Ga naar inhoud

Norbert Bakker

Moderator
 • Aantal berichten

  14633
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Norbert Bakker won de laatste dag op 30 november

Norbert Bakker had de meest gelikete inhoud!

Karma

1186

Over Norbert Bakker

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  partner-site
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  46-50
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
  expert advies
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Sprout

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  B2BSure
 • Adres
  Algolweg 11A, Amersfoort, 3821BG, Nederland
 • Telefoonnummer
  06-10443614
 • Branche
  Advies
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  - Open staan voor het versterken van elkaars netwerk op basis van wederzijdse reciprociteit.
  - Deskundig en objectief advies zoeken over risico's, arbeidsvoorwaarden en verzekeringen tegen volledig transparante beloning
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Ondernemen is risico lopen; verstandig ondernemen is bewust en verantwoord risico lopen.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie is de motor van de evolutie.

Recente bezoekers van dit profiel

Het recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Er zijn ook AOV's die dagelijks opzegbaar zijn, zelfs zonder opzegtermijn. Alleen zijn dat geen verzekeraars waar je de dekking rechtstreeks kunt afsluiten: je ontkomt dus niet aan een adviesvergoeding (*). * = Overigens hoeft AOV+ advies niet per sé duurder te zijn dan een verzekering die je rechtstreeks afsluit zonder advies: zie het eerder door mij genoemde voorbeeld waarbij iemand zonder advies 900 Euro per jaar duurder uit was. Maar zo'n adviesvergoeding is zonde als je de dekking niet minimaal 1 jaar laat lopen. Een AOV is geen korte termijn oplossing:daarvoor is het acceptatieproces ook te kostbaar voor een verzekeraar Snappen is vooral een kwestie van goede begeleiding en advies vooraf. Een AOV langer hebben voegt meestal niets extra's toe aan je kennis ( met 1 uitzondering: als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt)
 2. Norbert Bakker

  De Grote Voorstel-Draad van HigherLevel : Welkom!

  Beste Eric, Welkom op Higherlevel en bedankt voor het voorstellen! Join the club . Dat is dan wederzijds!
 3. Stelt de adviseur slimme vragen? Geeft hij/zij daardoor blijk jouw activiteiten te snappen? Aan een adviseur die niet snapt wat jij doet heb je weinig namelijk Bij de meeste adviseurs kan beide. Bij contact per telefoon, mail of chat/skype maakt afstand niet uit (en hoe minder reizen, des te beter voor tijd én milieu)
 4. De spijker op de kop: het gaat in de eerste plaats niet om wat jij wilt of jij kunt. Het gaat om welk probleem of welke behoefte jouw klant of (inkoop)partner heeft.
 5. Klopt. Een product kan ook door iemand anders gebruikt worden of schade aan een ander veroorzaken of worden doorverkocht. In al die gevallen zijn de afspraken die je met de koper maakt niet relevant. Daarnaast moet een consumentenproduct (ieder product dat door een consument kan worden gebruikt) gewoon veilig zijn, ongeacht welke afspraken je maakt met een koper. Is het product dat niet en heb je een aantal zaken aantoonbaar niet goed geregeld dan ben je niet alleen aansprakelijk, maar kun je ook strafrechtelijk vervolgd worden. Ondernemers en bestuurders weten sinds Chemiepack dat dat geen loos dreigement meer is. Ben benieuwd of dat bij de producent van de Stint bijvoorbeeld nog een rol gaat spelen . Bottom line: zorg dat je product veilig is, en dat je alles wat je daar aan doet en gedaan hebt ook documenteert. probeer bij voorkeur niet alleen te voldoen aan de wettelijke normen: dat zijn alleen minimumeisen, maar ga verder betrek ook anderen in het proces van beoordelen van risico's en maatregelen: dat beperkt de kans dat je als ontwerper en/of producent een kokervisie hebt (iets dat wellicht bij de Stint aan de hand was, want daar lijken redelijk basale risico's over het hoofd gezien of genegeerd )
 6. Norbert Bakker

  Verhuur auto BV aan eenmanszaak

  Is dat zo? Mij leek juist dat milieuvriendelijke auto's daar juist extra gevoelig voor zijn vanwege de relatief hoge cataloguswaarde ten opzichte van verbrandingsmotoren; vooral in combinatie met een BV waar geen beperking van de bijtelling tot de werkelijke kosten geldt. In dit voorbeeld gebruikte de BV de auto in het geheel niet: zou de bijtelling excessief privé gebruik dan niet minimaal 76% van de cataloguswaarde moeten zijn (100% - verschil reguliere en lage bijtelling) ? Kun je aangeven waar mijn denkfout zit Prins?
 7. Norbert Bakker

  Koppelen Excel aan website

  Beste Secretagent, volgens je andere recente topic doe je iets met hypotheken, financiële planning, echtscheidingsadvies etc. Wat wil je precies per klant gaan bijhouden in Excel? Zodra je vertrouwelijke financiële en/of persoonsgegevens online gaat laten ontsluiten (of die sheets toemailt), zul je wel kritisch moeten kijken naar de veiligheid van die keuze. Heb je ook naar bestaande softwareoplossingen gekeken?
 8. Norbert Bakker

  Verhuur auto BV aan eenmanszaak

  Dát of het gebruik van de eenmanszaak wordt gezien als privé gebruik tbv de BV (die geen "verhuur van auto's" als gebruikelijke activiteit heeft), en de DGA krijgt een bijtelling excessief privé-gebruik over de cataloguswaarde Beide opties komen voor in eerdere HL-topics over min of meer het zelfde onderwerp. Ben benieuwd wat van toepassing is of - bij controle - kan zijn en waarom.
 9. Wat wil je, wat kun je er aan doen en wat ga je er aan doen? "Wat wil je" is heel simpel: je wilt die zorgen niet. "Wat kun je er aan doen" is hoe je dit kan bereiken: je kunt de restrisico's vermijden je kunt de kans op restrisico's verkleinen je kunt de gevolgen van restrisico's verkleinen je kunt de restrisico's overdragen (o.a. verzekeren maar er zijn ook andere vormen van overdracht: "voorwaarden" bijvoorbeeld) je kunt de restrisico's accepteren je kunt je eigen perceptie (laten) bijstellen : wellicht schat je kansen en gevolgen van bepaalde risico's veel te hoog in en maak je je onnodig zorgen (of maak je je zorgen om de verkeerde risico's en ben je blind voor een andere.. had iemand al het woord "recall" genoemd? ) "Wat ga je er aan doen" is niet alleen een kwestie van geld en tijd maar vooral van prioriteiten stellen en actie nemen. Bel RVO, bel TÜV en bel verzekeraars. Is de geboden limiet te laag? Vraag dan om een hogere. Wordt die niet geboden? Vraag dan waarom en wat er voor nodig is om die limiet wel te krijgen en/of vraag het aan andere risicodragers. Limieten tot € 5.000.000.- per aanspraak moeten zeker haalbaar zijn. (Daarboven wordt lastig : meestal willen verzekeraars het risico dan niet meer alleen dragen:dat betekent stapelen of een gedeeld (beurs)risico...hoe dan ook duur en met veel aanvullende eisen...ik schat in dat een verzekerde limiet van € 5.000.000,- voor jou nu even het maximaal haalbare is)
 10. CE is geen keurmerk, maar een markering. Dat batterijen een CE markering moeten bevatten staat vast. Of daarvoor - en/of voor andere normen en wetten - ook daadwerkelijke keuringen/testen verplicht zijn staat niet vast. Idem voor eventuele aanvullende eisen van verzekeraars. de veiligste en snelste weg is het navragen: prima (en goede tip) als vraagsteller onverplicht tests laat uitvoeren, maar het is zonde als dat net een andere test is als een verzekeraar eist of wenst
 11. Ik verwacht dat het zelfs een eis is om überhaupt een dekking te kunnen krijgen, vandaar mijn suggestie aan vraagsteller. Het aantal Li-ion gerelateerde branden (en de gemiddelde omvang daarvan) is de laatste jaren flink is gestegen. Reden voor de brandweer om dit jaar tijdens de "dag van de batterij" aandacht te vragen voor verantwoord gebruik en wat te doen bij brand.
 12. Beste Pjotr, Allereerst welkom op Higherlevel! Ik vermoed - maar weet dat dus niet zeker! - dat er wettelijk geen keuring verplicht is, maar wel CE markering. Ik raad je aan deze vraag te stellen aan de RVO, of aan teststellingen als TÜV of DEKRA. (Beide instellingen hebben een apart lab voor batterijtests) Ook is op alle batterijen in de EU de batterijen/accu richtlijn van toepassing die eisen, verboden en normen stelt aan o.a. markeringen, recycling/inzameling en concentraties zware metalen. En er zijn EU en internationale (UN)normen voor de productveiligheid tijdens transport van batterijen Dat bedrag lijkt mij i.v.m. het brandrisico echt véél te laag. Verzekering is normaliter het sluitstuk van productaansprakelijkheid, niet het begin. Maar ik vermoed hier dat een eventuele verzekering aanvullende eisen stelt aan het productieproces, keuringen, markering en het ontwerp zelf: dat laatste o.a. om zelf prutsen door consumenten onmogelijk of inzichtelijk/aantoonbaar te maken. Ook kan ik me voorstellen dat wellicht niet alle restrisico's goed af te dekken zijn, en dat invloed heeft op jouw hele plan (bijvoorbeeld op de rechtsvorm, of op de haalbaarheid op zich) Dus wellicht is het handig/verstandig voor jou om wel direct met een verzekeraar aan tafel te gaan zitten. Een handig startpunt is wellicht de Interpolis Zeker-van-je-Zaak-verzekering. Deze verzekering is alleen beschikbaar via de Rabobank.
 13. NSVO has left the building. De site is offline, alle medewerkers zijn (blijkens linkedin) uit dienst. Wat resteert zijn de 121 reviews op trustpilot (gemiddelde beoordeling een 1,2 uit 10), 11 klachten op klachtenkompas (gemiddelde beoordeling een 1,8 uit 10), een stapel topics bij kassa, Radar en klacht.nl en een advocaat die gedupeerde ZZP-ers zoekt onder de noemer "Opgelicht door tussenpersoon energieleverancier". En weer wat geleerd: deze babbeltruc staat bekend onder het "15 procent kortingspraatje" van oa. Energie Transparant, NSVO, Kosten Transparant en COVO. Misschien een optie om dit topic te hernoemen of deels af te splitsen tot algemeen (verzamel)topic "wie heeft ervaring met energie/telecom-collectieven"? Zo ja dan zijn titelsuggesties welkom
 14. Dat is bij meer dan 1 Aandeelhouder/bestuurder verstandig, maar verplicht is het niet. Zorg er wel voor dat je dit door een specialist laat opstellen of nakijken want je wilt - meestal - wél dat het een overeenkomst van opdracht blijft en geen vermoeden van een dienstverband oplevert. (Daarom is het niet verstandig om zomaar klakkeloos bepalingen uit arbeidsovereenkomsten - oa doorbetaling bij ziekte of vakantie etc - op te nemen, terwijl het wél verstandig is om hierover afspraken te maken en vast te leggen in de managementovereenkomst. )
 15. Norbert Bakker

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Klopt. Maar daar is een heel eenvoudige oplossing voor: zeg even "sorry, zo had ik het niet bedoeld, ik zal het op deze manier niet meer doen" en zand erover. Zal ik dan beginnen? Dat voorkomt ook weer een "maar jij ook" of "maar jij eerst"-discussie "Sorry, ik zal niet meer zo heftig reageren op vermeende verdachtmakingen van moderatoren"

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké