Jump to content

JuniorSM

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Beste forumleden, Ik ben al een tijdje opzoek naar een antwoord op de volgende situatie (mede via andere threads op higherlevel.nl), maar, heb helaas tot op heden mijn antwoord nog niet gevonden: Ziet de BD stortingen vanaf een buitenlandse (zakelijke) rekening naar de privé rekening direct als salaris (waardoor een verplichting tot invullen van de loonaangifte ontstaat met een bedrag hoger dan €0)? Een belangrijke kanttekening die ik hierbij wil maken is dat het geld op de privé rekening niet gebruikt wordt voor privé doeleinden en dus enkel maar op de rekening staat. Situatie is namelijk zo: er is een buitenlandse rekening en door de huidige koerswisselingen is het verstandig om het geld zo snel mogelijk om te zetten naar euro's (en dus op een Nederlandse rekening te storten). Tevens is er een rekening nodig om geld over te maken naar de belastingdienst hier in Nederland. Ik snap welke vraag in u naar boven komt: waarom is hier in Nederland geen zakelijke rekening en stort je het daarop i.p.v. op je privé rekening. Gezien de situatie is het openen van een rekening wat lastig maar uiteraard ben ik hier wel mee bezig. Desondanks heeft de vorige situatie zich inmiddels al wel voorgedaan. Graag hoor ik jullie ideeën!
  2. Een management overeenkomst is in principe een overeenkomst van opdracht. Ik weet dat voor dit soort overeenkomsten het minimumloon uitbetaald moet worden. Maar ik vraag mij het volgende af: mag je in een managementovereenkomst een max. aantal te declareren uren opnemen, terwijl het werkelijk/realistische gewerkte aantal uren hoger ligt dan dit maximum. Ik stel deze vraag aangezien de holding met werkmaatschappij die ik heb opgericht de eerste periode op financieel gebied behoorlijk 'rustig' zal blijven. Het liefste stop ik nu zo min mogelijk geld in de BV's aangezien er geen omzet zal worden gedraaid, dus hou ik de kosten verbonden aan de managementovereenkomst graag zo laag mogelijk. Ik hoor graag hoe jullie er over denken en dit aan zouden pakken!
  3. Indien het doel wordt bereikt is de BV in staat bepaalde werkzaamheden/projecten door te zetten. Momenteel zit er te weinig kapitaal in de BV om de vergoedingen - indien het doel bereikt wordt - te voldoen.
  4. Bedankt allen voor de reacties. Dus als ik het goed begrijp is het dus mogelijk om alleen een vergoeding te hoeven uitkeren zodra er een opdracht overeenkomst is gesloten. Indien het doel niet wordt behaald hoeft er ook geen minimum loon uitgekeerd te worden.
  5. Beste forumleden, De titel is wellicht iets misleidend, ik leg het daarom graag uit: ik werk samen met mensen die ik vanuit de (mijn) BV een arbeidscontract voor bepaalde tijd of freelance overeenkomst wil aanbieden. Wij hebben een bepaald doel voor ogen en indien dit is gelukt zal ook iedereen voor zijn/haar werk salaris ontvangen (ook ik). Indien dit doel niet wordt behaald zal niemand salaris ontvangen. Iedereen is zich hier van bewust en gaat hier ook mee akkoord. Toch wil ik dit graag netjes vastleggen in de contracten/overeenkomsten. Mijn vraag is dan ook hoe dit het beste omschreven kan worden in de contracten/ovk's? Ik kijk uit naar jullie reacties
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept