Ga naar inhoud

StevenK

Raad van Advies
 • Aantal berichten

  3938
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

StevenK won de laatste dag op 23 maart

StevenK had de meest gelikete inhoud!

Karma

340

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  adviseur
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  41-45
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  geen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Storm van 's Gravesande Advocaten
 • Adres
  Stationsweg 117, Ede, 6711PN, Nederland
 • Telefoonnummer
  +31318657620
 • Branche
  Juridisch
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  zich vooraf laten adviseren , om te voorkomen dat aandachtspunten uitgroeien tot problemen.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Ondernemerschap is een combinatie van vrijheid, zelfstandigheid, visie, durf en doorzettingsvermogen.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie is niet alleen dat ene briljante idee, maar ook het vermogen om out of the box te denken en op die manier uitdagingen bij hun basis aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden.
 1. StevenK

  investering voor mooi project

  Wat ik mis je verhaal is de tegenvraag die - behalve deze keer - in alle soortgelijke vragen als eerste wordt gesteld: "hoeveel eigen geld stop je erin?". Want als je 220k op een miljoen zoekt is een heel andere vraag dan wanneer 220k je totale investering is. In die laatste situatie is FFF funding de enige manier, waarbij ik ook meteen zeg dat ik in dat geval de crowdfunding onder de derde F schaar en ik met regelmaat financieringen van dit soort projecten tot pak 'm beet 500k met succes via crowdfunding plaats zie vinden,.
 2. StevenK

  Basisvragen lening prive -> holding

  Voor overeenkomsten tussen bestuurder/eigenaar en BV geldt het schriftelijkheidsvereiste. (BW 2:247), dus nee, je kunt dat niet zomaar zonder overeenkomst doen.
 3. StevenK

  Hypotheek voor 2e bedrijf 100 % financiering

  100% financiering is wel mogelijk, maar bij private financiers tegen percentages die waarschijnlijk richting of boven de 10 liggen. Dat is omdat de executie-opbrengst bij gedwongen verkoop eigenlijk altijd lager is dan de aankoopwaarde en juist dat risico moet op één of andere manier afgedekt worden bij een financiering. Een bank dekt dat in de regel af met andere zekerheden, een private financier met een substantiële rente.
 4. Volgens de tekst zoals weergegeven mag je met geen enkele klant van Strijkstok contact opnemen. In dit geval - ongeacht of Student klant is van Strijkstok: het Student die met jou contact opneemt, niet andersom en dan staat dat je vrij.
 5. Dat is omdat 126na alleen over de identiteit gaat, niet over de inhoud van de communicatie.
 6. Niet voor een beroep op 126na. Daar mag de opsporingsambtenaar zelf op onderzoek uit. Die mag dan 'soort dienst' + naw opvragen. Maar dat echt alleen over het aanbieden van communicatiediensten en een webwinkel in dingen is toch echt niets anders. Communicatie, in brede zin, gaat over het overdragen en opslaan van informatie ten behoeve van de klant. Bij de webwinkel zoals deze wordt er weliswaar informatie opgeslagen, maar niet ten behoeve van de klant, maar ten behoeve van de webwinkel.
 7. In aanvulling op Cosara: jouw klant heeft een verplichting schade te beperken. In dat licht had jouw klant die 6 euro moeten betalen en daarmee moeten voorkomen dat er meer kosten zouden komen. Dus in de onderlinge verhouding zie ik niet in waarom je verantwoordelijk zou zijn voor meer dan alleen die 6 euro.
 8. 126na gaat over communicatiediensten. Als jij geen communicatiediensten levert en je wilt op je strepen staan, is je antwoord precies dat 'er is geen sprake van levering van een communicatiedienst en om die reden kan ik niet op grond van uw vordering de gevraagde gegevens verstrekken'. Zie 126la voor uitleg van wat een communicatiedienst is. Mijn ervaring met dit soort verzoeken wanneer ik die voor cliënten moet beoordelen is dat in overleg met de betreffende opsporingsambtenaar wel duidelijk wordt of en welke gegevens verstrekt moeten worden.
 9. Een BV kan ook bij lagere winsten dan de genoemde 150k heel erg interessant zijn, namelijk wanneer je wel een kapitaalsbehoefte hebt, op termijn, maar geen inkomensbehoefte en een groot deel van de winst in die BV kan blijven zitten. Maar voor die paar duizend euro die noemt is een BV niet de moeite waard. Je zult kosten moeten maken of onevenredig veel tijd investeren voor de administratie, jezelf verlonen, noem maar op. Stel dat je jezelf 5k verloont, dan bespaar je op die 8k resteert ongeveer 30% aan belastingdruk, € 2.400,-- en het resultaat is dan ook nog eens dat dat geld dan in de BV blijft. Stel dat je alles zelf doet en geen externe kosten maakt (er zijn er meer die dat doen bij een BV), dan betekent dat dat je 6400 liquide houdt. En stel dat je die dan uitleent om af te lossen op je hypotheek, tegen 3% rente, dan levert die 3% (192) je ongeveer 96 (50% IB) aftrek op, die met 31,68 (16,5 VPB 2020) belast is. Per saldo maak je daarmee van 96 euro privé geld 160,32 geld in de BV. In absolute getallen niet interessant, maar in de basis wel :) In essentie: als je niet al je geld opmaakt, kan een BV ook bij minder winst interessant zijn.
 10. Als je niet conform CAO kunt betalen, is je concept toch gewoon niet levensvatbaar? Wat je nu doet is juist je klanten in gevaar brengen, want op enig moment komt VNB controleren op naleving van de CAO en ga je financieel onderuit en staan je klanten in de kou. Is dat wat je wil bereiken?
 11. Dit topic wordt ongetwijfeld gesloten, omdat het geen ondernemersvraag is. Schakel een arbeidsrecht advocaat in.
 12. Je loopt nu met doosje Mora kroketten bij de patatboer naar binnen vraagt of hij bij de supermarkt een doosje van dezelfde kroketten die in de vitrine liggen wil halen, omdat die goedkoper zijn. Met verzekeringen is het niet anders, je hebt de keuze tussen bij de supermarkt te kopen en zelf klaar te maken of naar de patatboer te gaan. En een goede tussenpersoon kan met premies als het goed is heel ver komen, maar dan nog zijn er situaties waar bijvoorbeeld direct writers goedkoper zijn.
 13. Opzeggen betekent einde VOF en juist omdat er geen overeenkomst is, wordt de onderneming niet automatisch voortgezet.
 14. Alles wat je zelf doet loop je dus een reëel risico dat je schuldeisers weer terug komen. En aangezien er kennelijk toch iets mis was ('geen goede administratie') moet je misschien overwegen je werk niet voor eigen rekening en risico te doen, maar juist in loondienst.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké