Jump to content

Cosara

Legend
 • Content Count

  2,842
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Cosara last won the day on May 21

Cosara had the most liked content!

Community Reputation

259

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Company info

 • Company or organization name
  Cosara
 • Address
  Veraartlaan 8, Rijswijk, 2288GM, Netherlands
 • Phone number
  070-2629404
 • Branch
  Administratie & accountancy
 • Branch 2
  Juridisch
 • Branch 3
  Intellectueel eigendom
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  Het leven een uitdaging (blijven) vinden.
 1. Het gaat hierbij om een keuzemogelijkheid. Levert u digitale diensten aan particulieren in andere lidstaten binnen de EU? En is uw omzet daarvan in 1 kalenderjaar, én het kalenderjaar ervoor, niet meer dan € 10.000? Dan moet u vanaf 1 januari 2019 btw over deze diensten aangeven en afdragen in Nederland. Wilt u tóch btw aangeven en afdragen in het EU-land van de particulieren waaraan u levert? Dat kan. Dat doet u door u in deze EU-landen te registreren, en btw-aangifte te doen volgens de regels van dat land. U kunt ook de MOSS-regeling gebruiken. Bij toepassing van de MOSS-regeling is het alles of niets ... geen drempel dus.
 2. Het gaat om de MOSS-regeling, en die kent geen drempel.
 3. Dan is dit misschien is voor u ... Antwoorden op veelgestelde vragen ... van Nederlandse ondernemers die gebruik willen maken van de mini One Stop Shop (MOSS) voor digitale diensten aan particulieren in andere EU-landen.
 4. Dat kan nog steeds. Wie een beetje door Europa reist zal bemerkt hebben dat er met enige regelmaat her en der grenscontoles worden gehouden. De wachttijden van de laatste twee op één dag die ik kortgeleden heb mogen meemaken duurden zes uur en - god zij dank - een kleine twee uur. Stel je voor dat dat elke dag gebeurt ... dan voel je je als een aap in de dierentuin ... of met andere woorden ... een gevangene in je eigen land. ... maar inderdaad, niet iedere persoon wordt gecontroleerd en ook wordt niet iedere auto doorzocht, maar je sluit je met je auto wel achteraan in de ontstane file.
 5. Het zou heel mooi zijn als de geplaatste link ook getoont gaat worden. Aangezien dat niet is gebeurt, hierbij nogmaals de link naar de uitspraak ... https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNNE:2019:2236
 6. Trademark voert een onderneming die zich richt op het registreren van domeinnamen. Zij heeft de bij deze zaak betrokken bedrijven en personen benaderd, die voor hun bedrijf een website gebruiken met (veelal) de extensie .nl. De kantonrechter komt tot het oordeel dat Trademark door het opzettelijk doen van onjuiste mededelingen deze bedrijven en personen heeft bewogen om een overeenkomst met Trademark te sluiten voor de registratie van de naam van hun website, maar dan met de extensie .com of .eu. en dat aldus sprake is van bedrog. De betreffende bedrijven en personen hebben de overeenkomst met Trademark gelet daarop terecht vernietigd. De kantonrechter veroordeelt Trademark in de volledige proceskosten, omdat zij naar het oordeel van de kantonrechter misbruik heeft gemaakt van procesrecht.
 7. F**k, het quoten werk weer eens niet. "Niet dat er aan de grens iemand staat te controleren, dus zowel mijn kofferbak drank and bestelbus vol illegale immigranten kan vooralsnog ongehinderd door. Misschien zou het wel handig zijn als er wel iemand aan de grens stond om verdachte voertuigen te controleren " Een bijkomstigheid van de identificatieplicht is dat er overal gecontroleerd mag worden ... dus niet alleen aan de grens.
 8. "Dat hek in Hongarije is kinderspel vergeleken bij de Duitse dodendraad die door Brabant liep." Die heeft "slechts" een drietal jaren bestaan en dan alleen nog maar tijdens een wereldoorlog.
 9. Dat uitgavepatroon zit een beetje in de politiek ingebakken ... alleen worden de bedragen evenredig hoger met de toenemende omvang van de organisatie. (Belasting)geld van een ander uitgeven is altijd al makkelijk geweest. Overigens ... Wel eens gekeken naar de soms idioteske uitgaven van de eigen Gemeente, Provincie en niet te vergeten Nederland zelf ? Met de regelgeving is het al niet beter gesteld. Er wordt op elk niveau (ook gemeentelijk) soms hilarische dingen verzonnen, waarvan je niet weet of de tranen nu van het lachen of van het huilen tevoorschijn komen. Het is waarschijnlijk zoiets als de Grieken en Italianen ... wel de Euro houden maar verder geen bemoeienis ... niet van Athene of Rome en al helemaal niet van Brussel. De Nexitteers willen nog een stapje verder ... geen euro ook, maar terug naar de gulden, toen die nog van zilver was, en al decennia lang vastgeklonken zat aan de wisselkoers van de DMark. En dan ook nog terug naar de grenscontroles van weleer ... toen de boter door Jan en alleman door de open weilanden werd gesmokkeld. Tja je leert nog eens wat met een inburgeringscursus. Eigenlijk spelen wij met z'n allen Roman Impire 2.0 Dan doet Putin het zo gek nog niet ... met z'n Russische Democratie. Een federale staat geleid door een democratische dictatuur.
 10. Ter aanvulling ... Een enkeling manipuleert en bekritiseert de massa om zijn eigen kleine koninkrijkje te kunnen stichten. Dat was vroeger zo en dat is nu nog zo ... sommige zaken veranderen nooit. Waarom emigreren die manipulisten bijvoorbeeld niet naar Rusland ? Er zijn daar volop kansen met een krimpende bevolking die aangevuld moet worden met ... jawel, arbeidsmigranten ... omdat de financiële stimulus om meer kinderen baren niet werkt.
 11. Angst voor wat ? We are innovative and open minded. Als er inderdaad voordelen zijn te halen, dan wil ik - zowel als ondernemer én als consument - ook wel eens weten wat die voordelen zijn en hoe deze zich verhouden tot de nadelen ... maar kom alstublieft niet met emotionele uitspraken als "Vroegâh was alles betâh". Vroeger waren veel zaken anders ... ja, dat wel ... maar dat was vroeger.
 12. De mist blijft hangen. Meer antwoorden leveren slechts meer vragen op. Zoals: waarom een geldlening en niet als aandelenkapitaal gestort? Als ook: waarom de zaak niet in je eentje voortzetten? Als je 3000 euro per maand uit je holding kan ophoesten, dan kan 6000 euro waarschijnlijk ook wel.
 13. Net zoals de voorstanders van een Brexit zien de voorstanders van een Nexit slechts de voordelen (if any) en niet de nadelen. Het is onbegrijpelijk dat zovelen willen geloven wat een enkeling roeptoetert. Nog even en de Joden (in Brussel dit keer) krijgen weer de schuld.
 14. Die zit wel met alle handen en voeten aan de Europese Unie verbonden, inclusief vrij verkeer van personen ... en daar betalen ze jaarlijks fors voor. Voor de Britten wordt dat vrije verkeer van personen ingeperkt als de Brexit eindelijk een feit is.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept