patmaniak

Super Senior
  • Aantal berichten

    112
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door patmaniak

  1. Hi, Wij hebben een vergoeding gekregen vanuit de EU voor het registeren van onze merknaam. Dit volgens het SME Fund. Hoe moet zo'n vergoeding worden verwerkt in de administratie? Alvast dank voor reacties.
  2. Houdt er rekening mee dat Franse wet- en regelgeving anders is dan in NL. Een gesprek met een Franse notaris, jurist en/of fiscalist is zeker geen overbodige luxe. Daarnaast ga op lokaal onderzoek uit. Vraag bij de lokale bakker, slager, cafe naar het park. Ga een gesprek aan met de burgemeester en vraag naar de plannen voor de toekomst. Met name de burgemeester is zeer belangrijk in Franse steden. Als je niet 'goed' bevriend bent dan kunnen ze jou het leven flink zuur maken. Het klinkt misschien als zot maar ik ken genoeg verhalen waarbij een park geklapt is omdat het niet naar de zin van de burgemeester was. Een voorbeeld is een park wat gekocht is door 2 mannen zonder enige vorm van onderzoek. De burgemeester was er niet van gediend dat het park door 2 mannen gerund zou worden. Hij was wat traditioneler. Binnen enkele maanden waren de mannen niet meer geaccepteerd door de lokale gemeenschap en konden ze het park vrij snel sluiten. Zoals gezegd, het klinkt zot, maar doe lokaal intensief onderzoek. Het is anders dan dat je in Nederland gewend bent.
  3. Hi, Ik kom erachter dat ik in de loonaangifte van mijn DGA salaris een fout heb gemaakt. Ik ben uitgegaan van een verkeerd min. DGA salaris. Dacht dat het €54.000 was maar is €56.000. Voor februari en verder kan ik het natuurlijk wijzigen. Echter wat is de beste manier om dit voor januari te wijzigen? Ik heb natuurlijk nu te weinig loonheffing en salaris betaald. Ik lees dat dit zou kunnen via een aanvullende aangifte mits je software dat ondersteund. Voor zover ik dat zie ondersteund Emplyes dit niet. Als ik inlog in Mijn Belastingdienst dan kan ik de aangifte ook niet meer aanpassen. Kan ik het eventueel optellen bij februari?
  4. Hi allen, Hopelijk heeft iedereen leuke feestdagen. Ik ben de administratie van mijn vastgoed BV aan het verwerken. Ik loop echter tegen een punt aan wat ik niet weet hoe ik deze in mijn administratie moet verwerken. Er heeft iemand een deuk in mijn pand gereden die begin 2024 wordt gerepareerd. De verzekeringsmaatschappij heeft echter het bedrag van de geschatte schade al overgemaakt. Uiteraard ex BTW. Hoe moet ik deze in mijn administratie verwerken? Op welke grootboekrekening moet het bedrag verwerkt worden? Alvast dank!
  5. Hi, ik zou jullie graag wat willen vragen m.b.t. het herwaarderen van vastgoed. Vanuit een collega ondernemer krijg ik het aandachtspuntje dat ik erop moet letten. Om de casus te scheppen. Ik heb 3 BV's. 1 is holding, 1 vastgoed BV en 1 werkmaatschappij. In 2022 heb ik een nieuw te bouwen pand gekocht die in 2022 ook is opgeleverd. Aankoopprijs 160.000. Aanvullend 10.000 verbouwing. Deze heb ik, in verband met financiering, laten taxeren. Waarde 175.000 (na verbouwing) Pand verhuurt mijn vastgoed BV aan mijn werkmaatschappij. Deze betaald hiervoor een marktconforme huurprijs. Vastgoed BV is verder leeg en maakt een kleine winst einde boekjaar. Mijn overbuurman (die exact hetzelfde pand heeft als ik) heeft zijn pand verkocht voor 305.000 Dat zou betekenen dat mijn pand ook een waarde zou hebben richting die buurt. Om het exact te weten moet hij natuurlijk getaxeerd worden. WOZ waarde is nog niet bekend. Op mijn balans staat het pand voor 160.000. Daarnaast is er een post verbouwing van 10.000. Mijn vragen: 1) Gezien de, eventuele, forse waardestijging, zou ik het pand moeten herwaarderen naar een actuele waarde? 2) Moet ik afschrijven op het pand? Volgens de Belastingdienst moet ik de WOZ-waarde als uitgangspunt nemen: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/afschrijving/afschrijving_bedrijfspand Echter heb ik nog geen WOZ waarde. En de balanswaarde lijkt mij al zo laag. 3) Ik neem aan dat ik de verbouwing moet afschrijven over 10 jaar. Wat moet hiervan de ingangstermijn zijn? De verbouwing is begonnen in juli maar pas afgerond in december. Moet ik dan beginnen met afschrijven vanaf december? Alvast dank voor reactie's.
  6. Wij hebben een koppeling gemaakt tussen ons boekhoudpakket en Bol.com. Van elke verkoop en retour wordt een factuur opgemaakt. Volledig automatisch via webwinkelfacturen. De factuur van Bol in combinatie met alle losse facturen worden automatisch aan de bankbetaling van Bol gekoppeld. Dit moet dan volledig overeen komen. Mocht dit niet overeenkomen dan weet je precies welk bedrag je mist en controleren wij de specificatie van Bol bij de retouren en vergoedingen. Daar zien wij dan meestal een vergoeding komen van bijvoorbeeld een zending die is kwijt geraakt. Daar wordt niet altijd een retour van aangemaakt waardoor er geen creditfactuur is.
  7. Beste Wigbolt, Standaard pakketten van PostNL mogen maximaal 178 x 70 x 58 cm zijn. Echter als je pakket groter is dan betaal je een extra toeslag. In mijn geval val ik in de hoogste toeslag omdat ik buiten de 1m breed/ en 1m hoog zit. Grote pakketten worden ook bezorgd door de post/pakket bezorger. De ene keer gaat het met een normale rit mee. De andere keer is het een speciale rit van grote pakketten. Dan wordt het als vracht vervoerd. Ligt aan de hoeveelheid pakketten op een dag bij een desbetreffende bezorger. Het pakket kan ik gewoon bij een business point van PostNL inleveren. Ik mag het ook op een depot afleveren. Dat heeft men overigens liever. Bij bezorging wordt hij uiteraard gescand. Bij scannen wordt hij standaard als pakket gezet. De post/pakketbezorger kan hem ook aanpassen naar brievenbus. Dat was in mijn situatie ook gedaan. De informatie over pakketgrootte is gewoon verkrijgbaar bij PostNL. Indien je relatief veel pakketten verstuurd, dan heb je een eigen accountmanager bij PostNL die je kan bellen. Zie ook: PostNL. https://www.postnl.nl/klantenservice/zakelijk/
  8. Dat is bij pakketten ook hoor. Achteraf kan er wel navraag gedaan worden echter weten de meeste postbezorgers er dan niets meer vanaf. Wij maken de gekste situaties daarin mee. Wij hadden een keer een doos van 1x1x1 m die kwijt was. Postbezorger had deze gescand als brievenbus zending. Je snapt deze past nooit door de brievenbus heen (max 3,2 cm). Bij navraag weigerde de postbezorger antwoord te geven. Dat hij niet gaat zeggen dat hij het niet bezorgd heeft snap ik wel. Maar hij wou ook niet zeggen dat hij het wel bezorgd heeft. Hij weigerde te zeggen wat er gebeurd was. Kennelijk mogen postbezorgers dat ook doen. Ik ben er een lange tijd mee bezig geweest om te kunnen doorgronden waarom. Een postbezorger mag maximaal 3 pakketten per maand 'kwijt' raken. Boven de 3 maanden krijgt hij een reprimande en wordt nagegaan of ze wel verder met hem willen. Onder de 3 maanden is er niets aan de hand.
  9. Overigens binnen PostNL, DPD en DHL steeds vaker korting te geven op afhalen op een pakketpunt. Wij hebben in een van onze webshop het ook getest met korting geven bij afhalen op een pakketpunt. Dat werkt wel. Er is 25% meer gekozen voor die optie.
  10. Helemaal mee eens. Wij zijn ondertussen lui en verwend. Busje komt toch wel. Hij moet toch in de straat bij ons leveren etc etc. Pakketkluizen of afhaalpunten zijn ideale mogelijkheden. Zowel voor milieu als betrouwbaarheid.
  11. Ja, klant is pas 'aansprakelijk' voor het product zodra hij het heeft ontvangen. Alles tot dat moment ligt bij jou. Zegt klant dat hij het niet heeft ontvangen? Dan moet je een nieuwe sturen of volledig bedrag terug geven. Ik vraag mijn klanten een niet-ontvangersverklaring in te vullen. Echter zijn ze dat niet verplicht. Het creëert wel een bepaalde angst waardoor er veel pakketjes plotseling boven tafel komen. Je kan het ook verzekeren bij PostNL. Je bent dan echter wel een hoger bedrag aan verzendkosten kwijt. Dat kan beter zijn als klant bijvoorbeeld kiest voor Achteraf Betalen.
  12. Waarom nemen jullie niet op voorhand contact op met een bedrijf of zij erop willen of niet? Wat jullie nu doen is ze al opnemen in jullie lijst en daarna aangeven dat ze hun profiel moeten controleren. Je moet bedrijven pas opnemen op de lijst als zij vooraf toestemming hebben gegeven. Stel dat iemand een aanvraag doet voor een offerte via jullie platform en het desbetreffende bedrijf reageert niet omdat ze bijv. geen particulieren doen. Klant plaatst een negatieve review online over dat desbetreffende bedrijf dat ze niet reageren etc. Dan zijn jullie in mijn ogen aansprakelijk.
  13. Waarom zou je in dit stadium gaan onderzoeken of je via een deurwaarder stappen moeten ondernemen? Je gaat dan uit van een mogelijke situatie die er mogelijk ook niet is. Heb je telefonisch contact opgenomen? En zo nee, waarom niet?
  14. Roel gaf het al even aan maar ik zie niet naar voren komen dat je de telefoon even oppakt om ze te bellen. Wel appen maar een beller is sneller. Kan laksheid zijn maar misschien is er meer aan de hand wat niet betrekking heeft op jou.
  15. Dat is maatwerk. Een bedrijf wat al jaren structureel verlies maakt zou in principe geen recht moeten hebben op coronasteun. Dat is zeker zo. Als er een kleine schuld is, is het probleem van het bedrijf Als er een grote schuld is, is het probleem van de bank.
  16. Het klinkt misschien hard maar ik denk dat het goed is als er wat bedrijven failliet gaan. Er worden nu zoveel zombiebedrijven gecreeerd door alle noodsteun dat de golf aan faillissementen straks fors is. Een deel van de bedrijven die nu steun krijgt zou eigenlijk geen steun moeten krijgen. Financieel ging het al zo slecht dat faillissement onvermijdelijk was. Om het faillissementrecht dan ook nog aan te passen zodat deze bedrijven dan als corona faillissement gezien moeten worden is niet correct.
  17. Wigbolt gaf een belangrijke zin: Het aantal transacties, Shopify of Bol.com zijn allemaal niet relevant. Je moet naar omzet en kosten kijken en de verschuldigde en betaalde btw-bedragen die daar bij horen. Daar gaat het om bij de Belastingdienst. Niet in welke categorie je de boeking plaatst. Wij hebben maandelijks meer dan 1.000 Bol transacties. Deze worden als individuele factuur in onze Moneybird geladen (via Woocommerce in ons geval). Daarnaast heb ik 1 factuur van Bol. Daarnaast heb ik 1 transactie van Bol - het ontvangen bedrag De factuur van Bol boek ik uiteraard als kosten. Deze koppel ik aan de ontvangen banktransactie. Het resterende bedrag boek ik naar een categorie: Te rubriceren ontvangen betalingen De 1.000 Bol transacties boek ik allemaal als bulk aan dezelfde categorie. Echter binnen Moneybird moet je dan selecteren voor: Zakelijke contante betaling. Binnen Moneybird wordt dat gekoppeld aan dezelfde categorie. Qua datum geef ik dezelfde datum mee als de ontvangen transactie van Bol. Het is niet fraai maar 1.000 individuele boekingen koppelen aan 1 banktransacties kost uren.
  18. Een betaling aan de Belastingdienst is officieel gezien een acceptgiro. Als je hem invoert in je betaalsysteem met het betalingskenmerk erbij dan wordt hij daarin omgezet. Een acceptgiro kan 3 werkdagen duren maar is in principe 1 werkdag. Als je hem dus in het weekend invoert ben je te laat.
  19. Tja en zo blijven we met z'n allen in deze situatie zitten. Mijn dochter zit ook in groep 3 en ik begrijp het wel. Er is een achterstand. Echter moeten we het algemene belang ook zien. Achterstand kan je inlopen.
  20. Ik vraag mij dan toch af waarom zij de zorgbonus heeft gekregen. Die is alleen bedoeld voor die medewerkers die te maken hebben met corona. Eigenlijk moet ik mij dat niet afvragen. Ik ga dat toch niet begrijpen. Vanmorgen heb ik samen met de kinderen het schoolwerk voor komende week opgehaald. Volgens de juf zat de school voor 60% weer vol. Met name met kinderen waarvan de ouders geen vitaal beroep hebben. Ze waren het gewoon zat. Vreemde is dat zij zelf ook thuiszitten. Sommige werken in een winkel of werken in de horeca. Een kennis mocht zijn kinderen gewoon op school brengen en de kleinste bij het KDV. Ze hadden hem gebeld. De rest van de kinderen zaten al op school. Vitaal beroep of niet. Ze gingen het niet meer bijhouden of het een vitaal beroep was of niet.
  21. Jawel hoor. Mijn holding zit bij KNAB.
  22. Het uitgangspunt wat ik aanhaalde is dat er geen persoonsgegevens worden opgevraagd. Dus gast, contante betaling (dankzij Ward), bon en ophalen. Net als in een winkel dus. Het enige wat je dan in je administratie moet opslaan m.b.t. deze klant is de bon die dus anoniem is. Duidelijk punt. Alle gegevens moet 7 jaar digitaal bewaard worden. Het wordt dan 7 jaar anoniem opgeslagen of, als klant zijn gegevens heeft doorgegeven, op basis van klantgegevens.
  23. Het is en blijft voor veel partijen op dit moment onduidelijk. Het duurt jaren voordat wetgeving goed ingebakken zit. Er zijn ook gespecialiseerde bureaus in privacywetgeving. Deze zou je kunnen raadplegen. Je kan het ook anders bekijken. Welke gegevens heb jij van een klant nodig om jouw product/dienst te verkopen/verlenen? Wil je persoonsgegevens gaan bewaren en waarom? Voor marketingdoeleinden of garantie? Je hebt een webshop. Zijn klanten verplicht een account aan te maken? Of mag men ook als gast bestellen? Je kan een factuur op naam uitbrengen. Je kan ook gewoon een bon leveren zonder naam/adres etc. Bouw de reis op vanuit het oogpunt geen persoonsgegevens. Oftewel je houdt niet bij wie er op je website is, je klant kan als gast afrekenen zonder persoonsgegevens, er wordt een bon verstrekt en klant haalt het op. Ga dan kijken wat je 'extra' kan bieden. Bijvoorbeeld verzending naar de klant. Daar heb je persoonsgegevens voor nodig. Deze heb je nodig totdat klant het product heeft ontvangen. Daarna mogen ze vernietigd worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.