Jump to content

StevenK

Raad van Advies
 • Content Count

  4,010
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

StevenK last won the day on September 3

StevenK had the most liked content!

Community Reputation

364

Personal info

Register

 • You are:
  adviseur
 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  zich vooraf laten adviseren , om te voorkomen dat aandachtspunten uitgroeien tot problemen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is een combinatie van vrijheid, zelfstandigheid, visie, durf en doorzettingsvermogen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet alleen dat ene briljante idee, maar ook het vermogen om out of the box te denken en op die manier uitdagingen bij hun basis aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden.
 1. NOFI, maar als dit al te moeilijk is, besteedt het dan uit of draai die hele BV/Holding constructie terug..
 2. Investeren van geld heeft geen invloed op je belastingen, *tenzij* je vanuit een BV (of andere vorm waarbij vennootschapsbelasting en dividend aan de orde zijn) opereert, omdat daar sprake is van getrapte belastingheffing. Zolang je in de IB sfeer onderneemt, kun je alleen maar investeren met geld waar je al belasting over hebt betaald.
 3. dreigen is altijd een teken van zwakte in een onderhandeling. Dat dreigement had een aankondiging moeten zijn en dus had dat doorzetten naar de RvD een feit moeten zijn. De fout staat met een dekenoordeel nog niet vast. Daar voor heb je toch echt RvD / HvD nodig; voor het inschakelen van de verzekering is dat alles niet nodig en je zou dus voor het inschakelen van de verzekeraar een kort geding kunnen aanspannen. Voor het procederen tegen een andere advocaat is het overigens vaak praktisch een advocaat van buiten zijn/haar regio te benaderen.
 4. De Raad van Discipline heeft maar heel beperkte mogelijkheden een schadevergoeding onderdeel van een uitspraak te laten zijn. Maar als de fout vaststaat, zal de advocaat toch zijn verzekeraar in moeten schakelen en is het in de regel geen probleem met die verzekeraar de schade af te handelen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de schade bepaalbaar is en daarnaast o.a. dat je aan je schadebeperkingsplicht hebt voldaan.
 5. Iemand anders inschakelen voor incasso, want dat is natuurlijk onzin. procederen voor 1000 euro kost je 231 griffierecht, ongeveer 85 deurwaarder en daarnaast de kosten van de dagvaarding, maar in de incassopraktijk is het niet ongebruikelijk dat die laatste kosten betaald worden uit de te innen incassokosten. deurwaarder+griffierecht komen voor rekening van de tegenpartij, dus hoewel je wel het één en ander moet financieren, hoeft zo'n procedure je niets te kosten.
 6. Dat TS zegt dat dat Optic White niet lukt. En TS *vindt* dat dat logisch is, maar als hij Optic White heeft verkocht, dan is dat toch echt zijn probleem en niet dat van de klant.
 7. Je geeft zelf aan dat je niet kunt leveren wat je verkocht hebt, dus je bent in verzuim, zonder dat een ingebrekestelling nodig is. Terug betalen, ding ophalen. Boek sluiten. Leermoment. Punt.
 8. Nee. Een factuur is het vastleggen van een betalingsverplichting die voortvloeit uit een overeenkomst. Daar is hier geen sprake van. Je kunt het bedrag dat je te vorderen hebt nu gewoon gaan laten incasseren. Schakel daarvoor een lokale partij in de buurt van die club in.
 9. Voor een ingebrekestelling is toch echt vereist dat duidelijk is wat je moet / laten om het verzuim niet in te laten treden. In plaats van informatie te vragen, moet je dat dus benoemen.
 10. Dat ligt eraan wat je in je polisvoorwaarden staat.
 11. Kostenaftrek is iets anders dan 100% terug krijgen. Kostenaftrek betekent dat ze in mindering op je belastbare winst worden gebracht en dat je dus per saldo over die kosten geen belasting betaalt. De enige manier om je kosten 100% terug te krijgen is ze bij je opdrachtgever in rekening brengen.
 12. Dat zou ik nu juist niet doen. Door de vraag zo te stellen wek je de indruk dat je accepteert dat daar kosten aan verbonden zijn.
 13. Precies wat Norbert zegt. Verkopen vanuit de BV, al dan niet in het kader van een liquidatie.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept