Jump to content

Ward van der Put

Moderator
 • Content Count

  2,558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Ward van der Put

 1. Diff per 2016-05-01: https://wetten.overheid.nl/BWBR0002629/2020-01-01?VergelijkMet=BWBR0002629%3fg%3d2016-05-01%26v%3d0#HoofdstukVI_Afdeling1_Artikel29
 2. Tientallen artikelen met affiliate links. Dat is nou net het punt, "Bob": je bent niet objectief. Je mag me daarvoor gerust een kneus geven hoor, maar die bevestigt dan vooral dat je gekleurde advies niet is goed te praten.
 3. Goed dat je eindelijk openlijk toegeeft hoe platvloers je eendimensionale adviezen zijn. En dapper dat je ons laat zien wat dat je allemaal wel niet oplevert.
 4. Misschien is de frequentie een belangrijker aandachtspunt dan de betaling?
 5. Kan het ook een zelfstandige onderneming vormen?
 6. De algemene voorwaarden, van Thuiswinkel.org (.docx) bijvoorbeeld, sluiten ondernemers niet expliciet uit, maar beschrijven wel uitsluitend de rechten en plichten van de consument. En een consument is daarin géén ondernemer en bijvoorbeeld ook géén werknemer die iets voor het werk koopt:
 7. Die bank heeft sowieso te weinig zicht op de geldstromen van cliënten. Juist daarom zou je bij deze bank nu voortschrijdend inzicht mogen verwachten.
 8. Let op de algemene voorwaarden of soortgelijke regelingen van je bank: veel banken staan het zakelijk gebruik van een bankrekening voor particulieren niet toe. Bij ING (PDF) bijvoorbeeld:
 9. Dat kan, maar daarmee verdwijnt het potentiële conflict niet: je zult het nog steeds eens moeten worden over de verdeling van omzet, kosten en winst. Dat je dat in deze situatie "prijzen" van "diensten" noemt, maakt het probleem niet anders.
 10. Hoe sterker het nieuwe concept is geïntegreerd in het bestaande bedrijf, des te groter wordt de kans op toekomstige conflicten over de verdeling van kosten, uren, omzet en daarmee de winst. Probeer daarom eerst helder te krijgen wat het bestaande bedrijf allemaal precies moet doen, leveren of faciliteren om het nieuwe concept te laten slagen; daarna kun je hierover heldere afspraken op papier zetten, om te voorkomen dat jij winst al ziet waar de huidige eigenaar vooral kosten voor zijn rekening moet nemen. Naast een (volle) dochter is een zelfstandig bedrijf met een lev
 11. De verwarring wordt mede veroorzaakt door succescoachpraat. Daarin gaat het Amerikaanse verschil tussen gross profit en net profit verloren: Je mag het zelfs net income noemen.
 12. Vendor lock-in heeft met dit topic wel een nieuwe betekenis gekregen.
 13. Daar dacht de rechter onlangs, in november 2020, toch anders over: zelfs als het gebruikelijk is om als werknemer op de foto te gaan en de werknemer daarmee instemt, moeten er uiterlijk bij uitdiensttreding afspraken zijn gemaakt over het voortgezet gebruik van het portretrecht na beëindiging van het dienstverband. ECLI:NL:RBNNE:2020:3807
 14. Omdat WordPress notoir onveilig is, bijvoorbeeld. Het zou mij verbazen als een WordPress-knip-en-plaksel door de audit van een veilingnotaris komt. De keuze om kleinschalig te starten is verdedigbaar zolang je die maar doelbewust maakt en niet omdat je domweg niets anders kunt. Is het een veiling voor een antiquariaat waar vier koper zes weken over hun biedingen op één collector's item kunnen doen, dan kan het daarbij blijven; wil je echter in een paar minuten honderd tickets voor het laatste concert van de Stones veilen, dan hoef je er niet eens aan te beginnen, want dan weet je o
 15. TItel aangepast Bij het (door)plaatsen van een (nieuws)artikel van een andere site zou de forumsoftware de titel en een intro of samenvatting eigenlijk automatisch moeten overnemen (zoals social media dat vaak doen met het Open Graph-protocol van Facebook en de Twitter-aanvullingen daarop). Lijkt mij een technisch mooie verbetering voor 2021: we zetten dat op de verlanglijst!
 16. Zo te zien heeft de online marketeer zelf dringend behoefte aan marketing... Je hebt een oplossing bedacht en nu zoek je klanten met een bijpassend probleem: dat is de wereld op zijn kop. Die oplossing bestaat bovendien al, want je gaat opdrachten voor online marketing uitzetten bij andere online marketeers. En die voldoen veelal niet eens, zeg je zelf. (Dat ben ik wel me je eens overigens, maar online marketing is nu eenmaal geen marketing.)
 17. Meen je nou au sérieux dat WordPress de totaaloplossing voor alles is? Of weet je niet beter en kun je niets anders?
 18. Als je alleen een hamer hebt, ziet elk probleem eruit als een spijker. Google ook eens op eBay clone script of, dichter bij huis, marktplaats script.
 19. https://www.retailinsiders.nl/branches/educatie-vrije-tijd/speelgoedzaken/
 20. Het drempelbedrag van € 450 is om een andere reden mogelijk ook niet relevant: als startende ondernemer mag je onder voorwaarden willekeurig afschrijven. Bedenk wel dat versneld afschrijven lang niet altijd voordeliger is: als je, zoals veel starters, de komende jaren een omzetstijging verwacht, kun je die afschrijvingskosten niet meer benutten om je belastbare winst te drukken.
 21. BW 7:408: De opdrachtnemer die de overeenkomst is aangegaan in de uitoefening van een beroep of bedrijf, kan, behoudens gewichtige redenen, de overeenkomst slechts opzeggen, indien zij voor onbepaalde duur geldt en niet door volbrenging eindigt. Als er geen gewichtige redenen zijn, is de opdracht niet rechtsgeldig opgezegd: de opdrachtnemer pleegt dan wanprestatie en is daarvoor schadeplichtig. Het hebben van een plan (want er zijn duidelijke fases) maar dat plan niet goed communiceren naar de opdrachtgever, is waarschijnlijk geen gewichtige reden. Dat de op
 22. En betaalt contant, want bij iDEAL-betalingen verwerkt én bewaart je payment service provider ook de voorletters en achternaam van je klant...
 23. Last mile. Last minute kennen we vooral in de miljarden verstokende luchtvaartindustrie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept