Jump to content

XBright

Senior
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  financiering
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. In het zicht van de aandelentransactie is er toch nog een verstorende factor... Kennelijk moet bij de aankoop van eigen aandelen door de BV een balans- en uitkeringstest opgemaakt worden. De partij die ik dit verzocht heb raadt me aan om - met het oog op de kosten- toch maar liever de aandelen te laten kopen door de compagnons in plaats van door de BV zelf. Blijkbaar is in dat scenario een balans en uitkeringstest niet benodigd. Is dit dan toch het beste scenario?
 2. Beste Forumgenoten, Ik zou graag even terugkomen op een oude topic. Het gaat om een BV die voor een symbolische som 30% van de eigen aandelen terugkoopt van drie minderheidsaandeelhouders. Na de terugkoop zijn er slechts nog de twee meerderheidsaandeelhouders die een gelijk aantal aandelen hebben. Mijn vraag is: wat gebeurt er met de teruggekochte aandelen? Wordt de positie van de geplaatste/volgestorte aandelen verminderd na de transactie? Sorry dat ik een zo oude topic weer oprakel, maar deze vraag wordt ineens heel belangrijk.
 3. Dank je Joost. De verdeling is tussen mij en mijn compagnon is gelijk en dat zal zo blijven. Wat is de normale gang van zaken als de BV de eigen aandelen inkoopt? Het lijkt dan alsof de BV zelf stemrecht verkrijgt in de AVA? Of is het de praktijk om de ingekochte aandelen op 0 af te stempelen? Wellicht zijn triviale vragen maar voor een leek toch bijzonder fijn om te weten. Daarom bij voorbaat mijn grote dank.
 4. Toch nog even -een aantal maanden verder- een vraag. Het gaat dus om een aantal minderheidsaandeelhouders die hun belang in een verliesgevende BV terugverkopen voor één euro. Er blijven in deze casus twee aandeelhouders achter. Mijn vraag is nu wat het handigst is tav de kopende partije(en): zouden dat de achterblijvende aandeelhouders moeten zijn of de BV zelf?
 5. Dank je Joost. De uittredende aandeelhouders hebben elk 10%. Eén van hen vanuit een Holding BV, de anderen vanuit prive. Waar zou de 'pijngrens' van de fiscus liggen? Zoals je zult begrijpen moet ik op de kosten letten dus ik betaal het liefste een zo laag mogelijk % van nominaal. Ik zie uit naar je antwoord.
 6. Dank je Caroline, belangrijk om te weten dat de vennootschap zijn eigen aandelen niet mag kopen. Als ik ze dan als meerderheidsaandeelhouder koop, mag dat dan voor € 0,- of is er een wettelijk minimum voor een dergelijke transactie, ook al is de boekwaarde nul of zelfs negatief?
 7. Ik ben meederheidsaandeelhouder van een BV die al vanaf de oprichting verlies maakt en waar praktisch geen geld meer in zit. Hoewel er -in mijn ogen- een kentering in de business te verwachten is, willen de minderheidsaandeelhouders zich terugtrekken en hun aandelen teruggeven om niet. Mijn vraag is: kan dat, of ben je altijd verplicht de waarde te betalen waarvoor de aandelen zijn uitgegeven, ergo € 1,- per stuk?
 8. Ik bedacht me ineens dat een cadeaubon toch ook als een relatiegeschenk gezien kan worden? Of is dat richting een consument niet mogelijk? Het betreft een waarde van € 25,-
 9. Joost en VNIS reuze bedankt. 45% gaat wel in de papieren lopen en een korting is dan inderdaad misschien slimmer, hoewel minder aanlokkelijk. In elk geval kan ik nu plannen gaan maken. Nogmaals dank.
 10. Geachte forumgenoten, Mijn bedrijf verkoopt via Internet een medisch hulpmiddel op het gebied van migraine. Consumenten kunnen dit een tijd op proef nemen voor een relatief klein bedrag en daarna aanschaffen of terugsturen. Ruim de helft is (zeer) tevreden en schaft het product aan. Ik zou deze groep graag willen inzetten als ambassadeur en belonen voor elke nieuwe klant die ze kunnen vinden, bv met een cadeaubon. Kan dit zomaar of levert dit fiscale problemen op voor de betreffende ambassadeur? Ik neem aan dat het voor mijn bedrijf gewoon als marketingkosten kan worden geboekt? Bij voorbaat dank voor jullie reacties
 11. Heel duidelijk. Bedankt Maarten en Joost!
 12. Dank je Maarten. Mijn overweging was dat ik de feitelijke prestatie/dienst in Nederland lever en dat ik daarom hier BTW moet afdragen. Of is dat krom geredeneerd?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept