Jump to content

insparcom

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • First name
  Hans
 • Last name
  Damen
 • Company or organization name
  Insparcom
 • Website address
 1. Vandaag gebeld door MKB-clickservice. Vertelde dat ik ze al kende van Higherlevel. Was een kort gesprek ;-).
 2. Er is nog niets veranderd mbt tot het VK. Van de belastingdienst: Btw berekenen Als u goederen uit andere EU-landen afneemt, brengt de leverancier u meestal 0% btw in rekening. U moet dan als afnemer Nederlandse btw betalen. Neemt u diensten af uit een ander EU-land, dan wordt de btw vaak naar u als afnemer verlegd. U berekent de btw in beide gevallen zelf en geeft deze aan in uw btw-aangifte. Die btw kunt u ook als voorbelasting aftrekken, voor zover u de goederen of diensten gebruikt voor belaste omzet. Meer info hier: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_afnemen_uit_andere_eu_landen/import_specifieke_goederensoorten/import_van_specifieke_goederen_en_in_bijzondere_situaties
 3. Zou een tijdelijke verlaging van de 1225 urengrens de ondernemers kunnen helpen? Heb je pas volgend jaar lol van, maar je houdt dan wel de zelfstandigenaftrek als je niet genoeg werk hebt.
 4. Lijkt me een zeer pragmatisch advies. Het vraagt wel wat meer van de werknemer en werkgever. Door het maken van prestatieafspraken zou je een deel van de zorg weg kunnen nemen.
 5. Ongetwijfeld, maar de nood is bliojkbaar hoog. De laatste keer dat ik in Bulgarije was (2019) hoorde ik van een ambtenaar van buietnlandse zaken dat 1/3 van de Bulgaren buiten Bulgarije woont en werkt.
 6. En zelfs dan niet denk ik. De Messe heeft zich terdege ingedekt. Zelfs als ze zelf besluiten te cancellen kost het je toch 25% van de deelname fee zag ik. Over eenzijdige voorwaarden gesproken. "Notwithstanding cancelation in full before the event begins, the exhibitor shall, nevertheless, be liable for 25% of the participation fee to cover Deutsche Messe’s pre-event preparatory outlays, pursuant to Section 7.1 in conjunction with Part IV of the Conditions for Participation. Effective as of such cancelation, Deutsche Messe shall be released from all its contractual obligations."
 7. Dan wordt de afweging of je wel of niet moet gaan? En kun je je deelname niet annuleren? Het is immers maar zeer de vraag of de klantne ook niet op vakantie zijn.
 8. Intermediair - aanbesteding - eindklant. Klinkt als overheid. En daarmee denkt de overheid spekkoper te zijn en alle ellende overgedragen te hebben naar de Intermediar. Maar netto resultaat is dus dat die 100% premie vangt op het tarief van de zzp-er.
 9. Nueh. En een nepnummer mag ook niet. Maar een prepaidnummer van een tientje, waarvan de batterij per ongeluk altijd net leeg is kan dan weer wel.
 10. Wondergoed.nl is bijvoorbeeld ook al live. Niets aan de hand dus. Controleer wel ff de (domein)naam niet alleen op internet. Zo bestond mijn eerste briljante bedrijfsnaam niet als website, maar wel al bij de KVK. De registratie kostte gelukkig maar één euro voor een jaar.
 11. Dagje cursus, examen met 40 meerkeuzevragen.
 12. Leuk artikel. De principes in Nederland zijn precies hetzelfde. Zorg dat de goedkope meuk in gtote bakken voor het grijpen ligt en bereid het dure spul langzaam en doe alsof het een luxe service is: "showcooking".
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept