoudig, als je voor 40 inkoopt, boek je bij de levering: rekening debet credit voorraad 40 crediteuren 40 en bij de betaling rekening debet credit crediteuren 40 bank 40 En als de factuur niet klopt, o
 6. Er zijn advocaten die een gratis intake bieden. Die vind je niet snel in de hoek van de gespecialiseerde insolventieadvocaten.
 7. Heeft geen zin. Als het faillissement wegens gebrek aan baten opgeheven wordt, wordt ook de rechtspersoon opgeheven. Afboeken en verder gaan.
 8. Volgens mij heeft je accountant gelijk. Geactiveerd bedrijfsmiddel altijd BTW afdragen. Dat zou anders zijn geweest als het om een tevens privé te gebruiken vervoermiddel zou zijn gegaan *en* er de keuze was gemaakt hem voor de BTW privé te houden. Maar in dat geval had je ook geen BTW teruggevorderd over de kosten en juist dat laatste is niet te corrigeren.
 9. Dus geen actief gebruik op het moment dagtekening depot. Dan trek je aan het kortste eind. Ander merk verzinnen, verder gaan.
 10. Dat artikel gaat uit van fiscale optimalisatie voor mensen die zo nodig alles op willen / moeten maken. Dat is natuurlijk voor hen ook de meest interessante groep, want geld moet rollen... Dit is overigens dezelfde fiscale optimalisatie die vaak leidt tot het 'BV is niet interessant bij deze winst' argument.
 11. Je sommetje klopt niet, want waarom zou je die rente als dividend uitkeren? Je kunt die rente beter in je BV laten zitten en daarmee die lening bij de bank nog verder verlagen. Ook bij een beperkte aftrek van 37% is dat enorm interessant want 100 euro rente betekent 37 euro IB terug krijgen en 16,5 euro VPB betalen zodat je totale beschikbare liquiditeit van BV + privé voor elke 100 euro rente met 20,50 toeneemt, terwijl bij betaling aan de bank je totale liquiditeit bij elke 100 euro rente met 63 euro afneemt. is geen heel lastig sommetje.
 12. Het is niet heel gebruikelijk dat elke vennoot zijn hele kapitaal opneemt. Of de vennoten IB betalen en waarover is onafhankelijk van de vraag hoeveel ze opnemen. De winstverdeling leidt er alleen maar toe dat die respectievelijke bedragen van 50k, 20k en 10k worden aan de kapitaalrekening van de betreffende vennoten toegevoegd, net zoals de maandelijkse opname van 2500 van de kapitaalrekening van vennoot 1 afgetrokken wordt.
 13. Het kan natuurlijk ook gewoon een foutje zijn. Vorig jaar heb ik nog een zaak behandeld waar een auto als btw verkocht was en die bleek toch een marge auto te zijn. (De dealer ontbond de overeenkomst en wilde alleen leveren tegen hogere prijs, mijn klant wilde per se een btw auto)
 14. Hoezo 'toegestaan'? We hebben geen marktregulatie, maar een vrije markt. Jij bent niet verplicht *deze* producten te verkopen. Door ervoor te kiezen producten te verkopen die door jouw leverancier ook rechtstreeks in de markt worden gezet, breng je jezelf in een positie dat je op andere argumenten dan prijs moet concurreren.
 15. 2000 uur? Dan begint het al te ruiken naar een (verkapt) dienstverband en zit er mogelijk een escape in een beroep op de WAADI. Daarvoor moet je dan wel bij de opdrachtgever in loondienst en niet op ZZP-basis, maar dat is een detail.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept