Jump to content

SFJvanDijk

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen
  expert advies

Company info

 • Location
  Zelhem

Vision

 • I'm looking for people who
  mij kunnen helpen aan informatie wat betreft het verkopen van een elektrisch apparaat (12V input) naar o.a. Amerika.
  Wat voor regels zijn er en waar moet ik rekening mee houden? Alle hulp is welkom!
 1. Nog hartelijk dank voor de reactie Norbert Bakker! Inmiddels zijn we een paar maanden verder ivm wachten op productcodes van de douane. Na het compleet uitpluizen van de RVO website en contact met diverse medewerkers ben ik vrij weinig opgeschoten. Qua verzekeringen... ik kan mijn bedrijf nergens verzekeren wat betreft productaansprakelijkheid. Ja, voor Nederland en Europa is het niet een heel groot probleem maar wanneer ik Amerika ter sprake breng trekken de mensen wit weg. Mijn product: een soort lamp/ gereedschap om te gebruiken in het autoschadeherstel. Hij heeft geen eigen stroomvoorziening dus geen batterij of iets dergelijks en werkt op/ moet aangesloten worden op laag voltage (12V) dus niet eens op het gewone netstroom. Het enige wat ik te horen krijg is dat het product buiten de standaardpakketten valt en omdat het met auto's te maken heeft niemand het wil verzekeren. Iedereen heb ik al gebeld en er een adviesbureau mee bezig geweest maar overal krijg ik hetzelfde antwoord: verzekeren is exclusief USA en Canada. 1 bedrijf gaf aan dat het komt doordat de claimcultuur daar heel anders is dan hier. In principe kan er met het product niets gebeuren, het gaat om laag voltage en hij heeft geen eigen energiebron waar wat mee verkeerd kan gaan. Een verzekering kwam ook nog met de redenering: Ja maar als de gebruiker hem op de auto laat vallen, dan kan de schade die daardoor is ontstaan ook bij jullie verhaald worden... Waarom?! Die persoon in kwestie is zelf toch zo onhandig om mijn product op de auto te laten vallen, dan moet hij hem maar gewoon vast houden. Daar kan ik toch onmogelijk aansprakelijk voor worden gesteld? Als het zo is dat mijn product brand kan veroorzaken en er gaat wat mis en er komt brand, ja dan snap ik dat dat op mijn bord komt maar eerder genoemd voorbeeld is toch niet correct mag ik hopen. Het gaat overigens alleen over verkoop aan zakelijke klanten, we gaan niet aan particulieren verkopen. Ik weet niet of dat ook nog enig verschil maakt in regelgeving. Alle tips en ideeën zijn welkom, ik ben inmiddels het spoor een beetje bijster en weet niet zo goed wat te doen. Verkoop naar Amerika uitsluiten is ook geen optie, er is daar immers een grote markt voor mijn product. En hoe zit het als mijn product via een andere weg Amerika binnen komt, dat hij wordt gekocht in Europa en weer doorverkocht wordt naar Amerika. Ik ben benieuwd naar eventuele tips en ideeën! Alvast bedankt!
 2. Help! Na het hebben van een goed idee, het uitwerken hiervan en het inmiddels produceren ben ik op zoek naar mensen die mij enige duidelijkheid kunnen geven. Duidelijkheid in de regelgeving wat betreft het verkopen naar Amerika. Korte samenvatting: Het gaat om een elektrisch artikel/gereedschap wat werkt op 12V input. Het apparaat moet d.m.v. een snoer aan een 12V accu worden verbonden. Hij heeft geen eigen accu of iets dergelijks, alleen en snoer wat op een 12V externe accu moet worden aangesloten. Het is de bedoeling het artikel los/ per stuk te verkopen. Het gaat dus (voorlopig) niet om groothandel naar afnemers in Amerika maar om kleine afnames, per stuk verkoop grotendeels. Wat is er belangrijk qua regelgeving? Zijn er keuringen vereist? Hoe gaat het qua verzekeringen als er iets door mijn product gebeurd? Zijn er nog specifieke regels die in de algemene voorwaarden vermeld moeten worden voor Amerika? Wat ik aan informatie online kan vinden gaat altijd over hele grote aantallen. Scheepsvrachten, containers en dergelijke. Val ik daar ook onder met mijn enkele pakketten? Ik hoop natuurlijk ooit containers vol te verschepen maar voorlopig gaat het nog per stuk op de post. En gewoon inpakken en opsturen naar de koper en verder niks klinkt toch net iets te makkelijk. Het betreft niet alleen verkoop naar Amerika, ook binnen Europa. Maar naar Amerika blijkt toch lastiger dan gedacht dus vandaar mijn prangende vraag naar informatie / hulp. Alle informatie is welkom!!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept