Jump to content

Ward van der Put

Moderator
 • Content Count

  2,465
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Ward van der Put last won the day on August 1

Ward van der Put had the most liked content!

Community Reputation

324

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  expert advies

Company info

 • Location
  Eindhoven
 1. De diensten van journalisten zijn verplicht vrijgesteld van omzetbelasting. Uiterlijk óp de 15e van de volgende maand, dus geheel augustus op of voor 15 september factureren is toegestaan. Bij selfbilling kun je bezwaar maken tegen de wijze waarop de afnemer factureert en vervolgens zelf een factuur uitreiken: Even goed mopperen dus. Zie paragraaf 3.2.3, 'Leverancier, afnemer of derde reikt de factuur uit', van het besluit Omzetbelasting, administratieve-, facturerings- en andere verplichtingen.
 2. Waarschijnlijk 1 juli 2021. Nederland stuurt samen met Duitsland aan op uitstel tot 1 januari 2022.
 3. De inkoopwaarde van € 100,00 netto-omzet was € 62,70 in 2019. Gemiddeld. (Neem het mee in je berekeningen, maar maak er geen doel van: streven naar gemiddelden leidt tot middelmatigheid.)
 4. Tegelijkertijd valt Alibaba aan over de flanken (van Amazon met name) door duizenden nieuwe platformpartners aan zich te binden in Zuid-Europa (Italië en Spanje), Rusland en Turkije. Naast het vliegveld bij de hub in Luik zou de vergeten haven van Triëst daarbij een sleutelrol kunnen spelen als logistieke toegangspoort.
 5. Je kunt het betalen van inkomstenbelasting wel uitstellen tot later met banksparen en de fiscale oudedagsreserve (FOR).
 6. In de aanloop op de feestdagen eind 2018 neemt de interesse licht toe, maar de grote piek vanaf april 2020 lijkt gerelateerd aan COVID.
 7. Moet je dan eigenlijk het btw-percentage noemen of volstaat de vermelding algemeen tarief?
 8. Voor een beleggingsonderneming heb je een vergunning nodig.
 9. CBS StatLine: Zelfstandigen; inkomen, vermogen, kenmerken Merk op dat de mediaan meestal (veel) lager is dan het gemiddelde.
 10. Is het binnen of na 6 maanden? Op dat moment wordt de bewijslast namelijk omgekeerd: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/welke-garanties-heb-ik-op-een-product Het herstel van een product dat niet voldoet, mag voor de consument niets kosten. Dat geldt ook voor de retourkosten: https://www.thuiswinkel.org/consumenten/veilig-online-shoppen/kan-een-webshop-mij-verplichten-om-mijn-retourzend/kan-een-webshop-mij-verplichten-om-mijn-retourzending-zelf-te-betalen
 11. Strikt genomen heb je gelijk: je zou de btw nog bovenop de bonus kunnen leggen, want de opdrachtgever kan deze terugvragen. Dan kost het niemand iets maar behoud je wel de volledige bonus. Alleen ... de opdrachtgever moet die btw dan nog wel bijbetalen. Even overleggen daarom.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept