jeroendrunen

Senior
  • Aantal berichten

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

jeroendrunen's trofeeën

  1. Ik heb een maand geleden een horecazaak geopend en zou graag even de cijfers goed op een rijtje zetten om zo te berekenen wat nou echt mijn break even punt is. Heeft iemand daarvoor een goede excel template? Heb er wel naar gegoogeld maar kon niks echt bruikbaars vinden.
  2. denk enkel vracht haven naar haven. Is 900 dollar voor pallet normale prijs dan?
  3. Ik las vanochtend dat de kosten voor het verschepen van een container van Shanghai naar Rotterdam is gedaald naar 2000 dollar. Ik heb laatst 900 dollar betaald voor 1 pallet van Shanghai naar Basel, Zwitserland. Wat betalen jullie momenteel voor shipping van Shanghai naar Rotterdam?
  4. Hey Roel, we doen catering met verse friet dus dan is het allemaal iets lastiger dan als je een vaste zaak hebt omdat elke cateringklus weer anders is. Maar ga wel een excel model maken inderdaad dat lijkt mij zeer handig.
  5. Ja klopt. We maken verse friet. Dus we verbruiken ook olie met voorbakken. Dank voor de hulp
  6. We zijn de kostprijs van onze porties friet, bitterballen en kroketten aan het berekenen. Maar voor ons is het moeilijk inschatten hoeveel frituurolie en arbeidskosten wij kwijt zijn aan het maken van 1 portie friet of 1 portie bitterballen. Heeft iemand daar een idee over?
  7. Ik heb nog helemaal geen antwoord gehad. Contact met RVO heeft weinig zin. Heb nu 30 keer gebeld met ze maar er zitten nu allemaal tijdelijk aangenomen uitzendkrachten die niks weten.
  8. Ik wacht al bijna 5 maanden op TVL Q1 2021. Er zou eigenlijk binnen 8 weken een besluit worden genomen of ik recht had op TVL ja of te nee. Dat was midden april. Nu hebben wij de RVO ingebreke gesteld en begin vorige week was de laatste datum waarop ze een besluit konden nemen over onze aanvraag wat betreft die ingebreke stelling. Nu zouden wij recht hebben op een claimbedrag per dag. Weet iemand hoe die ingebreke stelling werkt? Wanneer/hoe dat wordt uitbetaald etc. Het lijkt alsof die ingebreke stelling niks teweeg brengt en ik nog 5 maanden kan wachten op TVL en 10 maanden op geld van ingebreke stelling.
  9. Wij vinden Izettle een stuk beter. De online omgeving van Izettle is beter en de transacties gaan een stuk sneller.
  10. Volgens mij moet je 30 of 40% aan eigen geld meebrengen als je zakelijk geld gaat lenen bij de bank en misschien in deze tijd van onzekerheid in de horeca wel meer. Dan zou een optie kunnen zijn om een externe geldschieter te zoeken.
  11. Waarom is de omzet zo gedaald van 2017 op 2018? Jij denkt dat er wel 10k van de vraagprijs af kan, maar in deze tijd is het heel moeilijk om van een horecazaak af te komen dus als ik jou was zou ik veel lager inzetten dan de vraagprijs en als ze daarmee niet akkoord gaan dan komt er binnen 1/2 jaar wel iets anders op de markt. En al dat horeca inventaris is momenteel niks waard dus ik vind 40k waarde van de inventaris heel hoog en als de steunmaatregelen stoppen gaan veel horecazaken op de fles en komt er heel veel horeca inventaris op de markt.
  12. Hou er wel rekening mee dat een cocktailbar pas weer gaat lopen als we een vaccin hebben of misschien duurt het nog wel langer omdat mensen misschien eerst een paar jaar huiverig zijn om hutje mutje in een kleine ruimte bij elkaar te zitten. Dus ik zou je berekeningen eerst maken op grond van je lunchroom en over een aantal jaar kijken of je nog iets met een cocktailbar wil.
  13. Je kan wel inschrijven bij de kvk zonder huurcontract. Huurcontract tekenen met als ontbindende voorwaarde dat de vergunning rond moet komen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.