Jump to content

Cosara

Legend
 • Content Count

  2,761
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Cosara last won the day on February 23

Cosara had the most liked content!

Community Reputation

245

Personal info

Register

 • How did you find us:
  anders
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Company info

 • Company or organization name
  Cosara
 • Address
  Veraartlaan 8, Rijswijk, 2288GM, Netherlands
 • Phone number
  070-2629404
 • Branch
  Administratie & accountancy
 • Branch 2
  Juridisch
 • Branch 3
  Intellectueel eigendom
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  Het leven een uitdaging (blijven) vinden.
 1. Verregaand is een te groot woord, maar gelukkig is er een begin gemaakt. Groot deel voormalige V&D-panden in Noord-Holland weer in gebruik Amsterdam Kalverstraat - Dit pand krijgt twee bestemmingen. Op de bovenste verdiepingen komen kantoren, op de onderste winkels. Den Helder - Het V&D-pand in Den Helder aan de Beatrixstraat is verkocht aan Helder Vastgoed BV, een dochteronderneming van de Woningstichting. Een woordvoerder van de Woningstichting laat aan NH Nieuws weten dat de onderste verdieping een commerciële bestemming krijgt, in de rest van het pand worden woningen gerealiseerd. Haarlem Schalkwijk - De voormalige V&D in Schalkwijk wordt een woontoren. Hoorn - Er zijn plannen om hier woningen en parkeerruimte te maken. Voor de rest van de V&D winkels is het vooralsnog "oude wijn in nieuwe zakken" of misschien wel "nieuwe wijn in oude zakken" ?
 2. Over het verzamelen van data en privacy gesproken ... "Ik geef geen toestemming voor toegang tot mijn betaalrekening. Kunnen derden dan wel een overboeking van mij aan anderen zien? Ja, dat kan. Stel, u boekt geld over naar iemand anders. En degene naar wie u geld overboekt heeft een bedrijf of instelling wél toestemming gegeven voor het bekijken van zijn bij- en afschrijvingen. Dan is deze overboeking bij dat bedrijf of die instelling straks zichtbaar als binnenkomende betaling. Daarbij worden uw naam, uw rekeningnummer, de omschrijving en het door u overgeboekte bedrag getoond." ... contante betalingen geven nog steeds de beste bescherming.
 3. Wie een beetje rondreist weet dat er nog veelal volgens het ‘oude’ principe wordt gebouwd. Is dat zo? Anders dan bij ‘verouderde’ kantoorruimtes, zie ik bij winkelpanden geen enkele herontwikkeling (sloop of verbouwing).
 4. De opheffingsuitverkoop is vandaag begonnen! Als Hudson's Bay-dochter was dat ook wel te verwachten ... als komt dat sneller dan verwacht. De eerste gezamenlijke campagne van Karstadt en Kaufhof onder het motto "Zusammen sind wir Deins" is volgens een immer glimlachende CEO Stephan Fanderl goed begonnen ... al kan dat motto zo langzamerhand beter omgedoopt worden tot "Wir Schaffen das". Nog een uitspraak van Fanderl ... "Niemand von uns kann nachvollziehen, mit wie wenig Risikobewusstsein und wirklicher Analyse der Bedürfnisse holländischer Kunden dieser Markteintritt erfolgt ist". Nu maar de hoop uitspreken dat zij dat van hun Duitse klanten dat wel weten. Wie wel eens een warenhuis in Duitsland bezoekt zal opgevallen zijn hebben dat het daar net zo stil is als hier in Nederland. Wat mij nog meer opvalt - en dat geldt voor vele warenhuizen die ik in Europa heb mogen bezoeken - is dat het aantal bezoekers evenredig afneemt met elke extra etage boven de begane grond. Je zou verwachten dat architecten en de opdrachtgevers toch wel een beetje psychologische basiskennis hebben.
 5. Het lijkt erop dat alles automatisch staat aangevinkt, tenzij je zegt “dat wil ik niet”. Zou het niet zo moeten zijn dat je standaard nergens mee akkoord gaat, tenzij je iets aanvinkt ? Zo ook deze reactie ... ‘je volgt dit’ wordt dan automatisch aangevinkt, inclusief een melding in je postbus als iemand anders een reactie plaatst.
 6. Dan kan je net zo goed de aanname doen dat de huurprijs inclusief alles is ... nutsvoorzieningen + servicekosten. Achteraf een mailtje krijgen met de mededeling dat je maandelijks ook nog een voorschot voor gas, water en elektra moet betalen is dan discutabel. Waar zijn onze juristen als je ze nodig hebt ?
 7. Het klinkt is misschien gek, maar het woordje toonbankleuner kwam zomaar in mij op. Wel of geen voorschot ... wat staat er eigenlijk in het huurcontract? Een vast bedrag per maand voor gas, water en elektra komen vaker voor dan je zou verwachten.
 8. Nee. Als de correctie onder de 1000 euro blijft, dan mag je dat in de volgende btw-aangifte corrigeren. Boven de 1000 euro blijft allen de suppletie over. zie ook: Btw-aangifte corrigeren
 9. Nee, het is een keuzemogelijkheid, geen verplichting. Tot een omzet tot 20K kan je ervoor kiezen om geen BTW-administratie bij te houden ... voor de kleine ondernemers scheelt dat tijd en geld.
 10. Die gedachtegang klopt aardig ... de overheid is echt niet zo dom om - door één van de twee opties te kiezen - privé een substantieel fiscaal voordeel te geven. Dat kiezen moet eenmalig ... Het ene jaar win je wat, het andere jaar verlies je wat. Een ondernemer weet wel betere manieren om geld te verdienen of te besparen.
 11. Dat opzouten is wel iets te krachtig uitgedrukt, maar wat betreft de kwestie van geslacht ... Ik hoef alleen maar naar mijn eigen gezin te kijken om de verschillen in “beleving” te zien. De reacties van Benm zullen geen blauwdruk voor iedere man zijn, maar wel herkenbaar. Vrouwen hebben interesse in alles waar een katoendraad in verwerkt is ... bij mannen is dat koperdraad.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept