Ga naar inhoud

Cosara

Legend
 • Aantal berichten

  2577
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  12

Alles dat geplaatst werd door Cosara

 1. Of het Basic Income gebruikt gaat worden om controle uit te oefenen of om sociale onrust te voorkomen (als een moderne vorm van brood en spelen) ... de wereld is er wel mee bezig en dat ongeacht of dat uw interesse nu wel of niet heeft. Deze langlopende discussie al eens bekeken? Oh wow, dat is natuurlijk beangstigend. Of u daar nu wel of geen sarcastisch kleurtje aan wilt geven ... diverse Overheden - ook in Europa - zijn er wel mee bezig. Historisch gezien is het overigens geen nieuw fenomeen.
 2. Reactie verwijderd ... dubbele plaatsing.
 3.  Nou ik niet... Doesn’t matter ... UNDP China Office Universal Basic Income: A Working Paper A Policy Option for China beyond 2020?
 4. Voor wie de linkjes in het artikel naar het rapport niet kunnen vinden ... The basic income experiment 2017–2018 in Finland - Preliminary results. voorlopig resultaat: "In deze publicatie rapporteren we de voorlopige resultaten van het Finse basisinkomens experiment 2017-2018. Volgens de overeenkomst tussen de Sociale Verzekeringsinstelling van Finland (Kela) en het Ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid, analyseren we in dit eerste rapport de effecten van het experiment met het basisinkomen op werkgelegenheid en welzijn. Het rapport is gebaseerd op de analyse van register- en enquêtegegevens. Verder is het gebaseerd op een vergelijking van de testgroep en de controlegroep en op het statistisch testen van de verschillen. De resultaten zijn voorlopig voor zover de registergegevens in dit stadium alleen betrekking hebben op het eerste jaar van het experiment, 2017. We kunnen dus niet de effecten van het hele experiment op werkgelegenheid en ander arbeidsmarktgedrag analyseren. We komen hierop terug in de onderzoeksrapporten die in 2020 worden gepubliceerd. De onderzoeksgegevens hebben betrekking op beide jaren van het experiment, 2017 en 2018. Het rapport bevat een beschrijvende analyse van de belangrijkste aspecten van persoonlijk welbevinden. In de latere fase (2020) zullen we de registergegevens combineren met de onderzoeksgegevens, die het mogelijk maken om te controleren op niet-waargenomen kenmerken die niet gecontroleerd kunnen worden op basis van de onderzoeksgegevens alleen. Op deze manier kunnen we betrouwbaardere resultaten verkrijgen. Volgens de analyse van de registergegevens waren ontvangers van basisinkomens niet beter of slechter in het vinden van werk dan degenen in de controlegroep tijdens het eerste jaar van het experiment, en in dit opzicht zijn er geen statistisch significante verschillen tussen de groepen. De ontvangers van het basisinkomen hadden een halve dag meer werk op de open arbeidsmarkt dan de controlegroep. De inkomsten van de open of gesubsidieerde arbeidsmarkt kwamen vaker voor bij de ontvangers van het basisinkomen dan bij de controlegroep met één procentpunt. Aan de andere kant waren de inkomsten en inkomsten uit het zelfstandig ondernemerschap gemiddeld 21 euro lager in de testgroep dan in de controlegroep. Er zijn echter verschillen tussen de groepen bij het overwegen van de voordelen van Kela. Aangezien het doel van het basisinkomen was om de door Kela betaalde werkloosheidsuitkeringen te vervangen, is het geen verrassing dat degenen in de controlegroep vaker een basisuitkering voor werkloosheid of een arbeidsmarkttoeslag van Kela ontvingen dan de ontvangers van het basisinkomen. Er waren ook verschillen tussen de groepen met betrekking tot de ontvangst van sociale bijstand en ziektegeld: ontvangers van basisinkomens ontvingen minder van deze voordelen. Wat de huurtoeslag betreft, waren er geen verschillen tussen de groepen." De wereld wacht met spanning af op het vervolg ...
 5. Wel oppassen dat je vingers niet tussen de messen van de papierversnipperaar komen.
 6. Wij zijn inmiddels twee jaar verder ... tijd voor een update. Van gratis geld gaan we niet minder werken.
 7. Uitprinten misschien? Goede ondernemersboeken zijn er eigenlijk niet. Verwacht er niet teveel van, maar misschien heb je hier iets aan ... Ondernemersboeken voor ZZP'ers
 8. Cosara

  Incassobrief incassocentre

  Wij zijn nu 15 reacties verder ... en nog steeds is er geen duidelijkheid hoe het een en ander (zeker qua tijd) in elkaar steekt. Leuk om op een vrije zondag hier op in te haken, maar verder dan dat zal het hier niet komen. Aangezien de hoofdsom al terugbetaald schijnt te zijn, blijft er € 78,65 (inclusief € 13,65 BTW) te betalen over. Die € 13,65 aan btw is weer in de voorbelasting terug te vorderen, dus er blijft uiteindelijk 65,00 te betalen over. Aangezien het, volgens TS, de eerste keer in 10 jaar is, lijkt mij dat bedrag niet de moeite om hier een hele briefwisseling (of erger) aan te gaan spenderen, want bij dat ene briefje, naar het voorbeeld van Hans, zal het heus niet blijven.
 9. Cosara

  ZZP-certificaten

  Helemaal niet vaag ... een verplichte verzekering voor zzp’ers bestaat niet. Deze ‘groep’ valt niet eenduidig te omschrijven. Een winkelier zonder personeel is net zo goed ZZP’er als een betonijzervlechter zonder personeel. Dat is een te simpele gedachte ... Wanneer is sprake van loondienst? Dat is een te simpele uitspraak. Niemand wordt door ‘De Overheid’ het ondernemerschap ingeduwd. De term ‘inhuurder’ is in deze context niet de juiste benaming. Wat betreft dat controleren ... Niet dat dat veel oplost want ondernemers zijn veel inventiever dan de Overheid en passeren elke actie met zevenmijlslaarzen.
 10. Cosara

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Zakelijke broodjes? Voor een eenmanszaak? Volgens mij kun je die dingen niet zakelijk boeken. Meestal niet, maar soms wel ... Aftrek van kosten: Voedsel, drank, genotmiddelen, representatie, congressen, seminars, studiereizen (inclusief reis- en verblijfkosten), e.d.
 11. Cosara

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Een privé en zakelijke rekening geniet boekhoudkundig de voorkeur, maar voor een eenmanszaak met weinig transacties is het geen probleem om (tijdelijk) van de privé-rekening gebruik te maken. Dat tijdelijk heeft slechts betrekking op de gebruikersvoorwaarden van de Bank aan de rekeninghouder. Boekhoudkundig is dat makkelijk te scheiden. Het is een kwestie van documenteren (stempelen/kenmerken) met zakelijk of privé. Zakelijk en privé helemaal gescheiden te houden lukt nooit, want er zullen best wel een aantal transacties (winkelkoop) zijn met zowel een zakelijk als een privé deel. Scheiden kost een beetje, maar waar praten wij eigenlijk over ... een paar tientjes extra per jaar? Dat wordt dus één biertje per maand minder drinken op een willekeurig terrasje ergens in Europa.
 12. Cosara

  zzp'er: bankrekening voor starters

  Je zal waarschijnlijk N26 bedoelen. Het zal de Belastingdienst, KvK en crediteuren een worst zijnwie de rekeningen betaald, zolang er maar wordt betaald. Ter aanvulling ... Als je privé al over een creditcard beschikt, dan zou ik (voorlopig) die gebruiken.
 13. Cosara

  Kapitaal inbrengen

  Puur afgaande op dit soort bewoording vraag ik me serieus af of je weet waar je aan begint... Een goede werknemer is niet per definitie ook een goede ondernemer. Zelf geen geld opzij hebben kunnen leggen voor de startup van je eigen onderneming - en daar zullen vast wel logische verklaringen voor gevonden kunnen worden - daarbij vraag ik mij serieus af of het familielid weet waar zij aan begint. Na dat beetje meer context gaan er bij mij nog meer alarmbellen rinkelen. De keuze lijkt mij al te zijn gemaakt ... maar dat was de vraag dan ook niet.
 14. Cosara

  Cosara

 15. Cosara

  Kapitaal inbrengen

  Investeren in een 'salaris' is zo'n beetje het domste wat je kunt gaan doen met je geld. Het is ten sterkte af te raden hieraan geld te besteden ... helemaal aan een familielid. Het is zoals Hans van den Bergh in gelijkluidende bewoordingen heeft geadviseerd ... Met familie en vrienden moet je wandelen, niet handelen. Een eigen salesbureau kan heel goed gecombineerd worden met het werk als recruiter in loondienst. Ik denk niet dat de werkgever hier bezwaar tegen kan opwerpen. Zo blijft het basis-inkomen verzekerd en kan zij haar eigen business opbouwen. Een dubbele baan betekent extra uren werken, maar hè, welkom in ondernemersland.
 16. Heb je een link naar een bron. https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/inschrijven-bij-de-kamer-van-koophandel/moet-ik-mijn-bedrijf-inschrijven/inschrijving-vestiging-in-bedrijfsverzamelgebouw/
 17. Cosara

  KvK Bedrijvenradar

  Daar hoef je geen starter voor te zijn ... ook voor bestaande ondernemers kan het wel eens handig zijn om regelmatig van telefoonnummer (en van e-mail adres) te veranderen. Met stip naar de nummerblokkade : 020-2407110
 18. Deze heren kunnen er ook wat van ... ACM waarschuwt voor netwerk van agressieve incassobureaus. ACM - Besluiten waarschuwing netwerk incassobureaus.
 19. Cosara

  Uurtarief computer branche

  Korte werkzaamheden, kan je per minuut berekenen, per blok van 15 minuten, per halfuur of per uur. Daarbij moet je ook rekening houden met de reistijd en reiskosten als je naar de klant toe moet rijden. https://ondernemersplein.kvk.nl/uw-uurtarief-bepalen/ https://uurtarief.tips/nl/kennisbank/ict https://uurtarief.tips/nl/zzp/reiskosten/voorrijkosten https://zzpdaily.nl/zzp-uurtarief-infographic/
 20. Dubbele ontkenningen geven de nodige sjeu aan een discussie.
 21. Je moet niet de morele overwegen van je klant op je schouders nemen, maar je eigen morele overwegingen niet verloochenen. Afscheidt nemen van een klant is soms de beste keuze die je voor jezelf kunt maken. Veel ondernemers - in ieder geval vele ZZP-érs - kunnen niet met geld omgaan en dienen eigenlijk tegen zichzelf beschermt te worden. Voor wie zich geroepen voelt om de helpende hand aan te reiken ... wordt budgetcoach voor ZZP'ers. De doctor zelf is zijn eigen moeilijkste patient.
 22. Hier een paar linkjes ... Misschien even contact opnemen met een branche-organisatie (BOVAG) of de belastingdienst hoe het precies zit. 
 23. Niet NIET ... dus wel ? Laat ik het zo zeggen dat wanneer een klant (ondernemer) een Tesla model 3 van 50 Mille wil gaan kopen om zo de winst van de onderneming te drukken en om evenzo de huurtoeslag te kunnen blijven benutten, een (morele) grens bij mij wordt overschreden en dat deze klant beter een andere boekhouder kan gaan zoeken. Onzakelijk? ... voor een andere boekhouder waarschijnlijk wel, maar Ik kan het mij financieel veroorloven. Zoals eerder gezegd en geschreven ... dat geld kan veel beter aan bedrijfsmiddelen geinvesteerd worden die de onderneming naar een hoger niveau brengen.
 24. Over belastingmoraal gesproken ... het is als ondernemer niet verplicht om alle kosten te declareren. Ik heb nog nooit een ondernemer of particulier gehad die zei ... "ik betaal te weinig belasting".
 25. Je mag als werkgever best die accu kopen en aan de werknemer schenken ... dat wordt wordt voor de werknemer loon in natura. Je mag als werkgever ook zelf een elektrische fiets kopen en die aan het personeel ter beschikking stellen. Ter aanvulling ... Je kung die accu ook zakelijk kopen en die ter beschikking stellen voor zakelijke ritjes met de privé fiets van de werkgever. Voor dat zakelijk gebruik van die fiets geef je een vergoeding ... en die hoeft niet persé 19 cent per kilometer te zijn.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké