Jump to content

Cosara

Legend
 • Content Count

  2,943
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Cosara last won the day on June 4

Cosara had the most liked content!

Community Reputation

262

Personal info

 • How did you find us:
  anders
 • Gender
  Vrouw
 • Address
  Veraartlaan 8, Rijswijk, 2288GM, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Nedzhibe
 • Last name
  Evertse-Emin
 • Company or organization name
  Cosara
 • Website address
 • Url van je blog

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Company info

 • Location
  Rijswijk
 • Phone number
  070-2629404
 • Branch
  Administratie & accountancy
 • Branch 2
  Juridisch
 • Branch 3
  Intellectueel eigendom
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  Het leven een uitdaging (blijven) vinden.
 1. Nee ... het valt onder de persoonlijke verzorging. De haptotherapie wordt vergoed door de (uitgebreide of aanvullende) zorgverzekering. Nu is het wel zo dat vrijwel niets in het land van de ondernemer duidelijk zwart of wit gekleurd is. Consulten en therapieën kunnen als bedrijfskosten aftrekbaar zijn als de klachten uitsluitend of duidelijk werk gerelateerd zijn ... of gedeeltelijk aftrekbaar bij een gemengd zakelijk en persoonlijk gebruik. Zie ook: Beoordeling Zakelijke kosten
 2. Voor de ontvanger wel. uitgaande dat er geen tegenprestatie verlangd wordt Die tegenprestatie komt er, naar ik hoop, wel degelijk ... uitgeven! ... het liefst (of verplicht) in eigen land, waardoor er in ieder geval weer 9% of 21% BTW in de schatkist van de Overheid terugvloeit. Misschien moet dat basisloon uitgekeerd worden in de Nieuwe Nederlandse Gulden ... die dan ook alleen in Nederland als betaalmiddel geaccepteerd gaat worden. Misschien dat Italië, met de Nuova Lira Italiana, daarin het voortouw kan nemen. Volgens mij dwalen wij af ... en het is ook nog geen vrijdagmiddag. 😀
 3. Doe ik ook niet ... het is een onderonsje tussen mijzelf en Hans v N. Vervelend blijft het wel ... zowel voor ondernemer als voor particulier ... als is dat 'vervelend' in sommige situaties volgens mij wel wat zacht uitgedrukt. Misschien dat iemand hier op dit forum u een goede advocaat kan aanbevelen. Gedupeerden genoeg, zou ik zo zeggen.
 4. Niks is gratis. Niets is wat het lijkt voor de leek. Zelfs de AOW is niet gratis ... en waarschijnlijk ga je over dat basisinkomen ook weer loonheffing afdragen, gelijk aan de AOW, pensioen of andere uitkering.
 5. Toch niet zo verwonderlijk ... Er zitten nu eenmaal meer voetballers op de tribune dan lopers in het veld. Maar niet getreurd ... het probleem lost zich vanzelf op als er straks meer ZZP'ers zijn dan werknemers. tragikomedie ... theater dus.
 6. Waarmee we weer terug bij het begin zijn: Van 1977 tot 2004 hadden we zo'n stelsel voor arbeidsongeschiktheid Helemaal nieuw is het allemaal niet ... Arbeidsongeschiktheid in zes Europese landen; een literatuuronderzoek. Onderzoek in opdracht van SZW | Den Haag, december 2016
 7. Aan mij lezen mankeert weinig, vandaar mijn opmerking "Dit is een ondernemersforum." Wat doen particulieren überhaupt op een ondernemersforum ? Daar zijn genoeg andere fora voor. Ik vind dat wegmoffelen wel meevallen ... maar ik neem dan ook de tijd om de voorwaarden goed door te lezen.
 8. Dit is een ondernemersforum. Je mag verwachten dat (de echte) ondernemers bekend zijn met de inhoud van de handels[voor]waarden, temeer omdat zij zelf ook handelsvoorwaarden hanteren. Voor zover ik heb begrepen is er helemaal niets weggemoffeld en in duidelijke bewoordingen geschreven. Kom daar bij de Overheid en semi-Overheid maar eens mee aanzetten. Wat ontbreekt is de wil om tijd te nemen het betreffende epistel goed te lezen.
 9. Dus niet iedereen verplichten om een AOV af te sluiten. ik ben wel benieuwd hoe de opvolger van de wet DBA er uit gaat zien. Yep ... op elk feestje en en in elk café vindt je wel een Orakel, die precies weet hoe het zit. Gelijk aan voetbal ... de beste spelers zitten op de tribune.
 10. ... en daarmee zijn wij terug bij de reactie van Branco Collin. [Op 20-5-2019 om 10:58, Branko Collin zei:] Zoals in de allereerste zin van het allereerste bericht stond: lees de algemene voorwaarden. Daarop wil ik aanvullen: vergelijk ze met die van andere incassobureaus. De kleine lettertjes (handelsvoorwaarden) zijn zowel een zegen als een vloek, waar veel te vaak lichtzinnig mee om wordt gegaan ... althans voor degene die zijn handtekening onder aan het contract zet. Vervelend en misschien frustrerend voor de betrokkenen, maar een goed leermoment.
 11. Het laatste zinnetje in mijn reactie is schijnbaar spoorloos verdwenen ... Voor de goede orde ... De afschrijving start op de datum van aankoop en niet vanaf 1 januari in het jaar van aankoop.
 12. Helemaal mee eens. Zonder ondernemers geen werknemers ... alleen de doorgroei stokt een beetje.
 13. Yep ... en dat is niet de een of andere vakbond voor werknemers.
 14. (1) 01/01/2019 - aankoop laptop - [rek.debet] materiële vaste activa / laptop - [rek.credit] crediteuren - € 1210,00 - 21% btw (2) 01/01/2019 - aankoop laptop - [rek.debet] crediteuren - [rek.credit] bank - € 1210,00 (3) 31/12/2019 / Afschrijvingskosten / laptop - [rek.debet] Afschrijvingskosten / laptop - [rek.credit]cumulatieve afschrijving - € 200,00 resultaat: activa / materiële vaste activa: Materiële vaste activa / laptop - € 1.000,00 Cumulatieve afschrijving / laptop - € -200,00 totaal materiële vaste activa: € 800,00 activa / liquide middelen: Liquide middelen / Bank - € -1.210,00 Totaal Liquide middelen - € -1.210,00 activa / vordering omzetbelasting Vordering Omzetbelasting / 1e kwartaal 2018 - € 210,00 Totaal Vordering - € 210,00 totaal activa: € -200,00 Passiva: totaal eigen vermogen - 200,00 totaal passiva: € -200,00 Winst & Verliesrekening: Afschrijvingskosten - Materiële vaste activa / laptop - € 200,00 Totaal afschrijvingskosten: € 200,00 Totaal uitgaven: € 200,00

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept