Jump to content

herman van der helm

Legend
 • Content Count

  2,062
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

herman van der helm last won the day on July 5

herman van der helm had the most liked content!

Community Reputation

264

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  snappen dat fysieke belasting een aanslag pleegt op je gezondheid en/of op de gezondheid van jouw personeel. Tiller heeft voor een deel van het probleem een oplossing. Om het echt te begrijpen kun je het beste even op de site van de stichting Gezond Belast kijken.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ik denk dat met een goede samenwerking van MKBers en ZZPers, en idealisten een grote vuist gemaakt kan worden om succesvol een maatschappelijk probleem op te lossen en daarbij nieuwe producten op de markt te brengen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet slechts het met veel geld en denkwerk uitontwikkelen van bestaande ideeen, maar ook het omzetten van door intuitie verkregen invallen naar werkbare ideeen of producten. Hier komt uiteraard ook veel denkwerk en wat geld aan te pas.
 1. Goed onthouden dus en stortingsbewijzen bewaren. Daarom meld ik het hier.
 2. Belastingdienst zegt: "Als u een storting vanuit privé doet, stijgt het vermogen van uw onderneming. Maar privéstortingen vormen geen ondernemingswinst, omdat het geen zakelijke inkomsten zijn. Bij de fiscale winstberekening mag u ze dus buiten beschouwing laten."
 3. Beste Roel, als je jaren geleden tonnen vanuit privé in een bedrijfsgebouw hebt gestopt zoals ik heb gedaan en dat gebouw wordt bij staking getaxeerd en daarmee wordt de stakingswinst bepaald, dan mag je die prive inbreng van destijds eerst aftrekken.
 4. Als je in het verleden privé stortingen naar bedrijf hebt gedaan mag je die eerst verrekenen alvorens de stakingsrecht te bepalen.
 5. Maybe you can contact Wecycle in Zoetermeer. Mr Raymond Onink.
 6. In welke niche wil jij dan aan de gang? Misschien dat we dan een advies kunnen geven.
 7. Als zij al zoveel meer waarde voor de eindklant toevoegen dan jij is het duidelijk dat jij er voor hen niet toe doet. Zij hoeven dan ook niets van jou te verwachten om hun omzet te vergroten, dat kunnen ze makkelijk zelf. Ik zal een voorbeeld uit mijn praktijk geven. Ik verkoop o.a. tractoronderdelen aan reparatiebedrijven. Ik heb vele collega's en concurrenten, die verkopen ook dezelfde onderdelen voor (soms veel) lagere prijzen. Omdat ik 45 jaar ervaring heb in een bepaald merk kopen toch veel reparatiebedrijven en zelfreparateurs bij mij de spullen. Ik lever er inbouwadvies en de benodigde know how en afstelgegevens gratis bij. In Coronatijd heeft me dat door de crisis heengetrokken, omdat de andere handel in tilapparatuur zo goed als stil heeft gelegen. Als ik jou was zou ik gaan kijken wat je aan waarde kunt toevoegen aan bestaande producten wat anderen niet kunnen of willen. Dan kun je tegen hogere prijs verkopen. Als je dan goede omzet weet te creëren krijg je vanzelf ook grotere marges.
 8. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat we allemaal vlees blijven eten. Als we dat geen van allen meer zouden doen wordt het benodigde areaal factoren kleiner.
 9. Heb je dan zelf geen toegevoegde waarde tov die groothandel om een hogere prijs te kunnen rekenen? Anders is het toch logisch dat die groothandel rechtstreeks verkoopt.
 10. Ik reageer niet alleen op de titel van het boek. Dit systeem werd en wordt veel gebruikt door afdelingen van gemeenten die projectontwikkeling doen. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van woonwijken. Hierbij maken ze planningen en wordt de winst bij start alvast uit het project gehaald tgv de algemene middelen. Elke tegenvaller moet dan binnen het project opgevangen worden met alle narigheid van dien. Het zijn geen ondernemers dat dan weer wel.
 11. Het is een slechte gewoonte om eerst je winst zeker te stellen voor jezelf en daarna pas aan je leveranciers te denken. Als het een beetje tegenzit krijgen die later hun geld. Met als gevolg dat ze minder voor je klaarstaan is mijn ervaring. Zo help je jezelf in de problemen.
 12. De consument lijkt dan de importeur. Die haalt heel wat risico op zijn nek als zijn geïmporteerde spullen schade veroorzaken aan derden. Stel dat een bedrijf afbrandt door een door alieexpress gedropshipte onbetrouwbare powerbank van een werknemer. Een verzekering weet er wel raad mee denk ik.
 13. 'Hopelijk worden de echt gevaarlijke onveilige spullen er al door Douane en NVWA uit gefilterd' Het is de verantwoording van de organisatie die spullen in de Europese unie in het verkeer (op de markt) brengt. Douane en NVWA zijn hier niet verantwoordelijk voor. De importeur, handelsagent of vertegenwoordiger die moet beschikken over een vestigingsplaats in de EU is en blijft verantwoordelijk voor de veiligheid en productaansprakelijkheid voor deze producten. Dropshipping is slechts een manier van opslaan, transporteren en afleveren. Als het als webshophouder wordt gekocht bij een organisatie in de EU kun je de verantwoording doorschuiven, maar dat blijft wel een risico, want als verkoper ben jij eerst verantwoordelijk voor de deugdelijkheid en veiligheid.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept