Jump to content

herman van der helm

Legend
 • Content Count

  1,932
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

herman van der helm last won the day on July 19

herman van der helm had the most liked content!

Community Reputation

221

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  snappen dat fysieke belasting een aanslag pleegt op je gezondheid en/of op de gezondheid van jouw personeel. Tiller heeft voor een deel van het probleem een oplossing. Om het echt te begrijpen kun je het beste even op de site van de stichting Gezond Belast kijken.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ik denk dat met een goede samenwerking van MKBers en ZZPers, en idealisten een grote vuist gemaakt kan worden om succesvol een maatschappelijk probleem op te lossen en daarbij nieuwe producten op de markt te brengen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is niet slechts het met veel geld en denkwerk uitontwikkelen van bestaande ideeen, maar ook het omzetten van door intuitie verkregen invallen naar werkbare ideeen of producten. Hier komt uiteraard ook veel denkwerk en wat geld aan te pas.
 1. k ken een product waarmee bijna alles verplaatsbaar is. Als je dit aanschaft heb je dus een groot belastingvoordeel.
 2. Ja dan heb je het over vakantie. Maar mijn ervaringen zijn allemaal in werkperioden.
 3. Aan inkoopzijde is betaling per bank heel goed mogelijk. Dit zijn een beperkte hoeveelheid langdurige relaties waar ik op kan vertrouwen. Aan verkoopzijde zijn het meestal eenmalige contacten. Daar wil ik, uit 40 jaar ervaring wijs geworden betaling vooraf of bij aflevering. In NL kun je hiervoor (als je dezelfde bank hebt als de klant het bedrag laten overboeken. Dit is direct zichtbaar mede omdat NL over een goed internet beschikt. Zodra je de grens overgaat, is internet sporadisch werkend. Ook mobiel pinnen is meestal niet mogelijk. Tevens zit er een of twee dagen vertraging in de betaling en dus is contant de enige weg. Het maken van online facturen op mijn thuissysteem of in de cloud lukt ook niet dus moet ik zelfs de facturen op mijn laptop offline maken en op papier afdrukken. De kosten van internationaal betalen is ongeveer 15 euro per transactie dus daar ligt het probleem niet. Over internet gesproken: Ik was onlangs aan het overnachten in de Eiffel en was ik mijn administratie en facturen die overdag offline gemaakt waren, thuis aan het bijwerken.. In het dorp hotel hadden ze goed internet tot 10 uur s'avonds. Toen ging de verlichting van de kerk uit en hield ook het internet (3G) op. De pastoor vond het bedtijd.
 4. Plannen om 3000 euro als maximum cash betaling in te voeren? Wordt een leuke zaak voor ons bedrijf. We verkopen uitsluitend spullen die meer dan €3000 per stuk kosten. Contant afrekenen wat nu in circa 50% van de gevallen gebeurt is straks niet meer mogelijk. Dan moeten klanten of voor dat ze een demo hebben gehad gaan betalen of we moeten grote risico's gaan lopen ons geld niet of veel later binnen te krijgen. We verkopen bijna altijd slechts eenmaal een product en dan hoogstens een beetje onderhoud na enkel jaren. We hebben dus geen duurzame relatie met onze klanten, dus is het altijd vooruit betalen of contant bij aflevering. Een mobiel pinapparaat hebben we wel, maar de buitenlandse klanten werken zo niet of het apparaat heeft te weinig of geen internetverbinding. De helft of meer van onze producten worden aangeschaft direct na de demonstratie en we laten het direct achter om hoge extra kosten (verzend verpakking en hendelingskosten) en risico van annuleren te vermijden. Prima als de biljetten van €500 worden afgeschaft maar zorg in ieder geval voor een goede andere contante betaalmethode. Misschien dat wereldwijd real-time bankieren een deel oplost, maar er blijven altijd mensen die slechts vertrouwen op cash geld. Die ben je dan gewoon kwijt als klant. En nee, dat zijn geen criminelen, maar gewoon hardwerkende mensen, die hun werk willen verlichten.
 5. En als je gewoon klussen aanneemt? Hoe zit het dan met die 16 of 75 euro per uur?
 6. Je hebt dan wel een bewijsprobleem. Hoe toon je aan dat de goederen naar zwitserland zijn vervoerd?
 7. Ik heb jaren geleden voor mezelf al en soort 'verzekering' voor arbeidsongeschiktheid ontwikkeld. Nu verkoop ik het aan de slimmere mensen, die gewoon hun zware werk tot hun pensioen willen kunnen blijven doen.
 8. Mijn eerste reactie was toen ik de naam zag: waar zie ik het voordeel voor de natuur?
 9. Was al rijk voor ik naakt ging slaapwandelen. By the way, een schadevergoeding is omdat ze je benadeeld hebben en maakt je dus niet rijker. Rijker wordt je voornamelijk door je minder op geld verdienen te focussen maar op de andere waarden die het leven je biedt.
 10. Ik heb onlangs een planschadevergoeding gehad omdat het bestemmingsplan op mijn bedrijfslocatie woningbouw toestond en het nieuwe plan niet meer. Wel ging er 2% van de schadevergoeding af ivm normaal maatschappelijk risico. Wel is de wettelijke rente van toepassing vanaf het moment van aanvrage tot uitkeringsdag.
 11. Buitenlandse btw kan niet als voorbelasting worden afgetrokken. Dat moet je terugvragen bij de betreffende belastingdienst. Er geldt meestal wel een drempel.
 12. Mijn broer, een enthousiast horecaondernemer, die zijn bedrijf in 1995 heeft moeten stoppen is afgelopen donderdag overleden. Hij was een man met zoveel enthousiasme dat elke deur voor hem open ging. Zijn creativiteit kende geen grenzen. Een ondernemersplan had hij niet, althans niet fysiek, maar toch bouwde hij in een vijftiental jaren twee grote bedrijven op. Toen hij geestelijk in de knoop kwam werden zijn plannen steeds groter. Ondanks alle hulp die wij, zijn familie en vrienden, hem aanboden was een faillissement niet meer af wendbaar. Hij is geestelijk helemaal door de bodem gezakt en heeft jarenlang het ene psychiatrisch ziekenhuis na het andere bezocht en door de gevolgen van medicijngebruik ook allerlei fysieke kwalen. Op een of andere manier leek het voor hem of al zijn narigheid door anderen was veroorzaakt. Ook de laatste weken was hij steeds aan het malen en in zijn hoofd met allerlei plannen bezig. Lichamelijk kon er helemaal niets meer, maar dat creatieve in hem was niet te temmen. Hij kon er steeds om huilen dat het allemaal niet meer lukte, maar de ideeën bleven opborrelen. Hij bleef maar onrustig. Totdat enkele weken terug ik het niet meer kon aanzien en hem ernstig heb toegesproken. Ik heb gezegd: "P stop met al dat denken en ga eens de vrede voelen die in jezelf huist. Al die gedachten en plannen verdwijnen toch als sneeuw voor de zon zodra er nieuwe in aantocht zijn. Het enige wat blijvend is, is die vrede in jezelf, die ook meegaat als je hier van de aarde vertrekt" Tot mijn verbazing melde de verpleegsters de volgende dag dat P. zo rustig was geweest de afgelopen nacht. Hij gaf het mij ook zelf aan dat het rustiger was geworden in zijn hoofd. Ik kreeg de indruk dat hij ook in vrede is overleden in het bijzijn van de begeleiders van de opvangorganisatie die hem onder zijn hoede hadden de afgelopen jaren.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept