Jump to content

Cosara

Legend
 • Content Count

  2,943
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by Cosara

 1. Nee ... het valt onder de persoonlijke verzorging. De haptotherapie wordt vergoed door de (uitgebreide of aanvullende) zorgverzekering. Nu is het wel zo dat vrijwel niets in het land van de ondernemer duidelijk zwart of wit gekleurd is. Consulten en therapieën kunnen als bedrijfskosten aftrekbaar zijn als de klachten uitsluitend of duidelijk werk gerelateerd zijn ... of gedeeltelijk aftrekbaar bij een gemengd zakelijk en persoonlijk gebruik. Zie ook: Beoordeling Zakelijke kosten
 2. Voor de ontvanger wel. uitgaande dat er geen tegenprestatie verlangd wordt Die tegenprestatie komt er, naar ik hoop, wel degelijk ... uitgeven! ... het liefst (of verplicht) in eigen land, waardoor er in ieder geval weer 9% of 21% BTW in de schatkist van de Overheid terugvloeit. Misschien moet dat basisloon uitgekeerd worden in de Nieuwe Nederlandse Gulden ... die dan ook alleen in Nederland als betaalmiddel geaccepteerd gaat worden. Misschien dat Italië, met de Nuova Lira Italiana, daarin het voortouw kan nemen. Volgens mij dwalen wij af ... en het is ook nog geen vrijdagmiddag. 😀
 3. Doe ik ook niet ... het is een onderonsje tussen mijzelf en Hans v N. Vervelend blijft het wel ... zowel voor ondernemer als voor particulier ... als is dat 'vervelend' in sommige situaties volgens mij wel wat zacht uitgedrukt. Misschien dat iemand hier op dit forum u een goede advocaat kan aanbevelen. Gedupeerden genoeg, zou ik zo zeggen.
 4. Niks is gratis. Niets is wat het lijkt voor de leek. Zelfs de AOW is niet gratis ... en waarschijnlijk ga je over dat basisinkomen ook weer loonheffing afdragen, gelijk aan de AOW, pensioen of andere uitkering.
 5. Toch niet zo verwonderlijk ... Er zitten nu eenmaal meer voetballers op de tribune dan lopers in het veld. Maar niet getreurd ... het probleem lost zich vanzelf op als er straks meer ZZP'ers zijn dan werknemers. tragikomedie ... theater dus.
 6. Waarmee we weer terug bij het begin zijn: Van 1977 tot 2004 hadden we zo'n stelsel voor arbeidsongeschiktheid Helemaal nieuw is het allemaal niet ... Arbeidsongeschiktheid in zes Europese landen; een literatuuronderzoek. Onderzoek in opdracht van SZW | Den Haag, december 2016
 7. Aan mij lezen mankeert weinig, vandaar mijn opmerking "Dit is een ondernemersforum." Wat doen particulieren überhaupt op een ondernemersforum ? Daar zijn genoeg andere fora voor. Ik vind dat wegmoffelen wel meevallen ... maar ik neem dan ook de tijd om de voorwaarden goed door te lezen.
 8. Dit is een ondernemersforum. Je mag verwachten dat (de echte) ondernemers bekend zijn met de inhoud van de handels[voor]waarden, temeer omdat zij zelf ook handelsvoorwaarden hanteren. Voor zover ik heb begrepen is er helemaal niets weggemoffeld en in duidelijke bewoordingen geschreven. Kom daar bij de Overheid en semi-Overheid maar eens mee aanzetten. Wat ontbreekt is de wil om tijd te nemen het betreffende epistel goed te lezen.
 9. Dus niet iedereen verplichten om een AOV af te sluiten. ik ben wel benieuwd hoe de opvolger van de wet DBA er uit gaat zien. Yep ... op elk feestje en en in elk café vindt je wel een Orakel, die precies weet hoe het zit. Gelijk aan voetbal ... de beste spelers zitten op de tribune.
 10. ... en daarmee zijn wij terug bij de reactie van Branco Collin. [Op 20-5-2019 om 10:58, Branko Collin zei:] Zoals in de allereerste zin van het allereerste bericht stond: lees de algemene voorwaarden. Daarop wil ik aanvullen: vergelijk ze met die van andere incassobureaus. De kleine lettertjes (handelsvoorwaarden) zijn zowel een zegen als een vloek, waar veel te vaak lichtzinnig mee om wordt gegaan ... althans voor degene die zijn handtekening onder aan het contract zet. Vervelend en misschien frustrerend voor de betrokkenen, maar een goed leermoment.
 11. Het laatste zinnetje in mijn reactie is schijnbaar spoorloos verdwenen ... Voor de goede orde ... De afschrijving start op de datum van aankoop en niet vanaf 1 januari in het jaar van aankoop.
 12. Helemaal mee eens. Zonder ondernemers geen werknemers ... alleen de doorgroei stokt een beetje.
 13. Yep ... en dat is niet de een of andere vakbond voor werknemers.
 14. (1) 01/01/2019 - aankoop laptop - [rek.debet] materiële vaste activa / laptop - [rek.credit] crediteuren - € 1210,00 - 21% btw (2) 01/01/2019 - aankoop laptop - [rek.debet] crediteuren - [rek.credit] bank - € 1210,00 (3) 31/12/2019 / Afschrijvingskosten / laptop - [rek.debet] Afschrijvingskosten / laptop - [rek.credit]cumulatieve afschrijving - € 200,00 resultaat: activa / materiële vaste activa: Materiële vaste activa / laptop - € 1.000,00 Cumulatieve afschrijving / laptop - € -200,00 totaal materiële vaste activa: € 800,00 activa / liquide middelen: Liquide middelen / Bank - € -1.210,00 Totaal Liquide middelen - € -1.210,00 activa / vordering omzetbelasting Vordering Omzetbelasting / 1e kwartaal 2018 - € 210,00 Totaal Vordering - € 210,00 totaal activa: € -200,00 Passiva: totaal eigen vermogen - 200,00 totaal passiva: € -200,00 Winst & Verliesrekening: Afschrijvingskosten - Materiële vaste activa / laptop - € 200,00 Totaal afschrijvingskosten: € 200,00 Totaal uitgaven: € 200,00
 15. En een aankondiging krijgen dat je geslagen worden, vervolgens geslagen wordt en dan gaan klagen dat je geslagen bent ook niet. Het lijkt erop dat anticiperen niet in het ondernemershandboek is opgenomen ... in ieder geval in sommige edities. Dicht-er-bij ... bij wat, bij wie ?
 16. Achteraf huilen heeft ook niet zoveel zin. ... Sinterklazen met een stropdas, die moet je niet vertrouwen. ... De beste voetballers zitten op de tribune. Het is wellicht verstandiger om - als ondernemer - op tijd een ander beroep te kiezen of er helemaal niet aan beginnen.
 17. BKR-toets en registratie.
 18. Het is iedereen van harte gegund, maar gratis geld bestaat niet. Iemand heeft daar voor betaald ... waarschijnlijk voor een groot deel door jezelf.
 19. Of het werkt "kommt nicht in Frage"... gelijk aan advertenties plaatsen of folders uitdelen. Het is een (online) marketing tool, waarvan je hoopt dat het nieuwe klanten gaat opleveren. Gewoon direct als kosten boeken.
 20. Inderdaad 😂 Onder mijn originele inschrijving van de jaren 90 hangen inmiddels een paar andere handelsnamen. Met de 1 genereer ik heel veel omzet, met de andere een paar knaken en de derde is momenteel slapend. Alle wat binnenkomt gaat op de grote hoop en geeft aan het eind van het jaar een balans en V&W rekening. Yep ... maar we doen, met uiteenlopende redenen, graag moeilijk. Bestanden bij de BD inkopen en doorverkopen aan iedereen die ondernemers een poot uit willen draaien? 😛 Niet dat de Belastingdienst het zoveel beter doet, maar nu zijn alle pecunia welkom om de lopende zaken te kunnen betalen ... Ict-plan KvK met grond gelijk gemaakt. Definitief BIT-advies programma Kern Gezond. Ik voel de tranen al opkomen ... 😢
 21. Als het gaat om genageld/gelijmd parket/linoleum/tegels, dan wel geëgaliseerde en/of geschilderde vloeren ... dus zaken die na verwerking door hun aard onherroepelijk verbonden zijn met andere zaken ... dan lijkt mij het herroepingsrecht/bedenktijd/ontbindingsrecht niet van toepassing. Voor consumenten is van toepassing: Burgerlijk Wetboek Boek 6Geldend van 01-04-2019 t/m heden Titel 5. Overeenkomsten in het algemeen Afdeling 2. Het tot stand komen van overeenkomsten Artikel 230p - De consument heeft geen recht van ontbinding bij: f. een consumentenkoop betreffende: 4°. de levering van zaken die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere zaken;
 22. Correct en als boekhouder kan je niet dichter bij het vuur zitten ... maar als je telkens weer (bij wijze van spreken) op je knieën bij de Belastingdienst of bij de FIOD moet smeken om er eens naar te kijken en je krijg te horen dat het momenteel (al lijkt het eerder op permanent) niet onze prioriteit heeft, dan ben je daar na verloop van tijd helemaal klaar mee. Ik doe mijn ding en dat zonder hanky-panky. ... dat heeft mij al menig klant gekost. Het is voor mij onvoorstelbaar dat de hoofdtaak van de Belastingdienst - het innen van Belastingen - zo krakkemikkig is georganiseerd. Het verbaasd mij dan ook zeer dat er uberhaupt nog geld binnenkomt.
 23. Dat is nu het ultieme verschil tussen de OnZelfstandige Werknemer en de Zelfstandige Werknemer (ZZP'er). De OZW'er is overal toe verplicht en de ZW'er is nergens toe verplicht. Dat ondernemers voor een (minimale) bijstandsuitkering in aanmerking komen is toch niet zo verbazingwekkend. De premie van een AOV is voor zelfstandig ondernemers aftrekbaar van de belasting. Dat verlaagd de winst en daardoor betaald de verzekerde ondernemer minder inkomstenbelasting. De ondernemer die zich niet wil verzekeren heeft die aftrekposten niet en dat verhoogt zijn winst en daarmee ook zijn heffing Inkomstenbelasting en eigen bijdrage zorgverzekeringswet. Het maakt niet uit hoé een en ander wordt gefinancierd, áls er maar wordt gefinancierd. Om dat beeld te optimaliseren zal het tarief van de IB misschien omhoog óf de belastingvoordelen naar beneden bijgesteld moeten worden. Mijn inziens is daar ruimte genoeg voor.
 24. Vrijheid-Blijheid is een mooi ideaalbeeld, maar sommige zaken kunnen maar beter verplicht zijn ... al was het maar om alle gezonde en talentvolle mensen tegen zichzelf én tegen anderen te beschermen. Als niet, dan moet een kreupele zelfstandige zonder eigen opvangnet toch maar weer met een bijstandsuitkering door de belastingbetaler gered worden. Of het nu straatmakers, metselaars of stukadoors zijn met en versleten rug, heupen en knieën, vrachtwagenchauffeurs met een hernia of IT'ers met een burn-out ... de kans dat je de dans ontspringt lijkt met de dag kleiner te worden.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept