Jump to content

jeroendrunen

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ja, dat soort contracten heb ik nodig. Tot nu toe hebben we verhuurd aan bedrijven die we kennen, maar als we aan onbekende partijen gaan verhuren hebben we dichtgetimmerde contracten nodig.
 2. Wij willen bedrijfsmiddelen gaan verhuren. Tot nu toe hebben we wat algemene voorwaarden via de mail opgestuurd naar klanten en daar akkoord op gehad via de mail. Maar we zouden graag met verhuurcontracten gaan werken. Heeft iemand tips waar op te letten en misschien een algemeen voorbeeldcontract?
 3. We hebben onlangs een klein contract ondertekend voor het betalen van staangeld voor een 4 daags evenement. De geschetste aantallen bezoekers door de organisatie komen bij lange na overeen met de werkelijke aantallen bezoekers na 1 dag staan op het evenement. In hoeverre kunnen we onder dit contract uit omdat we alleen maar verlies draaien als we daar nog 3 dagen staan?
 4. Best wel lastig dit exporteren. Zijn hier geen bedrijven die exporteren naar dit soort landen en een beetje weten hoe dit werkt?
 5. Bij verzending boven de 6000 euro heb je een exportvergunning nodig: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationale-handel/exportdocumenten/attest-van-oorsprong/
 6. Ons bedrijf wil over een aantal maanden wat machines en andere producten exporteren naar Zuid-Korea. Nou vertelt onze expediteur ons dat we dan een exportvergunning nodig hebben. Nou lees ik op een site van een andere expediteur dat zo'n exportvergunning aanvragen erg moeilijk is. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met de export naar Zuid-Korea? Ik weet dat ik een certificaat moet aanvragen voor elektronische producten. Is dit lastig? Doet de douane moeilijk in Zuid-Korea als het papierwerk in orde is of kunnen spullen lang in de haven blijven liggen?
 7. Hans, misschien heb je er zelf wel aan gedacht, maar is het nog een optie om wat kamers te verhuren aan studenten? Of mag je kamers via AirBNB verhuren?
 8. Hoe zou je zo'n licentie-deal vorm kunnen geven? Wat zouden de risico's zijn en op wat voor manieren zou je er geld aan kunnen verdienen? De partij waarmee we gaan samenwerken heeft geen tekort aan geld dus hoe zou je op een andere manier ervoor kunnen zorgen dat je alsnog aandeelhouder wordt?
 9. Het is niet in China en daarom ben ik ook wat huiverig om naar China te gaan. Het is een westerse partij die al lang in Azie zit en de markt heel goed kent. Bij elk bedrijf waarmee je gaat werken in het buitenland bestaat het risico op hetverliezen van technologie. Maar wij hebben naast deze technologie nog meer technologie waar zij in de toekomst van kunnen profiteren mochten ze een goede en betrouwbare partner blijken te zijn.
 10. Ja, we hebben er baat bij. We kennen de partij al jaren en ze lijken betrouwbaar. Ze hebben ervaring met de verkoop van vergelijkbare producten. Wij doen het niet zelf omdat we druk zijn in Europa, de cultuur, regels en taal niet kennen in Azie en omdat de Aziatische partij waarde toevoegt door ons product op plekken te krijgen waar we zelf niet zouden kunnen komen.
 11. Ik en mijn compagnon zijn in gesprek met een goede partij uit Azie. Zij vinden het product wat wij hebben interessant en willen dat graag aan de man brengen in Azie. Om dat product te maken hebben wij speciale machines en technologie. Dit zouden wij dan naar dat land toe moeten brengen zodat zij dezelfde kwaliteit producten kunnen maken als wij hier doen. Wij staan hier positief in, maar willen dit graag wel goed vormgeven zodat we over 20 tot 30 jaar ook nog iets aan hebben als het gaat lopen. Onze vraag is vooral hoe we dit het best kunnen structureren. Gaan we onze technologie licentieren, richten we een joint venture op, heeft iemand een ander goed idee? Wie betaalt voor de machines in dat nieuw op te richten bedrijf, wie levert het startkapitaal om in het eerste jaar dingen van te kunnen betalen? Wat zijn andere dingen om op te letten? We gaan al met een aantal adviseurs zitten en gaan uiteindelijk zitten met een advocaat uit dat Aziatische land zitten, maar ik denk het is slim om op higherlevel te beginnen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept