Jump to content

Bert.

Legend
 • Content Count

  951
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bert. last won the day on June 25

Bert. had the most liked content!

Community Reputation

48

Personal info

Company info

 • Location
  Roermond
 1. In beginsel klopt dit, maar..... 1,Europa moet gelezen worden als "Europese Unie", Noorwegen en Zwitserland (en straks misschien ook het VK) is "export" 2. 21% belasting wordt geheven als de goederen in Nederland afgeleverd worden, of het om een Nederlandse of niet-Nederlandse klant gaat is niet van belang. Een Nederlands bedrijf zou immers ook goederen kunnen laten afleveren in een andere lidstaat, al moet hij daar natuurlijk wel een BTW nummer van die lidstaat opgeven. 3, Het drempelbedrag is exclusief omzet behaald met intracommunautaire leveringen (0%) aan ondernemers
 2. Ik bedoelde inderdaad niet zakelijke kosten voor inkomstenbelasting maar de vergelijking met (het systeem van heffing van) omzetbelasting. Invoerrechten zijn kostprijsverhogend en zodoende idd zakelijke kosten.
 3. Invoerrechten en inklaringskosten die het postbedrijf in rekening brengt zijn niet aftrekbaar. BTW is aftrekbaar als voorbelasting. Onder de 150 Euro wordt helemaal geen invoerrecht geheven..... Boven de 150 Euro wel, tenzij het percentage nul is. Als het postbedrijf wel invoerrechten had moeten afdragen maar dat niet gedaan heeft kan er sprake zijn van een foutieve aangifte, mogelijk doordat de verzender een te lage waarde heeft vermeld. Als je dat "geluk" wil noemen, ga je gang maar, maar in beginsel is het vermijden van invoerrechten door (bewust) een foutieve aangifte te doen strafbaar. Website van de douane, staat van alles op over internet aankopen.
 4. Ik snap wat een afstandverkoop is, vroeg me alleen of TS zijn niet per abuis omzet aan ondernemers heeft meegeteld in het drempelbedrag.
 5. Uitvoerdocumenten opmaken voor een klant mag alleen als vertegenwoordiger. De vertegenwoordiger moet door de opdrachtgever gemachtigd zijn om hem te vertegenwoordigen. Ik snap even niet hoe zo'n toewijssysteem zou moeten werken?
 6. Volgens Floor gaat het om activiteiten in de export branche, in het bijzonder het opmaken van uitvoerdocumenten. Haar partner gaat dus feitelijk optreden als douane-vertegenwoordiger. Gezien de juridische en commerciële verhoudingen tussen vertegenwoordiger en vertegenwoordigde kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat actieve werving niet van toepassing is, laat staan hoe dat systeem dat klanten aanbrengt zou moeten werken........
 7. Naast het NVWA zou je ook eens kunnen kijken bij de Bloembollen keuringsdienst (BKD), www.bkd.eu
 8. Niet geheel duidelijk...... Het drempelbedrag betreft alleen leveringen aan particulieren.
 9. Dit snap ik niet helemaal...... dit is toch gewoon wat je zelf ook voorstelt? " alles te gaan corrigeren naar een factuur met het 0% tarief (waarbij ik mijn klant dus ook het 21%btw bedrag moet gaan terugstorten". Nee, dat is zeker geen oplossing. De Belgisch klant kan de betaalde BTW niet zonder meer terugvragen maar zou zich dan eerst in Nederland moeten registreren .
 10. Je stuurt nu toch ook 1 factuur voor toekomstige consulten?
 11. Vijf facturen tegelijk sturen? Vooruitbetaling lijkt me geen probleem toch?
 12. https://www.bax-shop.nl/blog/gitaar/cites-gevolgen-muziekinstrumenten/
 13. Als bedrijf als in t.o.v. particulier? Niets. Er van uitgaand dat Alibaba in dit geval DAP levert en niet DDP krijg je nog te maken met BTW en inklaringskosten. 155 USD is ongeveer 140 Euro waarmee je nog (tenzij het accijnsproducten betreft) onder de grens zit voor vrijstelling van invoerrecht.
 14. Of je levert intracommunautair aan de Franse ondernemer (0% BTW) of je brengt de goederen over naar Frankrijk met daarna een binnenlandse belaste levering (met Franse BTW). De overbrenging moet net als de ICL worden opgegeven in 3c. Toelichting BD: Bij intracommunautaire leveringen van goederen gaat het om: – goederen die u hebt geleverd aan een ondernemer in een ander EU-land U hebt deze goederen vervoerd (of laten vervoeren) naar een ander EU-land. De afnemer moet btw aangeven over de verwerving van deze goederen. – eigen goederen die u hebt overgebracht naar een ander EU-land 3c is voor (onder andere) afstandsverkopen, aangezien PieterJoop boven de grens is uitgekomen en nu aan particulieren Franse BTW factureert wordt hier (voor zover het de leveringen naar Frankrijk betreft) niets in gevuld.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept