loading
Ga naar inhoud

Cosara

Legend
 • Aantal berichten

  4929
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  33

Cosara won de laatste dag op 31 juli 2020

Cosara had de meest gelikete inhoud!

Karma

652

Persoonlijke info

Registratie

 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen

Bedrijfsinfo

 • Branche
  Administratie & accountancy
 • Branche 2
  Juridisch
 • Branche 3
  Intellectueel eigendom
 • Websiteadres

Recente activiteiten

 1. Nee, zo lees ik het ook ... maar dat maakt niet uit, de antwoorden zijn duidelijk: 1. Als je iets nieuw koopt, dan hoef je een geopende verpakking niet te accepteren. 2. Als je een eenmanszaak hebt, en je wilt zoveel mogelijk bescherming genieten, koop het gewenste product dan bij voorkeur op privé titel.
 2. De prijs die ervoor is betaald. De aankoop van een computer laat je toch ook niet taxeren? U neemt de investeringsaftrek in aanmerking in het jaar waarin u het bedrijfsmiddel in gebruik neemt. Als u een bedrijfsmiddel nog niet in gebruik neemt, kunt u slechts investeringsaftrek claimen tot het bedrag dat u in het boekjaar hebt betaald. Als er nog een restant aan investeringsaftrek is, kunt u dat in volgende jaren in aftrek brengen. Maar niet later dan het jaar van ingebruikname.
 3. Vrijdagavond laat was Bluezman nog vol van verwachting, maar vandaag werd er op zijn deur geklopt... of anders morgen wel. Ik zou mij eerder druk maken over de pakketdienst die het moet bezorgen. Met een beetje pech heeft het pakket meerdere keren alle hoeken van de bestelauto gezien, is het bij een vermeend niet thuis bij een postagentschap afgeleverd die om 17:00 zijn deuren sluit, of is het afgeleverd maar niemand weet waar en bij wie. Tsja … het leven van een ondernemer gaat niet over rozen.
 4. Dit is wel zo’n beetje het beste antwoord op een hypothetische situatie.
 5. Van een splitsing in beroepen of beroepsgroepen is vooralsnog geen sprake. Het niet handhaven van de Wet DBA was tot oktober 2021 verlengd. Staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief heeft echter verklaard dat het handhaven niet per 1 oktober 2021 gaat gebeuren. ... wederom een verlenging dus. Het niet handhaven van de Wet DBA betekent overigens niet dat de Belastingdienst iedere ZZP’er automatisch als ondernemer ziet.
 6. ter aanvulling: Therapeuten, tandartsen en mondhygiënisten zullen, bij stoelhuur, met dezelfde aanvullende eisen geconfronteerd worden.
 7. Het kan ook gaan om onderaanneming c.q. onderverhuur. Tricky ... ... TS moet zich beter voorbereiden om fiscale problemen te voor komen. Zie ook: Wat is stoelverhuur? Wet DBA en modelovereenkomsten Jurisprudentie ECLI:NL:RBGEL:2021:3895 Wanneer bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting? De wet en de rechtspraak stellen bepaalde eisen waaraan ondernemers moeten voldoen. Na uw aanmelding beoordelen wij aan de hand van uw omstandigheden of u aan die eisen voldoet. Wij letten bijvoorbeeld op: Maakt u winst? Zo ja, hoeveel? Als u alleen een heel kleine winst hebt of structureel verlies lijdt, is het niet aannemelijk dat u winst gaat maken. Er is dan geen sprake van een onderneming. Hoe zelfstandig is uw onderneming? Als anderen bepalen hoe u uw onderneming moet inrichten en hoe u uw werkzaamheden uitvoert, ontbreekt de zelfstandigheid en is er meestal geen sprake van een onderneming. Beschikt u over kapitaal? Kapitaal is voor veel ondernemingen noodzakelijk. U moet investeren in bijvoorbeeld machines, reclame, inhuur van mensen en verzekeringen. Voldoende kapitaal om een onderneming te starten en enige tijd draaiende te houden, wijst erop dat u mogelijk een onderneming hebt. Hoeveel tijd steekt u in uw werkzaamheden? Als u erg veel tijd aan een activiteit besteedt zonder dat dat rendement oplevert, is er meestal geen sprake van een onderneming. Maar u moet wel voldoende tijd aan uw werkzaamheden besteden om deze rendabel te maken. Wie zijn uw opdrachtgevers?Het is uw doel om meerdere opdrachtgevers te hebben, onder andere om betalings- en continuïteitsrisico's te verkleinen. Als u meerdere opdrachtgevers hebt, bent u minder afhankelijk van een of enkele opdrachtgevers af en neemt uw zelfstandigheid toe. Hoe maakt u uw onderneming bekend naar buiten? U bent voor uw bestaan afhankelijk van opdrachtgevers. Om ondernemer te zijn, moet u zorgen dat uw onderneming voldoende bekend is, bijvoorbeeld via reclame, een internetsite, social media, een uithangbord of eigen briefpapier. Loopt u 'ondernemersrisico'? Bestaat er een kans dat uw opdrachtgevers niet betalen? Gebruikt u uw goede naam voor de uitoefening van uw werkzaamheden? Bent u afhankelijk van de vraag naar en het aanbod van uw producten en diensten? Loopt u 'ondernemersrisico', dan hebt u waarschijnlijk een onderneming. Bent u aansprakelijk voor de schulden van uw onderneming? ls u aansprakelijk bent voor de schulden van uw onderneming, dan bent u mogelijk ondernemer.
 8. Simpel ... hetzelfde als de stoelverhuurder ... eveneens tussen de 100 en 125 per uur. Daar staan de gefactureerde kosten van de (stoel)huur tegenover. Vraagje ... wie gaat er naar de cliënten toe factureren ... jij als (stoel)huurder of zij als (stoel)verhuurder? Stoelhuur als ZZP'er is overigens vragen om moeilijkheden ... dit in verband met mogelijke schijnzelfstandigheid.
 9. … tenzij je welbewust een tweede kansje hebt gekocht … het zakelijk recht. Als je iets nieuw koopt, dan mag je iets nieuw verwachten. Als achteraf blijkt dat in de omdoos een geopende productverpakking zit, dan is het zaak om even contact opnemen met de leverancier. Het wordt wel een beetje lastig als je iets via via koopt … bijvoorbeeld via Amazon, Alibaba of Aliexpress. Wat betreft die dode pixels … mocht dat vandaag de dag nog bestaan … de betere fabrikanten en leveranciers hebben (nog steeds) een dode pixel garantie. Voor wat het waard is … als iets goedkoop is, dan zal daar ook wel een reden voor zijn.
 10. Nee, want de uren van dit jaar gelden voor de IB van dit jaar en je uren van volgende jaar gelden voor de IB van volgend jaar! TSM zal bedoelen dat hij in 2022 meer IB moet betalen over de aangifte van 2021. Daar is het opletten, want niet alle bijscholing mag gezien worden als zakelijk. Bijscholing (van zakelijke activiteiten) zal het probleem niet zijn … wel de omscholing naar nieuwe activiteiten.
 11. Helaas ... op investeringen moet je afschrijven ... wat betekent dat je aan het einde van het jaar niet nog net even snel je winst kunt laten verdampen. Als startende ondernemers is het, onder voorwaarden, soms mogelijk om willekeurig af te schrijven.
 12. Er bestaat een gedeeltelijke voortzetting van het steun- en herstelpakket tot en met 31 december 2021, maar het verlaagde urencriterium voor zelfstandigen zit hier niet meer bij. Over een extra aanpassing voor de maand december is (nog) niets bekend.
 13. Neem het jezelf niet kwalijk … Elke wijze Uil is als uilskuiken geboren. …. en we houden hier (soms) wel van een grapje op z’n tijd.
 14. Wat je wel kunt doen, is meer (zakelijke) kosten te maken, zoals het doen van investeringen in productiemiddelen. Het enigste nadeel daarvan is, dat - als je het goed doet - je met die investeringen meer geld verdient, waardoor je winst omhoog gaat en je meer belasting mag moet betalen. Investeringen dienen ook een ander (goed) doel … de miljarden aan Corona-steun moet ook ooit eens terugbetaald worden. Het moet toch een goed gevoel geven om daar een steentje aan mee te mogen dragen?
 15. Waar leef je nu van? Hum … “Tot nu toe heb ik het niet gedaan, niet regelmatig en niet hetzelfde bedrag.”
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké