Jump to content

Jasper S.

Legend
 • Content Count

  347
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24

Personal info

 • How did you find us:
  anders
 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Jasper

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Den Haag
 1. Toch weer discussie met de klant. Even een herhaling van de zaak. Opdrachtgever werkt vanuit Groot Brittanie, evenement vindt plaats in Nederland, ik ben een Nederlandse ondernemer. Het betreft transport, verhuur van materialen en verhuur van personeel. Het evenement is net achter de rug. Volgens eerdere berichten hier zou ik BTW in rekening moeten brengen. Mijn klant komt nu met de volgende eu regels: Waarbij de klant alles ziet als een service die ik verleen.
 2. Een advocaat kan de persoon uitleggen wat de gevolgen van zijn actie zal zijn. Met mensen die zo kortzichtig zijn valt niet echt te overleggen. Voor die 175 euro zou ik klaar zijn met zijn praktijken, nu dus 30 euro meer. En als hij een gesprek wil voeren kan dat best, maar er moet wel iets heel raars gebeuren wil ik hem opnieuw inzetten.
 3. Dank je wel, we hebben inderdaad ongeveer 80 uur per week freelancers rondlopen. Ik heb dit lang niet willen doen, maar de ervaring die ik heb met Roemenen zijn wel erg goed. Ze werken hard en werken nog harder als je ze hetzelfde loon als de Nederlanders geeft. Bij grote evenementen is het ook niet zo een probleem, maar als ze met 2 man op klus gaan en er spreekt er maar 1 goed Nederlands, dan zorgt dit wel voor negatieve reacties bij de opdrachtgevers.
 4. Ik was er al een beetje bang voor. Maarja het andere alternatief gaat me nog veel meer geld kosten. Ik heb inmiddels de advocaat wel klaar staan, voor het geval hij iets doms gaat doen. Maar deze man heeft best een hoog uurloon. Ik verwacht niet dat iemand hem echt serieus gaat nemen, maar het is een hoop narigheid om weer recht te trekken.
 5. De freelancer wil nu ook dat ik de voorrijkosten betaal, hij ziet het als misgelopen inkomsten, terwijl dit in mijn ogen een onkostenvergoeding is. Die kosten zijn nu niet gemaakt. Het is maar 30 euro, maar krijg nu het idee dat hij nu echt misbruik van de situatie aan het maken is.
 6. Een minimum van 20/25 euro is toch nog steeds veel te laag om als ondernemer van te kunnen leven?
 7. Daar werken wij ook mee, elke freelancer schrijft zich in op een speciale website, zo hebben wij altijd de juiste gegevens en weten wat iemand kan en wat de ervaring is. Op deze website geeft een freelancer ook zijn tarieven en extra kosten aan (zoals transportkosten), tot slot is er ook een ruimte waarin iemand zijn extra voorwaarden kan opgeven, zoals annuleringskosten of minimum aantal uren. De problemen in onze branche komen volgens mij vooral omdat de tarieven veel te laag zijn. Wat het gevolg is van een enorm aanbod aan bedrijven en nog een veel groter aanbod van freelancers. (Vaak zijn de freelancer mensen die zelf een bedrijf in de branche hebben wat niet genoeg omzet heeft) Het resultaat is dat een hoop freelancers in de problemen komen, als extra kosten krijgen en dan ineens rare sprongen maken. De winst die de bedrijven maken komt voornamelijk door de verhuur van materialen, op personeel wordt nagenoeg geen winst gemaakt. En het aanbod wordt alleen maar groter, elk jaar komen er zo 120 freelancers bij, terwijl het aantal evenementen niet zo hard stijgt. Ik zal de persoon in kwestie wel even uitnodigen voor een babbeltje, wie weet gaan we op een later tijdstip toch nog gebruik maken van elkaars diensten
 8. Aannames, daar gaan zo vaak dingen mis. Ik heb nergens gezegd dat het om een dag werken gaat... Ik wil hem zeker niet meer op de werkvloer hebben, iemand die dreigt met dit soort acties wil ik ver bij mijn bedrijf houden. Bovendien ben ik niet gediend van zo een toon. Tot slot geeft het denk ik een verkeerd beeld naar de andere freelancers en personeelsleden. Tarieven worden bij ons bepaald door de freelancers zelf, niet door mij, maar wel voor aanvang van een klus en niet na afloop. Wellicht werkt dit in de logistiek anders, maar bij ons heeft elke freelancer andere prijzen, o.a. afhankelijk van kennis en ervaring. Eigenlijk was dit pas de derde keer dat hij voor werkte. Ik heb zijn appje duidelijk verkeerd begrepen,wat denk ik komt door het gebrek aan leestekens en hoofdletters. Daarom wilde ik dit aangepaste bedrag wel betalen. Ik wilde wat Ward ook al zei met hem even een bakkie gaan doen, maar inmiddels krijg ik zulke rare berichten binnen dat we dit stadium wel gepasseerd zijn. Om dit allemaal snel af te sluiten denk ik dat ik dat annuleringsbedrag gewoon betaal. Eerlijk is eerlijk, door het afzeggen van de dienst loopt hij inkomsten mis.
 9. De klus was gisteren (opbouw) en moet morgen afgebouwd worden. De freelancer hielp hierbij en zou morgen weer helpen. Ik zou hem betalen om van het hele gezeur af te zijn. En om te voorkomen dat hij mij zwart maakt. De kosten voor morgen zijn 175 euro. Daar huur ik geen advocaat voor in om hem te overtuigen dat smaat niet handig is. De keuze die hij geeft is morgen voor mij werken of ik betaal hem de misgelopen inkomsten anders gaat hij mij zwart maken bij klanten en freelancers .
 10. Maar al die negatieve energie, moet ik morgen weer een advocaat gaan zoeken en die weer laten dreigen. Ik heb daar zo geen zin in. Het kost allemaal geld, tijd en mijn goede humeur. Hier op kantoor wordt geroepen dat ik hem echt niet hoef te betalen, maar een advocaat een paar uur aan het werk en het rechtbreien bij mijn klanten kost meer.
 11. Ik ben 2 uur geleden al gestopt, maar hij blijft doorgaan, constant dreigen met het benaderen van mijn klanten en andere freelaners. Geen idee wat hij wil gaan zeggen. Wat ik van hem begrijp nu is dat hij wil blijven werken voor mij en dat hij morgen ook gewoon wil komen werken. Maar na dit taalgebruik zie ik dat niet zitten. Ik vind zijn dreigementen ook wel van die aard dat ik bang ben om hem met mijn klanten in contact te brengen. Al er ooit een geschil komt krijg ik meteen dit soort acties. Dus ik dacht de weg van de minste weerstand is gewoon die factuur van morgen betalen en met 1 van de andere freelancers op pad te gaan.
 12. Ik heb een onaangename discussie met een freelancer. Hij veranderde zijn uurprijs op basis van een een whatsapp bericht, dat ik verkeerd heb begrepen. Ik heb daarop de factuur volledig betaald en gezegd dat we hem dan de volgende dag niet nodig hebben. Nu wil hij die ook doorberekenen. We hebben nooit iets overeengekomen over het annuleren van een opdracht. Ik heb nu voorgesteld om de factuur van morgen gewoon te betalen, maar toch blijft hij boos en wil nu mijn klanten en freelancers gaan benaderen., omdat ik hem in de toekomst niet meer ga inhuren. Wat ik trouwens niet heb gezegd. Hij is behoorlijk emotioneel over de chat, zijn woordkeuze is ook niet bepaald sjiek.
 13. Familienamen geven bij particulieren wel meer verbintenis, ze willen graag persoonlijke service, een familienaam kan daarbij helpen. Het gebruik van familienamen als bedrijfsnamen is wel een discussie die al heel lang bestaat, met net zoveel voorstanders als tegenstanders
 14. Had ik eerst wel, maar deze is verwijderd, ik heb hem wel op diverse andere fb pagina's gezet. New Line ken ik nog niet, ga ik eens naar kijken, verder ken ik geen NL fora meer die in gebruik zijn. Ik heb mijn licht al opgestoken bij andere bedrijven, maar op dit moment is er meer werk dan werknemers/freelancers. Ik probeer hier creatief mee om te gaan, door juist in de andere branches te zoeken.
 15. Leuk idee. Maar dat hele zware valt gelukkig wel mee. Het hele proces is zo gemaakt dat niemand meer dan 22,50 kg hoeft te tillen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het team veel langer kan doorgaan. Nu alleen nog wat bedenken voor de gigantische afstanden die we bij de evenementen moeten afleggen.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept