Jump to content

Jasper S.

Legend
 • Content Count

  496
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Jasper S. last won the day on March 13

Jasper S. had the most liked content!

Community Reputation

43

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Jasper
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Den Haag
 1. Landen vergelijken is net als appels en peren vergelijken. De situaties zijn niet hetzelfde, het belastingsysteem is anders en het politiek stelsel is anders (iemand met daadkracht is de baas) en het land heeft veel meer inwoners.
 2. Het zal me toch niet gebeuren dat we het loodje leggen bij de derde crisis?
 3. Ja ik ga het zeker proberen. Wij hebben een omzetdaling van 100%. Ik heb wel je advies opgevolgd en zijn druk aan het rondbellen. Wellicht mogen wij helpen met het afzetten van grote dagelijkse markt, waar we met trussen en betonblokken de doorgangen gaan blokkeren en tegelijk informatie aan het publiek laten zien. Probleem ligt nog een beetje bij de communicatie tussen gemeente, hulpdiensten en winkeliers. Deze oplossing is een stuk mooier dan de standaard bouwhekken.
 4. Ik zag dat er nog geen topic was over deze regeling. Zoals het er nu uit ziet kan de NOW regeling op maandag 06-04-2020 worden aangevraagd op de website van het UWV. Vandaag kregen de ondernemers die eerder een verzoek op het verbod op werktijdverkortingg hadden ingediend deze e-mail van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het rare vond ik dat het vanaf een niet overheids account verstuurd was, waardoor hij bij mij als eerste als spam en gevaarlijk werd gemarkeerd. Een telefoontje leerde dat de e-mail wel klopt.
 5. Helaas op bij de nieuwe update vallen wij nog buiten de boot. Het eerste grote evenementenbureau is vandaag failliet verklaard, de afgelopen dagen waren er al diverse kleinere partijen over de kop gegaan. https://www.ad.nl/oosterhout/evenementenbedrijf-arjan-van-dijk-groep-failliet-slachtoffer-van-coronacrisis~a23284f9/?referrer=https://duckduckgo.com/ We zitten nu eenmaal in een branche met lage winstcijfers, grotere technologische veranderingen en zowel op werknemers niveau als werkgeversniveau totaal niet verenigd. Dus een paar weken zonder cashflow is voor veel partijen de nekslag. Het stomme is dat we nu al nee verkoop moeten doen voor oktober, wegens een tekort aan materialen, personeel en transport. Omzet die je eigenlijk zou moeten pakken om deze klap op te vangen.
 6. Ondanks ons bezwaar vallen we er nog steeds buiten. Net als de andere bedrijven uit de sector.
 7. Ik denk dat vooral de directe consumptie het verschil maakt. Een pizzeria waar je niet binnen mag eten valt onder de detailhandel. IK ben ooit daar begonnen en we moesten altijd heel streng verbieden dat mensen binnen aten. Behalve in het fililaal in scheveningen, daar mocht je wel binnen eten en was daarmee toen ook de enige horeca zaak van de franchise.
 8. Kunnen we dit later ook naluisteren, ik heb helaas geen oppas voor mijn kinderen.
 9. Officieel niet, maar het zijn nog steeds uitgave die je moet maken en Desiree haalt kosten en overleven een beetje door elkaar, dat is waarom ik ze in 1 zin noemde. Maar Desiree denkt ook dat de RVO het beleid maakt, deze voert hem alleen uit. Wellicht een beter idee om in Den Haag te gaan klagen, gewapend met een overzicht van de zakelijke kosten die haar zoon moet maken op zijn prive adres.
 10. Ik dacht dat dit alleen was voor het maximale aantal tijdelijk contracten, even uitzoeken. Ik kan er niets over vinden, waarschijnlijk omdat het zelden voorkomt. Maar verwacht dat de regeling die Rik aangeeft klopt. Nu zal de werknemer wel echt zijn best gaan doen, hij zal echt wel een verlening willen hebben van zijn jaarcontract. Wat je in ieder geval wel kan doen is hem een compleet andere functie aanbieden, je mag dan een nieuwe proeftijd aanbieden. De functie moet dan wel echt iets heel anders zijn en als hij dan niet door die proeftijd heen komt, zal hij terugvallen in het oude contract. Dus in jouw geval niet echt een goede optie.
 11. Je kan zijn contract stopzetten en een nieuw contract aangaan, zodra de corona crisis voorbij is. Er bestaat natuurlijk wel een kleine kans dat hij dan ergens anders aan het werk is gegaan.
 12. OW ik wil q2 wel dubbel betalen als ik voor q1 de helft mag betalen. 2 x 0 is toch nog steeds 0?
 13. Ik vraag me af wat de vaste lasten zijn van uw zoon, als de er geen bedrijfspand gehuurd moet worden. Ik werk in precies dezelfde branche. Voor eventuele lease van de auto kan uitstel worden aangevraagd, BTW kosten zijn er nu niet en voor levensonderhoud kan hij een beroep doen op de Tozo regeling.
 14. Heb je wel al een partij die je inkomstenbelasting gaat regelen en uitstel voor je heeft aangevraagd (of wellicht heb je dit zelf al gedaan). Een boekhouder klopt zo een administratie er zo in en kan je ook meteen helpen met de juiste stukken en cijfers.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept