loading
Ga naar inhoud

0108daniel

Junior
 • Aantal berichten

  23
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer in spe

Recente activiteiten

 1. Excuus! Mijn menu is helemaal leeg. Ik heb daar ook geen 'hoofdmenu' alleen 'primair en secundair menu en menu voor mobiele apparaten. Automatisch hoofdniveau pagina's aan dit menu toevoegen staat niet aangevinkt. Ik heb even een nieuw menu aangemaakt, wist niet hoe dat werkte. Nu lukt het! Bedankt!
 2. Op mijn webshop die gemaakt is met Woocommerce heb ik de algemene voorwaarden, betaalmethodes pagina, informatie rondom garantie en retour, privacybeleid pagina's. Nu staan deze pagina's ook netjes in de footer bij mijn klantenservice. Echter staat het er nu dus dubbel op mijn hoofdpagina, zowel bovenaan de pagina als onderaan. Ik wil ze bovenin verwijderen maar ze wel onderin de footer houden. Dit om alles ook overzichtelijk te laten. Hierbij een screenshot (heb de producten en contact gegevens even weggelaten. Zoals je ziet staan ze ook in de header maar ook in de footer. Ik zie nergens een optie om de tabbladen in de header te verwijderen/onzichtbaar te maken. Iemand die dit weet?
 3. Helaas komt het erop neer dat ik geen recht op starters aftrek en zelfstandigenaftrek heb :)
 4. Dit is meer hobby matig waarbij ik wel genoeg verdien en omzet draai om als ondernemer verder te moeten gaan voor de belastingdienst. Hiervoor heb ik geen uren registratie omdat ik dit maar maximaal 2 uur per dag kan doen, en ook niet iedere dag eraan bezig ben. Ik gebruik hier geen agenda, offerte, urenbriefjes voor. Wel heb ik facturen die van mijn webshop, maar een envelop met producten erin neemt slechts een aantal minuten in beslag. Voor het maken van producten ben ik langer bezig, echter kan ik dat nooit 'bewijzen' voor de belastingdienst.
 5. Bij het aanloopjaar is ook een registratie van de uren nodig. Omdat ik dit al het gehele jaar doe kleinschalig had ik nog geen uren registratie. De uren die ik in mijn onderneming heb zitten kan ik daarom ook niet meer achterhalen.
 6. Ah helaas gelden al deze mogelijkheden niet voor mij. Ik ben een startende ondernemer maar heb geen recht op startersaftrek en al helemaal niet op zelfstandigenaftrek. Er staat namelijk dat ik dan moet voldoen aan mijn urencreterium. Jammer dat de belastingdienst er dan niet bij zet hoeveel dit is. Na zoeken bleek dit meer dan 1200 uur in een jaar te zijn. Ik zit gemiddeld rond de 600 uur.
 7. Ik kan zelfs op de belastingdienst niet vinden wat de zelfstandigenaftrek of startersaftrek precies inhoud. Hetzelfde geldt voor het afschrijven van goederen die ik gebruik om producten te maken. Het lijkt mij sterk dat je het bedrag van een product van bijvoorbeeld 300 euro volledig mag terugvragen.
 8. Dankje Cosara. Binnenkort ondernemer is inmiddels ondernemer. Afgelopen vrijdag ben ik bij de KvK geweest om mij als bedrijf in te laten schrijven.
 9. Hoe kan ik het bedrag in zijn geheel als kosten boeken? Moeten is in dit geval mogen omdat ik het ook in 3 jaar zou mogen afschrijven.
 10. Ik heb inmiddels weer een vraag. Ik heb een 3D printer die meer dan 450 euro excl BTW is. Deze zou ik in 5 jaar mogen afschrijven. Ik heb dit bij mijn vaste activa ingevuld. Echter heb ik ook een machine waarmee de objecten uitgehard worden. Dit apparaat kost 98,14 incl BTW. Er staat dat ik dit in 1x mag afschrijven, maar waar kan ik nergens vinden. Ik heb dit ook bij mijn inventarissen - vaste activa ingevuld. Echter zie ik geen optie om het gehele bedrag in 1x af te schrijven. Iemand die het weet?
 11. Top dankjewel! Dan heb ik voor nu geen vragen meer :)
 12. Als ik mijn 'ontvangen geld' in de boekhouding wil zetten kan ik alleen kiezen uit 'kas' of 'bank' Als ik geld heb ontvangen neem ik aan dat dit in de rubriek 'kas' moet. Want ik de rubriek 'bank' staan al mijn uitgaves.
 13. Helaas werkt dat niet van Ebay naar E-boekhouden. E-boekhouden ondersteund geen CSV bestanden van Ebay. Ebay maakt namelijk hele aparte CSV bestanden met daarin ook de tijden dat iets verkocht is. E-boekhouden kan niet omgaan met tijden, alleen met datums.
 14. Dankje. Vrijdag heb ik een afspraak bij de KvK. Dan zal ik ook op Ebay ook een zakelijk account maken. Even een vraagje. Alles wat ik nu heb verkocht op Ebay wil ik in E-boekhouden zetten. Dit doe ik via afschrift/bonnetjes - geld ontvangen. Er word nu een 1000 kas of 1010 bank gevraagd. Moet ik mijn inkomsten van Ebay in kas of bank zetten?
 15. Iemand die het weet? Ik loop hierin nu een beetje vast. Volgens E-boekhouden word er door de gebruikers geen Ebay rapporten ingeladen door hun klanten.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké