Jump to content

StevenK

Raad van Advies
 • Content Count

  4,004
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

StevenK last won the day on September 3

StevenK had the most liked content!

Community Reputation

360

Personal info

Register

 • You are:
  adviseur
 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  zich vooraf laten adviseren , om te voorkomen dat aandachtspunten uitgroeien tot problemen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemerschap is een combinatie van vrijheid, zelfstandigheid, visie, durf en doorzettingsvermogen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet alleen dat ene briljante idee, maar ook het vermogen om out of the box te denken en op die manier uitdagingen bij hun basis aan te pakken in plaats van enkel de symptomen te bestrijden.
 1. Dat TS zegt dat dat Optic White niet lukt. En TS *vindt* dat dat logisch is, maar als hij Optic White heeft verkocht, dan is dat toch echt zijn probleem en niet dat van de klant.
 2. Je geeft zelf aan dat je niet kunt leveren wat je verkocht hebt, dus je bent in verzuim, zonder dat een ingebrekestelling nodig is. Terug betalen, ding ophalen. Boek sluiten. Leermoment. Punt.
 3. Nee. Een factuur is het vastleggen van een betalingsverplichting die voortvloeit uit een overeenkomst. Daar is hier geen sprake van. Je kunt het bedrag dat je te vorderen hebt nu gewoon gaan laten incasseren. Schakel daarvoor een lokale partij in de buurt van die club in.
 4. Voor een ingebrekestelling is toch echt vereist dat duidelijk is wat je moet / laten om het verzuim niet in te laten treden. In plaats van informatie te vragen, moet je dat dus benoemen.
 5. Dat ligt eraan wat je in je polisvoorwaarden staat.
 6. Kostenaftrek is iets anders dan 100% terug krijgen. Kostenaftrek betekent dat ze in mindering op je belastbare winst worden gebracht en dat je dus per saldo over die kosten geen belasting betaalt. De enige manier om je kosten 100% terug te krijgen is ze bij je opdrachtgever in rekening brengen.
 7. Dat zou ik nu juist niet doen. Door de vraag zo te stellen wek je de indruk dat je accepteert dat daar kosten aan verbonden zijn.
 8. Precies wat Norbert zegt. Verkopen vanuit de BV, al dan niet in het kader van een liquidatie.
 9. Die vragen zijn alleen te beantwoorden met kennis van de inhoud van de overeenkomst die je met deze deurwaarder hebt gesloten. Is er iets van een schriftelijke overeenkomst / opdrachtbevestiging of algemene voorwaarden die van toepassing zijn verklaard?
 10. Niet over de volledige verkoopprijs, maar over de verkoopprijs ex bpm. Dus wanneer je een verkoopprijs hebt bepaald, kijk je eerst hoeveel rest-BPM er nog op zit op het moment van verkoop en daarna bepaal je het BTW bedrag. Dus stel verkoop voor 15k incl, 3k rest-bpm, dan is de prijsopbouw 9917 ex btw, 3k bpm, 2083 BTW.
 11. Nee, dit is niet normaal (afgezien van het 'blijf van de telefoon of, mail gewoon wat wil'. Dat is iets dat mij ook heel veel tijd scheelt, omdat 90% van de telefoontjes eindigt met een 'stuur de stukken waar je nu over belt eerst maar eens, want zonder die stukken kan ik geen zinnig woord zeggen over je vragen'). Maar ook in de deurwaarderij zit er wel eens wat kaf tussen het koren.
 12. De DGA rijdt in een auto die van de BV is. Dus de 570 zal hooguit als eigen bijdrage op de bijtelling in mindering gebracht kunnen worden en de 19 cent is niet aan de orde.
 13. Het verzoek (op grond van 15b Fw) is in beginsel een volwaardig WSNP verzoek. Op de website van bureau WSNP staan de modellen voor de diverse stukken die ervoor nodig zijn en ik zou u adviseren naar de gemeente waar u woont te stappen voor begeleiding van die aanvraag of daarvoor een advocaat of andere gespecialiseerde jurist in te schakelen.
 14. Nee, want je gebruikt dan allerlei, op zich toegestane, juridische middelen om juist dat te bereiken wat fiscaal-juridisch niet kan.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept