Ga naar inhoud

Cosara

Legend
 • Aantal berichten

  2698
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  14

Cosara won de laatste dag op 23 februari

Cosara had de meest gelikete inhoud!

Karma

239

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Cosara
 • Adres
  Veraartlaan 8, Rijswijk, 2288GM, Nederland
 • Telefoonnummer
  070-2629404
 • Branche
  Administratie & accountancy
 • Branche 2
  Juridisch
 • Branche 3
  Intellectueel eigendom
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Het leven een uitdaging (blijven) vinden.
 1. Cosara

  De Bestelslager

  Dat is een waarheid als een koe. De manier waarop verschilt echter, waardoor het vergelijk wat scheef is. In 2017 werden in Nederland 132 mensen vermoord, tegenover 15.169.000 varkens en biggetjes, 2.158.000 koetjes en kalfjes, 536.000 schapen en lammetjes, 604.471.600 kuikentjes en 17.181.100 kippen (bron: CBS). Reden te meer om dat vlees te laten staan.
 2. Cosara

  De Bestelslager

  Iedereen leest wat hij of zij wilt lezen. Dood gaan wij uiteindelijk allemaal ... ongeacht of wij nu varken of mens zijn. Wel met kwaliteit en niet met kwantiteit ... al dan niet door de Overheid verplicht opgelegd. Daarmee zullen er wel weer hele bevolkingsgroepen een geel hesje aantrekken als het vlees in hun ogen daardoor te duur gaat worden.
 3. Cosara

  De Bestelslager

  Keiharde sales op basis van de emotie die de doelgroep heeft bij de werkelijkheid die natuur heet; leven en dood. Eten en gegeten worden. Met sales op basis van emotie heeft het niets te maken. Het is al decennia lang bekend dat de gemoedstoestand van dieren - tijdens de groei, vervoer en slacht - van invloed is op de kwaliteit en conditie van het vlees. Niet alleen de stresshormonen maar ook de daaraan gerelateerde afvalstoffen in het slachtvlees zorgen voor gezondheidsproblemen bij de mens. Ik zou het schnitzeltje van Nederlandse varkens uit Belgische of Italiaanse slachthuizen maar laten staan ... hetzelfde geldt overigens ook voor de plofkippen. Goedkoop kan wel eens duurkoop worden.
 4. Cosara

  Samenwerking met freelancers

  ... maar die is inderdaad alleen op dit soort situaties met freelancers van toepassing (waarbij er dan nog gekozen mag worden tussen handelsagentuur en distributie-overeenkomst) , en niet op bezorgers. Da’s heel mooi ... maar dan wel door de goede raad op te volgen, want zonder een handelsagent-overeenkomst loert dat fictief dienstverband nog steeds om de hoek. Een verkopende ZZP’er is niet automatisch beschermt omdat hij of zij zich verkoper noemt.
 5. Cosara

  Samenwerking met freelancers

  Dat maakt het fictief ondernemerschap niet wezenlijk anders ... of wel soms ?
 6. Veel makkelijker ook, omdat een zakenreis niet of nooit voor 100% zakelijk zal zijn.
 7. Cosara

  Samenwerking met freelancers

  Dat zijn de bezorgers. Maar voor de verkopers geldt een andere redenering. Eigen redenering ? Vooralsnog ga ik er maar vanuit dat die ene freelancer slechts voor één opdrachtgever werkt, de huisstijl vsn de opdrachtgever gebruikt - waarschijnlijk briefpapier, visitekaartjes - en waarbij de opdrachtgever factureert aan de verworven klanten. Genoed voor het predikaat Schijnzelfstandigheid. ... maar goed er zijn altijd wel miniscule gaatjes in het visnet van de wetgeving te vinden ... Een zzp’er als verkoper in uw bedrijf? Goed oppassen! Inderdaad ... al zullen er vast wel moverende redenen zijn om het niet te doen.
 8. Cosara

  Samenwerking met freelancers

  Dat begrijp ik inmiddels ook ... vandaar dat Oh... Dat bleek uiteindelijk ook niet langer verdedigbaar ... zo ook met Deliveroo, Post.NL
 9. Cosara

  Samenwerking met freelancers

  Oh ... Deze "freelancer" is dus gewoon als verkoper in loondienst. Niks grijs gebied.
 10. Cosara

  Samenwerking met freelancers

  Als de freelancer een potentiële klant heeft, wat moet het bemiddelingsbureau dan nog doen? Wat verstaat u onder "onze huisstijl" ... alleen vormgeving of uw naam en toenaam erop ? Als het geen dun ijs betreft ... dan begeeft u zich in ieder geval op glad ijs.
 11. Cosara

  Samenwerking met freelancers

  Niet verplicht, maar wel heel verstandig ... Algemene modelovereenkomst bemiddeling (NBBU) - 9051625886 Mag wel, maar niet heel verstandig. Daarmee profileer je jezelf als een Uitzendbureau. Facturatie van freelancer direct naar klant zonder tussenkomst (op naam van) van het Bemiddelingsbureau. Geen collectief vervoer van een groep freelancers door het bemiddelingsbureau naar de klant. De scheiding tussen een Uitzendbureau en een Bemiddelingsbureau is als schaatsen op dun ijs ... goed oppassen wat je doet. Alles draait om zelfstandigheid ... of het ontbreken daarvan.
 12. Cosara

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Ik volg dat niet helemaal. Waarom zou je dat willen doen en wat levert dat uiteindelijk op?
 13. Cosara

  M-biljet - kan iemand helpen???

  Daar ga ik in mee ... en de Belastingdienst waarschijnlijk ook. De papieren versie is inderdaad een hersenbreker ... De elektronische variant is een stuk handzamer, maar die is nagenoeg uitsluitend toegankelijk voor belastingconsulenten met aangiftesoftware.
 14. Cosara

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  1. Bewijzen dat een zakelijke bankrekening een zakelijk doel heeft ... voor wat of voor wie ? 2. Waarom zou je dat willen doen. Een zakelijke betaalrekening is duurder in gebruik dan een privé betaalrekening en die kosten komen dan ten laste van privé. Zoals eerder gezegd en geschreven ... "Een onderneming kan en mag meerdere bankrekeningen tegelijk in gebruik hebben." Misschien wordt het tijd voor een goede boekhouder/fiscalist, want zelf knoeien met pensioenvoorzieningen kan aardig fout gaan.
 15. Cosara

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Je gaat er vanuit dat die 110k dus nog gewoon op het eigen vermogen van de onderneming staat. Ik ga er vanuit dat dit geld al naar privé geboekt is en de jaren ervoor ook gewoon in box 3 vielen. Doorschuiven naar een zakelijke rekening en het niet meer bij box 3 opgeven is dan ontduiking. 1. Ja ... dat hoopte ik. 2. Als dat zo is, dan was dat niet slim. 3. Mee eens, tenzij het geld zakelijk gebruikt gaat worden voor de aankoop van het een of ander.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké