Ga naar inhoud

Cosara

Legend
 • Aantal berichten

  2337
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Cosara won de laatste dag op 4 december

Cosara had de meest gelikete inhoud!

Karma

173

Over Cosara

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Cosara
 • Adres
  Veraartlaan 8, Rijswijk, 2288GM, Nederland
 • Telefoonnummer
  070-2629404
 • Branche
  Administratie & accountancy
 • Branche 2
  Juridisch
 • Branche 3
  Intellectueel eigendom
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Het leven een uitdaging (blijven) vinden.

Recente bezoekers van dit profiel

945 profielweergaven
 1. Cosara

  Afschrijvingen herevalueren

  Dat klopt dan niet. Als machines fiscaal zijn afgeschreven betekent niet dat deze van de balans verdwijnen. Zij staan alleen niet meer in de boeken als een aftrekpost voor de belastingheffing. Bij een eventuele verkoop/sloop van een machine krijg je met boekwinst/boekverlies te maken. Het is dat wel zo handig als die machine (fiscaal voor 0 euro) nog op de balans staat.
 2. Wat betreft die scherpe pen ... Wie een stok zoekt om mee te slaan - of om mee geslagen te worden - vindt er altijd wel eentje. Vorige week borrelde de gedachte uit mijn brein omhoog dat het al een hele tijd rustig is op dit forum ... zeg maar, op het saaie af ... maar gelukkig ... het is weer een vertrouwt gekrakeel ... over niets.
 3. Valt wel mee ... een kwestie van afbakenen, aangezien niet iedereen in staat is om binnen denkbeeldige lijntjes te blijven rijden. Dominant aanwezig zijn is geen garantie voor enige professionaliteit, en dus ook niet per definitie voor enige terechte aanbeveling. Persoonlijk hou ik er niet van als iemand mij ongevraagd aanbeveelt ...
 4. Cosara

  Het plafond bereikt. Hoe verder?

  Het toevoegen van een partner met toevoegende skills aan een eenmanszaak is te vaak het startpunt naar veel toekomstige ellende ... zo is mijn ervaring. Uitzonderingen zullen de regel wellicht bevestigen, maar de zoektocht naar een geschikte partner verschilt niet veel van de “zoektocht” naar de perfecte echtgenoot ... Je moet een flinke dosis geluk hebben.
 5. Cosara

  Vraag over factuurnummering

  Hoewel doornummeren eigenlijk de enige juiste methode is, afgezien van de vele gedoogversies, is dit een goede reden om het ook te doen.
 6. Al dan niet door een goede (zelf)moderatie ben ik aanbevelingen slechts zeer sporadisch tegengekomen, maar daar komt bij dat ik niet alle discussies volg. Ik ben het wel met TwaBla eens dat het verwarrend kan zijn als er geen duidelijke grenzen worden aangegeven ... zoiets van hij wel en ik niet. Dan is het inderdaad beter om onderlinge aanbeveling op het forum niet toe te staan.
 7. Meer ‘to the point’ ... wat wordt bedoeld met het woord portfolio ? Een gangbare betekenis is ... “Een portfolio is een presentatiemap waarin een ontwerper eigen werk presenteert. Het portfolio kan gerealiseerde projecten bevatten, maar ook studies, prijsvraaginzendingen, afstudeeropdrachten et cetera. Een portfolio geeft goed inzicht in het ontwerpend vermogen, de ervaring en de creativiteit van een ontwerper.” ... maar dat is in deze zaak niet helemaal/helemaal niet duidelijk. Aangezien TS (noniem) de grote afwezige is, blijft het voor de aanwezigen speculeren.
 8. ... en daar wordt in detail op ingegaan. Het speculatieve hieraan is dat wij niet met zekerheid weten of het wel tot een scheiding komt. Wat betreft de zakelijke kant van het verhaal ... daar is nu niets meer aan te veranderen ... topic starter moet eenvoudigweg delen.
 9. Ja .. een kwestie van onderhandelen bij het uit elkaar gaan. Nee ... daarover denkt u precies goed. Beter zaken vooraf vast te leggen, dan achteraf procederen.
 10. Als er sprake is van een vordering op en langstlevende ouder, dan heeft de (ex-)partner mogelijk recht op een deel van de erfenis van de ouder die nog tijdens het huwelijk overleed. Na het overlijden van de langstlevende ouder moet deze vordering worden ingelost. Aangezien die vordering destijds in de gemeenschap bezittingen viel, heeft de (ex-)partner recht op de helft van die vordering, tenzij de (ex-)schoonouders in hun testament is anders hadden bepaald.
 11. Wat er niet meer is, kan je ook niet meer verdelen. ... maar ook dat blijft lastig, want als je je geld voor goederen omruilt, dan vertegenwoordigen diezelfde goederen nog steeds een equivalent in geld. Accepteer nu maar dat de helft van je bezit en toekomstig bezit naar de toekomstige ex-partner gaat. Wat betreft dat toekomstige bezit... daaronder vallen ook pensioenrechten en erfrechten.
 12. Er valt aan de ondernemerskant van de kwestie niets voort te zetten, behoudens geld te reserveren voor de echtscheiding, maar ook dat is een privé-kwestie die niet per se uit de ondernemingen hoeft te komen.
 13. Compleet in uw nadeel is het hebben van twee ondernemingen en in gemeenschap van goederen zijn getrouwd. Zowel zakelijk als privé is dat destijds niet de meest verstandige keuze geweest, maar daar is nu niets meer aan te doen. ... Bij een goedlopende zaak en een slecht huwelijk, kan dat zakelijk veel geld gaan kosten ... denk hierbij aan een echtscheiding. ... Bij een slechtlopende zaak en een goed huwelijk, kan dat privé veel geld kosten ... denk hierbij aan een eigen woning en kapitaal. De enigste manier om u hier op voor te breiden is een goede advocaat in de arm nemen en alvast flink wat geld te reserveren. De meest logische en nog niet gestelde vraag is in hoeverre u en uw echtgenote een echtscheiding daadwerkelijk willen doorzetten. Ik zou in eerste instantie opteren om onderling te bekijken waarom dingen zijn gelopen zoals zij zijn gelopen ... en dat zowel voor uw kant van het probleem als die van haar.
 14. Lijkt mij van niet. U bent in loondienst van uw eigen BV. Alle eigendomsrechten vallen in de BV, tenzij er iets anders in de statuten is opgenomen.
 15. Dat zal u niet echt veel helpen ... uw aandeel in de vof behoort ook tot de gemeenschap van goederen. Daar komt bij dat u de werkzaamheden, die normaal gesproken in de BV plaatsvinden, niet zomaar kunt overhevelen naar de vof ... althans dat zal de advocaat van uw partner en de scheidingsrechter niet zo maar klakkeloos accepteren. Hoe staat en wat zegt de mede-firmant in de VOF ?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké