Jump to content

Jasper S.

Legend
 • Content Count

  423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jasper S. last won the day on November 9 2019

Jasper S. had the most liked content!

Community Reputation

40

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Jasper
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Den Haag
 1. Ik schrijf wel facturen naar klanten, maar niemand checked je BTW nummer, doe ik zelf ook alleen als het buiten NL is. Ik weet niet of ik een nieuw nummer krijg of hetzelfde nummer.
 2. Dat had ik ook gevraagd, maar dit was technisch niet mogelijk. Niet naar het beveiligde gedeelte van de belastingdienst website en niet naar mijnoverheid.nl
 3. Telefonisch doen ze het dus niet, ze sturen het alleen op. Ik heb een leverancier die het nodig heeft (internationaal transport). Maar ga het dan nu maar op naam van 1 van de freelancers doen.
 4. Is er een manier om je BTW-id nummer op te vragen? Ik ben mijn brief in de verhuizing kwijt geraakt. Ik heb gekeken in de beveiligde omgeving van de belastingdienst, de digi-id, mijnoverheid.nl en de e-herkenning. Maar daar kan ik het niet vinden. Als ik bel met de Belastingdienst krijg ik te horen dat ze binnen 4 weken een nieuw nummer opsturen.
 5. Ik ben een beetje genezen van de gebruikelijke manier van incasseren, het werkt nml niet in NL. Je wint een rechtszaak en vervolgens kunnen ze met allerlei trucjes alsnog onder de betaling uit komen. Ik heb dit dus duidelijk niet op orde. Helaas is het in onze branche ongebruikelijk om vooraf te betalen, ze moeten allemaal het geld eerst verdienen voordat het uitgegeven kan worden.
 6. Het is een beetje een probleem met festivals. Ze zijn allemaal op basis van vooruit betaling en ze hebben over het algemeen ook allemaal een heel strak budget. (De dance evenementen dan, de pop/rock evenementen is helemaal niets). Dus je moet per aanvraag gokken of je het wel of niet aan durft. En inderdaad soms gok je verkeerd, ik dacht dat dit een mooie instap zou zijn in zijn wereld. Maar helaas. Nu is het inderdaad kijken wat er uit te halen is. De enige hoop is dat het een klein wereldje is, dus een negatief signaal van 1 van de leveranciers en het wordt bijna onmogelijk om andere leveranciers te vinden.
 7. Maakt het wel makkelijk, afhankelijk van de taal zijn er dan ongeveer 26 mogelijkheden. Tenzij het in het traditioneel Chinees gebeurt.
 8. NIet echt een optie, is vooral horeca materiaal, dat heeft niet echt waarde voor mij. Ja dat beloofd hij wel, maar de hele branche hangt aan elkaar van valse beloftes en goede bedoelingen. Tuurlijk is er altijd wat te winnen in bezoekersaantallen, maar het blijft een feit dat er teveel partijen in dezelfde vijver aan het vissen zijn.
 9. Ik snap jullie denkwijze en daar is zeker wat voor te zeggen. Alleen in de markt waar hij zich begeeft, betekend meer evenementen, juist lagere bezoekers aantallen per evenement. Het probleem in de huidige markt is dat er veel te veel festivals en evenementen zijn. In de zomermaanden maken wij het regelmatig mee dat er 2 dezelfde soort evenementen in dezelfde stad zijn. Bekenste voorbeeld is wel de ADE (Amsterdam Dance Event), waarbij zowel de grote bekende organisatoren als de kleine nieuwe spelers vechten om dezelfde bezoeker. De marges zijn minimaal voor de organisatoren, vooral door de steeds extremere prijzen van dj's. Een zaal moet gewoon vol zijn willen ze winst maken. Daarom blijven wij over het algemeen weg bij dit soort evenementen, alleen soms maak je een inschattingsfout door te denken dat het evenement wel eens heel goed zou kunnen gaan. Helaas was dit een dure vergissing. Ik ga maandag wel met jullie ideeen aan de slag en kijken of ik er meer uit kan slepen, ik dacht eerst dat mijn eis te zwaar zou zijn, maar ik zou dus eigenlijk strenger moeten zijn.
 10. Wij leveren helemaal niets aan deze locatie, alles is er aanwezig, wij leverde alleen voor de grotere evenementen zoals in de Silverdome. Het is wel een ingerichte locatie maar is er maar 1 evenement per maand. Ik waardeer jullie ideeen heel erg en geeft ook wel stof tot nadenken dit weekend. Maar ik denk dat 500 euro per maand het maximale is wat hij kan gaan ophoesten.
 11. Sorry moest het woord prevaleren eerst even opzoeken ;-) In Nederland heb je nu eenmaal niet veel mogelijkheden. De andere optie is procederen, wat een hoop geld kost en uiteindelijk krijg je toch niets. Of je moet het zoeken in het duisteren circuit, maar dat is voor mij geen optie meer. Het hoort bij het risico als je iemand vertrouwd. Op zich is de persoon zelf wel te vertrouwen, maar hij kan gewoon geen grote evenementen organiseren. Kleine evenementen kan hij wel. Alleen daar is de winst gewoon heel laag.
 12. Daar ben ik al van uitgegaan, ik wilde uitgaan van € 500,00.
 13. Ik schaam me diep, heb een fout gemaakt in mijn excell. aflossing-glen.xlsx
 14. 3500 euro excl BTW, hij heeft maar 500 euro om terug te betalen, maar wel compleet ingerichte evenementenlocatie in Rotterdam welke eigendom is van hem. Daar neig ik ook heel erg naar. Maar ben bang dat het dan nog veel langer gaat duren. Hoe kom je aan dit bedrag?
 15. Een klant heeft een openstaand saldo, door een mislukt evenement heeft hij geen inkomsten behaald uit een evenement. Nu wil hij het geld dat hij wel heeft inzetten voor nieuwe kleine evenementen om zo zijn rekening te kunnen betalen. Hij zal hier wel veel evenementen voor nodig hebben en er zit een behoorlijk risico aan. Aan de andere kant krijg ik het anders nooit. Nu wil ik er wel mee akkoord gaan, maar ben op zoek naar een vergoeding voor deze lening. Omdat er best een behoorlijk risico aan zit en het een ongevraagde lening is vindt ik de wettelijke rente van 8% op jaarbasis welk erg weinig en niet heel lucratief. Dus ik zat te denken aan 2% per maand. Wat neerkomt op iets minder dan 30 euro per maand wanneer er niet afgelost wordt. Is dit heel onredelijk?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept