Jump to content

Norbert Bakker

Moderator
 • Content Count

  16,077
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Norbert Bakker last won the day on May 27

Norbert Bakker had the most liked content!

Community Reputation

1,489

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Sprout

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  - Open staan voor het versterken van elkaars netwerk op basis van wederzijdse reciprociteit.
  - Deskundig en objectief advies zoeken over risico's, arbeidsvoorwaarden en verzekeringen tegen volledig transparante beloning
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen is risico lopen; verstandig ondernemen is bewust en verantwoord risico lopen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is de motor van de evolutie.
 1. Het antwoord heb ik al gegeven: je past de zelfstandigenaftrek helemaal toe.
 2. Niet alles staat in de wet. Een vrucht is een vrucht, ook al noemen we het culinair een groente zoals paprika en tomaat. En daar wordt jam van gemaakt en verkocht. Maar die mag in Nederland dan geen jam heten omdat het suikergehalte te laag is. Is jouw vrucht een vrucht en zit er genoeg suiker in, dan is het jam
 3. Beste Tomlala, allereerst welkom op Higherlevel! Waarom zou je bij de aangifte van 2018 rekening (moeten) houden met een emigratje in 2019? Dat doe je pas in de aangifte van 2019: je hebt recht op zelfstandigenaftrek in 2019 als je in het eerste half jaar dat je nog in Nederland woonde voldoet aan het (volledige) urencriterium van 1225 uur: dus niet de uren of de aftrek tijdsevenredig bepalen.
 4. @KH1280, allereerst welkom op Higherlevel! Mod comment: ik heb je titel "Advies gevraagd: stappenplan" gewijzigd
 5. Op die manier kan het inderdaad: breng je eenmanszaak onder in een holding, laat de holding naar beneden zakken tot werkmij, stel een interim bestuurder of directeur in loondienst aan en treed zelf terug als bestuurder (zowel in naam als in daden). Maar wellicht zijn er nog andere oplossingen, zoals een CV. Dat zijn operationele en goed verzekerbare risico's. Bovendien ben je tijdens de sabbatical nog steeds aansprakelijk voor het in het verleden door jou geleverde werk of product, dus is een goede verzekering die ook dit inlooprisico afdekt ook in jouw belang (ongeacht de rechtsvorm: dus ook voor een BV) Je zou de eenmanszaak ook gewoon de eenmanszaak kunnen laten en een directeur in loondienst aan kunnen nemen met beperkte procuratie én een goede verzekering van de operationele restrisico's . Jij bent dan nog steeds eindverantwoordelijk en aansprakelijk, maar dan op een manier die veilig genoeg is. Zie je dat niet zitten, kies dan voor de BV (+verzekering)
 6. Klopt, een kredietverzekering is bedoeld om het insolventierisico van de afnemer af te dekken, niet de hoepel-ellende. Ja, maar dat richt zicht ook vooral op bedrijven die moeilijk kunnen betalen, niet op bedrijven die lastig en laat willen betalen. Per saldo net zo duur of zelfs duurder dan factoring voor dit type klanten Verander wat je veranderen kunt, en accepteer wat je niet kunt veranderen. Het makkelijkste is gewoon het spel mee te spelen. Spring door de hoepels, maar houd er wel rekening mee in je prijs. Heb je geen zin om door hoepels te springen: speel dan niet mee: verlang gewoon (creditcard) betaling vooraf en accepteer dan dat ze daarom niet bij je afnemen. ""I know this game, it's called cat and mouse. And there's only one way to win:don't be the mouse"" (The Cat, Red Dwarf)
 7. Update verplichte AOV: In het FD van vandaag: De wens is hier de vader van de gedachte en de onderbouwing nogal vergezocht: de verzekeringsplicht zou het namelijk "moeilijker maken voor dienstverleners uit andere lidstaten om hier diensten aan te bieden" (Hoe dan?) en daarom in strijd zijn met de dienstenrichtlijn De werkvereniging probeert via crowdfunding de middelen bij elkaar te krijgen om te gaan procederen (en ik hoop van harte dat ze dan ook een betere juridische onderbouwing weten te vinden dan nu het geval is) Minister Koolmees is vooralsnog niet onder de indruk :
 8. @moraislima: Ik heet dan weliswaar nog steeds geen Robert, maar ik ga UWV Webcare wel even via Twitter attenderen op jouw vraag
 9. Consequentie is in ieder geval dat je je niet meer als ZZP-er kunt werken bij dit bedrijf maar er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een loondienstverband ontstaat, (voorzover dat er - als je al 2 jaar voor dezelfde opdrachtgever werkt al niet fictief is) en je daardoor rekening moet houden met gebruikelijk loon en het niet meer kunnen opvoeren van de uren van deze opdrachtgever/werkgever ten behoeve van het eventuele urencriterium voor de zelfstandigenaftrek En ontstaat er in dat geval mogelijk met terugwerkende kracht en dienstverband (geen fictieve maar een echte)
 10. "Abonnements-vorm in plaats van een advies-fee"" ?? 85% van de "verzekeringsagenten" werkt nog op provisiebasis : een deel van de premie is dan voor de adviseur, daar zie jij als klant niets van (maar op zakelijke verzekeringen is het al snel 20% van jouw jaarpremie) Dat "lijkt" voordelig: de adviseur "hoef je niet zelf te betalen" en stuurt geen factuur. Maar uiteraard betaal je dat uiteindelijk wèl zelf: die 20% is een opslag op de netto premie die jij betaalt aan de verzekeraar, en wat de verzekeraar vervolgens uitkeert aan de "verzekeringsagent" Nadeel van deze methode is dat de inkomsten van de adviseur afhankelijk zijn van de omvang van jouw premie: hoe meer producten en hoe meer premie, des te meer inkomsten. Dat maakt het voor "verzekeringsagenten" lastig om objectief te adviseren in het belang van de klant. Kies daarom bij voorkeur niet voor provisie (tenzij de adviseur daar transparant over is en werken op provisiebasis voor beiden gunstiger is), maar voor een manier waarop je de adviseur beloont voor zijn/haar werk op basis van de daadwerkelijke inspanningen en niet op basis van de premie van de verzekeringen. En een onderscheid tussen advies over risico's enerzijds en beheer van het verzekeringspakket anderzijds is wat mij betreft juist verstandig: zowel voor de klant als voor de adviseur. Je betaalt dan voor objectief advies over risico's (waarbij vooral ook wordt gekeken naar risico's die je niet kunt of niet moet of hoeft te verzekeren) , en een beheervergoeding voor de verzekeringen. In de praktijk zul je dan veel minder verzekeringen nodig hebben, en de paar dekkingen die je wel hebt zijn beter en worden up to date gehouden. Kortom: kies voor advies op feebasis én beheer op abonnementsbasis!
 11. mod comment: het staat iedereen vrij om agenda items voor ondernemersgerelateerde bijeenkomsten te plaatsen met een inhoudelijk karakter. Discussie over acquisitie/reclame en moderatie niet in topics zelf (dat mag zo langzamerhand toch wel bekend zijn)
 12. Ik ben géén fiscalist of pensioenspecialist maar voor zover mijn kennis reikt vervalt een pensioencontract zeker niet zomaar, en zijn uitkeringen uit de BV gewoon belast in het woonland, e.e.a. afhankelijk van de daar geldende belastingregels en met Nederland gesloten belastingverdragen. Raadpleeg voor de zekerheid een DGA/pensioenadviseur met kennis van de belastingverdragen van het specifieke woonland.
 13. Dat het bij de KvK niet vermeld staat hoort bij een goede verzekering niet uit te maken: het gaat er om dat het niet bij de verzekeraar bekend was. Als een verzekering alleen uitgaat van de KvK omschrijving, is het een slechte verzekering of slecht advies. Dan zou ik dat zeker een keer gaan doen. Beter nog: nodig er meerdere (2 of 3 ) uit, en bekijk met welke persoon je de beste "klik" hebt.
 14. Beste @BVnuweg, allereerst welkom op Higherlevel! De bewakingstermijn gaat lopen op het moment van de aanslag; in de praktijk heb je er dus langer last van dan 10 jaar.
 15. Op basis van de verstrekte informatie (goede samenwerking - yada yada yada - en nu willen ze me kapot maken) of beter gezegd: het volslagen gebrek daaraan, valt daar geen zinnig woord over te zeggen. Je zult echt meer moeten vertellen over wat er is gebeurd dat deze situatie zo snel deed escaleren (volgens jou dan: we lezen sowieso maar 1 kant van het verhaal) , en alleen dan valt te beoordelen of er nog ruimte in deze situatie zit. Doe je niets dan wordt het straks staken van de huur en vervolgens hoge incasso- of juridische kosten en wellicht zelfs een dreigend persoonlijk faillissement, dus hulp lijkt me echt dringend noodzakelijk. Vaag! Werk dat je aantoonbaar hebt gedaan op basis van een heldere opdracht of overeenkomst, moet je gewoon kunnen factureren, ongeacht een conflict dat op enig moment ontstaat. Tenzij dat conflict gaat over de kwaliteit van jouw werk, maar dan heb je een heel ander probleem dan een conflict met je verhuurder X is/was je enige opdrachtgever? Is X toevallig ook nog je oud-werkgever? ( Dat zou namelijk mogelijkheden kunnen bieden om uit deze impasse te komen. Niet de meest nette wellicht, maar wel het onderzoeken waard)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept