Ga naar inhoud

Cosara

Legend
 • Aantal berichten

  2343
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Cosara won de laatste dag op 4 december

Cosara had de meest gelikete inhoud!

Karma

175

Over Cosara

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  anders
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Cosara
 • Adres
  Veraartlaan 8, Rijswijk, 2288GM, Nederland
 • Telefoonnummer
  070-2629404
 • Branche
  Administratie & accountancy
 • Branche 2
  Juridisch
 • Branche 3
  Intellectueel eigendom
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Het leven een uitdaging (blijven) vinden.

Recente bezoekers van dit profiel

981 profielweergaven
 1. Een TWV kent geen onderscheidt in werken als zelfstandige of als werknemer in loondienst. Werken als zelfstandige door derdelanders is slechts toegestaan als de werkzaamheden die uw broer gaat uitvoeren van wezenlijk belang voor de Nederlandse economie zijn. Om voor een verblijfsvergunning met de aantekening “ werken als zelfstandige toegestaan” in aanmerking te komen, moet het product of de dienst die hij gaat aanbieden voor Nederland bijzonder en innovatief zijn. Met schilderswerk lijkt mij dat niet aan de orde.
 2. Niet per definitie. Dit geldt alleen als je in Nederland over een vaste inrichting beschikt (kantoor, werkplaats of opslagruimte) van waaruit je het werk doet. Met de Armeense nationaliteit mag je broer voor maximaal 90 dagen naar Nederland komen. Hiervoor moet hij wel vooraf in Armenië een visum afvragen en die is alleen geldig voor vakantie en familiebezoek. Met een single-entry visum mag hij 1 keer maximaal 90 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven. Werken als zelfstandige of in loondienst is zonder tewerkstellingsvergunning niet toegestaan. Een TWV wordt alleen verstrekt als er in Nederland, EU/EER of Zwitserland niemand te vinden is voor het werk geschikt is.
 3. Een laag eigen vermogen is inherent aan de activa. Daarom niet klakkeloos elke investering fiscaal naar het maximale afschrijven en zeker niet, na voltooiing, van de lijst schrappen alsof het niet meer bestaat. Een toelichting in het jaarverslag of een economische balans opmaken is dan wel zo handig en verstandig. Jezelf op papier armer of rijker maken kan grote gevolgen hebben in de toekomst. Anticiperen, zowel zakelijk als privé, is hierbij het toverwoord.
 4. Ook dit lijkt tijdgerelateerd (12+ uur ?) te zijn.
 5. Voor een ieder die met hetzelfde probleem kampt ... wie wil groeien en jaarlijks grote investeringen doet, zal nooit een hoge winst behalen. Het probleem lost zich in de tijd vanzelf op ... stop met groeien en wacht tot alle afschrijving zijn gedaan. Elk munt heeft twee zijden. PrinsRachid heeft gelijk ... hanteer de economische afschrijving als de levensduur van een investering substantieel boven de maximale fiscale afschrijving uitstijgt. Maar pas op ... een te hoge inschatting van de levensduur en daaraan gekoppelde afschrijving, verhoogt de winst, en daarover betaal je jaarlijks voor de duur van de afschrijving ook meer belasting. Investeren en afschrijven zijn zaken die je goed moet balanceren.
 6. Cosara

  Vraag over factuurnummering

  ... als factuurnummer niet, maar <JaarMaandDag> als factuurnummer prefix gevolgd door een doorlopend factuurnummer (aaneengesloten zonder tussenruimte) kan prima. Dat prefix kan overigens ook een locatie of filiaal(nummer) zijn. Dat doorlopend nummeren heeft primair als doel dat er niet gefraudeerd kan worden met periode afsluitingen. Elk nieuw boekjaar beginnen met nummer 1 betekent dat, aan het einde van elk boekjaar, ruimte ontstaat voor creatief boekhouden. Elke nieuwe maand met nummer 1 beginnen, of nog erger, elke debiteur een eigen factuurnummering geven, maakt de chaos compleet.
 7. Inkoppertje of niet ... Ik vraag mij echter wel af waarom er door een derde moet worden doorverwezen als beiden in dezelfde discussie reeds actief zijn? Dat kunnen zij toch zelf ook wel voor elkaar krijgen, mocht daar interesse voor zijn? De andere kant van het verhaal is, dat wij het kleine probleem ook niet groter moeten maken dan het is. Naar mij mening doen de moderators doen hun (ondankbare) taak goed, soms een beetje te goed, maar ook zij kunnen niet voortdurend op de tenen lopen. Wat mij betreft einde discussie.
 8. Het zou geen beste zaak zijn als een leasemaatschappij of kredietverstrekker de relatie tussen fiscale afschrijving en winst niet kan zien. Het is wel zo verstandig om een inventarisatie te maken van de huidige economische waarde van de fiscaal afgeschreven machines en materieel ... mocht dat reeds niet bestaan. Mocht dat nog niet voldoende inzicht geven, dan kan je ook nog een economische balans opmaken.
 9. Dat klopt dan niet. Als machines fiscaal zijn afgeschreven betekent niet dat deze van de balans verdwijnen. Zij staan alleen niet meer in de boeken als een aftrekpost voor de belastingheffing. Bij een eventuele verkoop/sloop van een machine krijg je met boekwinst/boekverlies te maken. Het is dat wel zo handig als die machine (fiscaal voor 0 euro) nog op de balans staat.
 10. Wat betreft die scherpe pen ... Wie een stok zoekt om mee te slaan - of om mee geslagen te worden - vindt er altijd wel eentje. Vorige week borrelde de gedachte uit mijn brein omhoog dat het al een hele tijd rustig is op dit forum ... zeg maar, op het saaie af ... maar gelukkig ... het is weer een vertrouwt gekrakeel ... over niets.
 11. Valt wel mee ... een kwestie van afbakenen, aangezien niet iedereen in staat is om binnen denkbeeldige lijntjes te blijven rijden. Dominant aanwezig zijn is geen garantie voor enige professionaliteit, en dus ook niet per definitie voor enige terechte aanbeveling. Persoonlijk hou ik er niet van als iemand mij ongevraagd aanbeveelt ...
 12. Cosara

  Het plafond bereikt als eenmanszaak. Hoe verder?

  Het toevoegen van een partner met toevoegende skills aan een eenmanszaak is te vaak het startpunt naar veel toekomstige ellende ... zo is mijn ervaring. Uitzonderingen zullen de regel wellicht bevestigen, maar de zoektocht naar een geschikte partner verschilt niet veel van de “zoektocht” naar de perfecte echtgenoot ... Je moet een flinke dosis geluk hebben.
 13. Cosara

  Vraag over factuurnummering

  Hoewel doornummeren eigenlijk de enige juiste methode is, afgezien van de vele gedoogversies, is dit een goede reden om het ook te doen.
 14. Al dan niet door een goede (zelf)moderatie ben ik aanbevelingen slechts zeer sporadisch tegengekomen, maar daar komt bij dat ik niet alle discussies volg. Ik ben het wel met TwaBla eens dat het verwarrend kan zijn als er geen duidelijke grenzen worden aangegeven ... zoiets van hij wel en ik niet. Dan is het inderdaad beter om onderlinge aanbeveling op het forum niet toe te staan.
 15. Meer ‘to the point’ ... wat wordt bedoeld met het woord portfolio ? Een gangbare betekenis is ... “Een portfolio is een presentatiemap waarin een ontwerper eigen werk presenteert. Het portfolio kan gerealiseerde projecten bevatten, maar ook studies, prijsvraaginzendingen, afstudeeropdrachten et cetera. Een portfolio geeft goed inzicht in het ontwerpend vermogen, de ervaring en de creativiteit van een ontwerper.” ... maar dat is in deze zaak niet helemaal/helemaal niet duidelijk. Aangezien TS (noniem) de grote afwezige is, blijft het voor de aanwezigen speculeren.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké