Ga naar inhoud

Hans van den Bergh

Moderator
 • Aantal berichten

  5748
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Hans van den Bergh won de laatste dag op 1 december

Hans van den Bergh had de meest gelikete inhoud!

Karma

410

Over Hans van den Bergh

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  via een kennis
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  VOF De Witte Boerderij
 • Adres
  Noorderblokken 14, Drouwenermond, 9523TK, Nederland
 • Telefoonnummer
  0599 637 787
 • Branche
  Toerisme
 • Branche 2
  Horeca
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  integer zijn en mij vroeg of laat in verbazing kunnen doen vervallen!
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Creëren, Organiseren, Realiseren: de basis van het (voort) bestaan van elke onderneming
 • Mijn mening over innovatie
  Als het nog niet bestaat, moet het er komen, als het bestaat, moet het verbeterd kunnen worden en als het verbeterd kan worden, mag het bestaan

Recente bezoekers van dit profiel

Het recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Welkom op HL Via een lokaal goed bekend staande bedrijfsmakelaar die het bedrijf goed weet te taxeren en te presenteren. Met bedrijfsovernameregister maak je ook wel kans op een match.
 2. Als ik het in moet schatten op basis van mijn interpretatie van jouw verhaal, wil jij op de werknemer de schadelijke gevolgen van onrechtmatig handelen tijdens het dienstverband verhalen. Dan geldt het principe van 'wie eist, bewijst'. Ook zonder relatie- of concurrentiebeding mag een werknemer de werkgever geen schade berokkenen, bijvoorbeeld door relaties van de werkgever 'af te pakken'. Jij zult, bij voorkeur bijgestaan door een arbeidsjurist, het onrechtmatige aan het handelen van de werknemer moeten aantonen. Ik voeg er nog aan toe dat een financieel adviseur/salarisadministrateur niet toegerust is om advies te geven over arbeidscontracten, laat dat voortaan ook door een jurist doen...
 3. Hans van den Bergh

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  @TwaBla jouw boodschap is mij inmiddels duidelijk en heb daar mijn mening over gegeven. Echter, jij garneert het onderwerp met teksten die bij verschillende mensen (onafhankelijk van elkaar) de suggestie wekken dat je de integriteit van bijvoorbeeld moderators ter discussie stelt. Laat die garnering dan liever weg, wordt het verhaal duidelijker van, jaag je niemand onbedoeld/onnodig in de gordijnen en kunnen we het er op basis van gelijkwaardigheid over hebben.
 4. Hans van den Bergh

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Na alles nog even gelezen te hebben, zie ik dat m.i. alles er wel over gezegd is en tevens herhalingen van zetten opdoemen, dus voel ik een sterke behoefte dit onderwerp af te ronden met een slotje... Mee eens?
 5. Hans van den Bergh

  Prijspunt bepalen, hoe doe jij dat?

  In essentie heb ik het antwoord op jouw kernvraag al voorbij zien komen, maar laat ik het samenvatten en aanvullen: De juiste prijsstrategie zal aan de ene kant alle kosten dekken alsmede een stuk verdienste voor jou bevatten en aan de andere kant door de markt worden betaald, maar het is altijd een samenhang van de gehele marketingmix (de welbekende P's)
 6. Hans van den Bergh

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  @TwaBla en dat laatste vind ik op zich een prima aanbeveling voor het doen van aanbevelingen!
 7. Hans van den Bergh

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  @TwaBla Misbruik werd, is en wordt erkend, dat is ook precies de boodschap van mijn inbreng in deze discussie, alsmede dat de diverse vormen van misbruik zo creatief kunnen zijn dat je dit niet met regelgeving dicht kunt timmeren. In mijn 'concurrentievoorbeeld' gebeurt het in spiegelbeeld, weliswaar geheel correct en besloten via een mod-melding, maar zoiets in alle openheid zou je kunnen beschouwen als een niet-aanbeveling of een aanbeveling van jezelf i.p.v. de concurrent. Zo interpreteer ik de forumregels ook, en daarmee benadruk ik dat het mensenwerk is en blijft...
 8. Hans van den Bergh

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Het wordt echter wel als verdachtmaking o.i.d. opgevat, dat betekent dat jij, als je het anders bedoelt, ook kunt kijken naar de scherpte van jouw pen.
 9. Hans van den Bergh

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Even los van mijn vorige reactie en zonder man en paard te noemen: recent werd er een mod-melding gemaakt vanwege een verwijzing die langs een creatieve route toch bleek uit te komen bij de verwijzer zelf. De mod-melding was echter afkomstig van een vakgenoot, of zo je wilt: een concurrent. Zowel de creatieve verwijzer als de concurrent zijn langere tijd en gewaardeerd actief op HL. De creatieve route is vervolgens uit de post van verwijzer gehaald, zonder een waarschuwend vingertje, waarmee recht is gedaan aan het principe van geen (zelf)promotie en is de mogelijke concurrentiestrijd niet openlijk beloond voor de melding, maar heeft er wel op basis van de melding een correctie plaatsgevonden, in de hoop en verwachting dat men hier lering uit trekt. Niet bepaald een zwart/wit situatie m.b.t. verwijzingen en daarmee ook lastig in een spelregel te vangen, toch?
 10. Hans van den Bergh

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  Toch jammer TwaBla, dat je jouw verdachtmakingen herhaalt, alsof er verder niets over gezegd en tegenin gebracht zou zijn. Wanneer/Waar is het misgegaan met jouw vertrouwen in de moderatie, dat je bij herhaling de integriteit van het moderatie-team in twijfel trekt? Je moet toch zelf ook weleens ervaren hebben dat er bepaalde keuzes voor je lagen, waar je naar beste eer en geweten hebt moeten handelen en dat dit toch ter discussie werd gesteld, puur vanwege het feit dat de kwestie niet zo zwart/wit was als je zou willen?
 11. Hans van den Bergh

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  @Hans ik moet even goed op jouw voorbeeld kauwen, maar ik geloof dat ik het begrijp. Ik snap ook de getergde reactie van Norbert op de inbreng van TwaBla dat doorverwijzen een 'privilege' zou zijn. Dat ben ik niet met TwaBla eens, doorverwijzen is in mijn opinie één van de manieren om een vraagsteller effectief en efficiënt te helpen een oplossing te vinden. Daar heeft vraagsteller zelf ook vast een mening over (wil ik betaalde hulp of op weg geholpen worden?) en als het doorverwijzen riekt naar promotie, is er moderatie en die moderatie ligt langs een menselijke maat, mede daarom lijkt het strikt(er) regelen hiervan ook mij een zeer lastige kwestie, zo niet een onwenselijke. In voorkomend geval zal binnen de club moderators onderling ook een soort zelfreinigende functie moeten plaatsvinden. En dat gebeurt, heel integer, dat weet ik inmiddels uit ervaring.
 12. Hans van den Bergh

  Het plafond bereikt als eenmanszaak. Hoe verder?

  Is het mogelijk dat je jouw concept ook per klus kan vermarkten als 'hoofdaannemer', waarbij je een 'onderaannemer' zoekt met de bij jou ontbrekende skills en die je dan als partner in zo'n klus betrekt? Zo hoeft het je niet echt geld te kosten, want de partner kan dan gewoon diens deel factureren en jij kan het in de klus incalculeren. Daarbij geeft het jou de mogelijkheid verschillende kandidaat-partners 'uit te proberen', misschien kom je er dan achter of een vast partnership al dan niet voor jou zou kunnen werken.
 13. Hans van den Bergh

  Onderling aanbevelen op dit forum, wenselijk of niet?

  @Norbert even tot 10 tellen Er is m.i. aanbeveling en aanbeveling, het ene soort is de aanbeveling die expliciet aan te merken is als promotie, daar prikt moderatie snel doorheen. Het andere soort is een vraagsteller welwillend doorverwijzen naar een lid wiens vakbekwaamheid op HL bewezen is en waarmee de vraagsteller op de meest directe manier diens vragen beantwoord ziet of op weg wordt geholpen naar de oplossing van een probleem.
 14. Hans van den Bergh

  Echtscheiding aanstaande met BV en VOF

  En met de laatste bijdragen is alles er wel over gezegd wat er privé en zakelijk over te zeggen valt. Daarom gaat dit topic nu op slot, onder dankzegging aan allen die vraagsteller hebben geadviseerd.
 15. Hans van den Bergh

  Echtscheiding aanstaande met BV en VOF

  Met mod-pet op: Om het zuiver (lees: binnen de forumregels) te houden, adviseer ik eenieder vanaf nu de discussie in dit topic aan de ondernemerskant van de kwestie voort te zetten. Alle emoties ten spijt blijft echtscheiding en de aanleiding daartoe een privézaak, de zakelijke gevolgen en afwikkeling daarvan kunnen hier wel besproken worden.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké