Jump to content

Bert.

Legend
 • Content Count

  1,307
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bert. last won the day on July 23 2020

Bert. had the most liked content!

Community Reputation

87

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Gender
  Man

Recent activities

 1. Is dat koop-verkoop of lever je een dienst? Hoe komt de koop-overeenkomst tot stand?
 2. Jij verzend ze toch naar je klant buiten de EU? Er is dus geen sprake van "later ophalen". Waarop is trouwens jouw verdienmodel/marge gebaseerd?
 3. Oeps, Rik was me net voor. Daar had je dus inderdaad Ja in moeten vullen en dan krijg je dus een andere uitkomst (geen BTW).
 4. Ah, op die manier. In dat geval, al deze problemen hadden beide keren heel eenvoudig voorkomen kunnen worden, door de zendingen op T1 naar Nederland te laten doorsturen (of de eerste in Engeland te laten aangeven met regeling 4200). De invoerrechten op de eerste zending zijn trouwens geen kostenpost, op de tweede wel (aangenomen dat beide zendingen uiteindelijk in NL zijn afgeleverd). Als er verder nog lering uit te halen valt dan is het dat je dit soort problemen kunt verwachten als je alleen focust op een leuk product uit China voor een leuke prijs en verder met weinig of geen kennis/erva
 5. Na vier/vijf maanden met zulke vragen komen is mosterd na de maaltijd........... Je zou je ook nog af kunnen vragen waarom er een HAWB nummer op de factuur staat....tijdverspilling. 2020 kun je nog via de Nederlandse belastingdienst terugvragen, 2021 rechtstreeks bij HMRC. https://www.gov.uk/guidance/refunds-of-uk-vat-for-non-uk-businesses-or-eu-vat-for-uk-businesses#sect3
 6. Dat linksom of rechtsom een verzoek om teruggaaf van in Engeland betaalde BTW uiteindelijk altijd bij HMRC terecht komt. Jouw mening dat het alleen mogelijk is om betaalde btw "via een bedrijf " terug te vragen snap ik niet. Je kunt immers zelf de BTW terugvragen, tot 2021 via de Nederlandse belastingdienst of vanaf 2021 rechtstreeks bij HMRC. Eventuele invoerrechten die in 2021 in Engeland betaald zijn komen trouwens niet in aanmerking voor teruggaaf. Het BTW nummer van de Engelse douane-agent heb je niet nodig, wel een factuur waarop de voorgeschoten bedragen invoerrechten en BTW op staan
 7. Als je als resultaat krijgt dat je klant (buiten de EU) BTW moet betalen dan heb je waarschijnlijk iets verkeerd gedaan bij de invoer.
 8. Misschien duidelijker formuleren wat je precies wil zeggen.......
 9. 600 exclusief BTW is toch 726 inclusief? Verder zou je eens kunnen afvragen of dit wel zo handig is? Feitelijk koop en verkoop jij een best wel duur onderdeel waardoor je als leverancier gezien wordt en aansprakelijk gehouden kan worden voor eventuele technische problemen.
 10. Je kunt uit de vraag alleen maar opmaken (uit de tweede hand nota bene) dat er een rekening niet is betaald. Aannames met kreten als "klakkeloos", "struisvogelpolitiek", "beetje raar" en "het was netter geweest" helpen de vraagsteller niet verder en zijn mogelijk niet eens terecht.
 11. Bovenstaande zou alleen van toepassing zijn als je levert aan het bedrijf in NL, het familielid zelf in NL het product komt ophalen en vervolgens in zijn persoonlijke bagage meeneemt naar huis. Je schrijft zelf "Wij leveren rechtstreeks middels Fedex"......
 12. De klant. Buiten is ook export dus 0%. Zending binnen EU is geen export, alles wat je veder schrijft is, excusez-le-mot, onzin. Je gaat helemaal niet langs de douane, verder beschrijf je zo te lezen een proces waarbij een (lucht)passagier goederen in zijn bagage mee uitvoert. Dus niet met Fedex. Factuur kun je verder in al je voorbeelden doorstrepen.
 13. En waar denk je dan de de Nederlandse belastingdienst de BTW terugvraagt? En zoals hier al eerder gevraagd door Rik, wanneer is in Engeland de aangifte gedaan?
 14. Wat stond er dan wel op de factuur? Ik begrijp uit de vraag dat het gaat om de factuur voor de kosten van de inklaring in Engeland (kosten+voorgeschoten invoerrechten en BTW)? Waarom zou je daarvoor het BTW-nummer van de douane-agent moeten hebben, dat is toch helemaal niet nodig? Hooguit voor de BTW op de dienstverlening, als daar al BTW op berekend is (waarschijnlijk niet).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept