Jump to content

herman van der helm

Legend
 • Content Count

  1,918
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

herman van der helm last won the day on May 19

herman van der helm had the most liked content!

Community Reputation

211

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  snappen dat fysieke belasting een aanslag pleegt op je gezondheid en/of op de gezondheid van jouw personeel. Tiller heeft voor een deel van het probleem een oplossing. Om het echt te begrijpen kun je het beste even op de site van de stichting Gezond Belast kijken.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ik denk dat met een goede samenwerking van MKBers en ZZPers, en idealisten een grote vuist gemaakt kan worden om succesvol een maatschappelijk probleem op te lossen en daarbij nieuwe producten op de markt te brengen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet slechts het met veel geld en denkwerk uitontwikkelen van bestaande ideeen, maar ook het omzetten van door intuitie verkregen invallen naar werkbare ideeen of producten. Hier komt uiteraard ook veel denkwerk en wat geld aan te pas.
 1. Mijn broer, een enthousiast horecaondernemer, die zijn bedrijf in 1995 heeft moeten stoppen is afgelopen donderdag overleden. Hij was een man met zoveel enthousiasme dat elke deur voor hem open ging. Zijn creativiteit kende geen grenzen. Een ondernemersplan had hij niet, althans niet fysiek, maar toch bouwde hij in een vijftiental jaren twee grote bedrijven op. Toen hij geestelijk in de knoop kwam werden zijn plannen steeds groter. Ondanks alle hulp die wij, zijn familie en vrienden, hem aanboden was een faillissement niet meer af wendbaar. Hij is geestelijk helemaal door de bodem gezakt en heeft jarenlang het ene psychiatrisch ziekenhuis na het andere bezocht en door de gevolgen van medicijngebruik ook allerlei fysieke kwalen. Op een of andere manier leek het voor hem of al zijn narigheid door anderen was veroorzaakt. Ook de laatste weken was hij steeds aan het malen en in zijn hoofd met allerlei plannen bezig. Lichamelijk kon er helemaal niets meer, maar dat creatieve in hem was niet te temmen. Hij kon er steeds om huilen dat het allemaal niet meer lukte, maar de ideeën bleven opborrelen. Hij bleef maar onrustig. Totdat enkele weken terug ik het niet meer kon aanzien en hem ernstig heb toegesproken. Ik heb gezegd: "P stop met al dat denken en ga eens de vrede voelen die in jezelf huist. Al die gedachten en plannen verdwijnen toch als sneeuw voor de zon zodra er nieuwe in aantocht zijn. Het enige wat blijvend is, is die vrede in jezelf, die ook meegaat als je hier van de aarde vertrekt" Tot mijn verbazing melde de verpleegsters de volgende dag dat P. zo rustig was geweest de afgelopen nacht. Hij gaf het mij ook zelf aan dat het rustiger was geworden in zijn hoofd. Ik kreeg de indruk dat hij ook in vrede is overleden in het bijzijn van de begeleiders van de opvangorganisatie die hem onder zijn hoede hadden de afgelopen jaren.
 2. Als ik zo naar de wereld kijk met al zijn tekortkomingen zou een WereldUnie misschien wel een goed idee zijn. Dan kun je de wereldomvattende problemen zoals belasting, klimaat, handel, uitbuiting, vervuiling enzovoort werkelijk goed aanpakken. Een geldsysteem zoals ik al eerder schreef lijkt daarbij ook handig:
 3. Waarom denk je dat er zoveel zwitsers in het buurland wonen of inkopen doen?
 4. Ik denk dat je er rustig op kunt vertrouwen dat alle machines en gereedschappen die je gebruikt aan europese regels voldoen en dus veilig bruikbaar zijn. Je betaalt er dus ook niet onnodig veel voor zoals ik in mijn voorbeeld laat zien.
 5. Ja dat is waar. Maar dan hebben we natuurlijk nog octrooi en merkbescherming die ons helpen.
 6. Waarom zijn er überhaupt ondernemers die bij de komende EU verkiezingen overwegen op een partij te stemmen die een Nexit overweegt? Wij als MKB'er verkopen een tilhulpmiddel naar vele landen in de wereld. Als we er bijvoorbeeld eentje naar Noorwegen verkopen betalen we €238 euro aan verzend en douanekosten en zijn we circa 3 á 4 uur met administratieve en afhandelingszaken bezig. Als we er eentje naar Letland sturen, betalen we €108,- en zijn we circa een half uur aan administratietijd kwijt. Ongeveer hetzelfde geldt voor een zending naar Zwitserland versus Zuid Frankrijk. Zijn het grotere aantallen per zending (boven de €6000,-) dan lopen de administratieve lasten nog verder op naar een land buiten de EU. Weten de ondernemers die een Nexit wel wat lijkt dit wel?
 7. Ik weet niet of dit onder "Media" valt, maar het is wel mooie reclame voor ons. Ons product is een vraag in het VMBO examen 2018 van natuurkunde/scheikunde. Vraag 3 laat duizenden leerlingen, die waarschijnlijk in hun leven veel moeten sjouwen, duidelijk zien dat er een mooi hulpmiddel is om je rug te sparen. KB-0173-a-18-1-o.pdf
 8. En als de bestemming plots verandert en daardoor de waarde aanzienlijk daalt? Is er dan wel aanpassing noodzakelijk of toegestaan?
 9. Frappant. HL levert deze ondersteuning nu. Ik heb ook vaak 'klanten' die tractoronderdelen bij een goedkope webshop kopen en mij dan vragen om afstelgegevens of een inbouw advies. Ik meld ze altijd, afhankelijk van de vraag, of ze eerst een bedragje willen overmaken naar mijn rekening. Heel verwonderd: "ja maar dat is toch service" dat is toch gratis.
 10. Korting niet op de factuur zetten. Alleen het netto bedrag voor de goederen. Het bedrag dat de goederen waard zijn in een land wordt vaak bepaald door de inkoopprijs en BTW daarover. En daar betaal je importheffingen over.
 11. Mijn betaalgegevens zijn mijn persoonlijke gegevens. Ik denk dat ik maar eens de AVG ga inzetten als het zich aandient.
 12. Impressie van de stand van gezond belast ism laevo en tiller. Diverse delegaties van EZ en de duitse evenknie uitleg kunnen geven over gevolgen van fysieke overbelasting. Zeer geinterresseerd.
 13. Beste mensen, zijn er nog leden die naar de Hannover Messe willen komen? We kunnen ze een gratis toegangskaart aanbieden. Merkel zal de beurs openen> Op dinsdagochtend komt de NOS tv opnamen maken van de High Tech stand omdat Mona Keizer de beurs bezoekt. Het zal wel lastig zijn in alle drukte om onze boodschap goed aan haar over te brengen. Daarom neem ik de vrijheid hem hier te plaatsen: De winst van fysieke overbelasting. De helft van ons Bruto Binnenlands Product (BBP)wordt verdiend door mensen die in de risicogroep van gevolgen van fysieke belasting zitten. Deze helft (circa 350 miljard) komt uit de bouw, metaal, transport, horeca, stuwadoors, gezondheidszorg, land en tuinbouw, offshore, detail en groothandel. In 2017 ging dat om 5,1 miljoen werknemers en een leger kleine zelfstandigen al dan niet afkomstig uit voormalige Oost-Europese landen. Het bedrag dat voor de uitval van de werknemers door het bedrijfsleven wordt betaald, zoals verzuimdagen, doorbetaling en preventiekosten, bedraagt zo’n twee miljard per jaar. Na een tweetal jaren uitval is een werknemer niet meer de verantwoording van het bedrijf en neemt de overheid de taak over. De kosten bestaan uit zorgkosten, uitkeringen, voorzieningen op de langere termijn totdat een werknemer overlijdt. Deze kosten voor de overheid bestaan in iets mindere mate ook voor ZZPer. Het bedrag dat de overheid jaarlijks kwijt is aan de gevolgen van de fysieke overbelasting van werkers is naar schatting tussen de 10 en 15 miljard. (Bedrag is vergelijkbaar met één FYRA debacle per jaar). Gelukkig wordt er aan de fysieke overbelasting van werkers door het bedrijfsleven en de overheid genoeg verdiend. Kijk maar naar de bijdrage die zij leveren aan het BBP. Een beetje jammer is het wel voor die tienduizenden uitgevallen werkers die kampen met een slechtere gezondheid en daardoor een veel minder prettig leven. De versleten gewrichten en verpeste ruggen zijn blijvend en bepalen de rest van het leven. Zou het de overheid en het bedrijfsleven niet sieren als één procentje van het bedrag gestoken zou worden in het verlichten van de fysieke belasting. Goede voorzieningen treffen en zinvolle hulpmiddelen beschikbaar stellen en die ook daadwerkelijk laten gebruiken, ook al kan dat een iets lagere productiviteit tot gevolg hebben. De gezonde generatie zal u dankbaar zijn. Dat is de werkelijke winst van de fysieke overbelasting.
 14. De beste review is een klant die zijn gekochte product enthousiast aanbeveelt of nog beter uitleent aan een ander.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept