Jump to content

StevenK

Raad van Advies
 • Content Count

  4,084
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

StevenK last won the day on February 29

StevenK had the most liked content!

Community Reputation

400

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Vision

 • I'm looking for people who
  zich vooraf laten adviseren , om te voorkomen dat aandachtspunten uitgroeien tot problemen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is een combinatie van vrijheid, zelfstandigheid, visie, durf en doorzettingsvermogen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet alleen dat ene briljante idee, maar ook het vermogen om out of the box te denken en op die manier uitdagingen bij hun basis aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden.
 1. Kleine aanvulling nog: TS mist daarmee wel de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek over 40k.
 2. Wat het oplevert is dat je minder liquiditeit nodig hebt voor de aanschaf, omdat je de BTW terug krijgt. Feitelijk is het een soort van renteloze lening van de fiscus, omdat je jaarlijks weer een stukje BTW afdraagt. En om het nog ingewikkelder te maken: naast de keuze in de IB en VPB sfeer heb je bij grijs kenteken ook nog de MRB regeling, waarbij als je de auto tenminste 10% zakelijk gebruikt, het lage tarief van toepassing is. Zeker bij een diesel kan meer dan 100 euro per maand aan voordeel opleveren. En voor regeling maakt het helemaal niet uit hoe de auto voor de IB of VPB geëtiketteerd is.
 3. Je doet heel moeilijk of het allemaal vergezocht is, maar vermogensetikettering is toegestaan en ook door de fiscus gedocumenteerd https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/auto_en_vervoer/auto_van_de_onderneming/autokosten/keuzemogelijkheden_auto. Daarnaast vind je op dit forum legio discussies waarin dit uitgelegd is.
 4. Die garantietermijn is niet anders dan voor nieuwe producten. Het fenomeen 'conformiteit', met alle mitsen en maren, is van toepassing. Dus ook het 'binnen zes maanden stuk, dan bewijslast bij verkoper' en 'het hoort zo lang mee te gaan als je mag verwachten, maar tenminste twee jaar'.
 5. Dat doet de curator. Opheffing van faillissement betekent ook beëindiging van het juridische bestaan van de BV. Eigenaren niet, als bestuurder zou ik theorie kunnen langs de weg van bestuurdersaansprakelijkheid, maar los van de lastige mogelijkheden om dat hard te maken, zijn die vorderingen inmiddels verjaard, want die vorderingen zijn uiterlijk bij opheffing van het faillissement opeisbaar geworden en inmiddels is meer dan vijf jaar verstreken na die opheffing.
 6. BMKB is een garantie voor de bank, niet de geldnemer. Voor zover de bank daar een beroep op doet, is de bank gehouden het bedrag namens de staat de verhalen op de geldnemer. Dat betekent dat voor de bepaling welk bedrag u de bank moet betalen u de BMKB buiten beschouwing kunt laten. Als u de bank in één keer kunt voldoen met een lening heeft dat in dat licht de voorkeur. Ik zou echter wel adviseren dan te pogen dat bedrag af te kopen. Ik heb situaties meegemaakt waar een bank schikte voor 5%, maar een percentage tussen de 20 en 50% is realistischer.
 7. Een lening aan privé is waar de curator op los gaat. De bank kan - zo lang de BV niet failliet is - bij jou, als schuldenaar van de BV, beslag leggen op alles wat de BV van jou tegoed heeft. De keuze die je dus eigenlijk hebt is regeling treffen met de bank of regeling treffen met de curator. Waarbij voor de bank geldt dat een regeling alleen gaat lukken bij betaling van een bedrag ineens, terwijl een curator, afhankelijk van wie je treft, mogelijk akkoord gaat met termijnbetalingen. Voor beiden geldt dat ze naar je hele privé financiële situatie kijken.
 8. Dat je in zo'n geval een partner mee laat delen is geen vreemd iets, maar dan wel met een percentage over de omzet, niet over de offerte. Want bij offerte-basis heeft de club er juist belang bij de leads naar meer dan één partij door te verwijzen. En hoeveel redelijk is, is natuurlijk afhankelijk van je marge. Bij 10% marge op een opdracht is een fee van 2 of 3% al veel. Bij 50% kan 10% nog wel redelijk zijn.
 9. Bedrag ex BTW 6892,56 BTW 21% 1447,44 Rest BPM 1160 Dat zet je op je factuur. Die BPM hoef je niet af te dragen, dat is al bij de eerste tenaamstelling in NL gedaan.
 10. En waarom wil je zo graag betalen? Ik maak me daar nooit zo druk om en erger me altijd aan die kosten die in rekening worden gebracht.
 11. Aan een supermarkt verkoop je niet een product, maar een merk, bij voorkeur (tenzij 'ambachtelijk' ofzo) met een constante kwaliteit. Dus ga verder, groei, professionaliseer, bouw aan een merk en kijk dan of inkopers interesse hebben.
 12. Dat is het nu net :niet. Als je in je BV niet eens in staat bent je eigen arbeidsvoorwaarden te bepalen, dan lijkt het toch al op een dienstverband.
 13. Wat jij wilt kun je met Odoo doen en daar is een community versie van beschikbaar, waar al die functionaliteit in zit.
 14. Het zijn niet je producten maar je klanten die dan kennelijk niet interessant zijn, want de basis is tenslotte dat elke investering (Capital Expense) te financieren is.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept