Jump to content

Bert.

Legend
 • Content Count

  866
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

30

Personal info

 1. Ja maar...... op deze manier Btw terugvragen is gebaseerd EU richtlijn 2008/9/EG waarin in artikel 3 lid 2 staat dat deze niet bedoeld is voor het terugvragen van gefactureerde btw-bedragen voor goederenleveringen die krachtens artikel 138 van Richtlijn 2006/112/EG van btw vrijgesteld zijn of kunnen worden. M.a.w, als het goed intracommunautair geleverd had kunnen worden kun je op deze manier geen Btw terugvragen. De Duitse leverancier zou dan met 0% moeten factureren of de NL ontvanger zou zich in DE moeten registeren en een met een ICL gelijkgestelde overbrenging van goederen moeten aangeven.
 2. Niet geheel correct, het gaat hier over invoer Btw waarbij de regel is dat die wordt geheven bij de importeur/aangever, mits boven de vrijstellingsgrens. Bij invoer van pakketjes is dit in de regel de pakketvervoerder die de aangifte doet, zijn kosten en voorgeschoten Btw worden aan de deur doorbelast aan de ontvanger, Degenen die het meeste last hebben van deze Engelse maatregel zijn idd de kleinere webshops in de EU die onder de grens voor afstandsverkopen zitten en zodoende het Btw-tarief van hun eigen land mochten toepassen (mits de goederen natuurlijk ook uit het vrije verkeer van de EU kwamen), en daarnaast (waar ik me van afvraag of de Engelsen dit wel goed ingeschat hebben), alle andere webshops buiten het VK en de EU (China etc). Voor de Engelse klanten lijkt het me wel een verbetering, Btw al betalen bij de bestelling dus geen verassingen achteraf, en, in sommige gevallen, lagere tarieven (bv. 20% Engelse Btw ipv nu 21% Nederlandse bij toepassing afstandsverkopen). Wat we bij de ontwikkelingen in de EU zien is dat op termijn de vrijstelling voor lage-waarde-zendingen afgeschaft wordt, men is ook bezig met een (registratie)systeem voor niet-EU verkopers voor afdracht van de Btw.
 3. Via de pakketdienst is toch in wezen hetzelfde? Btw factureren aan de klant en doorsluizen naar HMRC, alleen dan niet rechtstreeks. Ik kan me ook niet voorstellen dat HMRC zit te wachten op tienduizenden webshops, maar het klinkt ook al weer niets als iets waar ze goed over nagedacht hebben. De enigste die hiermee geholpen zijn zijn de pakketdiensten, die zouden anders al die Btw bij de ontvanger aan de deur moeten gaan ophalen.
 4. Bij levering van goederen is het niet verplicht, al wordt het voor de klant wel erg lastig om deze van de NL belastingdienst terug te krijgen.
 5. Nou ja, Nederlandse of Engelse BTW innen deden we toch al ...... In tegenstelling tot wat wij gewend zijn bij vrijstellingen voor lage waarde zendingen is de 135 GBP grens trouwens inclusief transport- en verzekeringskosten.
 6. Het gemakkelijkste is de Market Acces Database, http://madb.europa.eu, daar staan tegenwoordig ook de oorsprongsregels. In dit geval is zo te zien postverspringing alleen niet voldoende, voor post 3916 t/m 3921 zijn er aanvullende voorwaarden mbt de waarde van de gebruikte materialen
 7. amazon. Een boekhoudpakket kan ik je niet aanraden maar het lijkt me dat voor ieder boekhoudpakket geldt "garbage in, garbage out". Het standaard Btw tarief van Luxemburg is 17%, het lijkt er dus op dat Amazon, hoewel gevestigd in Luxemburg, Nederlandse Btw in rekening brengt. Het lijkt me dat je dit eerst helder moet zien te krijgen.....
 8. Deze uitsluitingen staan genoemd in de verordening, die je blijkbaar nog niet gelezen hebt...... Daar staat namelijk het volgende: De etiketterings- en merkingsvoorschriften vastgelegd in deze verordening mogen niet van toepassing zijn in gevallen waarin textielproducten die, zonder dat eigendomsoverdracht onder bezwarende titel van de materialen plaatsvindt, voor verdere bewerking aan thuiswerkers of zelfstandige ondernemingen tegen betaling van maakloon worden toevertrouwd, of waarin textielproducten op maat worden gemaakt door zelfstandige kleermakers. Dergelijke vrijstellingen dienen echter beperkt te worden tot transacties tussen deze thuiswerkers of zelfstandige ondernemingen en de personen die hen het werk hebben toevertrouwd en tussen zelfstandige kleermakers en consumenten. Naar mijn mening zijn de "locals" niet uitgezonderd.
 9. Concreter dan dit kan bijna niet: https://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/kennis-en-informatie/eu-wetgeving/producteisen/specifieke-producteisen/textielproducten
 10. Ik weet ook wel wat een pro-forma factuur is, dat was de vraag niet. Er kan volgens TS dus al betaald zijn zonder dat er een "echte" factuur gemaakt is. Ik neem aan dat dat dan toch gevolgd moet worden door een echte factuur+creditnota.
 11. Hi Nedzhibe, Ik zag wel dit staan in "de vraag vandaag". Deze sales order kan vooraf voldaan zijn en hiervoor is een proforma invoice voor aangemaakt. Hoe zou je dat dan oplossen, met een echte factuur? ben al benieuwd naar de vraag van morgen
 12. Voedingssupplementen worden over het algemeen ingedeeld onder HS post 2106, uitzonderingen zijn mogelijk maar dat hangt af van de exacte samenstelling. Uitvoerrechten worden in de EU niet geheven, invoerrechten in Irak wel, maar dat is een zaak voor de importeur in Irak (neem aan dat je niet DDP gaat willen leveren......). Mogelijk zijn er nog wat sanctiemaatregelen van toepassing (al zijn de meeste daarvan de afgelopen jaren wel ingetrokken),
 13. Bij DAP is het transportrisico voor de verkoper.
 14. Geen idee waar je dat tegen bent gekomen maar dat klopt dus niet. Het is wel mogelijk om de douane te omzeilen, in de praktijk bij met name e-commerce gebeurt dit ook, hoe dat ga ik uiteraard niet toelichten. Invoerrechten zijn gekoppeld aan de goederencode van het product, de meeste kledingartikelen zijn belast met 12%. Voor China niet van toepassing maar voor goederen van oorsprong uit landen waarmee de EU handelsakkoorden heeft gesloten kunnen lagere tarieven gelden. Een en ander kan geraadpleegd worden in het "Gebruikstarief" op het bedrijvengedeelte van de website van de douane. Inklaringskosten bespreken met de leverancier??? Bij een juiste toepassing van DAP heeft de verkoper geen bemoeienis met de inklaring en dus ook niet met de kosten.
 15. Dit soort vragen spelt de kansspelautoriteit zich ook, ze hebben er zelfs een leidraad voor, https://kansspelautoriteit.nl/publish/library/6/leidraad_beoordeling_kansspelen.pdf

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept