Jump to content

UwJurist

Legend
 • Content Count

  663
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

UwJurist last won the day on March 27

UwJurist had the most liked content!

Community Reputation

110

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  expert advies

Company info

 • Location
  's-Hertogenbosch
 • Phone number
  073 8510480
 • Branch
  Juridisch
 • Branch 2
  Advies
 • Branch 3
  Personeel & opleidingen
 • Website address
 1. Wettelijk gezien zijn werkgevers niet verplicht om reiskostenvergoeding te betalen tijdens ziekte (en ook niet tijdens vakantie). Maar als in de arbeidsvoorwaarden (bijv. de overeenkomst of de bedrijfsgids/regeling) of cao staat dat men de reiskosten moet blijven vergoeden tijdens ziekte of vakantie, moet de werkgever dit natuurlijk wel doen. En soms moet de werkgever ook doorbetalen als uit de omstandigheden duidelijk blijkt dat tegenover de onkostenvergoeding geen echte kosten zouden staan. In zo’n geval komt de vergoeding immers neer op verkapt netto loon. Zie bijvoor
 2. Inderdaad. Je mág zelfs geen onkostenvergoeding zoals een reiskostenvergoeding uitbetalen als de onkosten niet gemaakt worden.
 3. Er kan sprake zijn van auteursrecht bij (onderdelen van) algemene voorwaarden, maar dat hoeft niet. De vraag is in hoeverre die zinnen origineel en creatief zijn. Zie https://www.iusmentis.com/auteursrecht/spoedcursus/vereisten/ Google die zinnen eens, dan ontdekt u of ze bijzonder / zeldzaam zijn. Zo ja, dan moet u toch echt een alternatief hanteren. Maar uw zoekopdracht levert dan wellicht ook alternatieve formuleringen of ideeën daarvoor op. Ik raad u overigens aan uw voorwaarden door een jurist te laten controleren. En u moet ze tijdig verstrekken aan klanten, dus v
 4. Het mag allebei (tenzij een cao anders zou bepalen), maar ik raad per maand aan. Dan heb je 12 keer de 'rompslomp' i.p.v. 13 keer.
 5. Nee, dat zou misbruik zijn. Precies zoals aangegeven in het artikel in de link die je plaatste. Van misbruik is in dit geval geen sprake. Wat ik beknopt aangaf komt praktisch gezien neer op de optie zoals in het artikel uitgebreid beschreven wordt, dan wel de optie - om elke discussie te voorkomen - een nieuwe overeenkomst aan te bieden na een wachttijd van 6 maanden.
 6. Niet veel hoger? Überhaupt niet hoger zul je bedoelen? En ook dat is al heel erg krom.
 7. Geen goede optie, een compleet andere functie is bovendien niet realistisch. Een logistiek medewerker zul je normaliter niet kunnen aanstellen als juridisch medewerker
 8. De ketenregeling is niet erg van belang in deze. Ontslag tijdens de proeftijd is de beste optie ! T.z.t kan een nieuwe tijdelijke overeenkomst worden gesloten, maar dan zonder proeftijd.
 9. Onjuist, die was er wel. Wat er daarna gebeurde is niet relevant.
 10. "Huurder mag er dus van uitgaan ..." is geen 'assumption' (in fatsoenlijk Nederlands 'veronderstelling') van mij als jurist, maar een juridische conclusie.
 11. 12 maart is de verhuur aan een andere partij rond, aldus de e-mails van verhuurder van die dag, waar hij onder andere schrijft: Verhuurd!!! Per 1 mei heb ik ..... verhuurd. Uit de mails daaraan voorafgaand blijkt ook van een voortraject en dat er een huurovereenkomst is verstuurd. Huurder mag er dus van uitgaan dat er een huurovereenkomst is getekend per 1 mei a.s. Dat verhuurder daarnaast (namens nieuwe huurder) vraagt wordt of het eventueel ook 2 weken eerder kan, en dat huidige huurder daarop (die 2 weken) nog terug zal komen, doet daar niet aan af.
 12. Daar sluit ik mij bij aan. Verhuurder heeft blijkbaar een overeenkomst gesloten met een nieuwe huurder. Die moet hij aanspreken.
 13. Dat kan, maar het heeft mijn voorkeur dat u ze hier geanonimiseerd plaatst. Dat is leerzaam voor iedereen.
 14. Of u in echt in uw recht staat is niet zo vanzelfsprekend als u denkt. Dit is alleen te beoordelen door de letterlijke teksten in te zien en daarbij nog te betrekken wat partijen over en weer van elkaar mochten verwachten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept