Jump to content

Norbert Bakker

Moderator
 • Content Count

  16,246
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

Norbert Bakker last won the day on August 2

Norbert Bakker had the most liked content!

Community Reputation

1,546

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  innovatief ondernemen
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Sprout

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  - Open staan voor het versterken van elkaars netwerk op basis van wederzijdse reciprociteit.
  - Deskundig en objectief advies zoeken over risico's, arbeidsvoorwaarden en verzekeringen tegen volledig transparante beloning
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen is risico lopen; verstandig ondernemen is bewust en verantwoord risico lopen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is de motor van de evolutie.
 1. Beste Sandero, Allereerst welkom op Higherlevel! Inhoudelijk: ik zie in dit geval niet in waarom het niet zou mogen. "Patta" is een erg algemene term, er zijn meerdere bedrijven bij de KvK ingeschreven met Patta in de naam (oa Patta Distribution, Patta Village, Patta's bij King en Patta Spa: die laatste is ook actief in onderhoud en reparatie van schoenen!) , en de naam Patta Protect lijkt totaal niet op Patta of Patta Exclusive Sneakers. En zolang je ook in je merk- en reclame-uitingen genoeg afstand neemt van het merk Patta (dus niet "toevallig" zelfde type logo, lettertype en kleurgebruik etc), zie ik niet in hoe je beide merken zou kunnen verwarren met elkaar. Het woord "tuin""valt niet als merknaam te registreren, net als je de merknaam "schoen" niet kunt registreren: allemaal veel te algemeen beschrijvend en daardoor totaal niet onderscheidend (=de basisvoorwaarde voor ieder merk). Dat het Patta nog wel gelukt is om de naam als merk te registreren zal vooral liggen aan het feit dat het woord Patta nog niet in de Woordenlijst Nederlandse taal staat of stond op het moment van merkregistratie. Voor de specifieke eisen waaraan een merk moet voldoen: zie de wettekst van het Benelux-verdrag inzake de intellectuele eigendom (merken en tekeningen of modellen), 's-Gravenhage, 25-02-2005, en dan met name artikelen 2.4 (restricties) tot en met 2.11 ( weigering op absolute gronden)
 2. Ik zou het niet durven zeggen. In het verleden hadden we wel leden met negatief karma en dat waren - om het mild uit te drukkken - niet de personen met de beste inhoudelijke bijdragen En let ook op ook deze opmerkingen:
 3. Je was je tijd ver vooruit. Je had er een boek over moeten schrijven:
 4. ik vond/vind GTD meer Eye opener dan Profit First, maar dat verschilt uiteraard per persoon en situatie. En ja, ook GTD is een hoop open deuren maar wel deuren die zo open zijn dat we ze nog wel eens vergeten op te merken zoals de Eisenhower Matrix I have two kinds of problems, the urgent and the important. The urgent are not important, and the important are never urgent.
 5. Ik haakte af bij het woord "Winst" bij gemeentes Herman Anyway, het is geen wondermiddel maar het principe van tegenvallers kunnen opvangen en toch marge kunnen maken als ondernemer om zelf van te leven, te sparen en schulden af kunnen lossen (én daarbij ook je leveranciers op tijd betalen!) is geen verkeerde. En zodra de druk van te weinig inkomsten weg is, ontstaat veel meer drive om echt te gaan ondernemen en te groeien (Mazlov) . Kraak een basisprincipe van dit systeem dus niet af omdat gemeentes er toevallig misbruik van maken.
 6. Nog niet. Ik heb het werkboek net een paar weken geleden aangeschaft om mijn GTD weer even een boost te geven na een hectische periode waarin ik af en toe het overzicht even kwijt was.
 7. Het is een slechte gewoonte om een aanname te doen op basis van alleen een titel van een boek Even serieus: zoals Henk al aangaf gaat Profit first helemaal niet over eerst je winst zeker te stellen voor jezelf ten koste van anderen zoals je leveranciers, het draait vooral om inzicht en het maken van keuzes. Met Getting Things Done heeft het gemeen dat het systemen zijn die uitgaan van het feit dat mensen niet rationeel handelen maar op basis van emotie. Beide systemen zijn zo ingericht dat je - als het het goed toepast - je beter inzicht krijgt (in je financien of je taken) en automatisch rationeler gaat handelen. Het is geen wondermiddel en het helpt alleen voor mensen die zich zelf willen helpen, maar het kan voor niemand kwaad om er kennis van te nemen. Enne... wie zowel PF als GTD goed toepast, zal er schik in hebben om zijn of haar leveranciers zo vroeg mogelijk te betalen.
 8. Beste Andemaar, allereerst welkom op Higherlevel! Inhoudelijk: net als Getting Things Done een hoop open deuren, maar wél een werkend systeem voor wie het goed toepast. (Ik ben enthousiast gebruiker van beide in ieder geval)
 9. Beste Richard, Allereerst welkom op Higherlevel Nee, daar valt het niet onder. De werknemersverzekeringen zijn premies WW , ZW en WIA (WGA+IVA) . Deze betaal je alleen als dat specifiek op je loonstrook staat. Als DGA ben je verplicht sociaal verzekerd als er sprake is van een dienstverband en je daarin je eigen ontslag niet kan tegenhouden. Je wordt dan voor de verzekeringswetten WW, ZW en WIA gezien als werknemer en bouwt daarin ook rechten op. Ben jij enig eigenaar of meerderheidsaandeelhouder van de werkmij dan kun je je eigen ontslag tegenhouden en ben je niet verplicht sociaal verzekerd en daarmee heb je zelf ook geen recht op NOW 2.0 Mocht het aandelenbelang anders liggen, dan graag aangeven hoe, dan kunnen we je gericht verder helpen met de beoordeling
 10. Beste Sven, allereerst welkom op Higherlevel! Formeel antwoord: het is toegestaan als de merkhouder toestemming geeft, anders meestal niet. Informeel antwoord: de meeste brillenfabrikanten hebben het veel te druk met het bestrijden van namaak en copy cats om zich op dit moment ook nog druk te maken over eventuele grijze of parallelimport. Maar weet je zeker dat die vriend een goede vriend is die je door dik en dun kunt vertrouwen een geen vage kennis die je ergens (al dan niet online) bent tegen gekomen? De meeste zogenaamde "merkbrillen uit de productie-goedkope aanbiedingen" zijn namelijk fake. Als je al goederen krijgt, is het namaak, en lang niet altijd een goede
 11. correct, maar die vervoedersaansprakelijkheid gaat niet verder dan € 10,33 per kilogram. Ik vermoed dat de goederen van Lars een (flink) stuk meer waard zijn en de vraag wie het transportrisico draagt - koper of verkoper - boven de vervoedersaansprakelijkheid van de transporteur ( of wie dat aanvullend had moeten verzekeren) , nog onverminderd relevant is 😊
 12. alleen als er een vennootschapsovereenkomst met voortzettingsbeding is, anders eindigt de VOF van rechtswege, ongeacht het aantal overblijvende vennoten. Dat is dan geen keuze! Kortom: is er een vennootschapscontract en zo ja: bevat dat een voortzettingsbeding?
 13. Bijna goed. Het verlaagde urencriterium is inderdaad alleen voor starters (die geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn) maar het levert een totaal andere aftrek op dan de starters- en zelfstandigenaftrek. Deze bijzondere aftrek heet " de startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid" en bedraagt als volgt: Aanvullende criteria: En de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen waaraan gerefereerd wordt zijn: Kortom: ben je geen geen starter meer en heb je geen arbeidsongeschiktheidsuitkering, dan kom je niet in aanmerking voor deze aftrek
 14. Kan, maar dar is dit niet. Dit is een serieuze scam ad
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept