Jump to content

Cosara

Legend
 • Content Count

  4,235
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Cosara last won the day on July 31 2020

Cosara had the most liked content!

Community Reputation

499

Personal info

Register

 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Company info

 • Branch
  Administratie & accountancy
 • Branch 2
  Juridisch
 • Branch 3
  Intellectueel eigendom
 • Website address
 1. De suppletieplicht verjaart niet. Wat mij verbaast is dat wij in dit land überhaupt nog belasting betalen. Gewoon onjuiste informatie geven en wachten op verjaring. Het verklaart wel veel.
 2. De strafrechtelijke sanctie (of boete zoals u wilt) is inderdaad verjaard, de informatieplicht verjaard niet.
 3. Da’s mooi ... want anders gaat iedereen vanaf nu creatief boekhouden door informatie achter te houden. ... of suppletieplicht De plicht verjaart niet aangezien TS al vanaf het allereerste jaar bekend is met de onjuiste btw-aangifte.
 4. De verjaringstermijn verloopt na vijf jaar vanaf het moment dat u de correctie (suppletie) bij de Belastingdienst indient. En gelooft u mij ... de Belastingdienst zal uw suppletie echt niet laten verjaren. U bent verplicht om de Belastingdienst volledig en naar waarheid te informeren over de omzetbelasting. Het is niet zo dat u informatie mag achterhouden in de hoop dat er geen controle komt. Uw boekhouder heeft gelijk.
 5. Geen verjaring ... valt onder de suppletieplicht Algemene wet inzake rijksbelastingen artikel 10a 1 In bij algemene maatregel van bestuur aan te wijzen gevallen kunnen belastingplichtigen of inhoudingsplichtigen worden gehouden de inspecteur eigener beweging mededeling te doen van onjuistheden of onvolledigheden in voor de belastingheffing van belang zijnde gegevens en inlichtingen die hun bekend zijn of zijn geworden. 2 Bij algemene maatregel van bestuur kunnen regels worden gesteld met betrekking tot het uiterste tijdstip en de wijze waarop mededeling als bedoeld i
 6. Licht dat eens wat verder toe? Ik beheer een aantal grote Instagram accounts met een groot bereik. Mensen of bedrijven betalen mij om bijvoorbeeld een product te promoten op een van mijn pagina's Het blijft allemaal geheimzinnig ... en dat geeft te denken.
 7. Het kan geen kwaad om de eigen overheadkosten eens onder de loep te nemen. Heb je alles echt in eigen beheer nodig of kan je volstaan met huren. Door af te slanken komt iedereen makkelijker tot elkaar. Daar staat tegenover dat je een groep van ondernemers niet bij elkaar kunt houden als zij dat zelf niet willen. Met enige regelmaat blijkt dat het groene gras in de verte kunstgras blijkt te zijn, al zullen zij dat uit uw mond niet geloven. U kunt uw collega’s ervan weerhouden om een zelf klussen aan te nemen door hen meer te betalen voor uw eigen opdracht
 8. Waarom denk u dat het een regeling is (geweest) om ondernemers te steunen? Het was gewoon een stimulans om de Belastingdienst eerder te betalen. Zo’n betalingskorting bij directe betaling was eigenlijk van de ondernemers afgekeken. Maar wees niet getreurd ... de 11 maanden betalingsregeling blijft gewoon bestaan. Met deze 50.000 euro, dat u voorlopig in de pocket houdt, is vast wel een beter rendement te behalen dan die 800 euro. Dat lukt vast wel wel binnen 1 uur of als u pech hebt binnen 1 dag.
 9. Het was inderdaad een scherpe prijs, maar wel van een redelijk bekende aanbieder: www.kijkshop.nl Losstaande van de vraag, en voor iedere volgende ondernemer ... Zakelijke computers, componenten en randapparatuur koop je bij zakelijke leveranciers of direct van de fabrikant wat ook vaak mogelijk is. Vooraf aan de bestelling weet je of het item in voorraad is en het geeft de beste garantie als er iets mis gaat ... al betaal je daar (soms) wel iets meer voor. Het verouderingsproces van elektronische apparaten start direct na de productie. Koopjesjagers moeten da
 10. Wat wilt u daarmee zeggen? Een auto koopt u als btw verrekenbaar (de btw staat dan apart op de factuur vermeld) of als marge-auto (ook met btw, maar dan ingebakken in verkoopwaarde).
 11. Met de handen voor de ogen zie je inderdaad niet veel. Blijkbaar komt er via andere wegen zoveel geld binnen dat het verschil tussen een zakelijke rekening en een particuliere rekening geen zoden aan de dijk zet.
 12. ter informatie: ECLI:NL:RBALM:2010:BO4324 Instantie: Rechtbank Almelo Datum uitspraak: 16-11-2010 Datum publicatie: 17-11-2010 Zaaknummer: 343120 CV EXPL 6855/10 Rechtsgebieden: Civiel recht Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg - enkelvoudig Inhoudsindicatie: Verhuurder vordert ontbinding van een huurovereenkomst bedrijfsruimte die hij gesloten heeft met een v.o.f. Omdat de v.o.f. is ontbonden dagvaardt hij de twee gewezen vennoten. De onderneming van de v.o.f. is in het gehuurde voortgezet door één van de gewezen vennoten. De gevorderde ontbinding
 13. TS werk al bij een lasbedrijf ... beter daar beginnen met informeren.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept