Jump to content

StevenK

Raad van Advies
 • Content Count

  4,193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

StevenK last won the day on February 29 2020

StevenK had the most liked content!

Community Reputation

429

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Vision

 • I'm looking for people who
  zich vooraf laten adviseren , om te voorkomen dat aandachtspunten uitgroeien tot problemen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is een combinatie van vrijheid, zelfstandigheid, visie, durf en doorzettingsvermogen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet alleen dat ene briljante idee, maar ook het vermogen om out of the box te denken en op die manier uitdagingen bij hun basis aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden.
 1. Kun je doen, maar stel je vordert een verbod op straffe van een dwangsom om nog te leveren aan mensen die geen KvK uittreksel overleggen en je hebt genoeg bewijs om ook een verplichting te krijgen dat 'ie jaarlijks een accountantsverklaring moet overleggen dat 'ie zich daaraan gehouden heeft. De enige zekerheid die je daarmee hebt is dat deze leverancier niet meer aan jou gaat leveren.
 2. Maar juist dat kan dus niet in een kort geding en betekent dat je zomaar anderhalf jaar aan het procederen bent. Ja, mogelijk wel.
 3. Het is niet onlogisch een kort geding te starten om hem te dwingen mee te werken aan de afwikkeling. Het is wel zaak een advocaat daarvoor in te schakelen die goed weet hij hoe die vorderingen moet verwoorden, omdat juist in een kort geding over een kwestie als deze dat van groot belang is om werkelijk vooruit te komen. Het nadeel van een kort geding is dat je daarin geen vaststelling van een situatie kunt vragen zoals 'spreek de ontbinding uit' of 'verklaar voor recht dat er ontbonden is'. Wat zegt de maatschapsovereenkomst over hoe er ontbonden en/of voortgezet wordt
 4. Over de marktwaarde. Boekwaarde is een theoretische waarde, maar juist in een situatie als deze zit je vast aan de waarde in net economisch verkeer.
 5. Nee, dat zie je al helemaal verkeert. De particulier koopt een auto van 121k, de ondernemer koopt diezelfde auto voor 100k (en fungeert daarnaast voor de omzetbelasting als doorgeefluik.). Dat maakt dat in het vervolg die particulier en die ondernemer elk een ander uitgangspunt hebben in hoe ze kijken naar de waarde van de auto op enig moment in de tijd. Dat bepaalt de markt. Gaat het om een auto die ook voor particulieren interessant is, dan zal die invloed niet heel groot zijn, maar gaat het om een auto die feitelijk alleen voor ondernemers interessant is, dan is die in
 6. Nee, die BTW is onderdeel van de kostprijs geworden op het moment dat de dealer die auto inkoopt. Je moet niet uit het oog verliezen dat waar de BPM een speciaal deel is dat 'blijft bestaan', de BTW dat niet is. BTW is puur een heffing van een belasting door een verkoper. Die verkoper draagt die belasting af. Als de koper die BTW niet kan verrekenen, vormt die afgedragen BTW gewoon een onderdeel van de kostprijs voor die koper. Eigenlijk is het met BTW heel simpel: BTW kan alleen maar een rol spelen als die op een factuur gespecificeerd is (en die factuur ook overigen
 7. Jij begrijpt het goed. Als die dealer die auto terug koopt, is het een marge auto geworden. Echter kan de dealer dan de margeregeling toepassen, dus die 21k btw is niet ineens 'weg'. Uiteraard heb je wel met afschrijving te maken en - bijzondere situaties daar gelaten - zal dat op een auto van 120k na een maand al snel in de orde van grootte van 25k liggen. Dus dealer zegt tegen klant: 'ik geef 95k'. De dealer verkoopt hem daarna voor pak 'm beet 110k en draagt dan de btw die in die 15k winst zit af en vermeldt geen btw op de verkoopfactuur.
 8. Ik denk dat je gelijk hebt en dat de betreffende uit het vetgedrukte concludeert dat er sprake is van een boete, terwijl dat niet het geval is. Overigens zie ik in deze tekst ook staan 'in beginsel wordt daarvoor januari 2020 genomen'. Dat betekent dat afwijking mogelijk is.
 9. Nee, dat weet je niet. Want de NOW uitkering is gebaseerd op de genormaliseerde loonsom over de periode waarop die NOW betrekking heeft. Als echter de loonsom over die periode *lager* is dan het loon over de referentieperiode, dan is de *onjuiste* conclusie 'er zijn mensen ontslagen', dus wordt de NOW-ontslag-boete-korting toegepast. Het probleem is dat bij het begin van de regeling nog volstrekt onduidelijk was op welke wijze zowel de omzet als de loonsom bepaald zouden worden. Wat nu geschetst wordt is echt een kromme situatie, want voor de loonsom waarvan je een percentage ond
 10. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/brochures_en_publicaties/handboek_ondernemen lees dit 'ns ff door, want je laat zien dat je vooralsnog de plank misslaat ten aanzien van de hoofdlijnen van administratie van een onderneming. De basis is heel simpel: als je iets koopt of verkoopt kan er sprake zijn van BTW, die BTW bedragen staan los van je verdere administratie. De meeste van die BTW posten zijn voor de BTW aftrekbaar, maar soms zijn ze dat niet en soms gelden er forfaits. In die verdere administratie bepaal je of
 11. De norm is niet 'genoeg bewijs', maar 'administratieplicht'. Zoals hierboven al gezegd: alle correspondentie behoort tot je administratie. Dus bij een marktplaatsaankoop maak je schermafdrukken van de chats, bij Whatsapp net zo. Daarnaast moet je ook structuur aanbrengen in je betalingen. Dat kan een goed kasboek zijn, maar ook tikkie of andere betaalsystemen kunnen daarbij helpen. Wat betreft het niet willen tekenen van een kwitantie: als jij goederen verhandelt die gestolen blijken te zijn en je hebt niet de identiteit van jouw leverancier bewaard, dan ben in beginsel al snel sch
 12. Of je een frietje verkoopt of een auto maakt voor je BTW aangifte niet uit. Je maakt een BTW factuur en dus draag je BTW af. Dat je tegenover die verkoop een mutatie op je balans hebt staan (de 'kosten' die je noemt) heeft met je BTW aangifte niks te maken.
 13. Als jij voor jouw webshop een bestelauto koopt, is het legaal dat ik hem zonder jouw toestemming gebruik om de levensmiddelen uit mijn webshop te bezorgen?
 14. Als het al zou kunnen, dan betekent het ook BTW afdragen over de verkoop. Wil je dat?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept