Jump to content

StevenK

Raad van Advies
 • Content Count

  4,055
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

StevenK last won the day on December 11 2019

StevenK had the most liked content!

Community Reputation

395

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Vision

 • I'm looking for people who
  zich vooraf laten adviseren , om te voorkomen dat aandachtspunten uitgroeien tot problemen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is een combinatie van vrijheid, zelfstandigheid, visie, durf en doorzettingsvermogen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet alleen dat ene briljante idee, maar ook het vermogen om out of the box te denken en op die manier uitdagingen bij hun basis aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden.
 1. In lijn met wat Joost zegt: grote kans dat de bank een achterstelling eist.
 2. Het mooie van ondernemen is dat 'gebruikelijk' voor jou geen rol speelt. Je bent eigen baas, jij bepaalt wat je rekent en daarbij hoef je niet te doen wat een kudde anderen doet, maar mag je doen wat je zelf wil. Mijn vuistregel bij tariefstelling is altijd 'een bedrag vragen waar ik tevreden mee ben, mee uit kan en waarbij ik niet het gevoel heb dat ik teveel reken'.
 3. Dat is genoeg informatie om die vorderingen als steunvordering te gebruiken.
 4. OP het moment dat je de bus minimaal 10% zakelijk gebruikt, kom je in aanmerking voor het lage tarief. Briefje sturen: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/motorrijtuigenbelasting/soort_motorrijtuig/bestelauto/bestelautotarief_voor_ondernemers
 5. Als je geen boekhouding hebt en gewoon maar lukraak op vakantie opneemt van de zakelijke rekening heeft ING wel een punt, natuurlijk.
 6. Verkeerde antwoord imho. Het juiste antwoord is 'geen facturen of andere bewijzen, behalve de grootboekkaart, omdat het privé opnamen zijn'
 7. Je zou eens kunnen kijken wat er gebeurt als je van VOF -> CV gaat.
 8. Als die klant vrijgesteld is, heeft 'ie toch geen BTW nummer?
 9. Maar stel nu dat TS één of meer inkoopfacturen kwijt raakt, dan vervalt daarmee toch het recht op BTW aftrek op die uitgaven?
 10. Ja, daar vergis je je in. Alles wat betrekking heeft op de bedrijfsvoering valt onder de bewaarplicht, dus ook die bonnetjes.
 11. 'geruisloze overgang' en 'aandelen' zijn niet aan de orde. Bij een VOF zijn er geen aandelen, hooguit afspreken over de manier waarop het resultaat verdeeld wordt onder de vennoten. Die verdeling kun je - vormvrij - aanpassen, de beste manier is door aanpassing van de vennootschapsovereenkomst. Wat betreft de eenmanszaak, die er kennelijk ook is, kun je activa/passiva daarvan overnemen.
 12. Hij zal de handtekening onder zijn volmacht voor de aandelenlevering moeten laten legaliseren. De notaris kan aangeven op welke wijze dat in welk land kan. Overigens is de derde persoon enkelvoud van willen wil.
 13. Er is niet één omslagpunt. Of en wanneer een BV fiscaal interessant is, is niet alleen afhankelijk van je winst, maar ook van de vraag hoeveel van dat geld je daadwerkelijk privé nodig hebt. Als je je hele winst privé nodig hebt, zal dat omslagpunt richting de genoemde 150k zitten. Maar als je minder nodig het, kan een BV veel eerder interessant zijn, bijvoorbeeld wanneer je een kapitaalsintensief bedrijf hebt of om je eigen huis te financieren uit de overwinst.
 14. Nee, juist niet. Want hij is dan wel fiscaal afgeschreven, maar economisch niet. Je enige reden voor die beslissing is dan de fiscale reden en dat is juist geen goede reden en in strijd met het beginsel dat je bij aanschaf etiketteert.
 15. Die BTW over het privégebruik is een forfait. Dus redelijkheid enzo zijn ver te zoeken en niet van belang. Net zoals die 22% bijtelling in veel gevallen bijna of de totale kosten van een auto kan zijn.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept