Jump to content

patmaniak

Super Senior
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Beste Wigbolt, Standaard pakketten van PostNL mogen maximaal 178 x 70 x 58 cm zijn. Echter als je pakket groter is dan betaal je een extra toeslag. In mijn geval val ik in de hoogste toeslag omdat ik buiten de 1m breed/ en 1m hoog zit. Grote pakketten worden ook bezorgd door de post/pakket bezorger. De ene keer gaat het met een normale rit mee. De andere keer is het een speciale rit van grote pakketten. Dan wordt het als vracht vervoerd. Ligt aan de hoeveelheid pakketten op een dag bij een desbetreffende bezorger. Het pakket kan ik gewoon bij een business point van PostNL inl
 2. Dat is bij pakketten ook hoor. Achteraf kan er wel navraag gedaan worden echter weten de meeste postbezorgers er dan niets meer vanaf. Wij maken de gekste situaties daarin mee. Wij hadden een keer een doos van 1x1x1 m die kwijt was. Postbezorger had deze gescand als brievenbus zending. Je snapt deze past nooit door de brievenbus heen (max 3,2 cm). Bij navraag weigerde de postbezorger antwoord te geven. Dat hij niet gaat zeggen dat hij het niet bezorgd heeft snap ik wel. Maar hij wou ook niet zeggen dat hij het wel bezorgd heeft. Hij weigerde te zeggen wat er gebeurd was
 3. Overigens binnen PostNL, DPD en DHL steeds vaker korting te geven op afhalen op een pakketpunt. Wij hebben in een van onze webshop het ook getest met korting geven bij afhalen op een pakketpunt. Dat werkt wel. Er is 25% meer gekozen voor die optie.
 4. Helemaal mee eens. Wij zijn ondertussen lui en verwend. Busje komt toch wel. Hij moet toch in de straat bij ons leveren etc etc. Pakketkluizen of afhaalpunten zijn ideale mogelijkheden. Zowel voor milieu als betrouwbaarheid.
 5. Ja, klant is pas 'aansprakelijk' voor het product zodra hij het heeft ontvangen. Alles tot dat moment ligt bij jou. Zegt klant dat hij het niet heeft ontvangen? Dan moet je een nieuwe sturen of volledig bedrag terug geven. Ik vraag mijn klanten een niet-ontvangersverklaring in te vullen. Echter zijn ze dat niet verplicht. Het creëert wel een bepaalde angst waardoor er veel pakketjes plotseling boven tafel komen. Je kan het ook verzekeren bij PostNL. Je bent dan echter wel een hoger bedrag aan verzendkosten kwijt. Dat kan beter zijn als klant bijvoorbeeld kiest v
 6. Waarom nemen jullie niet op voorhand contact op met een bedrijf of zij erop willen of niet? Wat jullie nu doen is ze al opnemen in jullie lijst en daarna aangeven dat ze hun profiel moeten controleren. Je moet bedrijven pas opnemen op de lijst als zij vooraf toestemming hebben gegeven. Stel dat iemand een aanvraag doet voor een offerte via jullie platform en het desbetreffende bedrijf reageert niet omdat ze bijv. geen particulieren doen. Klant plaatst een negatieve review online over dat desbetreffende bedrijf dat ze niet reageren etc. Dan zijn jullie in mijn ogen aansprakelijk.
 7. Waarom zou je in dit stadium gaan onderzoeken of je via een deurwaarder stappen moeten ondernemen? Je gaat dan uit van een mogelijke situatie die er mogelijk ook niet is. Heb je telefonisch contact opgenomen? En zo nee, waarom niet?
 8. Roel gaf het al even aan maar ik zie niet naar voren komen dat je de telefoon even oppakt om ze te bellen. Wel appen maar een beller is sneller. Kan laksheid zijn maar misschien is er meer aan de hand wat niet betrekking heeft op jou.
 9. Dat is maatwerk. Een bedrijf wat al jaren structureel verlies maakt zou in principe geen recht moeten hebben op coronasteun. Dat is zeker zo. Als er een kleine schuld is, is het probleem van het bedrijf Als er een grote schuld is, is het probleem van de bank.
 10. Het klinkt misschien hard maar ik denk dat het goed is als er wat bedrijven failliet gaan. Er worden nu zoveel zombiebedrijven gecreeerd door alle noodsteun dat de golf aan faillissementen straks fors is. Een deel van de bedrijven die nu steun krijgt zou eigenlijk geen steun moeten krijgen. Financieel ging het al zo slecht dat faillissement onvermijdelijk was. Om het faillissementrecht dan ook nog aan te passen zodat deze bedrijven dan als corona faillissement gezien moeten worden is niet correct.
 11. Wigbolt gaf een belangrijke zin: Het aantal transacties, Shopify of Bol.com zijn allemaal niet relevant. Je moet naar omzet en kosten kijken en de verschuldigde en betaalde btw-bedragen die daar bij horen. Daar gaat het om bij de Belastingdienst. Niet in welke categorie je de boeking plaatst. Wij hebben maandelijks meer dan 1.000 Bol transacties. Deze worden als individuele factuur in onze Moneybird geladen (via Woocommerce in ons geval). Daarnaast heb ik 1 factuur van Bol. Daarnaast heb ik 1 transactie van Bol - het ontvangen bedrag De factuur van Bol boe
 12. Een betaling aan de Belastingdienst is officieel gezien een acceptgiro. Als je hem invoert in je betaalsysteem met het betalingskenmerk erbij dan wordt hij daarin omgezet. Een acceptgiro kan 3 werkdagen duren maar is in principe 1 werkdag. Als je hem dus in het weekend invoert ben je te laat.
 13. Tja en zo blijven we met z'n allen in deze situatie zitten. Mijn dochter zit ook in groep 3 en ik begrijp het wel. Er is een achterstand. Echter moeten we het algemene belang ook zien. Achterstand kan je inlopen.
 14. Ik vraag mij dan toch af waarom zij de zorgbonus heeft gekregen. Die is alleen bedoeld voor die medewerkers die te maken hebben met corona. Eigenlijk moet ik mij dat niet afvragen. Ik ga dat toch niet begrijpen. Vanmorgen heb ik samen met de kinderen het schoolwerk voor komende week opgehaald. Volgens de juf zat de school voor 60% weer vol. Met name met kinderen waarvan de ouders geen vitaal beroep hebben. Ze waren het gewoon zat. Vreemde is dat zij zelf ook thuiszitten. Sommige werken in een winkel of werken in de horeca. Een kennis mocht zijn kinderen gewoon
 15. Jawel hoor. Mijn holding zit bij KNAB.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept