Jump to content

jeroendrunen

Senior
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Laat een advocaat naar je koopcontract kijken.
 2. Hou er wel rekening mee dat een cocktailbar pas weer gaat lopen als we een vaccin hebben of misschien duurt het nog wel langer omdat mensen misschien eerst een paar jaar huiverig zijn om hutje mutje in een kleine ruimte bij elkaar te zitten. Dus ik zou je berekeningen eerst maken op grond van je lunchroom en over een aantal jaar kijken of je nog iets met een cocktailbar wil.
 3. Je kan wel inschrijven bij de kvk zonder huurcontract. Huurcontract tekenen met als ontbindende voorwaarde dat de vergunning rond moet komen.
 4. Misschien stuurt hij de factuur van 20k naar de klant en stuur jij een factuur van 10k naar hem. Maar ben geen belastingadviseur.
 5. Ik zou er appartementen in knallen als het mag.
 6. Belangrijkste als eerste is een goed bedrijfsplan schrijven en daarbij de cijfers heel goed op een rijtje zetten. Je bent als ondernemer natuurlijk positief en verwacht snel break even te draaien, maar zet de cijfers ook eens op een rij met bijvoorbeeld 50% minder omzet dan gepland.
 7. Door corona zou het aantal toeristen dat Portugal bezoekt de komende jaren wel eens veel minder kunnen zijn. En door de economische recessie die nu volgt op het coronavirus zouden toeristen ook wel eens veel minder te besteden kunnen hebben als ze wel naar Portugal gaan. Dus ik weet niet of de cijfers van voor corona relevant zijn. Het is sowieso een tijd om te onderhandelen over prijzen. Als hij 65.000 vraagt, is het misschien slim om 10.000 te bieden zodat je op 30.000 uitkomt of iets dergelijks.
 8. Bedankt voor de feedback. Hier kan ik wat mee. Het opvragen van de belastingaangifte doe je om te kijken of er gelogen wordt over de jaarrekening? Vraag je dan meerdere belastingaangiftes aan of slechts 1 jaar?
 9. Ja, heb ik al. Mijn accountant maakt mijn jaarrekening, maar als hij mij moet gaan uitleggen hoe ik jaarrekeningen lees ben ik 700 euro verder.
 10. Ik zou dit jaar of volgend jaar graag een andere horecazaak over willen nemen, maar kan nog niet goed jaarrekeningen lezen. Wat is een goede plek om te beginnen met het leren hiervan? Maakt het ook nog uit of het om jaarrekeningen gaat in Nederland of bijvoorbeeld Duitsland? Wil misschien ook iets doen in het buitenland. Ik denk dat het ook uitmaakt in welke branche je zit. Waar moet je op letten bij jaarrekening van horecazaken?
 11. Ga ervan uit dat je sate maakt aangezien je sateboer heet. Cafetariahouders kopen emmers van 10 kg in. Goede cafetariahouders gaan wel door een paar van dat soort emmers heen per week. 500 kg staat gelijk aan 50 van dat soort emmers. Als jij een goed recept hebt en dat voor een goede prijs kan aanbieden, is het echt niet moeilijk om 50 emmers van 10 kg te verkopen. Dus als je er echt in gelooft zou ik het gewoon maken.
 12. Ja klopt. Alle elektra etc loopt allemaal door elkaar heen. Dus ik ben niet geholpen met een meter erbij.
 13. Een nieuwe huurder vinden is momenteel bijna onmogelijk en verhuurder heeft laten weten dat hij daar niet op voorhand mee instemt, wat begrijpelijk is. Ik zou graag drie maanden huuropschorting willen hebben van 1 maart tot 1 juni omdat er bijna nul euro binnenkomt en ik zou dat dan in de rest van het jaar inlopen en ik zou een eerlijke afrekening willen hebben van gemaakte gas, water en licht kosten voor het werkelijke verbruik.
 14. Bedankt voor uw reactie. En wat doe ik met het feit dat de meters niet juist ons verbruik aangeven maar ook verbruik van buren meenemen? De verhuurder vraagt toevallig net om meterstanden.
 15. Huurovereenkomst is nog niet afgekocht of beeindigd. Er is geen ventilatie en airco. Voor je beeldvorming: het is 1 grote loods die is onderverdeeld in vier loodsen met tussenmuren en verschillende overhead deuren. Dus ik heb niks met andere huurders te maken wat betreft gas/water/licht.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept