Ga naar inhoud

Jasper S.

Legend
 • Aantal berichten

  531
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Jasper S. won de laatste dag op 13 maart 2020

Jasper S. had de meest gelikete inhoud!

Karma

50

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Land
  Nederland
 • Voornaam
  Jasper

Bedrijfsinfo

 • Plaats
  Den Haag
 • Branche
  Overig
 1. Ik wil een financial lease afsluiten voor de aanschaf van een vrachtwagen. Ik ben de directeur van een holding, waaronder 1 B.V. hangt. Nu zou ik de financiering op naam van de zaak willen hebben, maar tot nu kreeg ik 3 afwijzingen, omdat ik niet in Nederland woon. De activiteiten zijn voornamelijk in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Dit was de reactie op de laatste aanvraag, heel persoonlijk, van een leasebedrijf uit Maaslsuis: "Ondernemer in buitenland gevestigd, afwijzen, geen mogelijkheden. Ondernemer woonachtig in Spanje." Kort maar krachtig. Geen ondertekening oid. Heeft het dan zin om nog verder te zoeken of zullen alle banken er zo over denken. De onderneming heeft geen negatieve BKR of leningen. De inventaris van het bedrijf, kan ruimschoots garant staan voor de lening.
 2. Sorry ik had toch beter moeten lezen, via de post kan het zonder de bankrekening. Jammer genoeg dat de dame van de KVK me er niet op wees, maarja had ik maar beter moeten lezen. Nu maar opnieuw in orde maken.
 3. Ik heb een 2 tal bv's en daarvoor heb ik mijn ubo registratie gedaan (dankzij dit forum, want anders had ik er nooit wat over gehoord) Nu is de inschrijving 3 x afgewezen omdat mijn bankrekening niet zou kloppen, na de eerste afwijzing heb ik gebeld met de kvk en kreeg daar een uiterst onvriendelijk dame aan de lijn die mij niet kon vertellen wat er mis is gegaan en dat ik het maar opnieuw moet proberen. Maar helaas ook de tweede keer afgewezen. Het betreft een zakelijke rekening, maar wel op mijn naam, volgens de bankgegevens. Nu woon ik niet meer in Nederland, wel in Spanje en heb al jaren geen prive rekening, eigenlijk omdat ik hem nergens voor nodig had. Ik heb met mijn vrouw wel een gezamenlijke rekening, maar omdat zij als eerste op de inschrijving staat, werd ook deze betaling afgewezen. In Nederland kan ik geen bankrekening openen omdat ik geen woonadres in NL heb. (Ik heb nog niet van alle banken een reactie gekregen, alleen ING en KNAB) In Spanje kan ik ook geen rekening openen omdat ik de laatste 2 jaar geen inkomsten heb (iets met Corona enzo) en nog niet lang genoeg Spanje woon. Het huis waar ik nu woon is geen postadres, dus wij hebben een postbus adres, dit is in Spanje voor de banken geen probleem, ze worden beheerd door semi overheid, maar voor een buitenlandse bank wel. Ik heb nog steeds een Nederlandse nationaliteit en een net nieuwe ID kaart, maar moet mijn belastingen betalen in Spanje. Nu ben ik mijn hoofd aan het breken over een oplossing. De KVK had geen oplossing ter handen en gaat uitzoeken of ik mijn accountant kan machtigen, maar de dame had het vermoeden dat dit niet zou kunnen. Omdat dit een Europese regel is, zullen er vast wel meer mensen met dit probleem zitten. Weet iemand hier hoe ik dit netjes kan oplossen.
 4. En wordt dit dan als loon gezien? Ik hoef van mijn eigen personeel helaas niet veel te verwachten, ze proberen het wel, maar zijn niet echt mensen mensen. Perfecte mensen voor de bouw en ze gaan pas naar huis als het af is en als het eindresultaat perfect is, maar op sociaal niveau naar onbekende zijn ze niet zo sterk.
 5. Ik wil niet mensen binden aan het bedrijf, ik wil dat mensen helpen met het zoeken naar mensen en ze daarvoor belonen. Om zo in contact te komen met mensen die we normaal gesproken nooit zouden spreken. De ervaring in onze branche is wel dat het uiteindelijk gaat of men de opdrachten leuk genoeg vindt en welk salaris er tegenover staat. Mensen veranderen erg snel van baan in deze branche. Worden vaak freelancer omdat ze denken dat dit beter betaald en dat ze denken dat ze dan alleen de leuke klussen kunnen uitkiezen.
 6. Jasper S.

  Personeel werven

  Het is in deze tijden voor de evenementen branche heel moeilijk personeel te vinden. Er zijn ook bijna geen freelancers die door de weeks kunnen werken, omdat ze inmiddels een vaste baan hebben. Niet alleen vanwege het salaris, maar vooral de werktijden en de regelmaat is voor veel een reden om niet meer terug te keren in de branche. Dit probleem zal zich vanzelf oplossen omdat het vooral een mooi beroep is. Het is weer even wachten tot er weer nieuwe mensen van de diverse opleidingen komen. Ik verwacht dat het hele tekort in 2 a 3 jaar opgelost zal zijn. Maar dat is best zonde. In de hele branche gaan nu evenementen niet door vanwege personeelstekorten en materiaal tekorten. Nu willen we kijken of we vanuit andere branches mensen kunnen overhalen om bij ons te komen werken. Om mensen aan te zetten om te helpen zoeken, wil ik er een financiële beloning tegenover zetten. Mag dit zomaar en hoe doe je dit legaal, ik kan me zomaar voorstellen dat de overheid ook wil profiteren van deze regeling. En dan praktisch, om fraude zoveel mogelijk te voorkomen, wil ik het bedrag niet meteen uitkeren zodra we iemand aannemen, maar pas na de proeftijd. De medewerker krijg 7 maanden contract en daarna een vast contract. Zijn er dan nog andere dingen die ik over het hoofd zie. Ik weet bijna zeker dat iemand bij ons wil blijven als het werk hem bevalt. Het salaris ligt iets hoger dan gemiddeld, we hebben veel interne en externe trainingen en een gezellig team. Ik hoop dat we met de financiële push mensen kunnen aanzetten om te helpen zoeken. Er bestaat natuurlijk altijd een kans dat men een maand komt werken en dan weer weg gaat en zo de beloning wel opstrijkt, maar zie niet helemaal hoe ik dit zou moeten voorkomen. Om het pas uit te keren na het 7 maanden contract lijkt me een beetje raar en haalt volgens mij de trigger weg.
 7. En dan mag ik hopen dat er wel een betalingsregeling is af te dwingen.
 8. Waar we voorheen huurde is nogal een log orgaan, waarbij het erg moeilijk is iemand te spreken anders dan de dame van de administratie. We gebruiken inderdaad gezamelijk toiletten, keukens en parkeerplaatsen. Er wordt ook geen water bijgehouden. De totale kosten worden verdeeld over het aantal vierkante meters dat men huurt. Waarschijnlijk betaald de verhuurder dan deze lasten en zitten die kosten in de huurprijs. Ik hoop maar niet dat we ineens een rekening achteraf krijgen van de gemeente. Zo een kostenpost van 10 jaar kunnen we nu moeilijk aan.
 9. Wauw wat is dat hard gegaan zeg. Nou heel erg gefeliciteerd! Ik ben het forum zelf een beetje ontgroeid, maar heb er veel aan gehad en weet zeker dat een hoop startende ondernemers hier nog steeds een berg aan informatie kunnen vinden!
 10. Ik ben het toch niet met je eens, wij werken met Martin Audio, dit valt onder de meest renomeerde merken van de wereld. Maar ook bekende merken als EV, LA, etc etc, adviseren om regelmatig je speaker te reconen. Budget merken uiteraard niet, de aanschaf van een complete set is dan goedkoper. En soms hoor je niet eens echt verschil tussen nieuwe en oudere speakers. De juiste settings zijn niet subjectief, de juiste settingen worden aangeven door de fabrikant. Het hele ontwerp van de kast, filters en keuze speakers hebben invloed op de settings en worden bepaald en berekend door de merken zelf. Ook met beveiligingen/limiters is het wel degelijk mogelijk om de boel kapot te maken, het is een fabeltje dat dit je set volledig kan beschermen. Waarom denk je anders dat er zo'n grote handel is in de reparatie van A merken zoals eerder genoemde merken. Er zijn bedrijven als Engine, Audio Dokter, Niehof, die vaste teams hebben rondlopen voor de reparaties aan versterkers en speakers. Waarbij de oorzaken bijna altijd onkunde van de bedieners zijn of een verkeerde stroomtoevoer. Sommige wat duurdere versterkers zouden beschermd moeten zijn tegen piekspanningen, maar helaas is de bescherming niet altijd snel genoeg. Daarom zien steeds meer serieuze bedrijven het nut van een goede distributiekast. Nog even iets heel technisch. Pure DC wordt door bijna elke versterker tegenwordig tegengehouden, maar bij een blockgolf, wat veroorzaakt wordt door enorme pieken vanuit de mengtafel, creeeren iets wat erg lijkt op de DC, maar nog steeds AC is. Waardoor bij de Sinus de speaker op volle kracht kracht naar achter wordt getrokken en daar gedurende een bepaalde tijd wordt vast gehouden om vervolgens met volle kracht weer naar voren te worden geduwd en ook daar weer wordt vastgehouden. De warmte die hierbij ontstaat en niet afgevoed kan worden, zorgt er uiteindelijk voor dat de spoel uitzet en gaat aanlopen of zelfs helemaal vastloopt. Daarom zal een dc beveiliging wel zijn werk doen, maar dit soort problemen nooit kunnen voorkomen. Daarom huur je een geluidsman in. Het aansprakelijk stellen zal niet moeilijk zijn, of hij het accepteerd betwijfel ik. Als de versterkers nog heel zijn en de schade bij de recones blijft dan is het inderdaad niet heel interessant om verder stappen te ondernemen. Voor de duidelijkheid is wel een overeenkomst, maar geen voorwaarden, iets wat we meteen voor het vervolg zullen oplossen.
 11. Inderdaad een hoop aannames, wellicht door mijn niet complete omschrijving. Ik wilde het proberen simpel te houden, maar dan nu toch beknopt het technische verhaal. De speakerkasten zijn 15 jaar oud, de speakers die er in zitten worden elke 5 jaar reconed (van nieuw karton en spoel voorzien) Dit is niet iets dat wij zelf kunnen, dus dit wordt uit besteed aan een gespecialiseerd bedrijf. Alle speakers hebben een serienummer, waardoor wij heel nauwkeurig kunnen bijhouden wanneer ze reconed moeten worden. Aan de andere kant hoort zelfs een onervaren geluidsman wanneer hij reconed moet worden. De responsetijd wordt langer, hett karton droogt uit en de helderheid verdwijnt. Uiteraard is de levensduur heel erg afhankelijk van hoevaak hij wordt gebruikt, hoe hij wordt gebruikt en in wat voor omgeving. Daarom houden wij 5 jaar aan, dan zit je altijd goed. Wat betekend dit in Jip en Janneke taal? DSP instellingen (instellingen in de versterker liggen digitaal vast en zijn niet zonder de juiste software aan te passen, aanpassingen worden ook in een logbestand bij gehouden) DSP instellingen worden geupload via een netwerk of USB kabel en zijn bij de betere merken altijd beschermd met een wachtwoord. Het onderzoek dat nu gestart wordt icm de reparatie wordt gedaan door gespecialiseerde bedrijven. De schade is al ontstaan, want dat heeft de freelancer zelf toegegeven. Het werkte het eerste deel van de show en op een gegeven moment niet meer. Op het moment dat er gelijkstroom is doorgestuurd vanuit de mengtafel, kan er wel degelijk schade ontstaan aan de versterkers. De versterker zijn niet gebouwd om gelijkstroom te versterken, wat ze tot op een bepaald moment wel doen, waardoor de speakers dus kapot gaan. En als je telang door gaat, ook de versterkers.
 12. De schatting wordt nu gemaakt op een kleine € 2000,00 aan reparaties en de freelancer factuur is € 485,00. De kans bestaat echter dat na het onderzoek en het doormeten er ook schade is ontstaan aan de versterkers. Als dit zo is, kan de schade oplopen tot € 10.000 (in het ergste geval).
 13. Ik wilde eerst even een nette brief opstellen waarin ik aangeef dat ik de betaling van zijn factuur opschort en dat ik een onderzoek instel naar de schade. Dat geeft me dan ook de tijd om met de verschillende partijen te praten en wellicht hun bevindingen op papier te krijgen. Het bedrag is te laag om het rechtszaak oid te laten komen.
 14. Sorry voor de onduidelijkheid, er is wel een offerte geweest met daarop zijn uurloon en de 4 microfoons die hij zou leveren. Daar zaten geen voorwaarden bij, er wordt ook niet verwezen naar voorwaarden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.