Ga naar inhoud

Norbert Bakker

Moderator
 • Aantal berichten

  14888
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Alles dat geplaatst werd door Norbert Bakker

 1. Ah ok. Maar de privé reisverzekering wordt niet afgesloten, die loopt al. AnnaSuzanne vraag zich alleen af of ze de kosten "van die betreffende maand "zakelijk op kan voeren nu ze deze bestaande privé verzekering zakelijk gaat gebruiken, en gaat daarbij voorbij aan het feit dat er standaard geen dekking is voor andere zaken dan privéreizen. Met als aanvulling dat de kosten alleen aftrekbaar zijn als die dekking dan ook een zakelijk nut heeft. Standaard hebben privé gesloten verzekeringen dat niet, enkele autoverzekeringen uitgezonderd.
 2. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  Klopt. Geen dank, ik ga dit véél vaker doen . En Thomass uiteraard dank dat hij bereid was op mijn vele PM's te reageren.
 3. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  Het enige dat ik uit hoefde te zoeken waren de feiten: heeft vraagsteller een webwinkel , doet hij wel of geen hosting en in wat voor producten handelt hij. Daarvoor hoef je geen verstand van verzekeringen te hebben en ook geen jurist te zijn. Slechtlezende drammerts, dat zijn we! Relevant voor dit topic: Het is een webwinkel, het zijn fysieke producten, dus alle telecommunicatiewet-referenties zijn niet relevant De politie heeft ofwel gebluft (niet de eerste keer) of een fout gemaakt: die moeten ze dan herstellen Tenzij jij een rechtvaardig(er) belang hebt om die informatie toch te bewaren, of je dat bij Wet verplicht bent. Bijvoorbeeld omdat boekhoud- en belastingregels dat vereisen (en denk bij fysieke producten ook aan veiligheid: voor een product recall is informatie over de kopers van groot belang. Gegevens onomkeerbaar anonimiseren in plaats van - bijvoorbeeld - omkeerbaar pseodonimiseren lijkt me niet altijd verstandig ) Hangt af van de volgorde: als je eerst het request krijgt, de gegevens verwijderd en vervolgens het verzoek van de politie krijgt is het pech voor de politie Maar krijg je een rechtmatig verzoek van de politie terwijl je de gegevens nog niet verwijderd hebt, dan gaat het verzoek van de politie ongetwijfeld voor
 4. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  Nogmaals: (klein tussenstationnetje): zou kunnen, maar ik heb het voor de zekerheid toch maar even nagevraagd bij vraagsteller Daarnaast is er (wellicht prematuur) contact gelegd met een ter zake kundige jurist om te duiden wat wel en niet onder een communicatiedienst valt. Alle goedbedoelde interpretaties van amateurs ten spijt levert dat tot nu toe geen enkele helderheid op. En daar trekt de volgende mist en verwarring op. Hier was ik dus al bang voor: nu wordt verwerking, opslag en beheer van gegevens opeens gelijk gesteld aan telecom diensten of eufemistische dimensies. Niet doen: want dat doet die wettekst ook uitdrukkelijk niet: het gaat daar steeds om de combinatie van communicatiediensten en - als dan - verwerker en beheerder van gegevens.
 5. Ik zou je WFT schade PE er toch nog even op naslaan, Prins , want dit klopt niet. Standaard biedt een privé reisverzekering geen dekking voor een zakelijke reis, dus zijn de kosten - zonder aanpassing - ook niet zakelijk op te voeren. Soms kun je de dekking wel tijdelijk uitbreiden tegen een bescheiden meerpremie. Dat kan alleen na overleg/toestemming en als je geen fysieke beroepswerkzaamheden gaat uitvoeren in het buitenland. Die meerpremie kun je dan opvoeren als aftrekbare kosten Ik zou me eerlijk gezegd drukker maken over of je überhaupt dekking hebt (voor ziektekosten buiten NL/EU en repatriëring bijvoorbeeld) , dan over de aftrekbaarheid van de kosten daarvan. Als de bestaande verzekeraar geen tijdelijke zakelijke dekking wil bieden, dan moet je inderdaad een aparte zakelijke reisverzekering afsluiten voor passende dekking én die kosten zijn dan zakelijk aftrekbaar
 6. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  De woorden "schijnbaar" en "waarschijnlijk" in 2 opvolgende reacties deed vermoeden dat meerdere reizigers in de slaapwagon lagen toen dat station gepasseerd werd . Zou kunnen. Maar om te voorkomen dat we daar weer 3 pagina's verwarring over krijgen ga ik vraagsteller gewoon even vragen wat voor soort producten het in dit geval betrof. Wellicht gaat dit gewoon een online sokkenwinkel namelijk.... en dan hoeven die hele verdere reis met deze trein niet te maken.
 7. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  Het is een webwinkel aldus vraagsteller. Had ik dat al gezegd?
 8. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  Niet meer. Zie de éénnalaatste reactie van vorige pagina die je kennelijk - en niet als enige - even gemist hebt. Ja (bevestigd door vraagsteller) Nee (bevestigd door vraagsteller) Zeker Yep Yep; vrijwel iedere webwinkel doet dat (en met geldige redenen) , maar niet ten behoeve van een communicatiedienst Dat lijkt mij juist niet .. Een webwinkel is geen aanbieder van een communicatiedienst en zonder die dienst is het hele artikel niet van toepassing.
 9. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  Voor de definitieve duidelijkheid: vraagsteller is webwinkel, geen hostingprovider (zojuist bevestigd door vraagsteller)
 10. Norbert Bakker

  Samenwerking met freelancers

  Ik raad aan om met behulp van een goede jurist te kijken naar een handelsagent-overeenkomst
 11. Norbert Bakker

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Mits toegelicht een hele slimme opmerking! Toelichting: Als een bank met een Nederlandse bankvergunning onverhoopt failliet zou gaan (zoals DSB Bank in 2009) , dan staat het Depositogarantiestelsel garant voor een bedrag van € 100.000,- per rekeninghouder per bank Wie dus € 110.000,- of meer op 1 of meerdere rekeningen bij de zelfde bank heeft staan, krijgt bij faillissement max. € 100.000,- vergoed en moet vervolgens heel lang wachten of er van het faillissement zelf nog iets terugkomt (gedupeerden van DSB bank kregen uiteindelijk na 8 jaar iets meer dan 20% van hun verloren geraakte geld terug) Iemand die die € 110.000 of meer gespreid over rekeningen bij meerdere banken heeft krijgt € max 100.000,- per bank , en raakt dus niets kwijt als er niet meer dan € 100.000,- per bank op de rekening staat Waar je wel voor moet oppassen dat de garantie geld per bankvergunning, en je dus niet meerdere rekeningen bij verschillende labels van dezelfde bank moet hebben. Zo is KNAB een label van Aegon Bank NV en heeft ABN Amro Bank meer dan 50 verschillende labels /handelsnamen verdeeld over 4 vergunningen. Je kunt de vergunning per label zelf controleren in het Openbare Register Depositogarantiestelsel
 12. Norbert Bakker

  De Grote Voorstel-Draad van HigherLevel : Welkom!

  Beste Aymen en Marc, Dank voor het registreren en het voorstellen en hartelijk welkom op Higherlevel! Groet, Norbert
 13. Norbert Bakker

  Samenwerking tussen eenmanszaken

  Spijker op de kop 2 x ! Wie payrollen kan betalen kan zeker een 0-uren contract betalen; inclusief kosten goede jurist voor een kloppend model. Dat niet direct (schijnzelfstandigheid heeft alleen te maken met de criteria van een dienstbetrekking: dus gezag, loon en persoonlijke arbeid) , maar de persoon loopt wel het risico met 1 opdrachtgever door de belastingdienst niet als ondernemer gezien te worden voor de inkomstenbelasting maar als "resultaatgenieter" en daarom een hoop fiscale voordelen zoals Zelfstandigenaftrek, startersaftrek, MKB winstvrijstelling en willekeurig afschrijven etc. te moeten missen.
 14. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  En om die reden moeten ze die informatie wat mij betreft dan ook (nog) niet verstrekken, maar - als ze wel willen meewerken aan het oplossen van misdrijven- aan de politie verzoeken om een nieuwe kloppend verzoek tot een rechtsgeldige vordering te doen . Doen ze dat niet en verstrekken ze de gegevens aan de politie, dan maak ik me ook niet zo druk om de eventuele boete van de AP (De AP is vooral druk bezig met het geven van boetes en last onder dwangsom aan de politie omdat die de gegevensverwerking niet op orde heeft.... genuanceerd genoeg zo? ) maar is vraagsteller mogelijk wel schadeplichtig. Ook dat is uiteraard iets wat je helemaal tot 0 kunt reduceren = terugbrengen = nuanceren, maar dat vraagsteller daarmee in uitdrukkelijke strijd handelt met z'n eigen privacy-reglement is geen mening of aanname maar een constatering van een feit Bottom line voor alle reageerders hier: vinden we medewerking verlenen aan de politie op mogelijk onjuiste gronden belangrijker dan privacy of niet? De wetten zijn geschreven voor de waakzamen, niet voor de slapenden
 15. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  Los van de vraag of je moet meewerken aan het onrechtmatig opvragen van informatie door de politie, zou TS dan ook in tegenstrijd met het eigen privacy-reglement handelen: Er is namelijk - zonder geldige titel - geen wettelijke verplichting én TS heeft zich niet verzet binnen de mogelijkheden die de Wet biedt. Het is voor iedereen (maar vooral voor de politie) het verstandigste dat de politie er voor zorgt dat er een juiste rechtsgrond en een juiste instantie is die deze gegevens vordert, en dat vraagsteller controleert of daarvan sprake is . PS: Uit de oude doos, voor de liefhebbers: politie bluft om ip-adressen bezoekers te krijgen.
 16. Norbert Bakker

  Samenwerking tussen eenmanszaken

  Ik vermoed hier van niet. De persoon is alleen werkzaam voor jou, je wilt zelf de regie in handen hebben en houden: het lijkt erg veel op een dienstverband, dus loop je ook het risico dat het - ook als je het met elkaar anders op papier zet - gewoon een dienstverband is Dan ga je budget zoeken. Hoe lang duurt die pilot ? Of je gaat de pilot alleen doen, en neemt pas iemand in dienst als de pilot een succes is en je wel budget hebt
 17. Norbert Bakker

  Samenwerking tussen eenmanszaken

  Zeker; een arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld De 2e persoon lijkt niet te voldoen aan de zelfstandigheidscriteria als hij alleen jouw onderaannemer is; of heeft hij nog overige opdrachten/opdrachtgevers? Verder lijkt het meer op onderaanneming dan op samenwerking ; iets wat o.a. relevant is of wordt bij fouten: als alles gedaan is uit naam van jouw onderneming dan ben jij ook aansprakelijk. Hoe ga je dat borgen? Als jij de regie houdt en alles aanstuurt ontstaat er namelijk al snel een gezagsverhouding Lang verhaal kort: als je echt wil samenwerken, waarom dan niet samen een bedrijf starten?
 18. Norbert Bakker

  Ruziesplitsing

  Ik onderschrijf het advies van Jaap: neem contact op met een goede jurist en een boekhouder of liefst fiscalist om je verder te begeleiden Dat is een bekende wens ja. Maar wel eentje die strijdig is met het bedrijfsdebiet (zeker als het ook een relatiebeding betreft). Het gaat daarom een belangrijke rol spelen in de onderhandelingen en - als de ander akkoord gaat - zeker invloed hebben op de waarde en goodwill van het bedrijf voor de afrekening. Van belang om dit met een jurist en fiscalist af te stemmen. (En heel zwart-wit : wat vind je belangrijker: het geld of het concurrentie/relatiebeding? Zou je bijvoorbeeld akkoord gaan met 0 vergoeding voor je aandelen als je er volledige handelingsvrijheid voor terugkreeg?)
 19. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  Ik heb op basis van de eerdere posts van vraagsteller ook de aanname gedaan dat vraagsteller de webwinkel is inderdaad. En de vraagsteller lijkt dat ook deels te bevestigen doordat hij aangeeft lid te zijn van webwinkelkeur, maar wellicht is vraagsteller zowel webwinkel als hostingprovider Als de vraagsteller hostingprovider is, dan dient vraagsteller kennelijk gehoor te geven aan dit verzoek van de politie, anders niet. Misschien raadzaam om dan het privacy-reglement ook te screenen en eventueel aan te passen. Nee, dat is het zeker niet. Als er geen geldige grond voor die vordering is is het verstrekken van die gegevens een inbreuk op het eigen privacy-reglement én de AVG. Reden genoeg om even navraag te doen dus, wat precies is wat vraagsteller doet.
 20. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  Thnx, waaruit dit citaat: Ja, want mede of juist voor IP-adrressen bevat de AVG een uitgebreidere definitie van het begrip "identificeerbaar" bij persoonsgegevens: (*) (*) = met - wederom - dank aan ICTRecht
 21. Norbert Bakker

  Politie eist IP-adres van klant

  Dat de politie het niet zo maar mag vorderen; dat mag alleen de officier van justitie Nee Zonder vordering van de officier van justitie in theorie wel; tenzij je een bepaling daarover hebt staan in jullie privacy-statement en de klant met die voorwaarden heeft ingestemd Bij een vordering van de officier van Justitie of een uitspraak van de rechter wel. (En in dat geval heb je met de AVG ook geen problemen)
 22. Specifiek voor Horeca is ook de vraag: wat verlangt de financier en/of de verhuurder? Als die ook bij een BV verlangen dat je privé borg staat of privé meetekent, dan valt een groot deel van het voordeel van een BV al weg. Yep, naast de brandverzekering met name aansprakelijkheid en casemanagement/ integratie en loondoorbetaling bij ziekte.
 23. Norbert Bakker

  "Aarch!!" - deel je ondernemersleed hier!

  Zolang je er dan maar voor zorgt dat die data niet ook in de VS wordt opgeslagen (Data regions instelling), want anders voldoe je formeel niet aan de AVG
 24. Norbert Bakker

  "Aarch!!" - deel je ondernemersleed hier!

  Bestanden die je per ongeluk verwijderd, worden dus ook verwijderd van de backup? Of heb je meerdere versies? Tip: via KPN Voor 6 euro per maand 1 x daags online met gecrypte opslag in 2 beveiligde datacentra
 25. Norbert Bakker

  Ruziesplitsing

  Maar gelukkig is niet iedere splitsing direct een ruziesplitsing en zelfs niet iedere splitsing is ook echt een juridische splitsing van het bedrijf. Uiteindelijk gaat het ook niet om de naam en vorm van hoe je uit elkaar gaat, zolang je maar uit elkaar gaat. Het prettige van een juridische splitsing is wel dat dat een proces is op basis van gelijkwaardigheid. Wat ik uit eigen ervaring heb ervaren is dat zodra je om praktische reden een splitsing niet uitvoert als een splitsing maar als een uitkoop/verkoop, dat dan die ongelijkwaardigheid vroeg of laat wordt uitgebuit. Met name als klanten gevraagd wordt een keuze te maken tussen A of B is het prettig om dat te kunnen doen op basis van gelijkwaardigheid en niet als blijvende of vertrekkende partij

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké