Jump to content

Norbert Bakker

Moderator
 • Content Count

  16,475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

Norbert Bakker last won the day on August 2

Norbert Bakker had the most liked content!

Community Reputation

1,603

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Sprout

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  - Open staan voor het versterken van elkaars netwerk op basis van wederzijdse reciprociteit.
  - Deskundig en objectief advies zoeken over risico's, arbeidsvoorwaarden en verzekeringen tegen volledig transparante beloning
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen is risico lopen; verstandig ondernemen is bewust en verantwoord risico lopen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is de motor van de evolutie.
 1. Inderdaad mag dat niet, net zo min als het verdelen van loon. Ik vroeg me vooral af welk voordeel dit geschuif met omzet en winst oplevert voor het totale plaatje. Arbeidskorting lijkt zo te zien in 2020 nog een interessante optie, maar dat is wel tijdelijk: in 2023 vervalt de uitbetaling van de arbeidskorting aan de minstverdienende partner.
 2. Los van of het mag en kan vraag ik me af of het zin heeft, je bent immers fiscaal partner? Wat probeer je te bereiken? Leg eens uit? Welke voordelen zitten aan dat schuiven met omzet tussen fiscale partners?
 3. @kaatje_74en @prinsrachid, ik heb reactie terug van de benaderde externe specialist (= de persoon waar ik een opleiding volgde over DGA en sociale verzekeringsplicht) Mijn vragen die ik gesteld heb waren: Zijn reactie van zojuist: Conclusie: Ziek zijn is geen uitzondering op gebruikelijk loon, en de belastingdienst kan dat afdwingen. @prinsrachidhad hierin dus gelijk, corrected I stand In de praktijk lijkt de soep minder heet te worden gegeten, en staat de belastingsdienst verlaging van het gebruikelijke loon bij ziekt
 4. Hi Devora, welcome to the Higherlevel forum! For starting to work at home you should check with the municipality just to be sure. Also you need to register yourself at the chamber of commerce. And check out these sites: 1. ww.fagt.org (Federation of Alternative Medicine Therapists) 2. www.rbcz.nu (Register of Professional Practitioners Complementary Care) 3.www.solopartners.nl (The trade association for independent healthcare professionals) These organisations can provide you with information about reimbursment of you fee by health insurer
 5. Aandeelhouders delen niet in de kosten, die worden volledig gedragen door de BV, ook bij verliezen. Aandeelhouders delen alleen in de eventuele winst (en daarin zitten de kosten van de BV uiteraard verwerkt). Sommige persoonlijke kosten van DGA’s kun je wel individueel verrekenen (bijv lease auto), maar liever nog regelen die DGA’s dat in de eigen personal holding Wat zoek je precies en vooral waarom?
 6. Beste Briesje, er van uitgaande dat je Alfahulp bent en je doelt op de vrijwillige WW verzekering (anders zou je deze vraag niet stellen): het lijkt mij niet meer dan logisch dat je arbeidsverleden inderdaad mee blijft groeien, maar helaas ontbreekt het op de UWV site aan voorwaarden van die vrijwillige WW verzekering om dat ook definitief vast te stellen. Mijn advies is daarom om daarover contact op te nemen met UWV. En als je het antwoord dan hier zou willen plaatsen zou dat er fijn zijn: daarmee help je toekomstige alfahulpen met dezelfde vraag
 7. You don't need a parachute to skydive: you only need a parachute to skydive more than once... FF serieus: voor je huidige CRM keuze is de mogelijkheid van hosting en cloudopslag in de EU een basisvereiste.
 8. @Briesje: mocht je inderdaad Alfahulp zijn, dan zijn de spelregels totaal anders: je gaat dan namelijk een dienstverband met je klant aan en bent geen gewone zelfstandige. Of je verplicht verzekerd bent of dat je je vrijwillig kunt verzekeren (ook voor WW: dat is zelfs een verplicht combinatie met de vrijwillige ziektewetverzekering) hangt dan af van hoeveel dagen je werkt bij 1 of meerdere opdrachtgevers. Ook geldt dan voor jou de 13 weken termijn niet: je kunt je op ieder moment aanmelden voor verzekering, en die geldt niet met terugwerkende kracht De hamvraag of je
 9. Je kunt je niet vrijwillig verzekeren voor de WW, alleen voor ziektewet en WIA.Edit : tenzij je alfahulp bent: dan kun je je wel verzekeren tegen WW En, zoals Roel hierboven al aangeeft, dat kan alleen binnen 13 weken na einddatum arbeidsovereenkomst of einddatum van een uitkering van een werknemersverzekering (bijv, WW of Ziekewet) , en altijd met terugwerkende kracht vanaf die einddatum (is einddatum dienstverband dus 30-09, dan heb je tot 30-12 de keuze om je aan te melden voor vrijwillige verzekering ZW en WIA per 01-10 ) edit: tenzij je Alfahulp bent, zie onder
 10. Spot on. Als er 1 partij nu schadeplichtig is, is dat de verkoper
 11. Hoe staat het met de veiligheid van deze freeware en bieden online / cloud pakketten van Amerikaanse origine ook de mogelijkheid van hosting en/of opslag in de EU? Beide zijn belangrijke aandachtpunten voor de veiligheid van persoonsgegevens. Hoe bedoel je dat? Moneybird is geen ERP tool maar een boekhoudpakket; nogal een fors verschil.
 12. Jij hebt de goederen geleverd, ze zijn al van de klant. Jij kunt ze dus niet zo maar in de verkoop gooien: daarmee ontbind je je eigen overeenkomst.
 13. Beste @kaatje_74. Verwar salaris (loon uit arbeid) aub niet met een loondoorbetalingsplicht (= verplichting uit de wet of arbeidsovereenkomst bij - bijvoorbeeld - ziekte) Als er geen sprake is van een situatie waarin de BV een loondoorbetalingplicht heeft (zoals ziekte, zie lopende discussie daarover of je op dat moment ook de arbeidsovereenkomst en loondoorbetaling kunt stopzetten ) dan is het heel simpel: geen arbeid = geen loon. En hoewel die hoofdregel tegenwoordig niet meer hard in de wet staat is deze op de DGA nog onverminderd van toepassing indien en voor zover:
 14. Het hangt er vanaf of er iets over loondoorbetaling bij ziekte is opgenomen in de arbeidsovereenkomst of niet. Zo niet of is er geen schriftelijke arbeidsovereenkomst dan geldt de wet en dat is 70% van het gemaximeerde dagloon (premieloon Sociale verzekeringen) Zie de eerste zin van art 7:629 lid 1:
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept