Ga naar inhoud

StevenK

Raad van Advies
 • Aantal berichten

  3910
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

StevenK won de laatste dag op 13 januari

StevenK had de meest gelikete inhoud!

Karma

323

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  adviseur
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  41-45
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  geen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Storm van 's Gravesande Advocaten
 • Adres
  Stationsweg 117, Ede, 6711PN, Nederland
 • Telefoonnummer
  +31318657620
 • Branche
  Juridisch
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  zich vooraf laten adviseren , om te voorkomen dat aandachtspunten uitgroeien tot problemen.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Ondernemerschap is een combinatie van vrijheid, zelfstandigheid, visie, durf en doorzettingsvermogen.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie is niet alleen dat ene briljante idee, maar ook het vermogen om out of the box te denken en op die manier uitdagingen bij hun basis aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden.
 1. Verstrekking leenauto. Wat die auto wel of niet kost is voor de bijtelling niet van belang.
 2. StevenK

  Wel of geen webshop

  Ik denk dat je je vraag goed kunt vergelijken met wat er in de fietsenbranche gebeurt. Daar wordt van alles online verkocht, maar niet de fiets in het hogere segment. Als je exclusief spul verkoopt, dan zou ik dat exclusief houden. En daarnaast een webshop opzetten voor accessoires/onderhoudsproducten.
 3. StevenK

  Margegoederen als nieuw verkopen

  De belangrijkste regel is dat je wanneer je 3.47 op de factuur zet, je die 3.47 ook daadwerkelijk afdraagt. En meer algemeen: wat je aan BTW op de factuur zet, moet je ook afdragen.
 4. Bij specialistische risico's kun je het beste een adviseur inhuren. Als je zelf gaat proberen rechtstreeks je risico's te verzekeren kun je er nagenoeg zeker van zijn dat je wanneer zich een risico voordoet, je zult merken dat dit risico onder één van de uitsluitingen zal vallen...
 5. StevenK

  Welke rechtsvorm?

  Je gaat een verplichting van 150k aan, terwijl je voldoende eigen vermogen hebt. Dat op zich is meer dan genoeg reden om a. via een BV te werken b. je contracten goed te laten screenen om je verplichtingen duidelijk in kaart te brengen (bijvoorbeeld het niet privé meetekenen voor de verplichtingen) Wat betreft de vraag of het loont een BV te beginnen: staar je niet blind op enkel het fiscale aspect, omdat in de gebruikelijke sommetjes vaak uit wordt gegaan van het volledig naar privé willen halen van je winst.
 6. Wat Hans zegt: het gaat, als je kijkt naar de handelsnaamwet, of er sprake is van verwarringsgevaar en dat gevaar niet ontstaat door het feit dat er sprake is van een louter beschrijvende naam.
 7. StevenK

  VOF verdeling

  Dat kun je op allerlei manieren doen. Zelf heb ik er met mijn compagnons voor gekozen bij gemaakte kosten direct die op een kostenplaats te boeken, zodat in onze administratie altijd inzichtelijk is wie welke kosten gemaakt heeft en die kosten verrekend worden met de aan die partner toegerekende omzet. Daarnaast hebben wij intern afgesproken dat elk van ons alleen het voor hem beschikbare saldo, dat bepaald wordt op basis van een sommetje waarbij (in het kort) de betaalde declaraties verminderd worden met de geboekte kosten, op kan nemen. Op die manier wordt er nooit meer opgenomen dan er beschikbaar is. In ieder geval is het niet onverstandig te werken met een administratie waarin deze onderlinge 20/80 verdeling altijd zichtbaar is. Dat is de manier om in- en overzichtelijk te houden dat ieder zijn deel krijgt.
 8. TS zal toch echt op zijn factuur ook de statutaire naam moeten vermelden. "Kaasjes.com is een handelsnaam van Oude Koe B.V."
 9. Eén van de basisbeginselen van het arbeidsrecht is 'geen arbeid, geen loon'.
 10. Deze vragen zijn niet de beantwoorden zonder de inhoud van de overeenkomst met het platform te kennen. Daarnaast kan het zo zijn dat consumentenbescherming ook nog een rol speelt in de kwestie, maar ook daarvoor missen we relevante informatie, omdat TS redelijk beperkt details verstrekt.
 11. StevenK

  Btw zonder btw-nummer

  Als je BTW specificeert op je nota, verklaar je daarmee ook 'ik draag deze BTW af'. En juist dat is niet het geval zonder je BTW nummer, dus je zet geen BTW op je factuur.
 12. Als het via payroll gaat, is er niks aan de hand. Payroll factureert, jij krijgt salaris. Ga je rechtstreeks in dienst en werk je in NL, dan zal dit door het bedrijf in NL verloond moeten worden en is er feitelijk ook sprake van een vaste inrichting (namelijk de plek waar jij werkt) van het bedrijf in NL. Overigens is dit niet echt een ondernemersvraag en verwacht ik om die reden een slotje,
 13. De BBZ is onderdeel van de Participatiewet, dus daar zou nog een belemmering kunnen zijn, maar in de basis is vermogen geen norm voor wel of niet BBZ, maar alleen voor beantwoording van de vraag of het een lening blijft of omgezet wordt in een bedrag om niet. De voorwaarden daarvoor zijn opgenomen in het besluit. https://wetten.overheid.nl/BWBR0015711/2019-01-01 Wat mij eerder een belemmering lijkt, is dat wanneer er sprake is van spaargeld, dus vrije liquiditeit, het lastig zal zijn te onderbouwen waarom er externe financiering nodig is en deze niet in de markt verkrijgbaar is, terwijl het bedrijf wel zelfstandiglevensvatbaar is. Want dit is natuurlijk, in één zin samengevat, de norm waaraan een BBZ verlening getoetst wordt.
 14. Je kunt je adres bij de KvK laten verbergen. Ik weet dat omdat wij dat in ons kantoor ook geregeld hebben. Je moet dan wel motiveren waarom dat is.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké