Ga naar inhoud

herman van der helm

Legend
 • Aantal berichten

  2199
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

herman van der helm won de laatste dag op 5 juli 2020

herman van der helm had de meest gelikete inhoud!

Karma

306

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  snappen dat fysieke belasting een aanslag pleegt op je gezondheid en/of op de gezondheid van jouw personeel. Tiller heeft voor een deel van het probleem een oplossing. Om het echt te begrijpen kun je het beste even op de site van de stichting Gezond Belast kijken.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Ik denk dat met een goede samenwerking van MKBers en ZZPers, en idealisten een grote vuist gemaakt kan worden om succesvol een maatschappelijk probleem op te lossen en daarbij nieuwe producten op de markt te brengen.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie is niet slechts het met veel geld en denkwerk uitontwikkelen van bestaande ideeen, maar ook het omzetten van door intuitie verkregen invallen naar werkbare ideeen of producten. Hier komt uiteraard ook veel denkwerk en wat geld aan te pas.
 1. Probeer met jouw producten bij een andere deelnemer op de stand te komen. Heb ik vaker gedaan. Kijk op de lijst deelnemers en in goed overleg kan er vaak veel.
 2. BTW terugvorderen bij de belastingdienst van een ander land is ook niet zo makkelijk als beide bedrijven een geldig BTWnummer hebben. Formeel moet dan zonder BTW geleverd worden. Ik zou dus toch met een verklaring en wat extra bewijs werken en factuur zonder BTW vragen aan de levererancier.
 3. Een leverancier mag uitsluitend goederen met 0% btw leveren als bewezen wordt dat de goederen de grens over zijn gegaan. Per bode is dit aantoonbaar. Als je het zelf meeneemt kan dit bewijs mogelijk niet geleverd worden. Advies: maak verklaring dat jij, met auto met kentekennummer de goederen hebt meegenomen. Bewijs dat je daar daadwerkelijk bent geweest bv met tolbriefje of parkeerapp. Stuur dit op naar de leverancier en vraag om een btw 0 factuur. Dan is het aannemelijk dat de goederen de grens over zijn gegaan.
 4. De klant is totaal niet geïnteresseerd waar materiaal vandaan komt, maar uitsluitend wie het materiaal vakkundig monteert. Kun je je niet beter richten op het verkopen van goederen aan die vakmannen? Of zelf vakman worden.
 5. Om als eerste een product van buiten de EU op de Interne markt te brengen treed je op als importeur/fabrikant. Alle veiligheidsaspecten wordt jouw verantwoordelijkheid. Je kunt deze verantwoordelijkheid nemen zonder iets te doen en gewoon alles over je heen te laten komen en alle gevolgen te dragen. Lijkt me niet verstandig. Je overtreed daar ook de wet mee. Je kunt deze verantwoordelijkheid beperken door je aan de EU richtlijnen te houden en dan dien je te onderzoeken en te documenteren dat jouw product aan de minimale veiligheidsnormen voldoet. Je kunt dit proces helemaal zelf doen als je niet onder één een van de uitzonderingsproducten valt. Hier moet je een zogenaamde Notified Body voor inschakelen. Als ik het zo bekijk heb jij te maken met de eisen van de machine richtlijn en de laagspanningsrichtlijn. Hiervoor kun je ook buro's inschakelen die jou kunnen adviseren. Maar je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het product. Neem nooit de uitspraken of verklaringen van de makers aan, maar onderzoek het zelf. We hebben ons product laten onderzoeken en begeleiden door Certification Experts. Zij geven ook juridische ondersteuning als er later wat mis gaat. Ze maken ook de verklaringen op in de gewenste talen. Maar jij bent zelf altijd degene die die verklaringen moet ondertekenen als importeur of fabrikant.
 6. Bijna alle ondernemers zijn ooit begonnen met een kans die zich voordeed. Je hebt op dat moment totaal geen overzicht wat op je weg komt, maar je gaat ervoor. Tijdens het ondernemen komen er beren op de weg die je helpen bij te sturen. Een beetje naar het grote geheel kijken kan dan ook geen kwaad. Als je bijvoorbeeld heel veel brandstof gebruikt in jouw bedrijfsproces kan het geen kwaad om je daar af en toe van bewust te zijn en deze afhankelijkheid te beperken als je daar de kans voor krijgt. Een van de zaken die je als ondernemer altijd moet bekijken is wat voor risico's er in jouw bedrijfsvoering zijn. Ik heb zelf altijd in de voedselketen ondernomen (tractoren en reparatie ervan) Ik was me ervan bewust dat hier altijd vraag naar zou zijn in goede en slechte tijden. Dit heeft me door menig crisis geholpen. De laatste 12 jaar heb ik deze branche langzaam afgebouwd en ben in tilhulpmiddelen gegaan. Deze branche is niet noodzakelijk en dat heb ik gemerkt. Tijdens elke crisis stortte de omzet in elkaar en zeker de laatste heb ik gebruik gemaakt van de ondersteuningsmaatregelen van overheidswege. Mijn bedrijf is niet gesloten door de overheid maar door het sluiten van alle bedrijven waar ik aan leverde en door de angst die er was om elkaar te besmetten kwam ik nergens meer binnen. Geïnvesteerd werd er niet meer, en zeker niet voor een luxe als een tilhulpmiddel) Er was zo goed als geen omzet meer. Nu had ik zelf wel een buffer, maar met twee werkers die door betaald moesten worden is dit bijna tot nul geslonken. (voor eentje kreeg ik NOW de ander was door medeaandeelhouderschap uitgesloten) Deze laatste crisis heeft me geleerd dat mijn bedrijf te afhankelijk is van externe factoren waar ikzelf geen of te weinig invloed op heb. Ik zou willen kunnen ondernemen zonder de overheid als back-up te hebben. Hoe, dat zal de tijd leren, maar in principe zou ik activiteiten willen ondernemen waar altijd vraag naar is, hoe goed of slecht het in de wereld ook gaat. Dan is overheidscompensatie ook niet nodig.
 7. Zoals beloofd hierbij onze ervaringen met de coronaperiode. De verhalen uit het buitenland en snel daarop ook in ons land boezemde veel angst in. De eerste maand in de loc down liep onze omzet echter gewoon door, omdat het leveringen betrof die al ingezet waren, maar daarna kelderde de omzet aanzienlijk. Ons product vereist, omdat het voor veel mensen nieuw is, veel uitleg op locatie en dat was niet meer mogelijk. Alle afspraken werden afgezegd en nieuwe kwamen niet tot stand. Deze ontwikkeling zorgde bij mij voor een behoorlijke angst, vooral omdat twee van mijn kinderen met hun gezin hun volledige inkomsten uit het bedrijf haalde. Een aantal weken verlamde dat mij behoorlijk. Ik keek veel tv om alles op de voet te volgen, maar hier werd ik niet vrolijker van. Ik zocht naar lichtpuntjes, maar die waren er niet. Diverse mensen in mijn omgeving werden ziek en 2 klanten overleden door het fenomeen. Het bedrijf stond zo goed als stil, maar we wilden toch wat gaan doen. We zijn gaan zoeken naar kansen voor de toekomst. Hoe kunnen we het bedrijf aanpassen. We zijn gestart met digitalisering van de verkoop d.m.v. online demonstraties, video vergaderen etc. Ook zagen we verpleging tobben in ziekenhuizen bij het omdraaien van patiënten. Hier hebben we een tool voor ontwikkeld op onze bestaande machines om dit veel handiger te kunnen doen. Via de sociale media is dit een mooie reclame campagne voor ons bedrijf geworden, waar we nu nog de vruchten van plukken. Ook heb ik met een bevriende biotechnoloog een corona zelftest ontwikkeld, die zeer interessant leek te worden, maar achterhaald is door de huidige zelftesten. Beurzen konden we niet meer bezoeken, daardoor hebben we veel meer de online kanalen ingezet zoals LinkedIn en YouTube. Dit geeft een veel groter bereik dan een beurs. We zijn dit dan ook aan het uitbreiden om onze vindbaarheid wereldwijd te vergroten. Financieel gezien hebben we gebruik kunnen maken van de diverse overheidsregelingen zoals TVL en NOW. Gelukkig hebben we geen belasting uitstel hoeven vragen en geen leningen hoeven af te sluiten. Het afgelopen half jaar is de omzet weer terug op het niveau van 2019. Terugkijkend kan ik constateren dat angst voor het onbekende belangrijk is, en je het niet moet negeren. Uit een lamgeslagen positie zijn er vele nieuwe kansen te ontwikkelen zowel bedrijfsmatig als in de privésfeer. Je wordt als het ware gereset. En dat kan met de huidige ontwikkelingen in de wereld misschien nog wel mijn belangrijkste boodschap zijn.
 8. Alle bedrijven die in NL ingeschreven zijn moeten vóór 27 maart 2022 de belanghebbenden en beslissers inschrijven in het UBO register. Dit betekent nogal wat voor al die brievenbusfirma's hier op de zuidas. Het wordt zo wel gemakkelijk gemaakt voor de controlerende instanties (wie dat ook mogen zijn) om de eigendommen van oligarchen te achterhalen. De accountancy kantoren zijn al erg huiverig om ze daarbij nog te helpen. Vandaag al mijn bedrijven, stichtingen en verenigingen met hun belanghebbenden maar ingevuld in het UBO register. Je kunt het maar beter een stap voor zijn.
 9. Leuk, we zijn in Japan op de nationale TV te zien geweest. Onze importeur deed mee met een uitzending over expats die werken bij bedrijven in Japan. https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/ondemand/video/2087056/ vanaf minuut 25 zijn we (mijn dochter Laura en ik) even te gast bij een online meeting met het bedrijf. Zo'n meeting hebben we elke maand voor het technische en commercieel op de hoogte houden van de technici en verkopers van de hefmobiel.
 10. De afgelopen twee jaar heeft nogal wat impact gehad op de Nederlandse ondernemer. Van ernstig negatieve zaken tot nieuwe ontwikkelingen en nieuwe kansen. Mijn vraag is, wie er hier wil delen wat zijn of haar onderneming heeft gedaan om sterker uit de strijd te komen of wat er is aangepakt om te kunnen overleven of om het bedrijf te beëindigen. Het lijkt me nuttig voor eenieder om er misschien van te leren voor een eventuele volgende heftige periode. We hebben zelf in het bedrijf ook mooie en minder mooie ervaringen, maar die wil ik hier niet als eerste posten, dat doe ik verderop in dit topic. Brand los.
 11. Ok sorry. Ik begreep deze zin van jou dus niet goed: "uitbesteed werk behoort niet tot de omzet ... maar werkt (normaliter) wel omzetverhogend.
 12. Ja mensen, is een leuk stuk geworden al zeg ik het zelf. Leuk om in één stuk met collega HLers te staan. Samen met alle leden toch een mooi en nuttig forum opgebouwd. Laten we vooral zo doorgaan. En Mikky jij speciaal bedankt.
 13. @cosara. Als je werk doet voor een opdrachtgever valt dat onder omzet. Dat je daarvoor iemand inhuurt doet eigenlijk niet terzake. Die inhuur kun je in eigen administratie als inkoopkosten werk derden boeken. Is het bedrag hoger, gelijk of minder dan wat je door berekent is niet van belang voor de opdrachtgever, maar beïnvloedt wel jou eigen winst. Anders zou Randstad wel erg weinig omzet hebben.
 14. Ik zou de uren factureren en boeken onder een nieuw grootboeknummer bv verkoop uren derden. Of omzet uren derden. Dan is op het eind van het jaar een goed overzicht mogelijk van inkoop derden en verkoop derden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.