Ga naar inhoud

herman van der helm

Legend
 • Aantal berichten

  1897
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

herman van der helm won de laatste dag op 28 november 2018

herman van der helm had de meest gelikete inhoud!

Karma

207

Over herman van der helm

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geef hier svp een aa

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Tiller bv
 • Adres
  Henricuskade 27, Den Haag, 2497NB, Nederland
 • Telefoonnummer
  015-3107255
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  snappen dat fysieke belasting een aanslag pleegt op je gezondheid en/of op de gezondheid van jouw personeel. Tiller heeft voor een deel van het probleem daar een oplossing voor. Om het echt te begrijpen kun je het beste even op de site van de stichting Gezond Belast kijken.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Ik denk dat met een goede samenwerking van MKBers en ZZPers, en idealisten een grote vuist gemaakt kan worden om succesvol een maatschappelijk probleem op te lossen en daarbij nieuwe producten op de markt te brengen.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie is niet slechts het met veel geld en denkwerk uitontwikkelen van bestaande ideeen, maar ook het omzetten van door intuitie verkregen invallen naar werkbare ideeen of producten. Hier komt uiteraard ook veel denkwerk en wat geld aan te pas.
 1. herman van der helm

  Wel of geen webshop

  Heeft er iemand weleens nagedacht dat het 'retouren' ontzettend veel milieubelasting, onveiligheid in de wijken en uitbuiting bij bezorgers veroorzaakt? Als je wel een etalage op internet hebt, maar de mensen fysiek laat passen in de stenen winkel, kun je met "Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen" adverteren. Dit is een gevoelige snaar bij veel mensen tegenwoordig dus zou het weleens beter kunnen werken als de webwinkel activiteiten uitbreiden. Zeker als je toch al exclusievere spullen verkoopt. (Ik ga er hierbij vanuit dat je jouw producten sowieso niet meer onverantwoord laat produceren omdat dat tegenwoordig de norm al is)
 2. herman van der helm

  Higherlevel nieuwjaarsborrel/Winter BBQ, vrijdag 11 januari, Utrecht

  Het was weer groots. Dank je voor de organisatie.
 3. herman van der helm

  Stimulans voor alternatieve energie (discussie)

  Het wordt toch werkelijkheid: laden en terug leveren https://www.evconsult.nl/terug-verdienen-aan-elektrische-auto-v2g/ https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/energie/30307/elektrische-auto-v2x Ook Shell adverteert met laadpalen die stroom terug kunnen leveren.
 4. Dan houd je het overzicht van wat er allemaal in het bedrijf aanwezig is. Denk aan inbraak, brand ed. Is iets niet meer in jouw bedrijf en heb je het weggegooid, dan kun je het uit de lijst halen.
 5. herman van der helm

  Bankverklaring BIC-code bij buitenlandse verkoop platforms

  Fransen kunnen niet betalen als ze geen BIC van je hebben.
 6. herman van der helm

  Beste wensen voor 2019

  Iedereen de beste wensen voor 2019. Probeer er een mooi jaar van te maken, ook voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen en de generaties die daar op volgen. Laten we rekening houden met wat je als ondernemer in 2019 doet. Heeft het toekomstwaarde, levert het een bijdrage aan het goed functioneren van de maatschappij. Durf er voor te gaan in 2019 Ook wens ik iedereen die worstelt met het bedrijf of met het privé leven een stabiele toekomst. Durf je te laten helpen als het even niet lukt. Ook voor jullie: Een goed en gezond 2019 toegewenst.
 7. herman van der helm

  Minder, minder, minder.

  Zoals het klimaat vereist zal er minder gebruik gemaakt moeten worden van broeikasgas (CO2) veroorzakende stoffen om de temperatuurstijging binnen de gestelde 1,5 of 2 graden te houden in 2050. Dit betekent een forse daling van energieverslindende processen en producten op de markt. Het betekent dat consumenten moeten gaan nadenken over en handelen naar hun persoonlijke ecologische voetafdruk. Dat wat ze op korte termijn kunnen doen met een enorm effect is bijvoorbeeld geen vlees of minder vlees gaan eten. Geen of veel minder vliegen. Geen of minder kleding kopen. Als iedereen dit werkelijk doet kan er komend jaar (2019) al aan de CO2 uitstoot van 2050 worden voldaan. Er zijn dan minder vrachtwagens, boten en vliegtuigen nodig voor het transport, er is bijna geen energie voor vleesproductie meer nodig, en de kledingindustrie zorgt voor halvering of meer van hun energieverbruik. Dit is waar we als consument direct invloed op hebben met een 100% garantie dat het werkt. Een gevolg hierbij is dat ondernemers die in deze ketens werken direct een probleem hebben en op korte termijn hun bakens drastisch moeten verzetten. Productie van vlees is enorm arbeidsintensief en geeft veel ondernemers handel, de vliegwereld is er een van grote werkgelegenheid, de kleding industrie idem. Alle betrokken (groot) handelaren en winkels en webshops zullen met lagere omzetten kampen. Hoe gaan wij als ondernemer om met zo'n aanpassing? Gaan we prijzen verhogen die meer passen bij de werkelijke kosten? Gaan we een nieuw assortiment zoeken zoals vegetarische of groenten gebaseerde producten? Gaan we reizen verkopen dichter bij huis? Gaan we meer kleding hergebruiken? Of vul voor je eigen bedrijf maar in. Ik ben benieuwd of jullie een toekomstscenario voor jullie bedrijf hebben klaarliggen?
 8. Er is nog een mogelijkheid, maar dat is een dure, die Volkswagen alleen voor de duurdere modellen heeft ingezet. AD Blue (Ureum) toevoeging aan het uitlaatgas (vóór de katalysator) teneinde de hoge NOx emissie die een gevolg is van het hogere motorrendement, te verkleinen. De nieuwste volkswagendiesels hebben allemaal dit systeem. Heb er onlangs nog een nieuwe bus voor aangeschaft om in de Duitse en Franse steden te mogen komen.
 9. De sjoemelsoftware zorgde ervoor dat de motor weinig uitstoot had in testomstandigheden. Deze lage uitstoot werd bereikt door het koppel enorm te reduceren als hij aan de tester hing. In het dagelijkse gebruik presteerde hij door de sjoemel software veel beter met ook een veel hoger koppel. Nu de sjoemelsoftware is verwijderd (geüpdate) is de uitstoot weer zoals die in de fabrieksgegevens staat vermeld. Helaas daardoor ook met het lagere koppel. Een dealer kan hier niets aan doen, die meet gewoon de door de fabriek aangepaste waarden en die kloppen nu. Helaas is de motor nu veel minder pittig. De enige die je ter verantwoording zou kunnen roepen is de fabriek via de importeur/dealer. Maar die weg is lastig. Als je zelf het probleem wil oplossen kun je inderdaad tunen. Maar dan heb je dus een auto die niet meer aan de milieueisen voldoet.
 10. herman van der helm

  Ondernemers met kleine yes momenten.

  Zo, de laatste vrachtwagen met onderdelen vertrekt vandaag naar Bosnië. De laatste van 7 met mijn voormalige voorraad tractoronderdelen. Ik ben na 40 jaar gestopt met de handel in tractoren en onderdelen omdat ik er geen opvolger voor heb. In Bosnië gaat een collega waar ik al jaren zaken mee doe er mee verder. Ik ga me nu volledig concentreren op de productie en verkoop van hefmobielen. Mijn dochter en zoon zijn nu vaste medewerkers en de omzet groeit elk jaar met zo'n 30% Dit is wel een Yes moment vind ik. Het stoppen van dat deel van mijn bedrijf valt me niet zwaar maar toch. Het is wel in de zelfde week dat ik mijn zus ga begraven. Dit verdriet overschaduwt alles. Maar toch kan ik met een geluksgevoel terugkijken op de goede relatie met mijn zus. Hoe verdrietig ook, toch een Yes moment.
 11. herman van der helm

  herman van der helm

 12. herman van der helm

  2doc "Schone schijn"

  Wat ik zag, is dat de ondernemer de "winst" binnen haalde toen er een investeerder instapte. Dit is echter een heel gevaarlijk moment. Er lijkt lucht te komen, maar het echte werk moet dan nog gaan plaatsvinden: het ontwikkelen en verkopen. En dat is eigenlijk het moeilijkste traject, en zeker niet iets om te vieren met allerlei "noodzakelijke" uitgaven.
 13. herman van der helm

  Ons vernieuwde forum ! Meldingen en suggesties (incl. bugs en errors)

  Leuk, mijn verjaardag is op 9-2-1954. Ben ik toch jonger geworden. Zo kan het dus ook Emile Ratelband.
 14. herman van der helm

  Ons vernieuwde forum ! Meldingen en suggesties (incl. bugs en errors)

  effe wennen. Maar op mijn leeftijd moet dat lukken.
 15. de 11e januari toch? Niet de 12e?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké