Jump to content

Cosara

Legend
 • Content Count

  4,102
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Cosara last won the day on July 31

Cosara had the most liked content!

Community Reputation

465

Personal info

Register

 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Company info

 • Branch
  Administratie & accountancy
 • Branch 2
  Juridisch
 • Branch 3
  Intellectueel eigendom
 • Website address
 1. Lijkt een beetje op dit verhaal ... Klant dreigt met een advocaat.
 2. Als dat zo is, dan valt er (snel) meer te verdienen. Zorg ervoor dat uw omzet in 2020 boven de 20.000 euro uitkomt. Daarmee vervalt de KOR en kunt u 3 jaar lang niet meer meedoen. Let wel, er is sprake van omzet, dus niet van winst. Daar valt toch wel wat op te verzinnen? Nu is het staken en opstarten van een nieuwe onderneming nu ook weer niet onmogelijk. Voor de KvK zal het in ieder geval geen probleem opleveren, maar de Belastingdienst kan er vanuit gaan dat er sprake is van een voortzetting en dat u daarmee hetzelfde BTW-nummer behoudt. Het wijzigen van de
 3. Vraag 5 gaat over de inkomstenbelasting. Vraag 66 over de premie volksverzekeringen. zie ook: Opgaaf wereldinkomen
 4. 10% van het netto aankoopbedrag is een veelgebruikte restwaarde. Overigens zou ik aan een snel verouderende laptop en telefoon geen restwaarde toekennen. Mochten beiden na gedane arbeid toch nog wat geld opleveren, dan corrigeer je het ontbreken van enige restwaarde met een boekwinst.
 5. Cosara

  auto zakelijk.

  Als u de auto uit uw onderneming naar privé wilt overbrengen, dan moet dit tegen een actuele marktprijs. Dit is de prijs die u betaald voor een vergelijkbare auto in dezelfde staat. Als u bij aankoop van de auto de btw heeft teruggevraagd, dan moet u ook btw over de auto berekenen als deze naar privé gaat. Het is mogelijk dat u te maken krijgt met een stukje rest-BPM. Zie ook: Bereken de BPM bij doorverkoop.
 6. Er zit verschil tussen : 1. Wonen in het buitenland en inkomsten uit Nederland. 2. Wonen in het buitenland en inkomsten in het buitenland. Een en ander heeft betrekking op de berekening premie sociale zekerheid. zie ook de toelichting voor de desbetreffende vragen bij de M-aangifte IB 2019. Inderdaad, vandaar het logo.
 7. In de oude Cappadocian Griekse taal betekent Kosara ‘moederkloek’ die haar kuikens (klanten) beschermt en verzorgt. En ook: Cosara / Kosara / Cossara / Kossara
 8. Er vanuit gaande dat vraag 1 (1a t/m 1j) en vraag 5 t/m 14 goed en volledig is ingevuld, moet het zo goed zijn.
 9. Voor dit soort gadgets de hype na drie jaar wel voorbij. Genoemde regel is er om te voorkomen dat elke product het hele registratieproces van bescherming moet doorlopen. Dat bespaart een hele hoop energie, tijd en geld.
 10. Ja, dat is zo. Hier is sprake van niet-geregistreerde gemeenschapsmodellen. Dit type modelrecht ontstaat niet door registratie, maar ontstaat automatisch wanneer u het model voor het publiek beschikbaar stelt. Een model is beschermd als niet-geregistreerd Gemeenschapsmodel voor een periode van drie jaar, te rekenen vanaf de datum waarop het model voor het eerst binnen de EU aan het publiek beschikbaar is gesteld. Het niet-geregistreerde Gemeenschapsmodel geeft u het recht om derden te verbieden het model zonder uw toestemming te gebruiken, maar alleen als er sprake is
 11. Quote patmaniak | Ik ben geen jurist en kan alleen putten uit mijn kennis en ervaring. Op basis daarvan zeg ik ja. De bank mag een harde koppeling maken tussen het krediet en treasury diensten. De reden hiervoor is dat de treasury diensten een fors risico met zich mee kan brengen. Het risico voor de continuïteit van de onderneming en derhalve het risico voor de bank is derhalve te groot om geen koppeling te maken. Iedereen die een krediet verstrekt wil graag het risico indekken door aanvullende voorwaarden te stellen, zoals controle te hebben over uw valutahandel. Dat is toch niet
 12. Als je willens en wetens akkoord gaat met een voor u onbegrijpbare tekst - Nederlands, dan wel in een andere taal - dan is er wel heel weinig speelruimte in een conflict. Dat ‘misverstand’ komt dan voor een groot deel, zo niet, dan toch geheel op uw bordje te liggen. Ik begrijp deze hele discussie eigenlijk niet. Waarom vraagt TS de bank niet eenvoudigweg (Eenvoudig, Gewoon, Gewoonweg, Kortweg, Simpeltjes, Simpelweg, Simpliciter, Zomaar) om uitleg, maar stelt de vraag op een forum waarop niemand een goed(bedoeld) antwoord kan of weet te geven.
 13. Lijkt mij van niet voor een verzekeringsmaatschappij. Een kwestie van hoe betrouwbaar en kwetsbaar ben je. Een faillissement kan namelijk financiële risico's met zich meebrengen, als je in een functie zit waarbij je moet oordelen over het geld van anderen. Indien met JA beantwoord, zullen er wel vervolgvragen komen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept