Jump to content

Hans van den Bergh

Moderator
 • Content Count

  6,877
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Hans van den Bergh last won the day on June 12

Hans van den Bergh had the most liked content!

Community Reputation

542

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • Address
  Poelestraat 23-C, Groningen, Groningen, 9711PH, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Hans
 • Last name
  van den Bergh
 • Company or organization name
  VOF De Witte Boerderij
 • Email
  info@hetlopsterveerhuis.nl
 • Website address
 • Facebook
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

 • Location
  Groningen
 • Phone number
  0502046064
 • Branch
  Horeca
 • Branch 2
  Communicatie & marketing
 • Branch 3
  Advies
 • Website address

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Creëren, Organiseren, Realiseren: de basis van het (voort) bestaan van elke onderneming
 • My opinion about innovation
  Als het nog niet bestaat, moet het er komen, als het bestaat, moet het verbeterd kunnen worden en als het verbeterd kan worden, mag het bestaan
 1. Beste Niels, Welkom op HL, echter... Het is met deze vier tegenstrijdige zinnetjes echt onbegonnen werk om jou goed te adviseren. Als je om te beginnen al niet weet hoe je aan zakelijke leads kunt komen, hoe wil je dan een callcenter beginnen? Wat heb je zelf al aan onderzoek gedaan?
 2. Het is erg afhankelijk van de oplossing die jij in de markt wil zetten, is dat tastbaar of juist meer een dienst? Wil je het aan eindgebruikers verkopen of andere afnemers? (Bijvoorbeeld luiers, die worden door ouders afgenomen, maar de baby is de eindgebruiker). En zo zijn er legio vragen die jij eerst op een rij zou kunnen zetten, om je een beeld te vormen van de doelgroep die in aanmerking zou komen voor jouw prestatie. Vervolgens kun je de onderzoeksmethode bepalen.
 3. Je wilt dus een huis kopen waarin al een B&B wordt gevoerd. Dan nog zou je kunnen nagaan of jij de vergunningen ook krijgt, die moet je zelf aanvragen. Hypotheekrente kan deels worden toegerekend aan de bedrijfskosten, dan zal bijvoorbeeld een taxatie uit moeten wijzen hoe de verhouding tussen privé en zakelijk gebruik ligt. Airbnb wordt vaak niet als ondernemen gedaan en eigen B&B ook wel als bijverdienste maar in grotere omvang ook als onderneming, dat zijn allemaal zaken die je eerst kunt nagaan en vergelijken. Er komt bij deze omvang van 7 kamers ook wel het nodige kijken: Toeristenbelasting heffen, Legionella beheersen, Brandveiligheid, etc... dus ook die zaken moet je met de huidige eigenaren goed doornemen en voor jezelf op haalbaarheid toetsen. Onderschat het werk niet bij 7 kamers en ga jezelf ook niet rijk rekenen, ga bijvoorbeeld eens uit van een realistischer scenario: 4 kamers die 40 weekends bezet zijn, dus 4 kamers á € 70 x 40 weekends x 2 nachten = hooguit € 22.400,00 (i.p.v. 44.800) en gebruik dat als uitgangspunt of je ermee wilt bijverdienen of daadwerkelijk wilt ondernemen.
 4. Een concurrentiebeding is wellicht niet relevant, want actief klanten, kennis e.d. bij jouw opdrachtgever wegsnoepen, is altijd onrechtmatig. Misschien kun je de advocaat van A doorverwijzen naar B, want dat is degene waarvoor je nu in opdracht werkt of ben je werkelijk samen een bedrijf begonnen en A (samen met B) gaan beconcurreren? Zoals Roel zegt, geef je te weinig informatie om goed te adviseren en advocaten kunnen soms beginnen met blafbrieven, maar nu even een jurist ernaar laten kijken, kan je achteraf een hoop ellende besparen.
 5. 1. Je werkt voor eigen rekening en risico 2. Je inkomen haal je uit winst = omzet - kosten 3. Je bent verplicht een boekhouding te voeren waaruit blijkt hoeveel belasting je verschuldigd bent 4. Je weet wie je bent, wat je kunt, wat je wilt bereiken, hoe je dat kunt bereiken en wat ervoor nodig is om het te bereiken... 5. Je hanteert actief de vier pijlers waarop jouw onderneming rust: a. Klanten werven, b. Omzet behalen uit die klanten, c. Marge behalen en bewaken, d. Daadwerkelijk de omzet betaald krijgen.
 6. Welkom op HL Je verhaal is erg summier en het lijkt erop dat je ook nog het nodige aan (markt)onderzoek zou moeten doen om erachter te komen of er nog behoefte is aan jouw product en of je al dan niet de boot hebt gemist... Wat heb je zelf zoal gedaan om antwoorden te vinden?
 7. Welkom op HL, echter... voor het plaatsen van concrete oproepen voor hulp ga je naar de rubriek 'Vraag & Aanbod' op deze site. Lees s.v.p. ook eerst de forumregels voordat je (weer) iets plaatst. Dank je en succes. Dit topic is gesloten.
 8. Beste Jessica, Welkom op HL Dit topic gaat echter op slot, want jouw vraag hoort thuis in de rubriek 'Vraag & Aanbod', zie ook onze Forumregels. Succes met de zoektocht.
 9. Mod-commentaar: vraag afgesplitst van oud topic. Welkom op HL Kun je iets specifieker zijn over de situatie?
 10. Dat is toch allemaal onderhandelbaar? (HL is overigens niet bedoeld om typische werknemerskwesties te behandelen, dus laten we het houden bij de opties die gerelateerd zijn aan het ondernemen.) Ik adviseer je nogmaals jouw ambities voor jezelf op een rijtje te zetten, want wij kennen jou immers niet, weten niets over het bedrijf waar je werkt en kunnen daarom alleen maar in zijn algemeenheid richting geven. Ondernemen is vooral iets wat je zelf moet doen. Als jouw verhaal een stuk completer is geworden en je loopt tegen concrete vraagstukken aan, helpen we je natuurlijk graag.
 11. Waarom meteen een BV? Naast je baan een eenmanszaak zou toch ook kunnen? Je wilt niet onnodig risico nemen, zeg je, bedenk wel dat elke beslissing risico's met zich meebrengt, ook als je beslist om alles bij het huidige te laten. Zet je ambities eens op een rij: wat kun jij goed? Wat wil jij bereiken? Hoe zou dat te bereiken zijn? Wat zou ervoor nodig zijn om dat te bereiken? Dat zijn de vraagstukken die jij voor jezelf zou kunnen onderzoeken om erachter te komen welke beslissing(en) jij voor jezelf zou kunnen nemen...
 12. Je komt op mij tegelijkertijd risicomijdend en ambitieus over... ondernemen betekent voor eigen rekening en risico, als werknemer is jouw werkgever de risicodrager, ook is de werkgever degene met wie jij een dienstverband hebt en deels voor eigen rekening en risico voor de werkgever werken, is soms slecht af te bakenen en dan heeft dat weer fiscale consequenties... wat geeft voor jou de doorslag?
 13. Beste Saidou, Welkom op HL, voor dit soort oproepen kun je terecht in de rubriek 'Vraag & Aanbod' van dit forum, gelieve jouw oproep daarin te plaatsen. De link naar jouw site heb ik verwijderd, want zelfpromotie is niet toegestaan. Om bovenstaande redenen sluit ik dit topic van 14 jaar oud. Zie s.v.p. tevens onze forumregels waaraan bijdragen moeten voldoen. Succes!
 14. Welkom op HL Als er in de VOF geen winst wordt gemaakt, hebben de vennoten in essentie niets qua beloning te verdelen, ongeacht de inbreng van arbeid en/of kapitaal.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept