Jump to content

StevenK

Raad van Advies
 • Content Count

  4,037
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

StevenK last won the day on December 11

StevenK had the most liked content!

Community Reputation

392

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Vision

 • I'm looking for people who
  zich vooraf laten adviseren , om te voorkomen dat aandachtspunten uitgroeien tot problemen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is een combinatie van vrijheid, zelfstandigheid, visie, durf en doorzettingsvermogen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet alleen dat ene briljante idee, maar ook het vermogen om out of the box te denken en op die manier uitdagingen bij hun basis aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden.
 1. Ok. Dus jij hebt er altijd een goed inkomen uit gehad, maar nu even een dip, maar de mensen die het mogelijk maken mogen niet eens de luxe een vast dienstverband hebben, omdat jij niet wil. Zet eens een stapje terug en kijk eens hoe dat overkomt.
 2. Ondernemen is risico's nemen. Als ze al zo lang voor je werken, neem ze dan in dienst. Met vast dienstverband ben je in de regel flexibeler dan met tijdelijke contracten. De risico's die je niet kunt lopen dek je af met een goede verzekering.
 3. Vraag eens aan je patroon of anders bij je lokale orde naar advocaten die je voor zijn gegaan.
 4. Zonder geld heb je niks aan een idee. Dus in plaats je idee eest bij anderen neer te leggen die het wel zouden kunnen ontwikkelen, kun je beter eerst op zoek gaan naar financiering.
 5. Van goodwill kan toch alleen maar sprake zijn als ook de economische eenheid waarop die goodwill betrekking heeft overgedragen wordt? En dan is er sprake van overdracht van onderneming en is er geen omzetbelastingverschuldigd. Juist goodwill kan niet als los actief overgedragen worden.
 6. Het 'Yes' moment was er natuurlijk al wat eerder, maar nu kan het wereldkundig gemaakt worden. Maandag aanstaande begin ik aan een nieuw hoofdstuk, waar ik enorm veel zin in heb. Voor de tweede keer maak ik een grote ommezwaai. Eerst stapte ik van de ICT naar de advocatuur. Nu ga ik van de advocatuur naar het bedrijfsleven. Als CEO word ik verantwoordelijk voor een heel mooi bedrijf in Woerden. In dat bedrijf ontwikkelen, produceren en verkopen ruim zestig gedreven en deskundige medewerkers frituur bakwanden van de merken Florigo, Hegro en De Kuiper.
 7. Je grootste probleem is dat je hoe je ook die schuld van de balans af poetst, VPB zult moeten betalen over de winst die je er mee genereert, lijkt me. (tenzij je nog iets kunt verrekenen)
 8. Dit werkt alleen als de BV niet van TS is en het salaris niet onredelijk laag is.
 9. Precies wat Monique zegt. Misschien nog er achteraan zetten: Voor de werknemer bedraagt deze opzegtermijn één maand.
 10. De enige keuze die je hebt is wel of niet privé in de auto rijden, tenzij je er in slaagt iemand te vinden die het contract over wil nemen. En dat betekent dus ook fiscale bijtelling omdat het gebruik door je vrouw - net zoals het gebruik tbv van je nieuwe baan - als privé aangemerkt wordt voor de bijtelling.
 11. Er zijn situaties waar het denkbaar is dat je onrechtmatig handelt door gebruik te maken van een wanprestatie tussen twee partijen, maar in dit geval is dat wat mij betreft bluf.
 12. Als er teveel verloond is, hoef je er niks mee te doen. Maar als je netto meer hebt betaald dan er volgens de loonstrook betaald had moeten worden, zou je in theorie dat als nog moeten verlonen. Goedkoper zou zijn het teveel betaalde terugvorderen, voor die terugvordering direct een reservering opnemen en als later blijkt dat die terugvordering - zoals verwacht - niet mogelijk is afboeken als oninbaar.
 13. In de WSNP is er sprake van een wettelijk kader waarin de mogelijkheden van een akkoord zijn geregeld. Voor de MSNP bestaat in het geheel geen wettelijk kader. Los daar van: juist bij een prognoseakkoord kun je niet eerder klaar zijn, omdat je meer inkomsten hebt, *omdat* de basis van het akkoord is drie jaar lang afdragen op basis van je daadwerkelijke inkomsten.
 14. Die aansprakelijkheid waar je op doelt ligt uiteindelijk toch bij de persoon of personen die het feitelijk bestuur uitvoeren, ongeacht of de eigendom wel of niet in de STAK ligt.
 15. Eerder stoppen met een MSNP kan niet, omdat bij een MSNP - als het goed is - sprake is van een prognoseakkoord en dus uiteindelijk afgerekend wordt op basis van je daadwerkelijke inkomsten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept