Jump to content

herman van der helm

Legend
 • Content Count

  2,039
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

herman van der helm last won the day on May 31

herman van der helm had the most liked content!

Community Reputation

255

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  snappen dat fysieke belasting een aanslag pleegt op je gezondheid en/of op de gezondheid van jouw personeel. Tiller heeft voor een deel van het probleem een oplossing. Om het echt te begrijpen kun je het beste even op de site van de stichting Gezond Belast kijken.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ik denk dat met een goede samenwerking van MKBers en ZZPers, en idealisten een grote vuist gemaakt kan worden om succesvol een maatschappelijk probleem op te lossen en daarbij nieuwe producten op de markt te brengen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet slechts het met veel geld en denkwerk uitontwikkelen van bestaande ideeen, maar ook het omzetten van door intuitie verkregen invallen naar werkbare ideeen of producten. Hier komt uiteraard ook veel denkwerk en wat geld aan te pas.
 1. Wij verkopen wereldwijd met vooruitbetaling, of cash against documents CAD. Meest met een aanbetaling ter hoogte van de verzend, verpakking en retourkosten. Bij CAD zijn de goederen al in de buurt van de eindklant en hij/zij kan dit controleren bij de verzender in zijn buurt. Zodra de rest van de betaling is gearriveerd geef je het onmiddellijk vrij en kan de klant het ophalen/laten bezorgen. Doorlooptijd naar Canada bijvoorbeeld 3 dagen. Als je specifieke producten verloopt die klanten alleen bij jou kunnen kopen zijn dit de voorwaarden. Lastiger wordt het als je moet concurreren op prijs. Dan kan je worden uitgespeeld.
 2. Tis een tijdje stil geweest van mijn kant maar heb niet stil gezeten. Even de voortgang naar de zoekreis naar het ontwikkelen van een zelfscan op smartphone. Ik meet sinds drie weken eigen temperatuur en die van medebewoners. Alles stabiel binnen circa een halve graad. Ik meet ook ademhaling frequenties en ook dit blijft stabiel. Dit meten is in een halve minuut per persoon per dag gedaan met de smartphone. Ook meet ik separaat van de smartphone de saturatie. Door het patroon te volgen krijg je een aardige indicatie of er iets verandert in jouw lichaam. Of ik nu zeker kan zien of ik niet besmet raak weet ik niet. Ook is er nog geen ontwikkeling van een app. die een en ander omzet in bijvoorbeeld een QR code die je dan een soort paspoort geeft die dag om anderen te bezoeken. (Overigens heb ik de temperatuur meting in Duitsland al een keer gebruikt om bij een groot bedrijf überhaupt binnen te mogen komen) Omdat het niet helemaal duidelijk is of je als je besmet bent je ook zonder koorts of andere symptomen rond kunt lopen ben ik op zoek geweest naar andere parameters die dit wel zou kunnen oppikken. Dan kom je uit bij een officiële Corona test. Dit is echter niet op grote schaal toe te passen en ook niet te betalen. Je zou het met een zelftest moeten kunnen doen die bij voorkeur gekoppeld is aan die app op de smartphone. Mag slechts een paar dubbeltjes kosten per keer. Een bekende van mij is ooit afgestudeerd aan de TU Delft (technische microbiologie). Ik ben hem in contact gekomen omdat hij een zelftest op het virus heeft ontwikkeld. Dus niet op anti-lichamen , maar op het virus zelf. De test werkt met neusslijm dat je zelf met een wattenstaafje kunt afnemen. Er zijn veelbelovende resultaten geboekt met mensen die de symptomen van Covid hadden. Tot nu toe is het nog niet gelukt om in contact te komen met bewezen virusdragers om de test te valideren Ik zou daarom een oproep willen doen: Wij zoeken enkele recent positief geteste personen, die deze zelftest willen uitvoeren, zodat we kunnen bewijzen dat deze zelftest werkt. Ken je iemand die bewezen virusdrager is en die hieraan wil meewerken, meld dat dan via een DM Als alles naar behoren werkt gaan we verder met de zelftest inbouwen in een app.
 3. Goed nieuws? Die mensen hebben allemaal vaders, moeders buurtgenoten, en komen allemaal in supermarkten en winkels. Hoe gaan we dan om met de kwetsbaren?
 4. Loopt iemand voorbij een groene oranje rode of blauwe sticker zal hij zelf misschien een aanvaardbaar risico lopen maar nog steeds bij thuiskomst of in het openbare leven anderen in gevaar brengen. Slechts als je zelf getest de deur uitgaat voorkom je het bij anderen.
 5. Er zijn ook andere systemen in ontwikkeling. https://healthcare-in-europe.com/en/news/sold-50-million-digital-health-passports.html Zou eigen metingen via smartphone aan kunnen worden toegevoegd om de houdbaarheid langer te maken zonder nieuwe medische test.
 6. Pas op moment dat we containment hebben in NL kun je dergelijke experimenten gaan doen. Dus iedereen met klachten testen, hun contacten in kaart brengen en allemaal twee weken isoleren. Dan sterft het virus uit. Het kan alleen via import nog terugkeren. Omdat we te vroeg zijn gaan loslaten is die containment nu een moeilijk haalbare klus. Daarom stel ik het zelftesten via smartphoneapp zoals in de openingspost voor. Je helpt hierbij het containment team de GGD en je helpt de ondernemers in de gesloten branches.
 7. Is totaal andere insteek. Geen meting van parameters, maar interpretatie van de gebruiker. Als je hiermee bijvoorbeeld een festival wilt kunnen laten plaatsvinden vrees ik het ergste. Het gaat er juist om die loc down voor de gezonde mensen op te heffen en alleen de potentieel zieken te isoleren.
 8. Praten, zingen, schreeuwen is mogelijk de oorzaak. In vliegtuigen, trein en als publiek bij een koor ben je stil. Op niesen en hoesten na is de kans kleiner om zo elkaar te besmetten. In grote steden wordt veel minder gepraat met medeburgers dan in dorpen omdat je elkaar minder goed kent.
 9. De investering per gezin is nu 55 euro, als je de smartphone niet mee rekent. Overigens kost het de schatkist nu miljarden om de horeca en de evenementen branche overeind te houden, dus waarom niet investeren in een hulpmiddel waardoor dit enorme kosten bespaart. Ik verwacht niet dat dit virus snel voorbij zal zijn en ook verwacht ik wel een variant die de kop op zal steken dus een slimme test ontwikkelen lijkt me haalbaar.
 10. Als het kopen van een externe temp. sensor en het installeren van een app die nog wat andere parameters vastlegt jouw bewegingsvrijheid enorm vergroot, weet ik niet of die problemen niet snel opgelost worden. Zeker als je weet dat in het ov, op feesten en festivals en bijv bij ingang van de kroeg iedere andere bezoeker ook zichzelf die dag heeft getest.
 11. Misschien via de camera temperatuur meten? Bijv via infrarood? Ik ben geen deskundige, maar de meelezers misschien? Overigens is die externe temp. meter al jaren in grote getale op de markt, dus de prijs zal best omlaag kunnen.
 12. Voor adem frequentie kun je in play store een app downloaden. Breath counter. Die werkt prima. Voor iets voor hoesten of niesen ben ik nog op zoek. Misschien moet dat gemaakt worden. Sowieso moet de app die alles verzamelt, worden ontwikkeld.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept