Jump to content

Cosara

Legend
 • Content Count

  3,924
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

Everything posted by Cosara

 1. Een reorganisatie vindt meestal niet plaats omdat de zaken zo goed gaan. Ik neem aan dat u als directeur bestuurlijke taken heeft uitgevoerd ... als dan, is het voor u te hopen dat er tussentijds niets nadelig is gebeurt of nog staat te gebeuren. De aansprakelijkheid van een ex-bestuurder van een rechtspersoon eindigt namelijk niet automatisch na uittreding, ontslag, ontslagneming of decharge, maar pas nadat hij als bestuurder uit het Handelsregister is uitgeschreven. Geen ervaring omtrent de kosten ... maar het is wel zaak de aanpassing in het Handelsregister snel en definitief te regelen.
 2. Cosara

  WSNP

  Ok, dan deze ... ECLI:NL:RBDHA:2017:3874 Inhoudsindicatie: Schuldsaneringsregeling en testamentair bewind. Testeervrijheid erflater. Instellen testamentair bewind in beginsel geen grond voor beëindiging wsnp, aanvaarden nalatenschap onder bewind evenmin. Geen verplichting lening te nemen om de waarde van het geërfde in de boedel te laten vloeien. Aanpassing nominale deel VTLB door rechter-commissaris vanwege mogelijkheden bij testamentair bewindvoerder. Moeizame verhouding schone lei en vrijvallen erfenis na schuldsaneringsregeling. ECLI:NL:RBNHO:2018:10301 Inhoudsindicatie: WSNP; verzoek ex art. 358a Fw tot ontneming schone lei; ernstige benadeling schuldeisers door het verzwijgen van een erfenis. Procedure erfenis aanvaarden of verwerpen namens een persoon in de WSNP.
 3. Cosara

  WSNP

  ECLI:NL:RBDOR:2001:AF0338 Inhoudsindicatie: Overlijden van de schuldenaar dient te leiden tot beëindiging van de schuldsaneringsregeling. Voor een dergelijke beëindiging bepaalt artikel 350 lid 5 Faillissementswet dat de nalatenschap alsdan van rechtswege in staat van faillissement verkeert. De schuldenaar was gehuwd in gemeenschap van goederen. Op de weduwe blijft de schuldsaneringsregeling van toepassing. Faillissement van de nalatenschap zou derhalve betekenen dat de gemeenschap van goederen zowel in het faillissement als in de voortdurende schuldsaneringsregeling van de weduwe betrokken zou moeten worden. Uit een oogpunt van systematiek van de wet is dat niet goed denkbaar. De rechtbank is daarom van oordeel dat in dit geval als het onderhavige geldt dat de gemeenschap van goederen in de schuldsaneringsregeling wordt afgewikkeld en dat de nalatenschap niet van rechtswege in staat van faillissement verkeert. ECLI:NL:RBDOR:2003:AF8717 Inhoudsindicatie: Het vervallen van de artikelen 198 tot en met 202 Faillissementswet is voor de rechtbank aanleiding om -bij het einde van de schuldsaneringsregeling door het overlijden van de schuldenaar- een vereffenaar te benoemen.
 4. Begrijp ik het goed ... je maakt reclame of doet aan marketing op je website met een kortingscode voor een bedrijf uit Engeland ... en als een klant iets bij dat Engelse bedrijf koopt, dan krijg je een percentage per klant uitbetaald op basis van jouw kortingscode. Dat is toch gewoon een verkoopprovisie ? ... en die boek je als zodanig.
 5. Nee, het probleem is de bestaande stichting. Het een hele toer om een stichting geen winst te laten maken, dus dit komt niet zomaar uit de lucht vallen.
 6. Ja hoor, dan kan ... de buitenlandse btw wordt dan geboekt als kosten.
 7. Fabrieksmatige productie (fabrica) ontstond al in de vroege Romeinse tijd ... graan, bier, wijn, bouwstenen, tegels, wapens ... teveel om op te noemen. Geen natuurwetenschappelijke wet pur sang, maar wel degenlijk een economische natuurwet. Ik kan er we een paar opnoemen, die sinds mensenheugenis gelden ... Wet van vraag en aanbod Wet van de remmende voorsprong Wet van de afnemende meeropbrengst
 8. Van twee walletjes eten komt In elke beginfase van dienstverlening voor ... op termijn zullen er echter onafhankelijke verkoopplatformen komen. Waardeketens veranderen misschien ... economische regels zelden of nooit.
 9. Het is al een heel oud ondernemersgegeven dat je de keuze moet maken tussen inkoper/ groothandelaar zijn óf verkoper, maar niet beiden als je ook als inkoper aan andere verkopers levert. Dat wrikt altijd. Dan maar hopen dat de kosten van het verkoopplatform niet buitensporig gaan stijgen.
 10. Mijn ervaring is bij Bol daar juist erg goed mee (als zijnde externe verkoper). daarvoor hebben ze de zogenaamde LIM procedure. Pakje kwijt? dan krijgt de klant zijn geld terug en de verkoper krijgt alsnog 70% uitbetaald. ... plus een hele hoop tijd kwijt en een frustratie rijker. 70% uitbetaald ... vindt je dat een goede deal ?
 11. Met paniek heeft het hoegenaamd niets te maken - al zal bij bij sommigen best wel meespelen. Ook hierbij geldt ... Het is een optelsom van handelingen die het succes maakt of breekt. Ik niet en dat voor iemand die de bacillen van jan en alleman opruimt en nooit zijn handen desinfecteert we dwalen af. Nee hoor, het geeft alleen het belang van zo’n desinfectiezuil aan ... en dat het niet uitmaakt of je als eerste of als laatste aanbieder bent die de markt betreedt. "Maar vele eersten zullen de laatsten zijn, en vele laatsten de eersten" Dat geldt ook voor schoonmakers. L&A dienstverlening ... Het lijkt er sterk op dat wij slechts voor onszelf praten. Aan u het verlossende slotwoord ... gaat u wat met uw idee doen ?
 12. Het is een optelsom van handelingen die het het succes maakt of breekt. Een desinfectiezuil in het zicht van de ingang is toch wat handiger dan je handen wassen in de toiletten die te vaak ergens in de diepe spelonken van een gebouw verstopt zitten. Afgezien van de hele grote heeft geen enkele winkel een toilet of een gelegenheid voor bezoekers om je handen te wassen. Ik hoop dat een desinfectiezuil een blijvertje is, desnoods als een verplichtstelling. Overigens ... heeft iemand gedurende de laatste vier maanden de griep gehad of is verkouden geweest ?
 13. Welk budget, Wie zijn budget ... Als ze het zelf niet weten, moet je misschien uitleggen wat een infectieuze werknemer en bezoeker jaarlijks kost.
 14. Inderdaad, de vordering staat los van elk aangiftetijdvak. Ik ken MoneyMonk niet, dus wat zegt de helpdesk ? 085 30 30 800 - Bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:30.
 15. Waar de één levert, moet de ánder ontvangen. De problemen zijn dus tweeledig als het fout gaat. Mijn ervaring als koper - niet als verkoper - is, dat het vaak fout gaat en daarom koop ik helemaal niets meer via bol.com en tegenwoordig ook niet meer via Amazon. Zoiets als Lost.NL ... u heeft uw pakje niet ontvangen? ... wij bezorgen heel veel pakjes, dus er kan er wel eens eentje zoek raken. Als je maar groot genoeg wordt, dan gaan er andere regels gelden. Dus toch gewoon te dom / te laks om het op te lossen.
 16. Twee argumenten die geen hout snijden. Voor het betreden van een potentiële markt kan de eerste die de markt betreedt een voordeel hebben. Let wel ‘kan’ want het gaat toch vooral om opbouwen, uitbouwen en vasthouden. Het is bij voorbaat geen gelopen race, al denken vele eerstelingen én nakomers dat vaak van wel. De nakomers hebben één groot voordeel ... het wiel hoeft niet voor de tweede keer uitgevonden te worden. Dat scheelt tijd én geld. Daarnaast is Covid-19 slechts één van de vele infectieziektes die er zijn en die er nog gaan komen. Waar je ook een toilet bezoekt - winkels, horeca, kantoren - de conclusie is dat het tegenwoordig maar droevig met de Hollandse reinheid is gesteld. Enige verplichte heropvoeding en controle inzake hygiène kan dan ook geen kwaad. De schoonmaakdienst die uitsluitend ná sluitingstijd de boel komt schoonmaken, heeft, naar ik hoop, z’n langste wel tijd gehad. Regels opheffen omdat ze worden genegeerd ? Ik stel voor om alle flitspalen bij kruispunten weg te halen, want de opgelegde maximum snelheid en oranje licht worden goeddeels genegeerd ... Het zou een weldaad zijn als menig restaurant of bistro uitbater de tafeltjes verplicht op enige afstand van elkaar moet zetten. In menig eetgelegenheid kunnen de bezoekers én serveerders zich maar met moeite tussen de tafeltjes wringen. Zit je eenmaal, dan moet je oppassen om niet met heftige armbewegingen te spreken, want de kans is reëel aanwezig dat je het wijnglas van je buurman aan het naastgelegen tafeltje omverstoot.
 17. Waarom je direct een fabrikant wil benaderen is voor mij een compleet raadsel. Begin eens bij een groothandel in flessen en potten. Daar zijn er alleen in Nederland al meer dan genoeg van. De afname begint al bij enige tientallen. Begin eens aan de keukentafel en ga de boer op met je product. Er is geen lift naar succes, je moet stap voor stap de trap beklimmen. Faalangst en een stortvloed van ideeën ...dat lijkt mij meer op ADHD. Het verklaard wel een hoop. Reden te meer om een en ander goed en zorgvuldig te sturen en te reguleren. Dat wordt moeilijk ...
 18. De nationale vrijstellingen zijn op basis van de vrijstellingen die zijn genoemd in artikel 13 van EG verordening 561/2006. Niet elke lidstaat heeft alle opties overgenomen. Daarnaast hebben de lidstaten de vrijheid om extra beperkingen bij deze vrijstellingen aan te brengen. De vrijstellingen die in Nederland van toepassing zijn, zijn: Nationale vrijstellingen speciaal uitgeruste voertuigen voor mobiele projecten, die in stilstand voornamelijk als educatieve inrichting bedoeld zijn; Ik mag aannemen dat de reeds geldende uitzonderingen onder de nieuwe regels blijven bestaan ... en dat deze niet wezenlijk verschillen van met de omringende landen. Per land controleren dus.
 19. De Belgische btw staat op de Belgische factuur en de Belgische verkoper heeft, waarbij we mogen aannemen dat de laptop niet alsnog of ook als ICP levering ingediend. Bovendien is er geen bewijs dat de Belgische verkoper de laptop naar Nederland heeft verzonden ... niet per post, niet per koeriersdienst. Als de laptop contact is betaald, dan is de betaling in het kasregister terug te vinden. Hoe en waar de laptop is betaald, maakt in wezen ook niet uit. Het gaat erom dat ter plekke in ontvangst is genomen. Laten we de zaken vooral moeilijker maken dan ze zijn. Aan ICP-leveringen kleven voor- en nadelen. Wel ... zelf ophalen is zo'n nadeel.
 20. Cosmetische producten aanmelden. Maakt u cosmetische producten? Of importeert u ze als eerste in de Europese Unie (EU)? Dan moet u deze producten aanmelden (notificeren) via de Cosmetic Product Notifcation Portal (EU). Cosmetic product notification portal Kant en klaar, inclusief etikettering, in Marokko laten afvullen en verzenden lijkt mij toch iets makkelijker en uiteindelijk ook goedkoper. Als je niet de eerste koper bent. dan heeft de leverancier waarschijnlijk ook al de nodige kwaliteits- en exportpapieren voor de EU op orde.
 21. Maakt voor de btw niet uit ... de laptop is en blijft ter plekke (fysiek) in België betaald en meegenomen.
 22. Om een en ander te stimuleren, zou de fiscale regel inzake de onzelfstandige werkruimte thuis ook best op de schop mogen.
 23. Dat zou heel jammer zijn ... en ook heel onverstandig ... want dan komt de verkoudheid en griep ook weer terug. Een blijvende afstand houden en een beetje extra hygiene kan geen kwaad. Om het zakelijk te houden ... Ziekteverzuim door griep kost Nederland in (2019) 750 miljoen euro. De voorgaande griepepidemie (2018) die hardnekkiger was, leverde een kostenpost op van 1,3 miljard euro.
 24. Wat mij bijzonder treft zijn je eerlijke en open vragen en antwoorden ... emotioneel en rationeel, zonder daarbij uit je slof te schieten. Bewonderingswaardig. Wat betreft je plan, financiering en Covid-19 ... Nederlandse financieringen van projecten in het buitenland zijn altijd moeilijk en al helemaal als het een horeca-project betreft. Het kan wel, maar dan zal je toch een flink stuk van de cake, in de vorm van een oerdegelijk stuk Hollands onderpand, zelf in moeten brengen. Covid-19 doet daar nog een flinke schep bovenop. Als je nog een extra halfjaartje wacht, dan zullen er naar verwachting nog veel meer horecagelegenheden in Portugal te koop worden aangeboden, en tegen nog lagere prijzen. Niet dat het dan veel makkelijker voor jullie gaat worden, want ook dan zal je flink wat eigen geld mee moeten brengen. Ook dan blijft de vraag ... moet ik de komende jaren wel gaan investeren in de horeca ? Voorlopig zou ik ook geen winkeltje overnemen waar je toeristische snuisterijen kunt kopen. Je zult zien dat wanneer iets niet lukt, er iets anders en mooiers voor terugkomt ... wel je ogen openhouden natuurlijk. For the time being ... geniet van je huidige nieuwe leven en blijf plannen maken. Don’t call it a dream ... call it a plan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept