Jump to content

Hans van den Bergh

Moderator
 • Content Count

  6,402
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Hans van den Bergh last won the day on November 27

Hans van den Bergh had the most liked content!

Community Reputation

479

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • Address
  Poelestraat 23-C, Groningen, Groningen, 9711PH, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Hans
 • Last name
  van den Bergh
 • Company or organization name
  VOF De Witte Boerderij
 • Email
  info@hetlopsterveerhuis.nl
 • Website address
 • Facebook
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

 • Location
  Groningen
 • Phone number
  0502046064
 • Branch
  Horeca
 • Branch 2
  Communicatie & marketing
 • Branch 3
  Advies
 • Website address

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Creëren, Organiseren, Realiseren: de basis van het (voort) bestaan van elke onderneming
 • My opinion about innovation
  Als het nog niet bestaat, moet het er komen, als het bestaat, moet het verbeterd kunnen worden en als het verbeterd kan worden, mag het bestaan
 1. Welkom op HL, ik zie niet in waarom dat niet zou kunnen. Als je 'kantoor huren' Googlet, kom je legio mogelijkheden tegen, je zou dan rechtstreeks bij verhuurders kunnen informeren.
 2. Dan sluit ik dit topic om aanzuiging van verdere reacties op dit topic te voorkomen, onder dankzegging aan Joost voor de relevante, waardevolle aandachtspunten waarmee vraagsteller als werknemer hopelijk verder kan.
 3. Deze activiteiten staan los van actief ondernemen, derhalve gaat dit topic op slot, onder dankzegging voor de reactie van Shoptillyoudrop.
 4. Welkom op HL Als je concrete vragen hebt, kun je daar een topic voor gebruiken. Wil je echt iemand om hulp vragen. bij het opstellen van een ondernemersplan, kun je beter jouw oproep in de rubriek Vraag en Aanbod plaatsen.
 5. Ik heb het ook meegemaakt, ik mocht van alles doen in een bepaald pand, maar koffie, koek en broodjes mocht niet, o.a. uit concurrentie overwegingen en vanwege de diversiteit in die buurt/ straat. Het gebeurt dus vaker...
 6. Welkom op HL Ik zie even niet waarom jij niet ergens ruimte zou kunnen huren om muziek te maken? In mijn actieve jaren als muzikant huurden we met de band wekelijks oefen- en repetitieruimte?! Ook om opnamen te maken.
 7. Beste Hessel, Welkom op HL Als je wilt gaan ondernemen, is het vaak fiscaal de voordeligste manier om dit als eenmanszaak te starten, juist vanwege de interessantste aftrekposten die je als starter geniet. Een werkgever is verplicht loonheffing in te houden en af te dragen, maar door in hetzelfde belastingjaar te gaan ondernemen en wellicht met de bonus investeringen te gaan doen, kun je gebruik maken van die fiscale regelingen voor starters, waarmee de verschuldigde belasting wellicht wordt verlaagd (en je dus terug krijgt) Goed plan om eerst met KvK te gaan praten, lees ook het gratis handboek ondernemen en kijk eens rond op o.a. ondernemersplein, zie banner op deze site, en steek je licht hier gerust op als je concrete vragen hebt.
 8. Dat wordt op dit forum niet gefaciliteerd, lees onze huisregels: 'Het is bij wet verboden om publiekelijk participatievoorstellen te doen (Wet Toezicht Effectenverkeer 1995). Je kunt op higherlevel.nl dus geen berichten plaatsen waarin je om geld of investeerders vraagt.'
 9. Je stelt een vraag en je stelt dat je zekerheden biedt, terugkijkend heb je die zekerheden al anders ingezet en kun je die nu niet meer inzetten voor de benodigde transactie. Dan kijkend naar het benodigde bedrag, dat is dermate laag dat het voor veel categorieën financierders niet interessant is, sterker nog: als jij dan een enorme rentevergoeding gaat bieden, impliceert dat groot risico. Dat risico wordt door het bedrag nog eens versterkt, want als je zelf geen 16k bij elkaar kunt schrapen, wekt dat ook geen vertrouwen, en 'krediet' is het synoniem van 'vertrouwen'. Jij roept dus ongewild een onbetrouwbaar beeld op, hoe goed jij zelf het verhaal ook in elkaar vindt steken. Kortom: ga spullen op marktplaats verkopen, ga bijklussen, ga extra rood staan op je creditcard, etc. om zelf dat geld bij elkaar te schrapen, maak daarmee die lucratieve handel rond en als dat slaagt, staan daarna de financierders in de rij.
 10. https://www.dvhn.nl/groningen/Slachtoffers-vragen-faillissement-van-oplichterscallcenter-Trademark-Office-aan-25111911.html
 11. Welkom op HL Als je met een sterk gelijkende handelsnaam, merknaam, beeldmerk, domeinnaam, sterk op de reeds bestaande propositie gelijkend, actief gaat worden binnen eenzelfde, bestaande markt kun je erop wachten dat je daarop aangesproken gaat worden.
 12. Een soort vuistregel: 100 telefoontjes levert ca. 25 belangstellenden op die informatie toegestuurd willen hebben en daarop moeten worden nagebeld. Uit die 25 komen ca. 4 bezoeken voort, wat ca. 1 verkoop oplevert. Reken ca. 4 minuten/telefoontje voor de totaal 125 telefoontjes en ca. 1,5 mandag voor het versturen van informatie en de bezoeken. Dit vermenigvuldigd met ten minste het minimumloon (Plus provisie, benodigde middelen en kosten)
 13. Dat vind jij, maar jij vindt wel dat jij met jouw app idee iets oplost. De vraag is dan altijd of er een doelgroep te vinden is, die een dusdanig probleem ervaart waar jouw app dan de ultieme oplossing voor biedt en dan ook nog zodanig dat men bereid is daar de portemonnee voor te trekken (of de betaalapp )
 14. Iedereen die een kans ziet, zal deze zelf moeten zien te verzilveren. Je vroeg om reacties op het idee, die krijg je dan ook. De app-ontwikkelaar zal jouw idee best willen doorvertalen naar een leuke app, maar er is nog veel meer te onderzoeken om te beoordelen of jouw business-idee haalbaar is.
 15. Met een BV denk je wellicht - een deel van - de privé-aansprakelijkheid af te kunnen dekken, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Als er bijvoorbeeld sprake is van onbehoorlijk bestuur of van een economisch delict, kan privé-aansprakelijkheid op de loer liggen. En wat zei men vroeger al bij verkeersles: "Bij twijfel niet oversteken!"
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept