Jump to content

patmaniak

Senior
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Dat is precies wat ze doen. Ze 'verzenden' het op de laatste dag en incasseren dan 1-2 dagen later. Ze maken een account aan op Bol met gegevens van een katvanger bedrijf.
 2. Oh zeker. Er zitten een aantal rotte appels tussen. En niet zulke kleine appels ook. Vaak verschijnen in de laatste week van de maand meerdere nieuwe verkopers op het platform. Deze bieden dan producten aan tegen spotprijzen met levering in de 1ste of 2de week van de nieuwe maand. Nieuwe iPhones voor 500 euro of zo. Begin van de maand cashen ze geld van Bol. Bol komt er pas een week of twee later achter.
 3. Grappig. Uit mijn laatste contact met een Bol medewerker heb ik begrepen dat ze juist naar een situatie willen gaan waarin de retourgrens versoepeld wordt. C.q. meer richting de kant van Amazon op te gaan. De aanwas van nieuwe verkopers is zo groot dan ze er best een aantal kunnen missen.
 4. Soms kan het je altijd nog wel eens verbazen. Ik zou zeker contact opnemen en navragen. Bedrijf is failliet dus men probeert er nog zoveel mogelijk uit te halen. Ik zou ook zeker contact opnemen met de bank. Zij zijn pandhouder en hebben dus volledige rechten ongeacht of het verlopen is of niet. Misschien is het alleen maar een doorhaling die nog doorgevoerd moet worden.
 5. Een EAN is verbonden aan het product. Het identificeert het product. Als het product verkocht mag worden dan kan je dus de EAN van het product gebruiken.
 6. Elk product heeft zijn eigen EAN nummer. Dat nummer wordt internationaal gebruikt om dat specifieke product te herkennen. Als jij dat product wilt verkopen dan vermeld je het officiele EAN nummer. Dat nummer staat ook vaak op de verpakking. Als hetzelfde product onder een andere EAN wordt verkocht gaat er iets fout. Of het is niet hetzelfde product of iemand misbruikt de EAN code. Op marktplaatsen zoals Bol en Amazon zie je vaak dat een product meerdere keren wordt aangeboden onder een andere EAN. Dat is uiteraard niet juist. Ze misbruiken het systeem zodat ze het in het koopblok staan en/of alleen aanbieder zijn. De EAN;s die ze gebruiken zijn niet van G1S. Meestal EAN generators. Helaas doen daar veel partijen aan mee.
 7. Ik vind het ook vreemd. Zoiets heb ik ook nog nooit gezien. Misschien dat het een te hoog bedrag is geweest? Aan de andere kant moeten ze volgens mij wel een achteraf betaalmethode aanbieden. Het gaat om de communicatie (geschreven en ongeschreven) vanuit Bol. Het beleid is onduidelijk voor retailer en consument.
 8. Ik zie het anders. Bepaalde platformen beginnen te groot te worden. Ik verwacht dat die opgebroken beginnen te worden of aanvullende eisen krijgen. De massa webshops zal kleiner worden. Schaalvergroting is essentieel voor internethandel. Als webshop een paar ton omzet draaien is leuk maar met oplopende kosten gaat dat ten onder. Meer webshops zullen samengaan binnen een bepaalde niche.
 9. Bol heeft een mooi bereik. Daar kan geen enkele retailer omheen. Het is voor mij gewoon een extra verkoopkanaal. Daarnaast verkoop ik goederen die ik niet in mijn webshops verkoop. Maar ik ken ook verkopers die het gewoon als dumpplaats gebruiken. Ouwe meuk dumpen tegen toch wel leuke prijzen. Zelfs goederen die reeds over de datum heen zijn zoals tubetjes litteken creme.
 10. Dat is vreemd. Al wederverkoper op Bol.com heb je namelijk niets te maken met het betaaltraject. Dat verloopt volledig via Bol. Aan wie moest je betalen? Aan de wederverkoper of aan Bol?
 11. Even de voorwaarden (geschreven of ongeschreven) van Bol.com buiten beschouwing gelaten. Wettelijk gezien moet je altijd een retour accepteren. Of het nu kapot, verrot etc is maakt niet uit. Je mag in zo'n situatie wel een waardevermindering in rekening brengen die oploopt tot 100%.
 12. Het gaat idd niet goed met Bol. Het wordt veel op corona gegooid maar daarvoor was het overigens al steeds slechter aan het worden. Communicatie naar consumenten, maar ook partners, wordt minder. De 1ste coronagolf heeft ze zeker geen goed gedaan en ik vrees ook de feestdagen aan het einde van het jaar. Betere, eerlijke communicatie is gewoon beter. Alle producten die ik aanbied op Bol worden aangeboden met een levering van maximaal 2-3 werkdagen. En toch worden ze dezelfde dag nog verzonden. Het kost mij misschien soms het koopblok maar ik heb alleen maar uitstekende reviews.
 13. Heb je borg? Zo ja, dan heb je iig nog iets. Hoe ziet het huurcontract eruit? Kan het nog verlengd worden? Is het al verlengd? Stilzwijgende verlenging? Is het na die 8 maanden afgelopen? Je kan een procedure starten om je geld te krijgen en/of hem uit het pand te krijgen zodat je het weer kan verhuren. Dat kost je geld en de vraag is of je wel geld terug gaat krijgen omdat hij in het buitenland is. Je kan ook je verlies nemen en het pand 8 maanden leeg laten staan en dan opnieuw in de verhuur doen. Ik heb ook een keer een soortgelijke situatie gehad. Huurder was ook 'gevlucht' naar het buitenland. Contract was net verlengd voor een nieuwe periode van 5 jaar. 5 jaar leeg laten staan is iets te lang. Via een detective de vluchter gevonden in Polen. Via gerechtelijke procedure uiteindelijk 1 jaar huur gekregen. Helaas waren mijn totale kosten ook rond de 1 jaar huur. Contract was gelukkig wel gelijk beëindigd en ik kon het weer verhuren.
 14. Zowel de ondernemer als Bol zijn gehouden aan regels en voorwaarden. Bol houdt zich alleen niet aan de voorwaarden. Zij bepalen dat een hygiene item niet retour mag maar accepteren het wel. Zij dwingen de ondernemer om de afgesproken voorwaarden te schenden. Bol kan het heel eenvoudig oplossen door gewoon te communiceren en op te nemen in de algemene voorwaarden dat alles retour mag. Of het nu gebruikt is, hygiene etc.
 15. Ik heb mijn laatste communicatie met Thuiswinkel m.b.t. de certificering op Bol nog eens bekeken en daarin wordt door de juristen van Thuiswinkel het volgende aangegeven m.b.t. retourvoorwaarden. - Wij verkopen producten die verzegeld zijn en om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden als de verzegeling na levering is verbroken; Deze producten kunt u niet terugsturen. - De artikelen dienen indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking te zitten. Als de verpakking van een product onnodig is beschadigd of beschreven kan hiervoor een waardevermindering in rekening worden gebracht. - Het risico van de retourzending ligt bij u; zorg er daarom voor dat ze in een correcte verpakking zitten zodat er geen schade kan ontstaan aan het product. Deze punten zijn in mijn ogen volledig valide. Als ik deze punten opneem in de retourvoorwaarden dan dient Bol zich daaraan te houden. Dat Bol het niet juist communiceert is, in mijn ogen, het probleem van Bol. Dat mogen zij niet afwentelen op de verkoper. Ik heb mijn ervaring doorgestuurd naar de juristen van Thuiswinkel. Volgende week heb ik een telefonisch overleg met ze. Ik ben benieuwd hoe zij hier tegenaan kijken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept