Jump to content

tinekeveld

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Helemaal duidelijk. Bedankt voor de reacties
 2. mag ik dan de km. x 0,19 uitkeren op een bankrekening? bijv. per maand of moet ik het alleen in het memoboek boeken zonder uit te keren. als ik bijv. een buurjongen zou 'inhuren' zal ik hem per maand ook moeten betalen.
 3. Goedemiddag, Ik ben nog niet helemaal thuis in wat wel en niet te boeken en waar vooral. :-) Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen. Ik heb een koeriersbedrijf. T/m 2016 deden mijn man en ik het samen met als rechtsvorm een v.o.f. Per 01-01-2017 is mijn bedrijf een eenmanszaak geworden. Ik rij dan in principe alleen, maar in gevallen van veel ritten kan ik de hulp man mijn man inschakelen. Hij rijdt dan in onze prive-auto (deze auto is helemaal prive, heeft niets met de zaak te maken) Ik heb gelezen dat er een kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer gegeven kan worden voor gebruik van de prive-auto. Hoe gaat dat administratief? Kan ik dan per maand de gereden kilometers x € 0,19 overmaken naar zijn rekening? Zo ja……..op welke post moet ik dat dan boeken? Belastingtechnisch zal het ook opgegeven moeten worden bij het invullen van de inkomstenbelasting denk ik? Alvast bedankt voor de reactie
 4. prinsrachid.............dank je wel. Deze auto wordt alleen zakelijk gebruikt
 5. Nedzhibe.........Volgens mijn berekeningen die ik intussen gedaan heb kom ik tot dezelfde conclusie als jij. Bedankt voor jouw reactie
 6. Ik zal het eens gaan narekenen Eric, maar ik denk dat het financieel toch het voordeligst is om de KOR maar te laten voor wat het is.
 7. Jammer, maar het is dan niet anders. Bedankt voor jouw reactie.
 8. Goedemiddag, Sinds 1 juli 2016 is mijn broer een bedrijf begonnen. Het 3e kwartaal heeft hij 874,46 aan BTW bij moeten betalen. In november heeft hij een nieuwe auto gekocht waardoor de voorbelasting zo hoog werd dat hij in het 4e kwartaal geld terugkrijgt van de belasting voor de BTW. Als hij de auto niet in het 4e kwartaal zou hebben betaald had hij +/- 800 aan BTW moeten betalen. Dat zou dan in totaal voor de 2 kwartalen op 1650,00 aan BTW bedragen. Ik vrees nu dat hij, omdat hij in het laatste kwartaal de auto heeft gekocht, niet in aanmerking komt voor de kleine ondernemersregeling. Is er een mogelijkheid om dit om te zetten zodat hij toch in aanmerking komt voor die regeling? Alvast bedankt voor uw reactie(s).
 9. Dank je wel Ronaldinho voor de reactie. Wij zullen alles tegen elkaar afwegen. Verdere tips c.q. ideeen zijn altijd welkom. :)
 10. Beste Peter, Bedankt voor jouw reactie. Je hebt natuurlijk gelijk als mijn man zo'n 50.000 km per jaar zou gaan rijden, maar dat is niet het geval. De plaats van mijn man zal ingenomen worden door een andere koerier (hij heeft ook een eenmanszaak). Daarom leek het mij verstandig om zelf ook een eenmanszaak te gaan worden. Voor mijn man zou dan incidentele gevallen betreffen zodat ik geen 'nee' hoef te zeggen tegen mijn opdrachtgever.
 11. Goedemiddag, Mijn man en ik hebben nu samen een koeriersbedrijf met v.o.f. als rechtsvorm. Volgend jaar maart krijgt mijn man AOW en Pensioen. Hij wil dan per die datum eigenlijk uit de v.o.f. ‘stappen’. Ik moet nog een aantal jaren verder werken en wil dan de v.o.f. over laten schrijven naar een eenmanszaak. Ik heb begrepen dat dit zonder problemen kan. Als mijn man gestopt is met het koerieren zal hij af en toe nog wel eens bijspringen met onze privé auto. Ik heb een auto die alleen zakelijk gebruikt wordt. De kilometers die hij dan voor mijn bedrijf rijdt moeten dan doorbelast worden als onkosten voor mijn onderneming? Op wat voor manier kan ik dan mijn man uitbetalen? Is dat voor hem onbelast € 0,19 per kilometer? Of is het verstandiger dat de onderneming gewoon een v.o.f. blijft omdat mijn man zo af en toe nog rijdt? Alvast bedankt voor de reactie.
 12. Beste Norbert, Bedankt voor de snelle reactie. Je hebt inderdaad gelijk. De één zegt dit, een ander weer iets anders. Dus een fiscalist in de hand nemen is hetgeen ik moet doen. In het verleden was de v.o.f. een eenmanszaak waar mijn man in meewerkte. Ik dacht dat ik mijn v.o.f. om zou zetten naar eenmanszaak en hetzelfde voor mijn broer te doen als destijds met mijn man. Meewerkaftrek moest toen aangegeven worden. Maar op de site van de belastingdienst zie ik alleen dat het met man/vrouw kan en nergens lees ik van familie :-(
 13. Goedemiddag, Momenteel run ik samen met mijn man een koeriersbedrijf. Als rechtsvorm hebben wij nu een v.o.f. Mijn man gaat in februari met pensioen. Hij gaat de v.o.f. 'verlaten' Nu is het plan dat mijn broer zijn plaats gaat innemen, maar mijn broer is geen zelfstandige. Vóórdat ik naar een fiscalist stap kunnen jullie mij misschien een voorzetje geven. Onder welke rechtsvorm kunnen mijn broer en ik het beste mijn bedrijf gaan runnen. Ik hoorde van iemand dat ik het beste de v.o.f. kon opheffen en dat mijn broer en ik allebei een eenmanszaak nemen en samen onder een holding gaan werken. Die holding zou dan de naam die ik nu voer (zonder v.o.f.) gaan voeren zodat er voor mijn klanten geen verandering in facturering etc. komt. Een v.o.f. laten lijkt mij moeilijk omdat voor de belastingdienst een verdeling van het samenwerkingscontract opgegeven moet worden. Mijn broer brengt alleen zijn auto mee in de zaak. Iemand een idee? Alvast bedankt. Gr. Tineke
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept