Jump to content

Hans van den Bergh

Moderator
 • Content Count

  7,949
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Hans van den Bergh last won the day on July 14 2020

Hans van den Bergh had the most liked content!

Community Reputation

694

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • Gender
  Man
 • Address
  Schoolholm 10-13 , Groningen, Groningen, 9711JG, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Hans
 • Last name
  van den Bergh
 • Email
  jhvandenbergh@gmail.com
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

 • Location
  Groningen
 • Phone number
  0625123766
 • Branch
  Communicatie & marketing
 • Branch 2
  Advies

Recent activities

 1. Welkom op HL Dat valt maar te bezien, de prijs van de onderdelen kan fluctueren, dus de marge ook. Dan wordt de marge groter. Btw is een belasting, dus die blijft voor de marge buiten beschouwing. Bpm is ook een belasting en geen kostenpost, dus ook die blijft buiten beschouwing.
 2. Neen Dat moet je echt aan de banken vragen.
 3. Welkom op HL Als je Googlet op 'modelcontract freelance' kom je genoeg tegen, bijvoorbeeld op freelance.nl. Denk ook aan goede Algemene Voorwaarden, een goed opgestelde overeenkomst van opdracht. Onderaan deze pagina vind je banners van partners, waar je ook nuttige informatie kunt vinden over het werken als freelancer. Succes!
 4. Ik ga toch even door op dat ontslag: is dat al achter de rug, zit je al in de ww?
 5. Welkom op HL Inderdaad is hier een mooie plaats om ideeën te ventileren en daar feedback op te vragen. Ook is het correct dat je vooraf een haalbaarheidsonderzoek doet of men in voldoende mate bereid is voor jouw prestaties de portemonnee te trekken. Met de pitch zou ik even wachten tot het jou duidelijk is 1. wie jij bent en 2. wat je kunt, 3. wat je daarmee zou kunnen en willen bereiken, 4. hoe dat te bereiken is en 5. wat daarvoor nodig is. Die vijf vragen moet je vanzelfsprekend zelf onderzoeken, immers kan niemand anders dat voor je doe
 6. Welkom op HL Als je op deze site 'callcenter' in de zoekfunctie typt, kom je heel veel topics tegen met dezelfde (soort) vragen als jij nu hebt. Spit daar eens doorheen, zet voor jezelf alles goed op een rijtje of en hoe jouw idee haalbaar en uitvoerbaar te maken is en wat daarvoor nodig is. Als je in dat plan dan ergens vastloopt en nog open eindjes hebt, kun je die vragen uiteraard hier stellen.
 7. Zeker, dat heeft hij gisteren ook (eindelijk) uitgelegd, maar dat verklaart niet dat hij daar heel lang stiekem over is geweest. Het interview heeft nog wat open eindjes...
 8. Dat stiekeme is mijns inziens de angel in de discussie. Immers, had hij indertijd verteld dat hij met zijn bedrijf de 'noodsituatie' kon oplossen, dan was hij in een stuk minder talkshows uitgenodigd voor gratis promotie en had hij minuten bij Harry Mens moeten kopen, zoals andere commerciële partijen.
 9. @vloerengilde Inderdaad beoogt het genoemde grondwetsartikel (19, derde lid) voornamelijk bescherming van de werknemer, echter ook (voornamelijk) diens keuzevrijheid om voor meerdere opdracht-/werkgevers te kunnen en mogen werken, tenzij er middels een specifiek beding uitdrukkelijk iets anders is overeengekomen. Een CAO of opname in een arbeidsovereenkomst is vaak niet specifiek en uitdrukkelijk genoeg. Een werkgever mag zulke beperkingen niet zomaar opleggen, tenzij hij daarbij een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang heeft.
 10. 'Verboden' is te stellig, er bestaat zoiets als vrijheid van arbeidskeuze (artikel 19 van de grondwet), dus verbieden kan alleen als de werkgever aantoonbaar zwaarwegend belang bij een verbod op nevenwerkzaamheden heeft... Uiteraard is het wel een terecht advies de arbeidsovereenkomst daarop na te slaan.
 11. Welkom op HL Je gaat dus in eerste instantie bijverdienen, dat mag gewoon. Belasting betaal je over al jouw inkomen, dus naast je loonbelasting zul je ook belasting over de winst moeten betalen. Wel zul je aan bepaalde (vergunnings-)eisen moeten voldoen. Je kunt wellicht als klein ondernemer d.m.v. de KOR beginnen en zien hoe het uitpakt. Oriënteer je eens bij de site van KvK, Ondernemersplein, Handboek ondernemen van de belastingdienst en zet dan eens op een rijtje of en hoe het voor jou haalbaar is en wat er voor nodig is om het haalbaar uit te voeren.
 12. Tja, dichttimmeren is een utopie... je maakt resultaatafspraken en nu ben je (als een soort evaluatie) erachter gekomen dat ook de respectievelijke verantwoordelijkheden voor het behalen van die resultaten beter hadden kunnen worden vastgelegd. Helemaal dichttimmeren lukt nooit, maar dit topic bewijst dat het in de gegeven situatie stukken beter had gekund, maar dat is iets met koe en kont, en voortaan ook stukken beter moet worden aangefietst. Neem ook even tijd om erover te rouwen, erin te berusten en het uiteindelijk te accepteren dat gedane zaken geen keer nemen...
 13. Ja, Klopt. Een stichting mág inderdaad wel winst maken met een onderneming. De voorwaarde is wel dat deze winst wordt uitgegeven aan het behalen van het ideële doel van de stichting en bij commerciële activiteiten is er vennootschapsbelasting verschuldigd en wellicht ook btw.
 14. Ben je voornemens daadwerkelijk die stichting op te richten, of zoek je het uit ten behoeve van jouw rechtenstudie?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept