Jump to content

JLely

Senior
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0

Recent activities

  1. Ik vraag me af hoe dit dan werkt, want als je een eenmanszaak hebt staat bij aankoop het hele pand al op je eigen naam, je kan het niet splitsen en overkopen van jezelf. het pand heeft gewoon 2 overheaddeuren en 2 loopdeuren, en er kan een wand tussen gezet worden. wellicht dat dit iets is wat de hypotheek adviseur mij kan uitleggen, mocht iemand hier raad mee weten hoor ik het graag :)
  2. Beste ondernemers/investeerders/adviseurs ^^ Ik ben al een tijd op zoek naar een bedrijfspand, nu mijn woning bijna gerenoveerd is en getaxeerd wordt komt en een mogelijkheid om de overwaarde op te nemen en investeren. nu vroeg ik mij af stel ik koop een bedrijfspand 400-500m2, en voor mijn eigen zaak gebruik ik 300-400m2, en ik zou 100m2 kunnen verhuren, dan heb ik die inkomsten uiteraard liever in box 3. is het mogelijk bij aankoop van een bedrijfspand het pand te splitsen, of een belasting technische constructie die dit mogelijk maakt? het zakelijk verhuren heeft voor mij geen meerwaarde, daar de huuropbrengsten bij de omzet worden geteld, dan is een 700-900 euro huur op een omzet van 40.000-60.000 uit eigen zaak per maand niet veel, voor dat geld heb je liever geen huurder aangezien er weinig over blijft na de inkomstenbelasting. wanneer een soort splitsing wel mogelijk zou zijn is het wel interessant, Mocht iemand hier ervaring mee hebben hoor ik graag jullie input ! :)
  3. Oke , mogen ze wel wat duidelijker op de website zetten. Uiteraard heb ik helaas ook VK moeten verwijderen, de webshop die ik heb maakt geen onderscheid tussen orders onder 135gbp en erboven. de webshop rekent voor Uk nergens btw, dus ik kan alleen voor 135+ gbp nog leveren, en dat zijn er helaas niet veel. Ook snap ik bijv ebay niet, ebay heb ik ook uit het systeem gehaald, omdat deze nu btw rekent en afdraagt.. terwijl ik dat zelf zou moeten doen.. Ik zoek hier nog naar meer duidelijkheid in, maar tot die tijd houdt ik het wel bij de landen die in het nieuwe MOSS systeem staan. ( ook al was UK een grote markt voorheen )
  4. Ik vraag mij af, dien ik mij als webshop te registreren in Noorwegen voor afdracht van de btw ? voorheen heb ik nooit btw geint bij de klant, sinds ik het onderstaande stuk heb gelezen heb ik de optie op te verzenden naar Noorwegen gelijk weggehaald. Ik las dus ergens het volgende op een site: Sinds 1 april 2020 is het in Noorwegen niet meer mogelijk dat de consumenten goederen van geringe waarde ten invoer aangeven en de vrijstelling komt te vervallen. Onder de nieuwe regeling bent u als leverancier verplicht zich te registreren voor de btw in Noorwegen en Noorse btw (regulier tarief is 25%) op uw leveringen met geringe waarde te berekenen en af te dragen. Voor leveringen met een hogere waarde dan plm. 270 euro mag de consument dus wel blijven invoeren. Echter de belastingdienst schrijft : Wanneer u goederen uitvoert naar niet-EU-landen of opslaat in een douane-entrepot, brengt u 0% btw in rekening aan uw afnemer. Het maakt hierbij niet uit of u levert aan een ondernemer of aan een particulier. Wie kan mij hier wat meer duidelijkheid over geven ? de info op internet wordt ik niet veel wijzer van..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept