Jump to content

UwJurist

Legend
 • Content Count

  660
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

UwJurist last won the day on March 27

UwJurist had the most liked content!

Community Reputation

108

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  expert advies

Company info

 • Location
  's-Hertogenbosch
 • Phone number
  073 8510480
 • Branch
  Juridisch
 • Branch 2
  Advies
 • Branch 3
  Personeel & opleidingen
 • Website address
 1. Het mag allebei (tenzij een cao anders zou bepalen), maar ik raad per maand aan. Dan heb je 12 keer de 'rompslomp' i.p.v. 13 keer.
 2. Nee, dat zou misbruik zijn. Precies zoals aangegeven in het artikel in de link die je plaatste. Van misbruik is in dit geval geen sprake. Wat ik beknopt aangaf komt praktisch gezien neer op de optie zoals in het artikel uitgebreid beschreven wordt, dan wel de optie - om elke discussie te voorkomen - een nieuwe overeenkomst aan te bieden na een wachttijd van 6 maanden.
 3. Niet veel hoger? Überhaupt niet hoger zul je bedoelen? En ook dat is al heel erg krom.
 4. Geen goede optie, een compleet andere functie is bovendien niet realistisch. Een logistiek medewerker zul je normaliter niet kunnen aanstellen als juridisch medewerker
 5. De ketenregeling is niet erg van belang in deze. Ontslag tijdens de proeftijd is de beste optie ! T.z.t kan een nieuwe tijdelijke overeenkomst worden gesloten, maar dan zonder proeftijd.
 6. Onjuist, die was er wel. Wat er daarna gebeurde is niet relevant.
 7. "Huurder mag er dus van uitgaan ..." is geen 'assumption' (in fatsoenlijk Nederlands 'veronderstelling') van mij als jurist, maar een juridische conclusie.
 8. 12 maart is de verhuur aan een andere partij rond, aldus de e-mails van verhuurder van die dag, waar hij onder andere schrijft: Verhuurd!!! Per 1 mei heb ik ..... verhuurd. Uit de mails daaraan voorafgaand blijkt ook van een voortraject en dat er een huurovereenkomst is verstuurd. Huurder mag er dus van uitgaan dat er een huurovereenkomst is getekend per 1 mei a.s. Dat verhuurder daarnaast (namens nieuwe huurder) vraagt wordt of het eventueel ook 2 weken eerder kan, en dat huidige huurder daarop (die 2 weken) nog terug zal komen, doet daar niet aan af. Uit de tekst en uit de bedoeling van partijen komt dit duidelijk naar voren. Een overeenkomst ter beeindiging is niet nodig!
 9. Daar sluit ik mij bij aan. Verhuurder heeft blijkbaar een overeenkomst gesloten met een nieuwe huurder. Die moet hij aanspreken.
 10. Dat kan, maar het heeft mijn voorkeur dat u ze hier geanonimiseerd plaatst. Dat is leerzaam voor iedereen.
 11. Of u in echt in uw recht staat is niet zo vanzelfsprekend als u denkt. Dit is alleen te beoordelen door de letterlijke teksten in te zien en daarbij nog te betrekken wat partijen over en weer van elkaar mochten verwachten.
 12. Nogmaals, vraag verhuurder om de verdeelsleutels van de diverse posten servicekosten. Bijv. per m2, per m3, per aantal gebruikers; dat kan per servicekostenpost verschillen. Elektra vaak per m2, verwarming vaak per m3, water vaak per gebruiker. Enz.
 13. Nogmaals, de huurcommissie is er niet voor zakelijke huurders/bedrijfspanden !
 14. Het punt dat ik wil maken is dat denken in problemen niets brengt. En dat met slimheid en creativiteit bijna altijd alles is op te lossen (nog een optie bijvoorbeeld is om een [telefoon]gesprek met de wederpartij op te nemen en dat gesprek zo te sturen dat het bewijs rond is), alsmede dat de rechtspraak echt anders is dan in eerste instantie is geschetst.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept