Jump to content

StevenK

Raad van Advies
 • Content Count

  3,959
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by StevenK

 1. Juist met meer schuldeisers is een afkoop makkelijker.
 2. Afdracht naar de deurwaarder gaat omlaag. Salaris verhogen ten behoeve van die aflossing zou ik zeker niet doen. Dan eerder die ruimte benutten om te kijken of de schuld niet afgekocht kan worden, maar zeker niet het salaris verhogen.
 3. Dat zou het ook zomaar kunnen zijn 🙂 Ook omdat 'ie vanaf dat 'ie 65 werd, weer wel statutair directeur was.
 4. Da's heel kort door de bocht. Dat gaat over een situatie waar een arbeidsongeschikte man zei 'mijn vrouw doet het - beperkte - werk', maar uit zo ongeveer alles bleek dat de man het werk deed. De heffing over het (DGA) loon van zijn vrouw werd verlaagd met wat er bij hem geheven zou gaan worden. Het waarom staat er niet bij vermeld, maar zal wel iets te maken hebben met optimalisatie van belastingdruk in de IB sfeer.
 5. Een vraag als deze is één die je met een vertrouwde adviseur / sparringpartner moet bespreken. Om een goed idee te hebben, is er veel meer informatie nodig over beide partijen. Want alleen met een volledig beeld kun je een goed idee hebben over hoe een samenwerking vormgegeven kan worden. Ik zou zelf eerder denken in termen van een exclusieve licentieovereenkomst dan samenwerking in een nieuwe BV.
 6. Helemaal mee eens. Toen ik - enige tijd geleden - in de computerhandel zat kreeg ik ook wel eens pallets vol geleverd voor mijn huis. Maar ik heb nooit meegemaakt dat de chauffeur zei 'haal ze zelf maar uit de wagen'. Dat zou ik overigens ook niet gedaan hebben, want zelf lossen, betekent ook zelf risico van het lossen dragen.
 7. Sinds de WAADI zijn dit soort bedingen tussen contractspartijen ook vaak niet meer houdbaar.
 8. Leg eens uit waarom schoonmaak kennelijk niet ongebruikelijk is. En verder: zijn er voorwaarden van toepassing waaruit deze verschuldigdheid blijkt? Om wat voor bedrag gaat het? #needmoreinfo
 9. Dat is het moment dat je met het dossier naar een ter zake kundige advocaat stapt, want de details spelen bij deze vragen zo'n grote rol, dat het onmogelijk is jouw vragen op deze manier te beantwoorden.
 10. 'werknemer' says it all. Zolang je in termen van werknemers denkt en niet mensen zoekt die daadwerkelijk deelnemen ben je aan die bescherming van die werknemer gebonden.
 11. Je kunt - in Nederland - niet iemand in dienst nemen en niet betalen. Iets met 'wettelijk minimumloon' enzo. Is al genoeg over geschreven hier op hl.
 12. Ligt eraan of WM C een vordering heeft op de holding erboven. (wel jammer dat je niet reageert op de terechte vragen van TwaBla)
 13. De eerste vraag is wat de inhoud van de overeenkomst is. Maar ik begrijp ook al dat je dat met 'onze advocaat' hebt besproken. Wat was zijn of haar advies? Edit: zie pas na mijn post de reactie van Twa
 14. Zoals in bijna elk topic: wat is er precies afgesproken en wat kun je onderbouwen. Laat dat door een derde screenen en je weet je positie. Zoals je het nu vertelt sta je heel sterk, maar een verhaal heb je in de zittingszaal niks aan, dan gaat het om bewijzen.
 15. Zoals Monique al zegt: het is zaak je positie in kaart te brengen en die positie ook te toetsen aan wat wij juristen in onze vakverdwazing de bewijzen noemen. Er zijn allerlei mogelijke oplossingsrichtingen, maar die zijn heel erg afhankelijk van waaruit het dossier precies bestaat.
 16. Ik zou ze niet confronteren voor je met de politie overlegd hebt.
 17. StevenK

  StevenK

 18. Nee, het is niet nodig, want op grond van de 'overgang van onderneming' gaan de arbeidsovereenkomsten over. Als er sprake is van bijzondere bedingen, zoals een concurrentiebeding, is het wel zinvol de overeenkomsten opnieuw op te stellen op naam van de BV.
 19. In dit geval zal de blaaskaak aan de andere kant niet willen luisteren, niet naar een brief van een jurist en ook niet naar een brief van een advocaat, is mijn inschatting. Dit soort mensen moet je gewoon dagvaarden, al is het maar om te voorkomen dat ze rondbazuinen dat je over je laat lopen.
 20. Wat mij betreft niet een 'optie', maar de enige serieuze manier.
 21. 1. Ja 2. Ja 3. Niet 4. Daar zou de rechter nog wel eens in mee kunnen krijgen en als je dat goed argumenteert *en* ook de eerste factuur direct betaalt, zou je wel eens onder de proceskosten uit kunnen komen. Als ik je zo begrijp is de verkoper aansprakelijk, dus die moet je op de hoogte stellen en mogelijk ook in staat stellen zich met het verweer te bemoeien. Daarnaast: als het contract al sinds 2007 er is, dan had je dit dus ook uit de boekhouding kunnen weten, dus dat roept wel de vraag op hoe ver je bent gegaan met je due diligence.
 22. Wat ik mis je verhaal is de tegenvraag die - behalve deze keer - in alle soortgelijke vragen als eerste wordt gesteld: "hoeveel eigen geld stop je erin?". Want als je 220k op een miljoen zoekt is een heel andere vraag dan wanneer 220k je totale investering is. In die laatste situatie is FFF funding de enige manier, waarbij ik ook meteen zeg dat ik in dat geval de crowdfunding onder de derde F schaar en ik met regelmaat financieringen van dit soort projecten tot pak 'm beet 500k met succes via crowdfunding plaats zie vinden,.
 23. Voor overeenkomsten tussen bestuurder/eigenaar en BV geldt het schriftelijkheidsvereiste. (BW 2:247), dus nee, je kunt dat niet zomaar zonder overeenkomst doen.
 24. 100% financiering is wel mogelijk, maar bij private financiers tegen percentages die waarschijnlijk richting of boven de 10 liggen. Dat is omdat de executie-opbrengst bij gedwongen verkoop eigenlijk altijd lager is dan de aankoopwaarde en juist dat risico moet op één of andere manier afgedekt worden bij een financiering. Een bank dekt dat in de regel af met andere zekerheden, een private financier met een substantiële rente.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept