Jump to content

Piet Tesl

Junior
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Bedankt Prins Rachid, Goed punt en dat besef ik mee. Dit is een terecht punt en NIET uitkeren wordt inderdaad weer goedkoper na 4 jaar. Dus dat zou betekenen: niet uitkeren, ondanks dat voor mijn gevoel 'het geld ook wel eens uitgekeerd moet worden wat verdiend is in het bedrijf'. Naast de stijging van 26,9% zou het natuurlijk kunnen dat de dividendbelasting ooit in de toekomst (tijdelijk) verlaagd wordt. Dit heeft de overheid ook in 2014 gedaan (..."Het tarief werd in 2014 tijdelijk verlaagd van 25% naar 22% in de hoop dat u als directeur grootaandeelhouder uzelf meer dividend zult uitkeren en dit bedrag ten goede zult laten komen aan de economie. "). Meer meningen en tips zijn erg welkom want ik vind het een erg lastige keuze, bedankt!
  2. Ja, dat doe ik dan ook. Meer ervaringen of juist advies voor Bright of Loyalis (want daar heb ik geen ervaring mee) zijn welkom!
  3. Ik wil juist een lening van 100.000 euro aflossen (lening voor verhuurwoning) door divident uit te keren vanwege de stijging van dividentbelasting (van 2019 25% naar 26,25% in 2020 en 26,9% in 2021/ ps dit geld heb ik zakelijk niet nodig). Dus dividend uitkeren in 2019 met 25% naar prive en daarmee lening aflossen maar wel extra vermogensbelasting te betalen. Per saldo kost me dat in prive circa 500 euro per jaar meer, maar dan is het wel gladgestreken. Ik dacht dat veel meer ondernemers dit nu in 2019 nog doen. Vraag dan ook: Is dit ook het geval/ zie ik iets over het hoofd?
  4. Goede punten. Voor pensioen opbouw kun je (sinds niet al te lange tijd) nu ook bij wat meer partijen beleggen ipv banksparen. Ik overweeg bij Degiro een Pensioenrekening om kapitaal op te bouwen door te beleggen. Heeft iemand ervaring met deze vorm bij Degiro?
  5. Ik las het originele bericht over de >500k lenen van je bv. Met de aanpassing hierop voor lenen van je bv voor bijvoorbeeld kantoor of ander vastgoed (waarbij een recht van hypotheek is gevestigd door de bv op het vastgoed). Is daar inmiddels al meer bekend over? Bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept