Jump to content

Norbert Bakker

Moderator
 • Content Count

  15,889
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Everything posted by Norbert Bakker

 1. Hoe werkt dat? Waar geregistreerd en hoe? Welkom op Higherlevel overigens!
 2. Ja dat kan, maar wat heeft dat voor zin als het jou primair gaat om het niet betalen van schenkbelasting en niet om de continuïteit van het (familie)bestuur waar deze STAK-constructie primair voor bedoeld is? Een vergoeding als bestuurder is belast loon en vruchtgebruik van middelen zoals huizen, auto's etc wordt gezien als schenking als er geen reëele vergoeding tegenover staat of er geldt een forfaittaire bijteling die ook als loon belast wordt: in dat geval is erven een stuk goedkoper! Het enige zinnige wat je kan doen als je serieus geld hebt (miljoen of meer) en aan estate planning /tax planning wil gaan doen is deskundig betaal advies inwinnen bij een estate planner / vermogensbeheerder / familiefondsadviseur. Verder vraag ik mij af wat dit topic met ondernemerschap te maken heeft.
 3. Een waarheid als een koe. Van een dure werknemer neemt de overheid tot 90% over van € 9.538,- = € 8.584,20 per maand staatssteun voor alle loondienst toppers (ex 8% vakantietoeslag, mei komt dichterbij) . De DGA en ZMP-er tellen ook niet mee voor de NOW hoor, ook die moeten het doen met max € 1.500,- indien nodig. Maar je weet al wat Wiebes daar over gaat zeggen
 4. Op zich roerend met je eens hoor. Geen betere leerschool dan de praktijk van een marktkraam. De beste standwerkers én pitchers van Europa vind je op Camden Market, ik heb een keukenlade vol liggen van hun spullen... Het ging mij ook niet om dat idee, maar specifiek om de foodtruck omdat dat een hele forse investering vergt, zelfs als het een handkar is, en je leegloopt aan de vergunningen in gemeentes en vaste kosten op festicvals. Een wat minder kapitaalintensieve bootstap aanpak zoals dat van Patrick lijkt mij daarom passender, nog los van Corona Ik help het iedereen hopen... je kunt het virus wel uit het lichaam halen, maar niet zo snel uit het hoofd. Ik vrees dat dèze zomer voor de (food)festivals voorbij is. Edit: daad bij woord gevoegd
 5. Ja, maar behoudens maatwerk mag jij de dekking dan gewoon tussentijds opzeggen Verkeerd gelezen dan. En dat een verzekering automatisch verlengd wordt is vooral in belang van de klant die ander net een paar dagen te laat is met een nieuwe verzekering afsluiten en geen dekking heeft Dat mag na de eerste contracttermijn, dus bij verlenging altijd. Enige uitzondering is als het een maatwerkverzekering is, maar dat lijkt mij hier niet het geval Even bellen of mailen?
 6. De heilige graal van marketing en ondernemerschap kennelijk: de foodtruck. Alleen heb ik wel ernstige bedenkingen met betrekking tot deze vraagsteller, vraag en het moment: een foodtruck vergt forse investeringen, richt zich niet op wederverkopers en het zo maar zo kunnen zijn dat het in verband met een pandemie deze zomer helemaal niet erg foodtruckerig wordt.
 7. Dat zogenaamde "Centraal Meldpunt Nederland" is een eigen topic waard; het lijkt vooral bedoeld als clickbait en er klopt werkelijk helemaal niets van die site
 8. Point taken, de verzuimspecialisten gaan kijken of dit op te lossen valt. Inhoudelijk: was er sprake van echte Ziektewet (vangnet) of van normale loondoorbetaling bij ziekte als werkgever?
 9. Dan is je Google stuk Henk. Dit is Centraal Meldpunt Nederland. De scammer heeft niet àlles uit de duim gezogen
 10. Dit topic gaat op slot. Higherlevel ondersteunt op dit moment geen topics over handel in mondkapjes.
 11. Duidelijk, en ja dat maakt behoorlijk verschil. Dat klopt, alleen in de titel en de eerste zin van je post vermeld je de term "oudedagsreserve" en dat is iets anders dan pensioen voor een DGA (misschien bedoelde je "oudedagsverplichting"?) En wat heb je met dat pensioen in Eigen beheer gedaan bij de uitfasering eigen beheer ultimo 2016 : premievrij gemaakt, afgekocht of in een oudedagsverplichting ? Want ik vermoed dat dat ook de reden is van eventuele wijziging bij deponering?
 12. Het was een beetje vragen naar de bekende weg inderdaad . De realiteit is (of was?) dat in tijden van geen crisis en economische voorspoed de aandacht en animo voor continuïteitsplanning bij bedrijven laag is als het geen verplichting is, enige uitzonderingen daargelaten. Iedereen ziet snapt het belang wel, maar het past niet in de agenda en/of het budget . Zou dat na deze crisis veranderen (of te veranderen zijn?)
 13. Beste Daniel, Higherlevel is geen klachten- of reviewsite, zie onze forumregels. Dit topic gaat daarom op slot Groet, Norbert Bakker, HL Moderator
 14. Topcolumn Hans! Wat vind jij van het belang van continuïteitsplannen en scenario's spelen/ oefenen voor bedrijven als ze niet in een crisis zitten. Zijn die bedrijven stress-bestendiger en weerbaarder dan branchegenoten? En loont het de moeite om nu - tijdens de crisis - aantekeningen te maken van concrete problemen, misvattingen en knelpunten om die later in scenario's en plannen te behandelen?
 15. Beste Eric, Wat voor soort "oudedagsreserve" bedoel jij nu precies? Een FOR van een IB ondernemer of een pensioenovereenkomst van een DGA met zijn BV? Dat valt uit je openingsbericht en titel niet op te maken namelijk.
 16. Aha! Dat maakt de zaak iets anders inderdaad. Bij WBSO moet je voor zover mij bekend als DGA inderdaad een dienstverband met de werkmij aangaan en niet met de holding, dus dan is loonaangifte via werkmij wel correct, en doe je geen loon aangifte in de holding. Maar dan vervalt de managementfee tussen holding en werkmij. Heeft iemand je begeleid/ geadviseerd in de opzet van deze structuur?
 17. Beste Corina, Allereerst welkom op Higherlevel. Waarom heb je de werkmij aangemeld als werkgever en niet de holding?
 18. Maar dat geldt dan voor iedereen die - ondanks een inkomen op of boven sociaal minimum niveau (zoals een bijstandsuitkering of AOW) hoge vaste kosten heeft en daardoor -ondanks dat inkomen - toch nog te weinig overhoudt.
 19. Alle beetjes helpen, dus waarom niet gewoon ook doen? Ik vind het een topidee!
 20. @ChinaTradeConsult. Dank voor deze heldere toelichting van het waarom van niet wassen! Dat wassen niet werkt blijkt ook uit de RIVM testenm maar reinigen met H2O2 werkt tot 2 x toe wel veilig. Kennelijk is er dus een andere reden om die reinigingsmethode nu nog niet toe te passen (waarvan nog genoeg voorraad en bevoorrading vooralsnog de meest aannemelijke lijkt)
 21. Yup. Dat verbaast mij ook. Enige zinnige reden die ik kan bedenken is dat bewaren c.q. reinigen nu nog onveiliger is dan vertrouwen op tijdig bevoorraden, maar dat het al wel onderzocht is voor het geval dat...
 22. Zie RIVM: hergebruik FFP2 mondmaskers (dd. 20-03-2020) conclusies uit de tests (zie rapport) is dat wassen, stomen of bestralen niet goed genoeg helpt, en dat sterilisatie met waterstofperoxide tot 2 x werkt.
 23. Is dit een in DGA hypotheken gespecialiseerde bank of adviseur? in DGA hypotheken gespecialiseerde adviseurs die een externe partij een inkomensverklaring voor ondernemers op laten stellen. Voor een DGA met max 3 BV's (zodat er niet geconsolideerd hoeft te worden) kost dat tussen de 400 en 600 Euro. Maar uiteraard kost zo'n adviseur ook geld (maar de bankadviseur linksom of rechtsom ook)
 24. Klopt. Dat "niet eerlijk, wel wet" is ook geen vertaling, maar mijn slotconclusie. Door in ieder geval eerst te stoppen met te blijven zwammen over hoe vermeend moeilijk het is om uren bij te houden en uren te verantwoorden, want dat is allemaal onzin. Uren bijhouden is niet moeilijk, en uren verantwoorden is niet nodig. Het werkelijke probleem is: niet genoeg uren voor de harde drempel Vervolgens? Hoe moet het dan wel? Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar wel een idee: Wat mij betreft afschaffen dat criterium, en afschaffen die aftrek in zijn huidige vorm. Maak er een procentuele winstvrijstelling van (zoals de huidige MKB Winstvrijstelling) en geef een extra compensatie aan mensen die de verplichte verzekering moeten afsluiten omdat hun voornaamste inkomen uit ondernemerschap komt. Geen uren, geen drempels Maar ook hier sta ik open voor kritiek en suggesties...
 25. Eerst vond Calimero dat hij de uren niet kon bijhouden, en dat is niet eerlijk. Toen vond Calimero dat hij de uren niet wilde bijhouden, want dat is niet eerlijk En nu vind Calimero dat hij de uren niet kan verantwoorden en dat is niet eerlijk Maar uiteindelijk draait het maar om 1 ding: Calimero scharrelt niet genoeg uren bij elkaar om voor die zwoegbonus in aanmerking te komen. Net niet genoeg uren en dan 0 zwoegbonus. Ook de wijze uil vind dat niet eerlijk is. maar noemt de wijze uil de kip een hobby-dier? Nee, de wijze uil oordeelt niet over anderen. Maar wat denk je van die koe die pas 1 juli in de wei komt? Die zwoegt een half jaar lang, maar heeft toch niet genoeg uren voor de zwoegbonus, want die geldt hard per kalenderjaar. Ook dat is niet eerlijk . En helemaal zielig voor de startende kippen die nu allemaal opgehokt moeten blijven vanwege de vogelgriep maar doordat ze nog niet genoeg uren maakten, geen griepprik krijgen. Super oneerlijk. Allemaal niet eerlijk maar dat ligt niet aan de ratio. De beweegredenen van deze maatregel zijn heel helder: een harde drempel zonder uitzonderingen. Zoals de wijze uil al riep "lex dura, sed lex". Niet eerlijk, wel wet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept