Jump to content

StevenK

Raad van Advies
 • Content Count

  4,167
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

StevenK last won the day on February 29 2020

StevenK had the most liked content!

Community Reputation

423

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Vision

 • I'm looking for people who
  zich vooraf laten adviseren , om te voorkomen dat aandachtspunten uitgroeien tot problemen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is een combinatie van vrijheid, zelfstandigheid, visie, durf en doorzettingsvermogen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet alleen dat ene briljante idee, maar ook het vermogen om out of the box te denken en op die manier uitdagingen bij hun basis aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden.
 1. Nee, geldt niet voor campers. En bij verhuur geldt overigens ook het lage MRB tarief niet.
 2. Klopt. Ik had 'm niet helemaal goed gelezen. Verschuldigd in 2014, dus verjaard in 2019 (of misschien 2020, afhankelijk van het moment van aangifte).
 3. Maar voor die tijd was de norm dat je die BTW terug moest betalen vanaf het moment dat redelijkerwijs aangenomen moest worden dat die factuur niet (geheel) betaald zou gaan worden. Dat is niet het moment van betwisting, maar het moment waarop de betwisting afgewikkeld is *of* het moment waarop die factuur verjaard is. Daar stond helemaal geen termijn van twee jaar in artikel 29.
 4. Da's nieuwe regelgeving met overgangsrecht. Op basis daarvan gaat die termijn van 1 jaar lopen op 1 januari 2017 voor facturen van voor die datum. Dus die BTW had uiterlijk 31 december 2017 betaald moeten zijn en is nog niet verjaard.
 5. Ik zou zeggen: die facturen zijn verjaard in 2017, dus in 2017 werd die BTW verschuldigd. Die BTW schuld is nog niet verjaard. De suppletie zou m.i. 2017 moeten betreffen, niet 2012.
 6. Je bent BTW plichtig en energieproducent dus je hebt geen keuze. Althans, zo heb ik de regeling begrepen.
 7. Hier nog een Odoo fan. Wij zijn bezig met de implementatie en doen dat zonder consultants, maar wel met het één en ander aan maatwerk. Deels door de interne ontwikkelaar, maar vooral door ontwikkelaars uit verweggistan. Er is een enorme community van specialisten die tegen voor NL begrippen zeer lage kosten zowel bij implementatie als bij maatwerk kunnen helpen. Overigens, als ik Odoo een paar maanden eerder had leren kennen hadden we waarschijnlijk voor de enterprise versie van Odoo gekozen in plaats van de implementatie van een nieuwe verzie van Exact Globe voor de financiële adm
 8. Als ondernemer ben je in heel grote mate vrij in wat je doet. Er zijn maar weinig overeenkomsten die niet mogen. De meest voorkomende verboden overeenkomst is de 'overdracht tot zekerheid'.
 9. Die datum van die brief maakt echt niks uit. Het gaat om de vraag wanneer je de redelijke verwachting hebt dat je die rente daadwerkelijk gaat ontvangen. In mijn ervaring is een brief van een advocaat echt geen garantie dat alle gevorderde rente en kosten voldaan worden.
 10. Ik zou die rente, in het kader van het voorzichtigheidsbeginsel, pas inboeken wanneer die daadwerkelijk ontvangen wordt. Zou je hem nu al inboeken, dan zou je er ook meteen een reservering tegenover moeten zetten omdat je niet weet of die rente ooit betaald gaat worden.
 11. Woon-werk wordt bij een auto van de zaak in de regel (en fiscaal) niet als privé gebruik gezien. En voor TS: wat is het probleem voor jou: de kosten van de extra woon-werk kilometers of het risico dat de werknemer straks de reistijd niet meer ziet zitten, ontslag neemt en jou met een auto laat zitten?
 12. 1. Wel of geen factuur is bij huur geen reden om niet te betalen. Je weet uit hoofde van de huurovereenkomst hoeveel je op welk moment moet betalen. 2. De huur was verschuldigd aan de oude eigenaar tot moment overdracht. Rabobank heeft niet langer het pandrecht, dus de niet betaalde huur over december - februari moet aan de oude eigenaar betaald worden. 3. De nieuwe eigenaar heeft alle rechten en plichten van het pand erbij gekregen (koop breekt geen huur) en dus ook de borgsom. Ik zou nog wel van de nieuwe eigenaar de bevestiging vragen dat hij de borgsom in zijn administratie heeft
 13. Yep, de lobbyronde is weer afgelopen, nu mogen de ondernemers weer vol aan de bak om de voorstellen voor 2021 voor de klanten opnieuw door te rekenen.
 14. Ik denk dat TS uit het oog verliest dat voor alle maatregelen nu geldt 'het is een tegemoetkoming', het gaat niet over regelingen die ervoor zijn te zorgen dat je financieel niets merkt van de crisis. En dan zul je altijd zien dat er ondernemers zijn die er meer of minder voordeel van hebben, maar de maatregelen een 'wassen neus' noemen is veel te kort door de bocht. Persoonlijk vind ik het pakket aan maatregelen erg ruim en dan vooral omdat een grote groep ondernemers nu ondersteuning ontvangt, terwijl zij ook na de crisis nog lange tijd heel weinig belasting zullen betalen, zodat het de
 15. Nee, de basis van de 'u hebt recht op btw teruggave' ligt in de verplichting de opgewekte energie btw-belast te leveren. Er is één situatie waarin in ik me voor kan stellen dat dit anders is en dat is wanneer je niet aan het net levert, maar opslaat in een accu / auto / whatever. Maar bij de huidige stand van de techniek lijkt me dat vooral een theoretische situatie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept