Ga naar inhoud

UwJurist

Legend
 • Aantal berichten

  497
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

UwJurist won de laatste dag op 8 januari

UwJurist had de meest gelikete inhoud!

Karma

67

Over UwJurist

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  maak een keuze
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  expert advies

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  UwJurist.nl
 • Adres
  Vijfde Herven 12, 's-Hertogenbosch, 5232JT, Nederland
 • Telefoonnummer
  073 85 10 48
 • Branche
  Juridisch
 • Branche 2
  Advies
 • Branche 3
  Personeel & opleidingen
 • Websiteadres
 1. p.s. kan een moderator de titel van dit topic aanpassen? Naar bijv. Hoe mijn praktijkruimte en faciliteiten ook beschikbaar stellen/verhuren aan anderen?
 2. Deze constructie is geen onderhuur in de zin van een normale onderhuurconstructie (die 24 uur per dag geldt en voor een langere termijn, met huurbescherming dan wel ontruimingbescherming etc.). Hier is namelijk sprake van 'huur naar haar aard van korte duur', en bovendien van een gemengde overeenkomst (dus met aanvullende diensten). Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld het huren van een vergaderruimte met bijvoorbeeld een koffie/luncharrangement, hotelkamer met halfpension etc. Dat maakt het vastleggen van afspraken overigens niet minder belangrijk. Hiermee zou ik niet zelf aanmodderen, maar een jurist voor inschakelen. Of dit mag, hangt af van de inhoud van de eigen huurovereenkomst met de (hoofd)verhuurder. Vanzelfsprekend moeten inkomsten worden meegeteld bij de omzet.
 3. Interessant vonnis: schadevergoeding van maar liefst 1,3 miljoen voor een arbeidsongeschikte werknemer! Deze werkgever vergat een arbeidsongeschiktheidsverzekering te sluiten voor een in de Verenigde Staten gedetacheerde medewerker. uitspraak ECLI:NL:GHDHA:2018:2323
 4. Dat is heel gebruikelijk. De aansprakelijkheid in de richting van de consument kan niet contractueel worden uitgesloten of beperkt. Zie artikel 6:185 BW en verder. Professionele partijen kunnen wel over en weer de productaansprakelijkheid contractueel beperken (tot bijv. alleen directe schade, geen indirecte schade). Bovendien geldt dat het bij materiële schade om schade door het gebrekkig product aan een privézaak moet gaan. Zie Artikel 6:190 Burgerlijk Wetboek
 5. Omdat het om aansprakelijkheid richting consumenten (B2C) gaat, valt er weinig tot niets uit te sluiten door middel van algemene voorwaarden. Duidelijke uitleg over gebruik, risico's etc. op de site (en bij levering) is overigens altijd aan te raden. Maar wellicht kan bijv. forumlid Norbert Bakker je helpen aan een verzekeraar waar je je wel kunt verzekeren.
 6. Aansprakelijkheid richting consumenten en richting bedrijven is van een heel andere orde. Business to business kun je veel meer aansprakelijkheid uitsluiten. De vraag is dus of je klanten consumenten en/of bedrijven zijn.
 7. UwJurist

  Welke rechtsvorm?

  Er zijn veel meer opties dan alleen een 2 of 5 jarig huurcontract. Het is ook onverstandig als beginnend ondernemer om pas bij 2 jaar uit te kunnen stappen. Ik bouw altijd meer ontsnappingsclausules (niet alleen in tijd maar bijv. ook bij een omzet minder dan x enz. enz.) in, net als kortere opzegtermijnen voor de huurder. Verder is er dus ook een goede arbeidsovereenkomst nodig. Ook daarbij is het zeker als starter zeer noodzakelijk zo min mogelijk risico te lopen. Met algemene voorwaarden bedoel ik de voorwaarden die je zelf gaat hanteren voor je klanten. En leveranciers e.d. werken echt niet met enkel algemene voorwaarden, die werken vanzelfsprekend ook met overeenkomsten. Koopovereenkomsten (dierenproducten bijv.), huurovereenkomsten en leaseovereenkomsten(pinapparaat bijv.), overeenkomsten van opdracht (boekhouder, jurist) enz.
 8. UwJurist

  Welke rechtsvorm?

  Ik adviseer een eenmanszaak om mee te beginnen. Voor (screenen van) huur-, arbeids- en andere overeenkomsten, zoals met leveranciers en klanten, moet je geen boekhouder/accountant inschakelen, altijd een jurist contractenrecht (voor je boekhouding schakel je ook geen jurist in, toch?) Ook voor algemene voorwaarden e.d. kun je daar terecht.
 9. Dus in jouw praktijkruimte? Hoe dan ook moet je e.e.a. contractueel vastleggen: huur, afname diensten, eigen verantwoordelijkheid etc. En ik zou in de ruimte ook informatie ophangen, zodat duidelijk is wie men (wel/niet) kan aanspreken bij problemen, klachten etc.
 10. Bij mijn weten niet. Dit kan onder voorwaarden wel. En aangezien het UWV de status pas ergens na indiensttreding toekende, voorzie ik geen probleem. Dit kan vraagsteller ook eenvoudig navragen bij het UWV zelf. Bijvoorbeeld via https://twitter.com/UWVnl
 11. Vraagsteller weet al hoe klein het risico bij vaste dienst is vanwege de risicostatus plus ook nog eens de verzuimverzekering.
 12. De gevolgen zijn een verboden draaideurconstructie, wat dus geen oplossing is, ook niet qua sociale zekerheid.
 13. Waarom? Het is een verboden constructie!
 14. Als uw werknemer een tijdelijk contract krijgt bij een ander bedrijf, maar feitelijk nog steeds voor u werkt, is sprake van een ongeoorloofde draaideurconstructie. Een simpele uitleg vindt u op Wikipedia. Kortom, problemen voor iedereen, omdat u een simpele kwestie ingewikkeld maakt. Ga samen door of neem echt afscheid.
 15. Wat u doet (geen statutaire) naam vermelden) mag niet. Als een handelsnaam afwijkt van de statutaire naam (de naam in de oprichtingsakte), moet u naast de afwijkende handelsnaam ook de volledige statutaire naam op uw correspondentie, nota's, website etc. vermelden. Bij een B.V. of N.V. vermeldt u ook de statutaire zetel (vestigingsplaats) van de rechtspersoon. Op het niet vermelden van genoemde gegevens is dan ook een strafrechtelijke sanctie gesteld in de Wet op de economische delicten.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké