Ga naar inhoud

UwJurist

Legend
 • Aantal berichten

  551
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

UwJurist won de laatste dag op 17 maart

UwJurist had de meest gelikete inhoud!

Karma

77

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  maak een keuze
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  expert advies

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  UwJurist.nl
 • Adres
  Vijfde Herven 12, 's-Hertogenbosch, 5232JT, Nederland
 • Telefoonnummer
  073 85 10 48
 • Branche
  Juridisch
 • Branche 2
  Advies
 • Branche 3
  Personeel & opleidingen
 • Websiteadres
 1. Dat is onwaarschijnlijk. Als er een procedure zou lopen/hebben gelopen zou u gedagvaard moeten zijn. De deurwaarder komt dan een dagvaarding brengen. Een vonnis wordt ook de de deurwaarder gebracht ('betekenen' heet dat juridisch). Het zou toch raar zijn als u dit gemist zou hebben.
 2. UwJurist

  Offerte failliet bedrijf getekend

  De curator zou normaliter aangeven dat sprake is van een doorstart. Verder schijnt er alleen maar sprake te zijn van overname van een website. Dat is zeker niet hetzelfde als overname van een bedrijf / een doorstart. Het is hoe dan ook een vaag verhaal. @Meneeraart1990: laat het bedrijf e.e.a. maar eens op schrift zetten. Als ze dat al gedaan hebben, publiceer dat hier (wel geanonimiseerd natuurlijk).
 3. UwJurist

  Offerte failliet bedrijf getekend

  Vraagsteller schrijft m.i. nergens dat de offerte is uitgebracht NA faillissement.
 4. Good for you, maar dat kunnen wij niet weten gezien je gekozen naam en het ontbreken van een foto.
 5. Aanbieden kan niet aan de klanten van Strijkstok. En blijkbaar heeft de vraagsteller zich een laag uurtarief laten opleggen. De hoogte van het uurtarief is in de praktijk lang niet altijd een eigen keuze voor zzp'ers, vaak worden ze gedwongen tot lage tarieven.
 6. Tja, ik vind het een grappige en misschien wel raak gekozen naam. Want hoeveel blijft er wel niet aan de strijkstok hangen daar, gezien hoe vraagsteller verdient?
 7. Dit is de kern. Gezien de termen non-solicitation en contact directly in combinatie met de hele tekst maakt m.i. dat jij geen initiatief mag nemen om contact te hebben. Als de student jou benadert, is er geen probleem.
 8. Precies. Daarom vroeg ik om de Engelse originele tekst.
 9. UwJurist

  Offerte failliet bedrijf getekend

  ANNA: niets aannemen, alles nagaan. Dus niet ingaan op een vaag verhaal. Neem contact op met de curator. Wie dat is kunt u vinden in het insolventieregister. Zie https://insolventies.rechtspraak.nl/#!/zoeken/index
 10. Je huurt (een deel van) een bedrijfspand. Je rechten en plichten worden dan ook vooral bepaald door de inhoud van de huurovereenkomst. Wat staat daarin over dit onderwerp? In de regel mag zoiets nooit zonder toestemming van de verhuurder Terzijde, zonder een azijnpisser te willen zijn: Je bezoekt dit forum al lang. Waarom bestudeer je deze huurovereenkomst niet eerst zelf voor het vragen stellen? Sterker nog, voordat je de overeenkomst aangaat!? Dit niet te kunnen is geen smoes, dan besteed je het uit. Ik ga ook niet onder mijn auto liggen, mijn eigen huis bouwen, mijn eigen jaarrekening samenstellen, mijn eigen airco uitvinden etc..... Waarom stel je hier heel vaak vragen zonder zelf eerst het nodige onderzoek te doen (o.a. online, bij je eigen betaalde adviseurs, en in je eigen archief)?
 11. Als zakelijk huurder betaalt u mee aan alle gebruikersbelastingen en heffingen. De verdeelsleutels kunnen per post verschillen, soms gaat het per huurder, soms bijv. per m2/m3. Dit staat als het goed is in uw huurovereenkomst.
 12. De vraag was om de desbetreffende delen van de overeenkomst te citeren. In het Engels dus :-). Een vertaling in het Nederlands door een niet-jurist / beëdigd juridisch vertaler is onbetrouwbaar.
 13. P.S. Dit is geen arbeidsrechtelijk onderwerp. U bent immers zelfstandige. Het gaat hier om een overeenkomst van opdracht, niet om een arbeidsovereenkomst
 14. Welkom hier. Om te beginnen met de contractbreuk / het concurrentiebeding: u kunt het beste de relevante contractuele bepalingen hier citeren (geanonimiseerd). Anders valt er weinig zinnigs over te zeggen. Voor wat betreft de andere vragen: Klopt het overigens dat de student mijn opdrachtgeefster is als ik direct aan haar factureer en zij mij ook betaalt? Ja Klopt het dat in deze situatie het Panamees recht van toepassing is? Welke situatie bedoelt u? Tussen u en de student (nee, daarop is Nederlands recht van toepassing omdat u met haar een overeenkomst sluit en haar de lessen in Nederland geeft) of tussen u en Strijkstok (kan, afhankelijk van de contractuele bepalingen)?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké