Jump to content

insparcom

Super Senior
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

insparcom last won the day on May 16 2020

insparcom had the most liked content!

Community Reputation

35

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • First name
  Hans
 • Last name
  Damen
 • Company or organization name
  Insparcom
 • Website address
 1. De Nederlandse kant kun je met dit hulpmiddel bepalen: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/wat-doen-btw-diensten-in-uit-buitenland (uitkomst: De dienst is belast in het land van uw afnemer. De wetgeving van dat land geldt. Wat moet u als Nederlandse dienstverlener doen? U vraagt de belastingdienst van het land van uw afnemer of en hoe u aangifte moet doen. U stuurt een factuur zonder Nederlandse btw. U geeft deze dienst niet aan in uw btw-aangifte. U geeft deze dienst niet op in de opgaaf intracommunautaire prestaties.).
 2. En wat als het nieuwsmedium zelf deelknoppen bij het artikel plaatst? Voorbeeldje van Topics: Rechtszaak tegen wulps Kuifje in schilderijen van Edward Hopper https://www.topics.nl/rechtszaak-tegen-wulps-kuifje-in-schilderijen-van-edward-hopper-a15724708demorgen/f3870e6f19add309f99174e4743be3707c6e3703a74ca0e4b34f0aff0ba08a08/?context=zoek/artikels/?query=auteursrecht&offset=0&referrerUserId=8e2978d-0dc2-5461-be04-40021281a60b via @Topics_NL
 3. Als het al zo ver komt. Je kunt overigens wel zien dat de belastingdienst geleerd heeft van de toeslagenaffaire. De (on)mogelijkheden in de uitvoering worden luid en duidelijk benoemd. Of dat impact gaat hebben is maar zeer de vraag. De conclusies van de Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties in de Tweede Kamer hebben duidelijk aangegeven wat de gevolgen zijn van het gebrek aan aandacht voor de uitvoering bij de wetgever. Dat geen van commissieleden terugkeert in de Kamer doet het ergste vrezen.
 4. Die pikken we natuurlijk even op. Het is waar dat oorlogs- en crisistijden inventief maken, maar dat gaat niet altijd van harte. De aan Churchill toegeschreven quote "dat er maar een ding moeilijker is dan een nieuwe idee in een militair hoofd krijgen; namelijk het oude er uit" heeft helaas een kern van waarheid. Maar waar zou de wereld geweest zijn zonder walky-talkies, radar, eten in blik, superlijm, jeeps, synthetisch rubber, penicilline, epipen, vriesdrogen, bloedbanken, nachtzichtapparatuur, jerrycan, ambulances, pilotenbrillen, het internet, digitale foto's, kernenergie -wapens, operatio
 5. Ik zie dat veel bladzijdes beginnen met de uitverkochte artikelen. Is dat handig?
 6. En starten we opnieuw de discussie of dat wel "eerlijk" is? Eerlijk voor wie? Voor de laatste die het vaccin krijgt. Of wil? of niet wil? Wie bepaalt of de samenleving weer open mag? Is het eerlijk om ondernemers (horeca-exploitanten, reisorganisaties, evenementenbedrijven etc..) de mogelijkheid te onthouden om weer veilig open te gaan. Is hun kans om economisch te overleven ondergeschikt aan de wens van iemand om niet te vaccineren? Allemaal moeilijke vragen ... Ik vraag me wel eens of of we in Nederland niet lijden aan het kwatta-syndroom. Die staat vermoedelijk niet in DSM V, ma
 7. Ik vraag altijd eerst om zijn of haar postcode en huisnummer. Die ene keer dat ik ze ook echt kreeg heb ik uitgelegd waarom dat niet zo verstandig was. Ook een goede; als je een verkooptelefoontje krijgt, vragen om hun telefoonnummer en zeggen dat je terugbelt als je tijd hebt.
 8. Waarom zijn mensen bang van slangen? Nou omdat in de evolutie iedereen die dat niet was gebeten werd en dood ging.
 9. Och ja, Ik snap het wel. Dijkshoorn schrijft al jaren zijn stukjes aan de keukentafel. De drogreden die hier bij hoort is "Secundum quid" (overhaaste generalisatie / wet van de kleine getallen).
 10. Een aangetekende brief zou voldoende moeten zijn, maar ik heb meegemaakt dat de ontvanger zei de ene envelop wel te hebben ontvangen, maar dat er geen brief in zat. Hij had zelfs de envelop nog. Voortaan gebruikten we vensterenveloppen. De truuk om het ook even te melden op een overschrijving vind ik wel een heel sterke.
 11. Ik schat de bereidheid om hier voor te betalen niet erg hoog in. Je zult ook nogal je best moeten doen om iets toe te voegen aan de bestaande, gratis, nieuwsdiensten met een grote reputatie.
 12. Euhm clublied? Hand in hand....? al blijkt die ook al gestolen te zijn. https://www.nu.nl/jurryt/441027/hand-in-hand-is-gestolen-clublied.html
 13. Daar is absoluut ook een particuliere markt voor. Er zijn nogal wat ouderen die overlijden met een woning vol huisraad en waar de kinders geen zin hebben om zelf alles af te voeren.
 14. Grolsch heeft jarenlang fabriekspils verkocht als een kleinschalig ambachtelijk product (vakmaanschap is meesterschap). Maar vertel eens wat meer? Hoe is jouw bioplastic lunchbox duurzaam? Ik ben benieuwd.
 15. "Onze" Primera is vorig jaar al gestopt. Hij was er inderdaad mee begonnen om extra volk naar de winkel te trekken, want voor het geld hoeven ze het niet te doen. De extra omzet en het ruimtebeslag vielen tegen. De voornaamste reden waarom hij stopte was echter het gezeik van de klanten. Over fouten, over de verpakking, over het bezorgtijdstip, kortom alles waar hij helemaal geen enkele invloed op heeft.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept