Ga naar inhoud

Bert.

Legend
 • Aantal berichten

  851
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. Bert.

  Kansspel of niet?

  Dit soort vragen spelt de kansspelautoriteit zich ook, ze hebben er zelfs een leidraad voor, https://kansspelautoriteit.nl/publish/library/6/leidraad_beoordeling_kansspelen.pdf
 2. Bert.

  BTW verleggen voor diensten in Duitsland

  Heb je deze al geprobeerd?
 3. Bert.

  Import en BTW

  Duidelijk. FOB/FCA houdt in dat jij als importeur verantwoordelijk bent voor het doen van de invoeraangifte. Ik ga er (zeer waarschijnlijk terecht....) van uit dat jouw bedrijf geen eigen douaneafdeling heeft, je hebt dus een douaneagent/expediteur nodig gehad om de invoeraangifte voor jou te doen. Er eveneens van uitgaande dat je niet beschikt over een artikel 23 vergunning heeft de douane-expediteur de eventuele invoerrechten (voor Nepal geldt waarschijnlijk een nultarief) en de Btw bij invoer voor jou voorgeschoten. Jij krijgt dus geen Btw-aanslag, afrekening met de belastingdienst loopt via de douane-expediteur. Wat je wel zou moeten krijgen is een rekening van de douane-expediteur voor zijn kosten, en de voorgeschoten invoerrechten en Btw. Deze factuur kun jij gebruiken voor je Btw aangifte, Vwb betreft de subvraag, op die factuur kan in beginsel geen NL Btw op staan , daar hoef je verder niets mee te doen (Btw technisch dan).
 4. Bert.

  BTW verzendkosten

  Daar heeft TS met zijn webshop dus niets aan. Met alle respect, een op zich simpele vraag wordt op deze manier onnodig ingewikkeld gemaakt.
 5. Bert.

  Import en BTW

  Welke leveringsvoorwaarde (Incoterm) hebben jij en je leverancier gebruikt? Oftewel wat hebben jullie afgesproken over het doen van de invoeraangifte? Hoe zijn de goederen verzonden en wat was de waarde?
 6. Bert.

  BTW verzendkosten

  Ik volg het even niet meer. Er staat in dit blog het volgende: Om dit te voorkomen heeft de Belastingdienst ter zake van de volgende kosten goedgekeurd dat deze kosten voor de btw worden behandeld als doorlopende posten: Rechten bij invoer en andere belastingen die je op eigen naam en voor rekening van je afnemer betaalt Toeristenbelasting die je per bezoeker en overnachting afzonderlijk in rekening brengt Leges voor de inschrijving en de tenaamstelling in het kentekenregister die je als leverancier van een voertuig doorberekent aan de afnemer Assurantiekosten die je als leverancier of dienstverlener aan een andere ondernemer moet betalen, voor zover deze kosten afzonderlijk in rekening zijn gebracht Kosten van het CBR die rijschoolhouders doorberekenen aan hun leerlingen Overdrachtsbelasting die namens de opdrachtgever wordt betaald Griffierechten In deze limitatieve opsomming worden geen verzendkosten vermeld, deze staan verderop in het stuk genoemd: Verzendkosten dienen altijd met btw doorbelast te worden! Ook als deze kosten aan jou in rekening zijn gebracht zonder btw. Bepaalde postbedrijven zijn vrijgesteld van btw, maar dit geldt niet voor jou. Als jij deze kosten doorbelast valt het gewoon onder de maatstaf van heffing, en dien je dus gewoon btw in rekening te brengen. De laatste Toelichting Tabel I OB vermeldt het volgende: § 4.5 Bezorgkosten Als de ondernemer goederen levert en hij ook degene is die zich verbonden heeft de goederen bij de klant te bezorgen, is voor wat de bezorging betreft sprake van een bijkomende prestatie die opgaat in de levering van de goederen. Bij levering van goederen naar verschillende btw-tarieven moeten de bezorgkosten naar verhouding van de vergoedingen exclusief de bezorgkosten worden toegerekend. De enige uitzondering die hier blijkbaar op van toepassing is geldt bij het verzenden van drukwerk: Als de porto- of frankeerkosten betrekking hebben op vrijgesteld postvervoer (op grond van artikel 11, eerste lid, letter m van de wet) kunnen die kosten worden behandeld als met doorlopende posten gelijk te stellen bedragen. Dit kan ook als de ondernemer in opdracht van de opdrachtgever drukwerk verzendt dat hij niet zelf heeft vervaardigd. Zie artikel 8, vijfde lid, letter a van de wet en artikel 4, eerste lid letter c van het uitvoeringsbesluit. Hieraan zijn de volgende voorwaarden verbonden: –de opdrachtnemer moet het bedrag voor de postverzending afzonderlijk aan zijn opdrachtgever in rekening brengen en –dat bedrag moet gelijk zijn aan het bedrag dat de opdrachtnemer voor de postverzending daadwerkelijk aan een verlener van de universele postdienst als bedoeld in artikel 2, eerste lid, onderdeel g, van de Postwet 2009 heeft betaald.
 7. Bert.

  BTW verzendkosten

  Van de site van de belastingdienst: Voorbeeld: bezorgkosten Verkoopt u goederen en zorgt u ook voor bezorging bij de klant? Dan geldt voor de bezorgkosten hetzelfde tarief als voor de goederen. Gelden voor de goederen verschillende tarieven? Dan berekent u de bezorgkosten in dezelfde verhouding als de goederen.
 8. Bert.

  Hoe exporteren naar Zuid-Korea

  Exportzendingen moeten sowieso worden aangegeven bij de douane, ongeacht de waarde.
 9. Bert.

  Hoe exporteren naar Zuid-Korea

  Dit is geen exportvergunning maar een verklaring betreffende de oorsprong. En dan nog niet eens de juiste, dit gaat over het APS systeem, waar jij blijkbaar naar op zoek bent is een oorsprongsverklaring in het kader van het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Zuid-Korea. Met deze verklaring geef je aan dat jullie producten van oorsprong zijn uit de EU waardoor de importeur in Zuid-Korea ze kan invoeren met lagere of helemaal geen invoerrechten. Om deze verklaring, voor zendingen >6000 Euro te mogen afgeven heb je een douanevergunning nodig, "Vergunning toegelaten exporteur (zelf opstellen: oorsprongsverklaring of factuurverklaring)". Het niet afgeven van de verklaring zorgt in beginsel niet voor oponthoud, alleen zal de importeur in Zuid-Korea meer invoerrechten moeten afdragen. Blijkbaar gaat de vraag dus niet over een exportvergunning...... mocht dat toch zo zijn dan kun je beste contact opnemen met de douane/Centrale Dienst In-en Uitvoer in Groningen.
 10. Een vergunning artikel 23 heeft inderdaad het doel om de liquiditeitspositie, c.q. cash-flow te verbeteren omdat je de Btw niet meer hoeft voor te schieten. Het is echter niet zo dat je hiervoor een ander kantoor dan DHL zou moeten inschakelen, DHL moet dit normaliter ook voor je kunnen regelen. Praktisch gezien houdt dit in dat DHL de douaneaangifte voor jou iets anders moet gaan invullen, d.w.z jouw Btw-nummer moet vermelden in de douane-aangifte. Je moet dan wel aan DHL doorgeven dat je een Btw-nummer met verlegging artikel 23 hebt. DHL zal dan geen Btw afdragen aan de douane/belastingdienst en het aan jou ook niet doorbelasten, zodat jij dus toch het cash-flow voordeel hebt.
 11. Bert.

  Warehouse starten in NL

  Wie de invoerrechten en belasting (i.c. invoer-Btw) betaalt hangt niet af van het afleveradres maar van welke afspraken daarover tussen de verschillende partijen gemaakt worden. Het meest voor de hand liggend is dat jouw klant de invoeraangifte voor zijn rekening neemt, de goederen goederen ingeklaard bij jou aflevert of dat jij hem bij de douane vertegenwoordigd. In dat geval heb je een aantal vergunningen nodig (o.a. Toelating douane-vertegenwoordiger) en moet je voldoen aan de AEO-criteria. V.w.b. omzetbelasting zou je voor de (buitenlandse) klant nog als fiscaal vertegenwoordiger kunnen optreden. Uiteraard is het mogelijk om voor deze activiteiten (douane)software aan te schaffen. In jouw geval zou ik echter dit soort vragen niet stellen maar het het hele fiscale/douanegedeelte over laten aan jouw klanten en zelf focussen op het "dozen schuiven".
 12. Bert.

  toepassing BTW bij intra-EU leveringen

  Andere media invoegen
 13. Bert.

  toepassing BTW bij intra-EU leveringen

  Het is niet gezegd dat A de exporteur is..... dat zou ook B kunnen zijn (of zelfs C maar dat is niet erg waarschijnlijk). Als A of B als exporteur optreden is de transactie tussen B en C met 0% belast.
 14. Bert.

  ATR-certificaat probleem

  Als jij DDP verkoopt ben jij verantwoordelijk voor de invoeraangifte, inclusief het overleggen van het ATR certificaat bij de douane. Jouw klant zal dus nooit "later een brief krijgen voor de invoerkosten".
 15. Bert.

  toepassing BTW bij intra-EU leveringen

  Welke leveringscondities (Incoterms) hebben jullie afgesproken? Wie is de exporteur?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké