Jump to content

Bert.

Legend
 • Content Count

  1,131
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bert. last won the day on July 23

Bert. had the most liked content!

Community Reputation

66

Personal info

Register

 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
  internationaal ondernemen
  expert advies

Company info

 • Location
  Roggel
 1. Dat was mijn idee ook. Als je over het koffiezetapparaat bij onttrekking de BTW had afgedragen zou de verkoop aan de particulier (via Marktplaats of iets dergelijks) zonder BTW geweest zijn, dan was het immers een verkoop van een particulier naar een particulier. Hetzelfde geldt voor de computer als je die ook privé gebruikt hebt. Als je de computer deels privé en deels zakelijk gebruikt wordt het nog wat ingewikkelder. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/privegebruik/gemengd_gebruik/
 2. Dat noemen ze tussen de regels doorlezen..... TS koopt een product met verlegde BTW en verkoopt het na anderhalf jaar op Marktplaats als "tweedehands" product.
 3. Als ik het goed begrijp heb je een (nieuw?) product gekocht met verlegde BTW? Daarna zo te zie prive gebruikt en later verkocht aan een NL particulier? Dan lijkt me de BTW afhandeling toch iets anders te gaan.
 4. Aangezien de BTW op de aankoop naar jou verlegd is heb je de aankoop blijkbaar als btw-plichtig bedrijf gedaan, je bent dan ook verplicht om bij verkoop BTW in rekening te brengen. Je bent niet verplicht om een factuur op te maken.
 5. Hangt van het schip af...... Zal wel niet van toepassing zijn op Luxemburg. Verder kan dit topic zo te zien op slot vanwege de forumregel: Geen vragen voor klanten Vele van onze deelnemers zijn adviseur of expert in hun eigen vakgebied en delen hun kennis belangeloos. Dit waarderen we enorm en raakt de kern van onze doelstelling. Het is echter niet toegestaan om voor eigen klantdossiers vragen te stellen op higherlevel.nl.
 6. BTW in zijn algemeenheid "volgt de goederen". Als de goederen naar België gaan is het dus een ICL naar België. Edit. Rik was me net voor :).
 7. Die eerste link ging over kersenbonbons en aanverwante artikelen, de tweede was een vraag van iemand die er kennelijk op uit was om de (verplichte) slijterijvergunning te omzeilen. En die heb je nodig als je online, via social media of webshop maakt geen overigens geen verschil, sterke drank wil gaan verkopen.
 8. Of deze: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationaal-ondernemen/importeren/kleding-importeren/ Het logistiek gedeelte staat hier trouwens niet bij, dat hangt af van hoe je wil laten vervoeren (luchtvracht, zeevracht e.d.). Ecuador heeft een handelsverdrag met de EU.
 9. Het klopt dat de leeftijdscheck in de Drank -en Horecawet staat. In de wet staat ook op welke producten deze, en andere regels uit deze wet, van toepassing zijn. Dat zijn wijn, sterke drank, alcoholhoudende drank en zwak-alcoholhoudende drank. Dit geldt dus niet voor kersenbonbons en tiramisu. Je gaat in andere wetgeving niet terugvinden dat je dit mag verkopen zonder leeftijdscheck, in wetgeving staat immers eigenlijk alleen wat je niet mag. Als je op de snelweg een bord ziet met 120 staat er geen bord naast met "u mag wel 100 rijden". In de Warenwet e.d. kunnen wel dingen staan wa
 10. Dat klinkt misschien wat vreemd maar de regels voor leeftijdscheck e.d. staan in de Drank -en Horecawet, en daarin staan eveneens de producten waarop ze van toepassing zijn, Verdere regelgeving staat in de Warenwet/Warenwetbesluiten, https://ondernemersplein.kvk.nl/warenwet-algemene-regels-voor-consumentenproducten/
 11. Dit topic kan dus op slot, net als deze . Voor de geïnteresseerden verder nog deze: https://btwjurisprudentie.nl/werkzaamheden-voor-een-multi-level-marketingorganisatie-belast-met-btw/ en https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/gezin/artikel/4729946/multi-level-marketing-mlm-herbalife-tupperware Dat is waarschijnlijk waar Joost op doelt met zijn opmerking over het verdienmodel.
 12. Ander soort eten bestellen? Ik zie niet veel verschil met bijvoorbeeld een pizza. Het argument dat de consument in een pannenkoekenrestaurant 7,50 zou willen betalen maar niet als hij de pannenkoek thuisbezorgd krijgt omdat hij zelf de pannenkoek voor 0,75 kan bakken lijkt me redelijk onzinnig. Een thuisbezorgde pizza is immers ook duurder dan diepvries uit de supermarkt en daar kan het blijkbaar wel. Dat is om te beginnen een dubbele ontkenning, daarnaast is ieder ander thuisbezorgd warm eten bij aankomst kouder/minder lekker dan dat het recht uit de pan of oven komt.
 13. Onder afdragen van BTW wordt verstaan overmaken naar de belastingdienst van BTW die jij hebt ontvangen. Optie B: Hoezo ben je geen eigenaar als je producten inkoopt? Jouw klanten betalen aan jou inclusief BTW, die draag jij vervolgens af aan de belastingdienst . Wat bedoel je met "eigenaar/zzp-er"? Zou dat voor de BTW andere s zijn dan "eigenaar/BV" of zo? Optie A: Wie stuurt de factuur? https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_berekenen_aan_uw_klanten/waarover_btw_berekenen/diensten/bemiddeling_bij_overeenkomsten
 14. Niet helemaal mijn cup of tea, om maar eens een ander drankje te noemen maar ik weet dat er wat, enigszins vergelijkbare. uitspraken van rechtbanken zijn geweest over o.a. een koeriersbedrijf dat de flessen bezorgt en een pick-up point van een supermarkt, die werden beiden niet beschouwd als "slijter". De constructie lijkt me dan ook niet onmogelijk, maar gezien de ingewikkelde regelgeving op accijns/BTW gebied dan vooralsnog alleen maar voor leveringen binnen Nederland.
 15. Het lijkt erop dat je hier alleen antwoorden krijgt die je niet wil horen, dat wil niet zeggen dat de antwoorden niet kloppen. Bijvoorbeeld in de link van @Hans van den Bergh, op die pagina staat letterlijk: "Als u alcohol op bestelling wilt verkopen via uw webshop, moet u in het bestemmingsplan van uw gemeente opzoeken of dit mag. Sterke drank mag u alleen via een webshop verkopen als u ook een slijterij heeft". Lijkt me voldoende duidelijk toch? Van de twee websites die je noemt geeft er één aan naar België te verzenden. Drank verkopen aan particulieren in andere lidstaten , en
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept