Ga naar inhoud

jeroendrunen

Junior
 • Aantal berichten

  9
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0
 1. jeroendrunen

  Hoe exporteren naar Zuid-Korea

  Best wel lastig dit exporteren. Zijn hier geen bedrijven die exporteren naar dit soort landen en een beetje weten hoe dit werkt?
 2. jeroendrunen

  Hoe exporteren naar Zuid-Korea

  Bij verzending boven de 6000 euro heb je een exportvergunning nodig: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationale-handel/exportdocumenten/attest-van-oorsprong/
 3. Ons bedrijf wil over een aantal maanden wat machines en andere producten exporteren naar Zuid-Korea. Nou vertelt onze expediteur ons dat we dan een exportvergunning nodig hebben. Nou lees ik op een site van een andere expediteur dat zo'n exportvergunning aanvragen erg moeilijk is. Zijn er hier mensen die ervaring hebben met de export naar Zuid-Korea? Ik weet dat ik een certificaat moet aanvragen voor elektronische producten. Is dit lastig? Doet de douane moeilijk in Zuid-Korea als het papierwerk in orde is of kunnen spullen lang in de haven blijven liggen?
 4. Hans, misschien heb je er zelf wel aan gedacht, maar is het nog een optie om wat kamers te verhuren aan studenten? Of mag je kamers via AirBNB verhuren?
 5. jeroendrunen

  Hoe dit nieuwe bedrijf in Azie te structureren?

  Hoe zou je zo'n licentie-deal vorm kunnen geven? Wat zouden de risico's zijn en op wat voor manieren zou je er geld aan kunnen verdienen? De partij waarmee we gaan samenwerken heeft geen tekort aan geld dus hoe zou je op een andere manier ervoor kunnen zorgen dat je alsnog aandeelhouder wordt?
 6. jeroendrunen

  Hoe dit nieuwe bedrijf in Azie te structureren?

  Het is niet in China en daarom ben ik ook wat huiverig om naar China te gaan. Het is een westerse partij die al lang in Azie zit en de markt heel goed kent. Bij elk bedrijf waarmee je gaat werken in het buitenland bestaat het risico op hetverliezen van technologie. Maar wij hebben naast deze technologie nog meer technologie waar zij in de toekomst van kunnen profiteren mochten ze een goede en betrouwbare partner blijken te zijn.
 7. jeroendrunen

  Hoe dit nieuwe bedrijf in Azie te structureren?

  Ja, we hebben er baat bij. We kennen de partij al jaren en ze lijken betrouwbaar. Ze hebben ervaring met de verkoop van vergelijkbare producten. Wij doen het niet zelf omdat we druk zijn in Europa, de cultuur, regels en taal niet kennen in Azie en omdat de Aziatische partij waarde toevoegt door ons product op plekken te krijgen waar we zelf niet zouden kunnen komen.
 8. Ik en mijn compagnon zijn in gesprek met een goede partij uit Azie. Zij vinden het product wat wij hebben interessant en willen dat graag aan de man brengen in Azie. Om dat product te maken hebben wij speciale machines en technologie. Dit zouden wij dan naar dat land toe moeten brengen zodat zij dezelfde kwaliteit producten kunnen maken als wij hier doen. Wij staan hier positief in, maar willen dit graag wel goed vormgeven zodat we over 20 tot 30 jaar ook nog iets aan hebben als het gaat lopen. Onze vraag is vooral hoe we dit het best kunnen structureren. Gaan we onze technologie licentieren, richten we een joint venture op, heeft iemand een ander goed idee? Wie betaalt voor de machines in dat nieuw op te richten bedrijf, wie levert het startkapitaal om in het eerste jaar dingen van te kunnen betalen? Wat zijn andere dingen om op te letten? We gaan al met een aantal adviseurs zitten en gaan uiteindelijk zitten met een advocaat uit dat Aziatische land zitten, maar ik denk het is slim om op higherlevel te beginnen.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké