Ga naar inhoud

Cosara

Legend
 • Aantal berichten

  2494
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  10

Cosara won de laatste dag op 7 januari

Cosara had de meest gelikete inhoud!

Karma

220

Over Cosara

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Cosara
 • Adres
  Veraartlaan 8, Rijswijk, 2288GM, Nederland
 • Telefoonnummer
  070-2629404
 • Branche
  Administratie & accountancy
 • Branche 2
  Juridisch
 • Branche 3
  Intellectueel eigendom
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Het leven een uitdaging (blijven) vinden.
 1. Wellicht dat de bestelauto door deze dealer minder makkelijk is te verkopen, maar ... een autohandelaar kan en mag een marge-auto altijd als btw-auto verkopen ... tenminste als hij dat wil.
 2. In de fiscale jaarrekening is uw bedrijf inderdaad minder waard geworden, maar geen paniek ... Er zijn namelijk twee soorten jaarrekeningen, de fiscale en de bedrijfseconomische jaarrekening. De fiscale jaarrekening wordt gebruikt voor de berekening van de fiscale winst van uw onderneming. Op basis van deze fiscale winst wordt de belastingheffing van de inkomsten- of vennootschapsbelasting vastgesteld. De bedrijfseconomische jaarrekening geeft een correcter financieel beeld van uw onderneming weer, waarbij geen rekening met fiscale normen wordt gehouden. De bedrijfseconomische jaarrekening kan o.a. gebruikt worden bij financiering van nieuwe bedrijfsmiddelen. Het verschil tussen de fiscale en de bedrijfseconomische jaarrekening is de stille reserve.
 3. Het fiscale haalbere is al beantwoord, blijft over het juridische toelaatbare ... Iets op paper (laten) zetten wat enigszins op een overeenkomst lijkt, is toch wel het minste wat je moet doen. Wat is het verschil met de risico's als jullie samen een VOF oprichten? Zoals ik het heb begrepen worden van beiden geen grote investeringen verlangt, anders dan veel tijd en dito koffie.
 4. Dus niks ... de ondernemer wil geen loon betalen en de bezoldigde werknemer wil geen ondernemer worden.
 5. Cosara

  Factuurbedrag later ontvangen: welk boekjaar

  Ter aanvulling ... Teruggaaf BTW van oninbare vorderingen.
 6. Yep ... Er is nog niemand aansprakelijk gesteld. De vraag van Jasper was dan ook ... het (genereuze) aanbod accepteren of alsnog aansprakelijk stellen. Zoals eerder gezegd en geschreven ... "Na 1,5 jaar ontstonden er in de kunststofplaten allemaal grote bellen het begon klein. maar inmiddels zijn het plekken van zo'n 50cm2. In totaal op 3 plekken nu." Dat betekent dat het 3 plekken van elk zo'n 7x7 cm zijn op hoeveel vierkante meter laminaat? Hoewel de vervorming van het laminaat niets aan de functionaliteit van de aanhanger veranderd, mogen wij toch ook wel stellen dat dit niet binnen zo'n korte tijd behoort op te treden. Ik kan mij de boosheid van Jasper dan ook wel begrijpen ... De ene ondernemer is nu eenmaal veel zuiniger op zijn spullen dan een andere. Mocht het ooit tot een rechtszaak komen, dan zal een rechter toch ook wel kijken naar de omvang van de schade, het soort schade, de boekwaarde en marktwaarde van de aanhanger als ook naar de aangeboden compensatie. Ik voorzie dat Jasper niet voor de volle 100% gecompenseerd gaat worden voor een aanhanger die inmiddels meer dan twee jaar oud is. Voor een advocaat zal het allemaal niet veel uitmaken ... enige garantie op succes zal hij of zij niet geven en de rekeningen volgen. Voordat de rechter een uitspraak doet, zal deze de betrokken partijen vragen zich voor een moment op de gang terug te trekken om aldaar alsnog tot een overeenstemming te komen. De vraag van Jasper - accepteren of procederen - is hier door iedereen al beantwoord ... maar het lijkt erop dat het antwoord, wat Jasper graag wilt horen, daar niet tussen staat.
 7. Als, zoals u schrijft, Humbaur de fabrikant is, dan zijn dit de haar garantievoorwaarden. VIII. Garantie 1. Bij nieuw gefabriceerde aanhangers voor personenwagens van 3,5 ton garandeert verkoper de eerste afnemer gedurende 24 maanden na risico-overgang de kwaliteit van het verwerkte materiaal, de constructie en uitvoering van het gekochte product. Aangezien de schade 1,5 jaar na aankoop is ontstaan, zou dit onder de garantie vallen. Daar komt bij ... 3. Claims vanwege defecten zijn in principe niet mogelijk in geval van minimale afwijking van de overeengekomen uitvoering, in geval van een slechts onaanzienlijke beperking van de bruikbaarheid, ... 4. Voor onderdelen die verkoper niet zelf heeft gefabriceerd, accepteert deze alleen in die vorm aansprakelijkheid waarin hemzelf door de fabrikant van deze onderdelen garantie wordt gegeven en in eerste instantie alleen in een vorm waarin dergelijke claims aan koper worden gecedeerd. Wie wordt er nu op het matje geroepen? ... de verkoper of de fabrikant?
 8. Cosara

  Boekenonderzoek

  Proefbalans ... controle op de boekingen, waarbij het debet-bedrag gelijk aan het te credit-bedrag moet zijn . Saldibalans ... geeft het verschil tussen debet en credit van de grootboekrekenigen weer. Kolommenbalans ... kolommenbalans bestaat naast een proef- en saldibalans ook uit een resultatenrekening en een eindbalans.
 9. Cosara

  Youngtimer - Parkeervergunning

  Sterker nog ... dat geldt ook voor de parkeervergunning bij jou thuis. Het komt erop neer dat het zakelijk belang (de zorg voor een parkeerplek voor de zakelijke auto) boven het ondergeschikte privé gebruik (in de nabijheid van de woning van de gebruiker) staat. zie arrest Danfoss - C‑371/07 ECLI:EU:C:2008:711 en: Omzetbelasting, heffing privégebruik auto en toepassing BUA - 3.4. Parkeergelegenheid.
 10. Cosara

  Youngtimer - Parkeervergunning

  Is dat zo? De bijtelling is een verrekening van (al) uw privégebruik met de autokosten van uw onderneming volgens de bijtellingsregeling, zowel voor de IB (22%) als voor de OB (2,7% of 1,5%). Is de auto ondernemingsvermogen ... en staat hij op de balans? Dan mag u de autokosten aftrekken van uw winst. U verrekent uw privégebruik met de autokosten. De meest voorkomende aftrekbare kosten zijn: verzekeringskosten, brandstof, onderhoud en reparatie, afschrijving, parkeren, tol, veerboten, wasstraat, motorrijtuigenbelasting,
 11. Zoals eerder gezegd en geschreven ... het gaat zelden goed én snel. Nog een probleempje dat kan opdoemen ... Hoe hoog wordt uw BTW-naheffing? en De gevaren van self-billing.
 12. Cosara

  Zakelijke Lease tweedehands bus

  Het is overigens nog maar de vraag of er hierbij wel sprake is van Financial Lease. Het lijkt er meer op dat u zakelijke lening of een verhoging van uw bedrijfskrediet hebt ontvangen. Als u zowel het juridisch eigendom en het economische eigendom van de auto bezit, dan zal er pandrecht op de auto rusten. Als dat zo is, dan kunt u deze auto zonder toestemming van de Rabobank niet verkopen of inruilen.
 13. Yep ... dat lijkt mij helemaal de omgekeerde wereld ... een ‘geautomatiseerd proces’ dat vertragingen veroorzaakt. Bij driehoeksverhoudingen gaat dat zelden goed én snel werken.
 14. Jawel, dat mag. Uw aangehaalde passage van 15 dagen heeft betrekking op de periode waarin de BTW ingediend moet zijn. de volledige tekst is: Btw berekenen. U berekent de btw op basis van de facturen die u hebt verstuurd in het tijdvak waarover u aangifte doet. De datum van de factuur bepaalt in welk tijdvak u de btw moet aangeven. Stuur uw factuur uiterlijk op de 15e dag na de maand waarin u de goederen of diensten hebt geleverd. Als u een factuur later hebt verstuurd, moet u de btw aangeven in het tijdvak waarin u de factuur uiterlijk had moeten versturen. In de praktijk betekent dat, dat van een factuur, opgemaakt in het 2e kwartaal, betreffende een levering in het 1e kwartaal, de btw van deze factuur in de btw-aangifte van het 1e kwartaal moet worden opgenomen. Nu is dit voor de Belastingdienst ook weer geen exacte wetenschap want ... Is correctie van uw aangifte(n) nodig? En blijkt dat u € 1.000 of minder terugkrijgt of moet betalen? Dan mag u deze verwerken in de eerstvolgende aangifte.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké