Jump to content

Bert.

Legend
 • Content Count

  1,224
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bert. last won the day on July 23 2020

Bert. had the most liked content!

Community Reputation

77

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Gender
  Man
 1. Een tientje voor een brievenbuspakje naar de VS lijkt me niet overdreven duur, een aangetekende brief binnen Europa kost nagenoeg evenveel.
 2. In het artikel waar Miki naar verwijst staat iets heel anders: “Stel dat een Duitse leverancier een product rechtstreeks aflevert bij een Belgische particuliere klant van de Nederlandse webwinkel. In dit geval moet de webwinkel zich registreren voor de btw in België. Dat komt doordat de levering door de Duitse leverancier aan de Nederlandse ondernemer als intra-communautaire levering kwalificeert. De Nederlandse ondernemer heeft in btw-termen te maken met een verwerving in België en moet vervolgens ook Belgische btw berekenen aan zijn Belgische klant." Naar mijn mening
 3. Een particulier krijgt van de douane geen vrijstelling voor samples, ook niet voor de invoer-BTW. Dan kan TS beter 50 Euro spenderen aan de KvK om een bedrijf op te richten.
 4. Inklaringkosten betaalt TS wel maar dat staat los van invoer als samples of niet. Zijn transportkosten veranderen er ook niet door. Invoer BTW betalen is hooguit nadelig voor de cash flow, ik neem tenminste aan dat TS een ondernemer is
 5. Waarde van de samples doet er niet toe, het gaat om het gebruiksdoel en zekerheid dat de samples niet gewoon doorverkocht worden. Verder is het een vrij zinloze discussie, het gaat (blijkbaar) om smartphones waarover sowieso geen invoerrechten op zitten.
 6. Uitvoer aangifte in NL of invoer in de UK? Waarde van de zending meer of minder dan 135 GBP?
 7. BTW volgt de goederen, Als je vanuit NL levert aan een zakelijke klant, dus een Belgische ondernemer met BTW-nummer kun je intra-communautair leveren met 0% BTW. Dus een cashflow voordeel voor de afnemer. Intra-communautair leveren met 0% is niet verplicht, het houdt immers een risico in voor de leverancier. Zie bijvoorbeeld de website van de BD, "is de klant betrouwbaar" (al gaat het hier wel om afhaaltransacties). Nota ben, de BD adviseert dan wel met NL BTW te factureren, Als je met Belgische BTW factureert houdt dat in dat je eerst een met een ICL gelijkgestelde overbrenging van eigen go
 8. https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationaal-ondernemen/importeren/voedingssupplementen-importeren/
 9. Stuurt zo'n consulent geen urenstaatje mee bij de factuur?
 10. Op de website na douane NL kun je bladeren in de nomenclatuur. Als je een deel van de code intikt krijg je een boomstructuur te zien met de verdere onderverdelingen.
 11. 8 cijferige code bij uitvoer, 10 cijferig (minimaal, kan ook meer zijn) bij invoer. Of de goederencodes kloppen is nog maar de vraag, dat hangt af van de exacte samenstelling. 3004 voor moringa tea lijkt me sowieso verkeerd, die code is voor geneesmiddelen.
 12. Dit is geen overgangsfase, als TS het nu niet goed regelt met zijn afnemers of DHL/DPD is het over een half jaar ook niet opgelost,
 13. Wat heb je met DPD en DHL (laten we PostNL maar even overslaan) dan afgesproken over de invoeraangifte in GB?
 14. Misschien eerst maar eens helder krijgen wat een expediteur eigenlijk allemaal doet?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept